Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κάποτε πρέπει να σταματήσουν να λιθοβολούν το Ελληνικό Σχολείο Όμηρος Χιμάρας.



Επιστολή αναγνώστη από τη Χειμάρρα
Το σχόλιο του «Βορειοηπειρώτη»
Την Δεύτερα, 27 Μαΐου  του 2013, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επιστολή του έγκυρου συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Όμηρος Χιμάρας.
Προς μεγάλη απογοήτευση του Διευθυντή, δασκάλων  και των γονέων, προστέθηκε ακόμα ένας λίβελος στο πλήθος των συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο, από εκείνους που αυτοονομάζονται  ‘’ πατριώτες ‘’, γνωρίζοντας ότι στα ‘’μάτια’’ της τοπικής κοινωνίας δεν υπήρξαν ποτέ.
Ασφαλώς, σε κάθε σχολική μονάδα που προκύπτουν δυσκολίες, αυτές ξεπερνιούνται μέσα από ένα διάλογο των εκπαιδευτικών και γονέων. 

Δύστυχος για εμάς, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, για τα οποία οι αρμόδιοι φορείς είναι ενημερωμένοι, έρχεται να προστεθεί άλλη μια λασπολογία σε βάρος του σχολείου, και το χειρότερο, οι γονείς που φέρονται να συνυπογράφουν  με τους κυρίους που τη δημιούργησαν, καμία γνώση δεν είχαν περί αυτής.
Επιπλέον, μη κατανοώντας τον λόγο που τα ονόματα τους εμφανίζονται στην εν λόγω επιστολή, αφού οι ίδιοι ουδέποτε ενημερωθήκαν για το περιεχόμενο αυτού του κειμένου, κατηγορηματικά διέψευσαν οποιαδήποτε ανάμειξη τους.
Τα πολυπληθή ερωτήματα που καταμετρά ο σύλλογος της προπαγάνδας δεν έχουν καμία υπόσταση διότι από αυτά προκύπτουν άλλα μείζονος σημασίας, όπως ¨
-          Πώς είναι δυνατό να έχει άποψη ένας φαινομενικός σύλλογος που ουδέποτε εμφανίστηκε  στο σχολείο, ουδέποτε ήρθε σε συνεννόηση με ολόκληρο των σύλλογο διδασκόντων παρουσία του Διευθυντή ώστε να εξομαλυνθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν στο σχολείο παρότι το γραφείο της διεύθυνση ήταν και είναι στη διάθεση όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους.
Αυτοί οι κύριοι ουδέποτε εναπόθεσαν ένα λιθαράκι ελπίδας στην ύστατη προσπάθεια  που γίνεται να διατηρηθεί μέσα από αυτό το σχολείο ο ελληνισμός της επαρχίας μας, πάρα μόνο συκοφάντησαν και διαστρέβλωσαν τις όποιες  ενέργειες μας. Ποιος από τους κατοίκους της Χιμάρας, συμπεριλαμβανόμενου και του Διευθυντή, ο οποίος βάλλεται συνεχώς, δεν επιθυμεί την ομαλή λειτουργία του σχολείου? Ποίος δεν θέλει τα παιδία του να λάβουν την ελληνική παιδία? Όλοι αυτό επιθυμούν εκτός βέβαια από εκείνους που εξυπηρετούν και υπηρετούν άλλους σκοπούς.
Επίσης είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ως ξένη γλώσσα, τη στιγμή που στο καταστατικό του σχολείου σχεδόν το 70 % των μαθημάτων διδάσκονται στην ελληνική, γεγονός ευρέως γνωστό. Προφανώς για τον απληροφόρητο κ. Ανδρούτσο τα αυθαίρετα συμπεράσματα είναι προτιμότερα από την στοιχειώδη ενημέρωση επί του ζητήματος.
Όμως, βασικότερο ερώτημα είναι το εξής
-          Εφόσον ο σύλλογος αυτός δεν συνεδρίασε ποτέ παρουσία των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα, πως  δύναται να γνωρίζει συζητήσεις μεταξύ Διευθυντή και δασκάλων. Αν υπάρχουν αποθέματα βιβλίων η όχι ?  Αν υπήρχαν για πιο λόγο να μη δίνονται στους μαθητές?
Αυτό είναι άξιο απορίας. Είναι φανερό όμως πώς τα ίδια τα λεγόμενα τους, τους αφήνουν έκθετους στα μάτια όλων.
Το σχολείο ως τόπος εκπαίδευσης  είναι ιερώς και πρωτίστως οι εκπαιδευτική το γνωρίζουν αυτό. Δυστυχώς και απόλυτα συμπερασματικά ανάμεσα σ΄αυτούς που παράγουν έργο χωρίς να δημιουργούν εντάσεις υπάρχουν και εκείνοι που ίσως ασυναίσθητα γίνονται πιόνια και φερέφωνα οδών αδιάκοπα και με μένος επιτίθενται στο σχολείο μας.
Το αιώνιο πρόβλημα αυτών των εμπαθών ανθρώπων είναι ο κ. Μπρίγκος, τον οποίο κρίνουν  με θράσος σχετικά με την κατάρτιση του.
 Συγχαρητήρια λοιπόν στους ειδήμονες  που έχουν άποψη παντός επιστητού, που αν και ποτέ δεν πέρασαν το κατώφλι του σχολείου αξιώνουν πως γνωρίζουν τα πάντα περί αυτού, που μπορούν και αποφασίζουν ποιος πληροί της προϋποθέσεις και ποιανού τα προσόντα κρίνονται κατάλληλα για τη θέση του διευθυντή.
Χιμάρα 6 Ιουνίου 2013

Σχόλιο «Βορειοηπειρώτη»
Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Χιμάρας μας είχε σταλεί και εμάς αλλά δεν την δημοσιεύσαμε γιατί εκτιμούσαμε ότι ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας δεν μπορεί να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στα μπλογκ. Όπως συμβαίνει με πολλά θέματα  της βορειοηπειρωτικής κοινότητας, δεν γίνεται διάλογος των «πλευρών» για την επίλυση των προβλημάτων και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος φταίει πιο πολύ πιστεύουμε πως όλοι μονολογούν έχοντας τις πολιτικές τους προκαταλήψεις.   Είμαστε βέβαιοι πως και οι «δύο πλευρές» θέλουν το καλό του σχολείου και είναι καλό να σταματήσουν οι μονόλογοι και να αρχίσει ο διάλογος.  
Εφόσον ο φίλος από τη Χειμάρρα - όπως λέει στην επιστολή του - έστειλε μόνο σε εμάς αυτή την επιστολή, την δημοσιεύουμε για να έχουμε την άλλη άποψη, για λόγους δεοντολογίας όμως δημοσιεύουμε και την επιστολή του συλλόγου.

Επιστολή διαμαρτυρίας των Γονέων του Ελληνο-αλβανικού Σχολείου Χιμάρας για την απαράδεκτη διοίκηση του Ν. Μπρίγκου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                       
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΟΝΕΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΟ   ΟΜΗΡΟΣ    ΧΕΙΜΑΡΡΑ 
Αρ.  Πρωτοκόλλου  10   2013                                                                                                
Χειμάρρα  29/03/2013

Προς  τους : 
Υπουργό Ελληνικής Παιδείας  κ. Κ.  Αρβανιτόπουλο 
 Ειδική γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Αθηνά Λινού
Εκπρόσωπο   της  Μητέρας   Ελλάδας   στα  Τίρανα  Πρέσβη   κ.  Λεωνίδα  Ροκανά
Συντονιστή   Ελληνικής  Εκπαίδευσης  στα  Τίρανα  κ.  Γιώργο  Χρονόπουλο 


Οι  Γονείς  του  Σχολείου  “ΟΜΗΡΟΣ”  Χειμάρρας, απογοητευμένοι   από  την  συνεχιζόμενη  αδιαφορία εκείνων από την μητέρα Ελλάδα που ελέγχουν την πορεία της Ελληνικής  εκπαίδευσης στη Χειμάρρα και  ανήσυχοι  για τα εδώ ανίκανα  άτομα που αλωνίζουν εις βάρος   των παιδιών μας, θα συνεχίσουν  τον αγώνα τους για ένα καλύτερο Ελληνικό σχολείο.  
     Μας  πονάει   το  γεγονός   που  τα  παιδιά  μας, μας  βομβαρδίζουν καθημερινά με  τα χιλιάδες αναπάντητα  ερωτήματά τους:

   --   Μπαμπά  μου, γιατί  μας  είπατε  ψέματα  ότι  θα  πάμε  σε  Ελληνικό  σχολείο,  εφόσον  η  Ελληνική  διδάσκεται  ως  ξένη  γλώσσα ;  
    -- Είναι  αυτό  σχολείο ή  μια  κατασκήνωση  διαρκείας όπου κάνουμε διακοπές ;
    -- Γιατί  δεν έχουμε  βιβλία  (ενώ  υπάρχουν  αποθέματα), ούτε  φωτοτυπίες , ούτε  ίντερνετ , και  τελευταία  ούτε   ηλεκτρικό  ρεύμα ;
    -- Γιατί  δεν  έχουμε  δασκάλους  με  ειδικότητες σε μαθήματα όπως:  Αγγλικά, Χημεία , Βιολογία, Ιστορία, Γεωγραφία, Θρησκευτικά ή  μήπως θεωρούνται  περιττοί ; 
     -- Γιατί  στο  μάθημα της φυσικής  και  των μαθηματικών  ο  κύριος  δεν  μας  παραδίδει  όπως  πρέπει,  ούτε  λύνει τις απορίες  μας, αλλά  έρχεται  για  ένα  λεπτό  στην  τάξη  και  φεύγει,  πέραν του  γεγονότος  ότι η παρουσία του στο  μάθημα  είναι  σχεδόν  ανύπαρκτη, εκτός  που  λείπει   συνέχεια από  το  σχολείο;
    -- Γιατί  οι  δάσκαλοι  από  την  Ελλάδα  έρχονται  κοντά  στο  τέλος  της  σχολικής  χρονιάς ;
    -- Πώς  μπορούμε  να  γράψουμε  και  να  διαβάσουμε  τρία  παιδιά  σε  ένα  μικρό  θρανίο  και  30  μαθητές  σε  μία  αίθουσα  15 τμ.;
     -- Γιατί  πρέπει  να  μας   μεταφέρουν  80  παιδιά  με  ένα  μικρό   λεωφορείο  25-30 θέσεων ;
     -- Γιατί  εμείς, τα νήπια,  που  η  αίθουσά  μας  είναι  μέσα  στην  εκκλησία  πρέπει  να  κρυβόμαστε,  όταν  φέρνουν  κάποιο  νεκρό  για  την  τελετή  ταφής  του  και  γιατί  πρέπει η εκπαίδευσή  μας  να  είναι  στα  πιο ακατάλληλα  χέρια, σε άτομα που δεν έχουν καμία παιδαγωγική  κατάρτιση;
      -- Εμείς οι μαθητές της 7ης , πού  θα  κάνουμε του  χρόνου μάθημα,  αφού δεν  έχουμε  αίθουσες;
      -- Γιατί   και  φέτος δεν έχουμε θέρμανση, τρέμουμε  από το κρύο και δεν  μπορούμε  να  παρακολουθήσουμε   τους  δασκάλους  μας;

      --  Γιατί  ο  διευθυντής κύριος  Μπρίγκος , συνεχώς  επισημαίνει  ότι,  αν  δεν  μας  αρέσει  ο τρόπος  λειτουργίας  του ελληνικού σχολείου,  μπορούμε να  πάμε  στο  αλβανικό;  Μήπως με τον τρόπο του θέλει να μας  αναγκάσει  να φύγουμε από το ελληνικό σχολείο;
     -- Γιατί  ο  κύριος  Μπρίγκος  εκφοβίζει  τους  δασκάλους  μας  από  την  Ελλάδα ότι  θα  τους  διώξει  από  τη  Χειμάρρα,  όπως  έδιωξε  και  τους  προηγούμενους  συναδέλφους  τους και γιατί συνεχώς τους τονίζει  ότι πρέπει  να ξεχάσουν  αυτά που ήξεραν  και να υπακούουν σε ό,τι αυτός  προστάζει  χωρίς αντίρρηση  γιατί  εδώ  είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα;
 -- Γιατί  αρκετοί  φίλοι  μας έφυγαν και πήγαν στο αλβανικό σχολείο ;
  -- Γιατί  μας  θυσιάζουν, 150  παιδιά και μας αφαιρούν  το  δικαίωμα να εκπαιδευτούμε  σωστά  στη  γλώσσα  μας; 
-- Από το 1947 το  αλβανικό δικτατορικό καθεστώς του Χότζα μας αφαίρεσε  το δικαίωμα της ελληνικής εκπαίδευσης. Σήμερα  σε  «δημοκρατικούς» καιρούς  αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Γιατί  και  για ποιους  εξακολουθούμε  να  θυσιαζόμαστε;  Γιατί τόση  αδιαφορία  και  εγκατάλειψη; Δε φτάνουν 70 χρόνια θυσίας με εκατοντάδες θύματα;  
       

Αυτά  και  άλλα  πολλά  είναι  τα ερωτήματα  που  βασανίζουν  τα  παιδιά  μας και  εμάς  πιο  πολύ,  γιατί  δεν  ξέρουμε  τι να  τους  απαντήσουμε, γιατί  και  σε  μας  κανείς  δεν  είχε  την  ευγένεια  να  μας  απαντήσει. 
Το  μόνο  που  ακούμε είναι ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και χρειάζονται ριζικές αλλαγές,  αλλά  μετά  τις  αλβανικές  εκλογές.  
Όταν  το  λέμε  στα  παιδιά  μας, μας  ρωτούν – Τι  είναι  αυτό ;

    Για   ποιο  λόγο  πολιτικοποιείται  το  σχολείο  και  ποιος  έχει  αυτό  το  δικαίωμα ; 
Μας  γεννάει σοβαρά ερωτήματα  το  γεγονός  ότι ο κ. Μπρίγκος, προκάλεσε  την Τρίτη   26/03/2013 σκάνδαλο  στο  σχολείο  απειλώντας  μια  δασκάλα   με  απόσπαση  από  την  Ελλάδα  ότι  θα  την  διώξει  από  τη  Χειμάρρα   καθότι εκείνος  είναι  διευθυντής  και  εκείνος  αποφασίζει.  
Και  το  χειρότερο, είχε  το  κουράγιο  την  επόμενη  μέρα , με  την  συνοδεία  κάποιου  «κυρίου»  να  πάει  στο  Υπουργείο  Παιδείας  και  να  προσπαθήσει,   όχι  μόνο  να  διαστρεβλώσει  τα  γεγονότα  για   να  καλύψει   την  ομολογουμένως  από  πολλούς  ανικανότητά  του,  αλλά  και  να  εκτοξεύσει  τα  βέλη  κατηγορίας  του  προς  κάθε κατεύθυνση.

Γιατί  τέτοια  πολιτική κάλυψη σε  ένα  ανίκανο  άτομο ;  Γιατί  πάση  θυσία  πρέπει  να  μείνει  στη  θέση  του ; 
Τι  άλλο  πρέπει  να  κάνει  ο  κύριος  αυτός  για  να  τον  απομακρύνετε   από  τη  διεύθυνση   του  σχολείου ;      
       Αναρωτιόμαστε, αν  στην  Ελλάδα,  ο  Σύλλογος   Γονέων  ενός  σχολείου  είχε  καταγγείλει  για  ανικανότητα  τον διευθυντή, θα  παρέμενε  στη  θέση  του  ή  θα  είχε  πάει  σπίτι  του  την  ίδια  στιγμή ;  Ποια  η  διαφορά  με  την  τεταμένη  κατάσταση  της  Χειμάρρας ;

      Κυρία    Λινού ,
      ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ  με  τη  θέλησή  σας , γιατί  τέσσερα  χρόνια  και  με αδιάκοπες  επιστολές  μας,  σας  ενημερώναμε  ότι  η  ρίζα  του  κακού  είναι  ο τοποθετημένος , χωρίς  προσόντα,  «διευθυντής»  Νικολάκης    Μπρίγκος. Τέσσερα  χρόνια  κανείς  δεν  έδειξε  την  παραμικρή  ευαισθησία  για  τα  παιδιά  μας,  για  το  μέλλον  της  Ελληνικής  εκπαίδευσης   στην  περιοχή  της  Χειμάρρας .
      Καταστρέψατε  και  θα  καταστρέψετε  και  στο  μέλλον  τα  παιδιά  μας, γιατί  χτίσατε  πάνω  σε  σάπια  θεμέλια  το  μεγάλο  οικοδόμημα που  λέγεται  Ελληνική   Εκπαίδευση . 
      Η  συνεχής  αδιαφορία  από  πολλούς,  οδηγεί   τα  παιδιά μας, το  Ελληνικό  σχολείο  της  Χειμάρρας   και  εμάς  τους  γονείς,  σε  μεγάλη  απόγνωση .
     Τώρα  τρέχουμε  όλοι  για  να  μαζέψουμε  ό ,τι  απέμεινε  από  το  σχολείο  μας ,  ό, τι  άφησαν  πίσω  τους  οι   «πατριώτες»  και  οι  « πολιτικό — εκπαιδευτές»,  εκτός  από  εσάς  που δεν ενδιαφέρεστε .  
   Σας  υπενθυμίζουμε  ότι  ο  Ελληνισμός  δεν  είναι  περιουσία  μιας  χούφτας   απατεώνων,  αλλά  400-500  χιλιάδων  Ελλήνων   της  Βορείου  Ηπείρου  που  τον  κληρονόμησαν  από  τους  προγόνους  τους . Αυτό  πρέπει  να  το  καταλάβουμε  όλοι  και  ο  καθένας  μας  να  αναλάβει  την  ευθύνη  του .  
     Σε  τελική  ανάλυση  ζητάμε το αυτονόητο ,  το  σχολείο  να  ανήκει  στα  παιδιά  μας  και  να μην διοικείται από  ακατάλληλα άτομα.

     Κυρία   Λινού,
τι  πρέπει  να  κάνουμε  για  να  καταλάβετε  ότι  αυτή  η  κατάσταση  έχει φτάσει στο απροχώρητο;  Μήπως   να  κάνουμε  μαζί  με  τα  παιδιά  μας  κατάληψη  του  σχολείου ; 
μήπως να ενημερώσουμε  στέλνοντας  όλες  τις  επιστολές  μας  τα  Ελληνικά  ΜΜΕ, όλα τα  εκπαιδευτικά  site  στο  διαδίκτυο,  καθώς  και  την  ΟΛΜΕ  και  ΔΟΕ;  Μήπως  να  έρθουμε  στο  γραφείο  σας  όλοι  μαζί  να διαμαρτυρηθούμε;  Ή  μήπως  προτιμάτε  να  καλέσετε  τον  «καθηγητή» κ. Μπριγκο  να  κάνει  ιδιαίτερα  στα  παιδιά  σας, ώστε να διαπιστώσετε  την  ποιότητα  της  εκπαίδευσης  που  παρέχει;  

     Κλείνοντας, αισθανόμαστε,  πως  μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές μας  αλλά και την  διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στο σχολείο,  τα λόγια μας έχουν χάσει πια το νόημά τους.  Απαιτούμε και διεκδικούμε την άμεση απομάκρυνση  του κ. Νικολάκη Μπρίγκου  από την  θέση του διευθυντού  του ελληνικού σχολείου “ OΜΗΡΟΣ”,  πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.  Παρακαλούμε για τις δικές σας  πλέον ενέργειες!

       Ο Σύλλογος   Γονέων και Κηδεμόνων του  Σχολείου “OΜΗΡΟΣ”  Χειμάρρας   

ΜΑΡΙΑNΝΑ  ΜΠΟΥΤΑ                      
ΑΛΤΗΝ   ΜΠΑΛΙΑΣ                 
ΘΕΟΔΩΡΗΣ   ΛΑΖΑΡΗΣ                                                                                                                               
ΙΔΑ     ΚΟΝΟΜΙ                       
ΣΙΜΟΣ      ΡΕΤΖΙΟΣ                    
ΟΔΗΣΕΑΣ    ΓΙΟΣΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     ΜΠΕΛΕΡΗΣ                    
ΜΠΕΝΙ     ΚΟΝΟΜΙ                  
ΑΔΑ     ΚΟΥΤΟΥΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ     ΜΠΕΛΕΡΗ                     
ΑΛΕΞΗΣ    ΛΑΖΑΡΗΣ                  
ΓΩΡΓΟΣ    ΣΚΟΥΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ    ΔΗΜΑΛΕΞΗΣ                 
ΒΟΙΣΑΒΑ   ΛΑΖΑΡΗ                   
ΜΙΣΤΟΣ    ΡΟΝΤΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ    ΔΗΜΑΛΕΞΗ                   
ΚΛΕΑΝΘΗΣ   ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ          
ΙΩΑΝNΑ   ΛΑΖΑΡΗ
ΣΟΦΙΑ    ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ                
ΑΛΤΙΝΗΣ    ΤΑΤΟΣ                       
ΑΡΘΟΥΡΟΣ    ΛΙΑΠΑΣ                                                                              
ΘΕΟΔΩΡOΣ   ΓΚΟΥΜΑΣ                       
ΒΑΛΕΝΤIΝΑ   ΛΙΑΠΑ                        
ΛΕΥΤΕΡΗΣ    ΤΑΤΟΣ                                                                                   
ΑΝΗΤΑ     ΓΙΟΣΗ                               
ΑΙΑΣ     ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ      
ΑΙΜΙΛΙΑΝΑ   ΒΕΗΖΗ
ΝΤΡΙΤΑ     ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗ               
ΑΧΙΛΕΑΣ    ΒΕΗΖΗΣ                    
ΑΝΗΛΙΑ    ΤΑΤΟ                                                                   
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ   ΠΡΙΦΤΗΣ                        
ΒΑΛΜΠΟΝΑ    ΠΡΙΦΤΗ                   
ΕΝΤΕΛΙΑ       ΣΚΟΥΡΑ
ΛΟΥΚΑΣ     ΓΚΟΡΟΣ                           
ΜΠΕΛΙΑ    ΛΑΖΑΡΗ                   
ΡΟΒΕΝΑ   ΜΠΑΛΙΑ
                                                                                                                            
ΚΩΣΤΑΣ   ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  (Προέδρος)
                                                                                                                           
ΑΝΔΡΕΑΣ   ΓΚΟΡΟΣ   (Γραμματέας)

          

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

H γνωστή κλίκα άρχισε πάλι την κλάψα με τα γνωστά παραμύθια, να το παίζει δηλαδή θύμα και να κλαψουρίζει ότι λιθοβολείται και καλά το ελληνικό σχολείο της Χιμάρας. Κανένας δεν λιθοβολεί το σχολείο αλλά ασκείται κριτική στην τρισάθλια διοίκηση του. Είναι ψέμματα όλα αυτά που γράφονται από τους γονείς; είναι ψέμματα ότι όλοι οι Ελλαδίτες δάσκαλοι φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις λόγω του ισόβιου διευθυντή και έχει βγει η χειρότερη φήμη στην πιάτσα των δασκάλων της Ελλάδας; Το σχολείο αυτό ποιος το πληρώνει; ο Μπολάνο με τον Μπρίγκο από την τσέπη τους ή ο Έλληνας φορολογούμενος; για να ξέρουμε ποιοι έχουν δικαίωμα να μιλάν και ποιοι όχι

Δημοσίευση σχολίου