Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η αποφοίτηση των πρώτων μαθητών από το Σχολείο "Όμηρος" στην Κορυτσά!

Η Σχολική Χρονιά έφτασε στο τέλος της.  Το Σχολείο Όμηρος μόλις ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο κύκλο με τους πρώτους μαθητές που αποφοιτούν από  την Θ τάξη και ετοιμάζονται για το Λύκειο.
Αυτό το γεγονός  τιμήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του Σχολείου κ Ελένη Τούλιου. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές σε τρείς γλώσσες, Αλβανικά, Ελληνικά και Αγγλικά. Οι μαθητές συγκινημένοι τίμησαν τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, θυμήθηκαν, όσους τους βοήθησαν να μεγαλώσουν και να έρθουν σε επαφή με τις γνώσεις από το νηπιαγωγείο.  Όλοι τους είχαν πολλοί γλυκές αναμνήσεις. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για τα παιδιά οι ευχές για καλή επιτυχία που πήραν με διάφορους τρόπους (βίντεο, μηνύματα,) από τους παλιούς δάσκαλούς τους.   
 
Αυτοί οι μαθητές μεγάλωσαν μαζί με το Σχολείο Όμηρος  και είναι τα πρώτα παιδιά που θα το εκπροσωπήσουν στα άλλα Λύκεια. Είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν  τις γνώσεις, την δουλειά των εκπαιδευτικών, το πολιτισμό και το ήθος του σχολείου μας. Φυσικά είναι επιλογή τους να επιλέξουν όσοι θέλουν άλλα Λύκεια, αλλά από την στιγμή που το Λύκειο Όμηρος θα είναι γεγονός από το Σεπτέμβριο πολλοί μαθητές απαλλάχτηκαν από το άγχος ότι θα  αλλάξουν περιβάλλων και θα συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους.
Αυτή την ευχάριστη είδηση την έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης  ο οποίος κάλεσε τους μαθητές να συνεχίσουν στο Λύκειο και να γίνουν πάλη οι πρώτοι που θα αποφοιτήσουν από το Λύκειο Όμηρος. Ο κ Πεδιώτης θα μείνει στην ιστορία αλλά και σίγουρα στην καρδιά μας αφού φροντίζει με τόσο αγάπη του Σχολείο και κατά την θητεία του θα ξεκινήσει και το Λύκειο  Όμηρος. Ο ίδιος όπως και θα ακούσετε στο βίντεο που παραθέτουμε,  αναφέρθηκε και στην προοπτική που θα έχουν οι μαθητές μετά το πέρας τον σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Επίσης, τήμισε, χαιρέτισε και ευχήθηκε στους απόφοιτους  και ο κ. Ανδρέας Μήτσιος   ο Πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων « Όμηρος», ο οποίος μίλησε εμφανώς συγκινημένος στα παιδιά, και αναφέρθηκε σύντομα σ’ όσους βοήθησαν στην δημιουργία αυτού του Σχολείου το οποίο τόσο αγάπησε και ο ίδιος, μάλιστα ευχαρίστησε τον κ Πεδιώτη για την φροντίδα του για την έναρξη του Λυκείου.
Σας παραθέτουμε το βίντεο και τις φωτογραφίες για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση.  
Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε χιλιάδες γενιές απόφοιτων στον Σχολείο Όμηρος για εθνικούς, πολιτισμικούς, ηθικούς  και χιλιάδες σημαντικότατους ρόλους.
 
Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

 http://www.foniortodoksonkoritsas.com/2013/06/mbarimi-i-ciklit-te-pare-te-studimeve.html#ixzz2VT2AQVUG

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου