Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα

Μεγάλη αλλά βουβή η συμμετοχή
Πλήθος κόσμου αλλά και έντονη πολιτική παρουσία είχε σήμερα στη Χειμάρρα στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου που τέλεσε το μνημόσυνο μετά τη θεία λειτουργία, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, ζήτησε από τους συγκινείς αλλά και του παραβρισκόμενους να κάνουν την υπέρβαση και να πράξουν αυτό που προστάζει η Ορθόδοξη πίστη. Αμέσως μετά τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον τάφο του, ενώ δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες και δεν πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η αλβανική αστυνομία είχε διακριτική παρουσία ενώ λίγο έξω από τη Χειμάρρα, υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη για κάθε ενδεχόμενο.  
Στην λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης παρέστησαν από το ΠΑΣΟΚ η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Δημητρακοπούλου, ο Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Πανταζής και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας. Η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε από το βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και τον πολιτευτή Ευγένιο Χαιτίδης. Ο ΛΑ.Ο.Σ. από το βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος Γιάννη Παναγιωτακόπουλο. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης ενώ αίσθηση προκάλεσε οι απουσία όλων των εξ’ Ελλάδος Βορειοηπειρωτικών Σωματείων. Εκτός από κάποιους νέους της Ένωσης Χειμαρριωτών, όλοι οι άλλοι που έκαναν «σημαία» τον Αριστοτέλη, έλαμψαν δια της απουσίας τους.   
Παρούσα ήταν η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και Δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.
Από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα παρόντες ήταν ο σύμβουλος Β΄ Ιωάννης Βικελίδης και ο υπεύθυνος τύπου κ. Αποστολόπουλος.


15 comments:

Ανώνυμος είπε...

καλα, που πήγε το προγραμματισμένο ταξίδι της ΝΕΒ? Θα χανε δουλειες τα παιδια. Ασε που μαλλον δεν μετρανε το ιδιο οι φωτογραφιες στο μνημοσυνο με τις φωτογραφιες με τον Κακλαμανη......

Ανώνυμος είπε...

Το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί γιατί δεν έγινε?

Εξολοθρευτής είπε...

Τίποτα από αυτά δεν αρκεί...για ποια συλλαλητήρια μιλάτε ρε παιδιά σε ποιο κόσμο ζείτε;;;Πλέον να είσαι Έλληνας αποτελεί έγκλημα για τον Papandrew και τους όμοιους του

Ελλάς ή Τέφρα

Ανώνυμος είπε...

πατε καλα;; τι συλλαλητήριο μέσα σε τέτοιο πόνο;; δεν είμαστε καθόλου καλά,ψοφάμε για εντυπώσεις μου φαίνεται,χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα,θα βάζαμε μπροστα το Δέσποτα και θα κάναμε πορειά,δεν παμε καθόλου καλά μου φαίνεται,ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όλους τους είδες Βορειοηπειρώτη, μόνο τον πρόεδρο του MEGA,το Χριστάκη Κίτσιο, δε σου τον έπιασε το μάτι. Τον έπιασαν όμως τα κανάλια. Άφησε τις σκοπιμότητες, αν θέλεις να σε αποκαλούμε έγκυρη ενημέρωσης.

Ανώνυμος είπε...

telika h poria pote tha ginei??

Ιων Δραγουμης είπε...

χαχαχαχ.... μιας και πιασαμε το θέμα του Mega ( πιασαμε τα πεθαμενα που λεμε και στο χωριό μου) τι να τους αναφερουμε τους καημένους που τους έλουσε κρύος ιδρώτας? Προσπάθησαν οι παρατρεχάμενοι του κόμματος ( ο θεός να το κάνει ) να προσεγγίσουν τους εκπροσώπους των ελληνικών κομμάτων για να τους ενημερώσουν για το δημιούργημα τους. Έφαγαν όμως μεγάλη φόλα. "έχουμε φτιαξει και εμεις ενα εθνικο κομμα" είπε ένας χριστιανός σε κάποιο βουλευτή ( ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε. Εμείς τα μόνα που ξέρουμε είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, το Μπολάνο και το Ντούλε του απάντησε ο εν λόγω βουλευτής. χαχαχαχαχα....
Στα εγκαίνια που ειχαν κανει στους Αγίου Σαράντα και δεν υπήρχε κανένας εκρπρόσωπος ελληνικού κόμματος είπαν οτι δεν τους κάλεσαν ( ψεμααααααααα). Τώρα που δεν τους ρίχνει κανένας μάτια τι θα πούνε..?

Ανώνυμος είπε...

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του υπουργού και της συζύγου του. Γιατί άραγε δεν παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο; Μήπως φοβούνται το αφεντικό τους; Που πήγε ο "πατριωτισμός" τους; Ή μήπως τους αντιπροσώπευε ο πρόεδρος του Mega, ο Θ. Μήτσιος και ο γκαρδικός τους φίλος τώρα τελευταία Π. Μπάρκας;

Ανώνυμος είπε...

EKEINOS POY DE DIKAIOLOGEITE ME TIPOTA EINAI EKEINO TO KOMOYNI O PROKSENOS ARGYROKASTROY. AYTOS O ANTROPOS EXEI KATALABEI POIOS EINAI O ROLOS TOY KAI OTI TO PROKSENEIO ARGYROKASTROY EINAI GIA THN ELLHNIKH MEIONOTHTA

drakos είπε...

Ο πάτρωνας του ΜΕΓΚΑ Χαϊτίδης μίλησε στα Αλβανικά κανάλια ενώ οι βουλευτές είχαν αποφασίσει παρουσία του ,να μην μιλήσει κανείς.Η απουσία του προξένου και της ΝΕΒ απαράδεκτη.

Ανώνυμος είπε...

απαραδεχτη ηταν και η απουσία του "υπουργού του ΜΠΕΡΙΣΑ" μετα της συζυγου του.Που ειναι ο πατριωτισμος που μας πουλουσαν?

giorgosg είπε...

Βίντεο από την θεία λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Πάντων με την ομιλία του μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριου , το τρισάγιο στο μνήμα του Αριστοτέλη και δηλώσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=ML6w70GnLvE

Ανώνυμος είπε...

ma kala...de drepeste??/Meta apo tetoio gegonos, eseis asxoleiste me olesaytes tis geloiotites.opoios borouse pige k opoios den borouse oxi.nomizete oti endiaferontan perissotero osoi itan ekei apo kapoious allous p den boresan.exete ksefygei teleiws.prospathite na mas peisete gia to kalo kead k to kako mega, tin kakia neb k k tin kali neolaia kead alla vlepete to dentro k xanete to dasos.o Aristotelis tha mas ftynei apo kei panw.ntropi.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ
Ανώνυμε 1.35 Το παλικάρι δεν έπαθε ατύχημα αλλά το ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝΕ γιατί μιλούσε ελληνικά και ντροπή σε εκείνους που για διαφορετικούς λόγους δεν παραβρέθηκαν στο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ.
Έπρεπε ΟΛΟΙ να δηλώναμε ΠΑΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Πάλε ντροπή στον ανόνυμο ( στην ανόνυμη) 1.15 Θα πρέπι να ντρέπεστε όταν πιανετε στο στόμα τον Τέλη.

Δημοσίευση σχολίου