Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η «Δωδώνη» δόθηκε στους Ρώσους…Αγνοήθηκε η μεγαλύτερη προσφορά της θεσσαλικής «ΤΥΡΡΑΣ»
Την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινοπρακτικό σχήμα ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕbank.Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με τη συμφωνία επιδιώκεται η ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά με διατήρηση της έδρας στα Γιάννενα, η αξιοποίηση του προσωπικού και η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους.Στο κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχουν κατά 90% επενδυτικά κεφάλαια από τη Ρωσία και κατά 10% η ελληνική εταιρεία "ΣΙΜΟΣ FOOD", η οποία ήταν μέχρι σήμερα ο βασικός εμπορικός εταίρος της ΔΩΔΩΝΗΣ στη νότια Ελλάδα.Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στις 17-4-1963 από την ΑΤΕ και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι 11.892 χιλ. € και το σύνολο ιδίων κεφαλαίων την 31-12-2011 ανέρχεται

σε 31.496 χιλ. €. Αποκλειστική δραστηριότητα της εταιρίας είναι η αγορά και η επεξεργασία γάλακτος για την παραγωγή και την εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων. Κατά το έτος 2011 η ΔΩΔΩΝΗ επεξεργάστηκε περίπου 70.000 τόνους γάλα.
 (από epirusgate.blogspot.com)

Η θεσσαλική "ΤΥΡΑΣ" είχε μεγαλύτερα προσφορά


Αγνοώντας τη μεγαλύτερη προσφορά των 28 εκ. ευρώ, που έδωσε η θεσσαλική «ΤΥΡΑΣ», με το πρόσχημα ότι ένα μέρος ήταν σε δόσεις και τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε ως νέο ιδιοκτήτη για τη «ΔΩΔΩΝΗ» τη ...
ρωσική κοινοπραξία ΣΙΜΟΣ FOODS.

Πρόκειται για εταιρεία, την οποία απαρτίζουν Ρώσος επιχειρηματίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τον επί χρόνια αντιπρόσωπο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην Αθήνα, ο οποίος οφείλει ήδη στην ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία το ποσό των 11 εκ. ευρώ!..

Όπως έγραψε η «Ναυτεμπορική», "Την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά του ποσοστού της στην «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος υπό Ειδική Εκκαθάριση.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχει με 90% η Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού, και με 10% η ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην εγχώρια και στη διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank είναι η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η δικηγορική εταιρεία Σαραντίτη".


(από http://www.eglimatikotita.gr/2012/10/blog-post_7721.html)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου