Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επανεκλογή του Ιλίρ Μέτα στην αρχηγία του LSI



Μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία και από μέλη της Ελληνικής Μειονότητας
Ο Ιλίρ Μέτα επανεξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης (LSI) στην Αλβανία, επικρατώντας του αντιπάλου του Λουάν Ράμα, στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή με την αρχή «ένα μέλος μία ψήφος»
Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη το Σάββατο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος Ίλι Μανιάνι ανέφερε πως από τα 31.093 ψηφοδέλτια, τα 31.093 ήταν έγκυρα. Ο Ιλίρ Μέα έλαβε 24.439 ψήφους ή ποσοστό 78,6%, ενώ ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας
Λουάν Ράμα έλαβε 6653 ψήφους (ποσοστό 21,4%).
Μετά την εκλογή του, ο Ιλίρ Μέτα ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματός του «γι' αυτή την υπέροχη εκδήλωση δημοκρατίας και διαφάνειας» όπως είπε.
Από την πλευρά του, ο Λουάν Ράμα συνεχάρη τον κ. Μέτα, σημειώνοντας- μεταξύ άλλων- πως «με αυτή την εκλογική διαδικασία το LSI ολοκληρώνει μία σημαντική κούρσα»

Το κόμμα του Μέτα είναι το τρίτο στην Αλβανία και παρά την αρχική του φιλοδοξία να μετατραπεί σε ένα νέο ισχυρό πόλο, δεν το κατάφερε αφού το ποσοστό του δεν υπερέβη το 4% ενώ στη βουλή συμμετέχει με 4 βουλευτές (στο σύνολο 140). Τα οικονομικά σκάνδαλα διαφθοράς, τόσο του προέδρου όσο και άλλων στελεχών που είδαν το φως της δημοσιότητας, του αφαίρεσαν την ιδιότητα της εναλλακτικής επιλογής από τον δικομματισμό  με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ένα πελατειακό κόμμα που ξέρει να «αξιοποιεί» την εξουσία. Με την τεράστια εξουσία που έλαβε από την δεξιά κυβερνητική συμμαχία (4 υπουργία) προσεγγίσει ψηφοφόρους - κυρίως από την αριστερά – ενώ μένει να φανεί αν αυτό θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε 8 μήνες.

Μετακινήσεις προς το κόμμα του Μέτα έγιναν και από την ελληνική μειονότητα με πιο ηχηρή αυτή του Βαγγέλη Ταβου, βουλευτή για τέσσερεις θητείες με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η θέση του αντιπροέδρου της βουλής και του Υπουργείου Υγείας που έχει τώρα, του έδωσε τη δυνατότητα να συσπειρώσει πολλούς από τους ψηφοφόρους του, παρόλο που μετακινήθηκε σε ένα μισητό κόμμα για τους σοσιαλιστές. Πριν από δέκα μέρες, δύο μέλη του 15μελές Συμβούλιο της Επαρχίας  Μεσοποτάμου, ο Παναγιώτης Μπόλης (πρόεδρος του Συμβουλίου προερχόμενος από τη δεξιά συμμαχία) και ο Λάμπης Γένης (σύμβουλος του Μέγκα) δήλωσαν πως προσχωρούν στο LSI. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι υπάλληλοι των Νοσοκομείων Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα συμμετείχαν στις εκλογές του LSI, ενώ φανταζόμαστε κάτι ανάλογο θα είχε συμβεί με όλες τις διευθύνσεις των υπουργείων που διαθέτει το κόμμα του Μέτα.

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ρε Βορειοηπειρώτη η συμμαχία PBDNJ+PS ανήκει στη δεξιά; Ο Xρυσαυγιτης Panagiot Boli μαζί με τον λαγό-γιατρό μετακινήθηκαν στην ακροδεξιά του Tavoy. Oλα τα Bolia μαζί.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Φίλε 7.55 δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου αλλά μάλλον θα εννοείς τον κ. Μπόλη που λέμε ότι εκλέχτηκε από τη δεξιά. Σωστή η απορία σου αλλά δεν κάνουμε λάθος. Ο δημοσιογράφους του Λαϊκού Βήματος και στέλεχος της Ομόνοιας Δελβίνου, εκλέχθηκε σύμβουλος με κόμμα της δεξιάς συμμαχίας και όχι με το ΚΕΑΔ όπως νομίζεις. Το γιατί αυτή η κίνηση του επιβραβεύτηκε από τους ανθρώπους του ΚΕΑΔ και τον στήριξαν για πρόεδρο, αυτό δεν το ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΤΩΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΕΞΩ...
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! ΘΑΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Με την δημοκρατική συμμαχία βγήκε σύβμουλος ο Π. Μπόλης. Έγινε πρόεδρος του συμβουλίου με την πλαστογραφία στο λαϊκο βήμα για τα λιβάδια εις βάρος των Κωσταριτών. παλικάρια της φακής...και άντρες της κότας. Δεν πάει πολύ μακριά το παιδί. Όπως το ποντικοπούλι, από τη θεμονιά στο φράχτι, χωρίς να πετάξει, αρκεί κάτι ν' αρπάξει.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση.. Είχα την εντύπωση πως το Boli του .... ήταν μέλος του pbdnj.

Δημοσίευση σχολίου