Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σε έντονη κινητικότητα το ΕΕΜΜ-MEGAΠεριοδείες σε Βόρειο Ήπειρο και Ελλάδα
Μετά τις περιοδείες του προεδρείου σε διάφορες επαρχίες  της Ελληνικής Μειονότητας  και στις συναντήσεις με τους κατοίκους, διαπιστώθηκαν ίδια προβλήματα και ανησυχίες. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η συγκρότηση Περιφερειακού Σώματος Συμβούλων ώστε να χαραχθεί κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος, το προεδρείο του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA θα πραγματοποιήσει σε μία εβδομάδα στην Αθήνα, όπου ...
... θα παρουσιαστεί το Πλαίσιο Αιτημάτων της Ελληνικής Μειονότητας  και θα συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα.

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις από το γραφείο τύπου του κόμματος:

Ημερίδα για τα Προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες που διαμένουν στην Βόρειο Ήπειρο και τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θέματα: 1. Προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες που διαμένουν στην Βόρειο Ήπειρο και τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες.
2. Παρουσίαση και προβολή των Αιτημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού προς την Αλβανική Πολιτεία.
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», πιστό στους στόχους και τις δεσμεύσεις του, διοργανώνει την 21η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, ημερίδα με θέμα τα προβλήματα που απασχολούν τους εν Ελλάδι διαβιούντες Βορειοηπειρώτες αλλά και όσους ζουν στην Βόρειο Ήπειρο.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) και ώρα 11:00 π.μ.

Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες να παρευρεθούν στην ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας, καθώς και κάθε Έλληνα που ενδιαφέρεται για την επιβίωση του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και ομιλίες για:
·          την κωλυσιεργία στην διαδικασία χορήγησης Ιθαγένειας
·          την συνταξιοδότηση του ΟΓΑ
·          τα ζητήματα παιδείας στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
·          το περιουσιακό στην Βόρειο Ήπειρο
Παράλληλα θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων προς κατοχύρωση και εφαρμογή των Δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Σώμα των Συμβούλων του Κόμματος των Ελλήνων

Την Κυριακή που πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Ντερμίσι συνάντηση με τους δημοτικούς και επαρχιακούς συμβούλους του Κόμματος των Ελλήνων  στην Περιφέρεια της Αυλώνας για να συγκροτηθούν σε σώμα και να προσδιορίσουν από κοινού τη στρατηγική παρέμβασης σε κάθε τοπικό συλλογικό όργανο ώστε να αποτραπούν οι περιπτώσεις αυθαιρεσίας και αυταρχισμού των δημοτικών αρχών και να υπάρχει διαφάνεια τη λειτουργία και τη δράση τους. Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζήσος Λούτσης και τα μέλη του προεδρείου κ. Νίκος Κούρης, Πέτρος Μπερέτης και Ρολάνδος Βασίλης.
Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε ο σύμβουλος του Κόμματος στο Δήμο των Αγίων Σαράντα και μέλος του προεδρείου κ. Νίκος Κούρης, ο οποίος τόνισε ότι "στην αγωνιστική πορεία του κόμματος οι σύμβουλοι έχουν απάνω τους τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες που αντιπροσωπεύουν, είναι οι βουλευτές των μικρών κοινοβουλίων και δεν πρέπει να αρκούνται μόνο με την παρουσία τους στα συμβούλια, αλλά να προσφέρουν θετικά για τους πολίτες και να υψώνουν τη φωνή τους για κάθε αδικία ή κατάχρηση που γίνεται από την τοπική εξουσία. Στην παρούσα κατάσταση, ο ρόλος μας είναι μεγαλύτερος, γιατί παρατηρούμε ότι σε ορισμένες επαρχίες οι έπαρχοι υποβαθμίζουν το ρόλο του επαρχιακού συμβουλίου, εκβιάζουν τους σύμβουλους ή τους εξαγοράζουν. Εμείς δεν πρέπει να γίνουμε πιόνια κανενός έπαρχου ή δημάρχου όταν εκείνος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών, όταν μεροληπτεί, όταν ξεπουλάει την κοινή περιουσία…".
Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κίτσιος, τόνισε ότι "Το Κόμμα μας είναι πάντα δίπλα στους ΄Ελληνες και θα θέλαμε, εσείς οι σύμβουλοι να πρωτοστατήσετε στον αγώνα για την επίλυση προβλημάτων. Κανείς από εσάς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπήσει ή να αδιαφορήσει μπροστά σε καταχρηστικές συμπεριφορές έπαρχων ή υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βεβαίως θα στηρίξουμε   ανεπιφύλακτα θετικές πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου μας και όταν ο έπαρχος ανήκει σε άλλη παράταξη, αλλά δυστυχώς η παρούσα κατάσταση δε μας εμπνέει τέτοιες περιπτώσεις. Πέρασε περίπου 1,5 χρόνος από την ημέρα των εκλογών και η κατάσταση στον τόπο μας χειροτερεύει. Οι έπαρχοι λειτουργούν πελατειακά, τρομοκρατούν καθημερινά τους πολίτες που δεν τους στήριξαν στις εκλογές, μερικοί πουλούν τη γης των χωριών μας, άλλοι νοικιάζουν μόνον στους δικούς τους τις λιβαδικές εκτάσεις και άλλοι  σπαταλούν τον προϋπολογισμό ανταμείβοντας με θέσεις εργασίας και άλλα ανταλλάγματα πρόσωπα που έβαλαν το χεράκι τους να παραποιηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Φέρνουμε κάθε μέρα στη δημοσιότητα χειροπιαστά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν το χαμηλό επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανευθυνότητα της και θα εξακολουθήσουμε να στιγματίσουμε με τη βοήθεια σας, κύριοι σύμβουλοι, κάθε προσπάθεια της εξουσίας να σας αποστομώσει… Είναι απαραίτητο να έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας σε καθημερινή βάση, γιατί εσείς γνωρίζεται καλύτερα τα προβλήματα, να συσκεπτόμαστε, να συζητούμε και να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις. Στα συμβούλια που συμμετέχετε ασκείστε το ρόλο σας όπως τον παρέχει ο νόμος. Όποιος δεν αντέχει σ' αυτό τον αγώνα ας ανοίξει τη γωνιά σε άλλον. Εκείνοι που μπήκαν στον κόπο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και μόνο, στο κόμμα μας δεν έχουν θέση… "
Από τις πολλές συζητήσεις που έκαναν οι σύμβουλοι προέκυψε ότι είναι απαραίτητο οι αιρετοί σύμβουλοι  να γνωρίζουν τις αρμοδιότητές τους, να γνωρίζουν τον βασικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορούν να αντιμετωπίσουν και νομικά τα προβλήματα. Γι' αυτό αποφασίστηκε ώστε κάθε μήνα, να διεξάγονται διαβουλεύσεις με έμπειρους στην τοπική διοίκηση και από κάθε επαρχία ή δήμο να μεταφέρονται υποχρεωτικά στην ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων τα κείμενα και τα σχέδια αποφάσεων που επρόκειτο να συζητηθούν.
Για την καλύτερη λειτουργία του σώματος των συμβούλων και βάσει του Καταστατικού του Κόμματος συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Σώμα των Συμβούλων του Κόμματος των Ελλήνων επικεφαλής του οποίου ορίστηκε ομόφωνα ο κ. Νίκος Κούρης, ενώ σε κάθε επαρχία  ορίστηκε από ένας υπεύθυνος για τη δικτύωση και αλληλοενημέρωση. Στην επαρχία Μεσοποτάμου ο κύριος Σταύρος Τσέκος, στην επαρχία Φοινίκης η κυρία Κατερίνα Θόδωρη, στην επαρχία Λιβαδειάς ο κύριος Σταύρος Παπάς, στην επαρχία Δίβρης ο κύριος Θεόδωρος Παπάς, στην επαρχία Αλύκου ο κύριος Αχιλλέας Στέργιος και στην επαρχία της Τζάρας ο κύριος Σωτήρης Τάχος.
Μετά από δύο εβδομάδες το σώμα των Συμβούλων θα συνέλθει για να κάνει την πρώτη επίσημη ενημέρωση προς το κοινό για τα προβλήματα που θα συλλέξει ο κάθε σύμβουλος στην επαρχία του σχετικά με όλα τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Εντωμεταξύ αποφασίστηκε να ενισχυθεί από τους σύμβουλους το ταμείο του κόμματος για την έκδοση της εφημερίδας, τη λειτουργία των γραφείων και για τη διεξαγωγή σημαντικών πολιτικών δραστηριοτήτων στους Αγίους Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, στα Τίρανα και στην Αθήνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου0 comments:

Δημοσίευση σχολίου