Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

EEMM-MEGA: Ο Ελληνισμός στην Αλβανία αισθάνεται ανασφαλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιοι Σαράντα, 28.01.2012
Χθες το απόγευμα 20 κουκουλοφόροι άνδρες της αλβανικής αστυνομίας χωρίς να υποδείξουν ένταλμα συλλήψεως, εισέβαλλαν βίαια στο σπίτι του προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλους του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων, Ναούμ Ντίσιο, προκαλώντας τρόμο και φόβο στην οικογένειά του.

            Εντωμεταξύ χθες το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Κορυτσάς απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης Ντίσιου για μη εκτέλεση της ποινής, που επέβαλλε το Εφετείο έως ότου η υπόθεση εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η υπεράσπιση Ντίσου θεωρεί πως η σημερινή απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός δέκα ημερών ξανά από το Εφετείο.
            Η αδιαλλαξία της δικαιοσύνης να μην αναστείλει τη φυλάκιση του κύριου Ντίσιου και η ανυπομονησία της αστυνομίας να  βάλλει  οπωσδήποτε  χειροπέδες στο άνθρωπο που εξέφρασε ελεύθερα την εθνική του οντότητα, επιβεβαιώνουν περίτρανα την κοινή διαπίστωση ότι στη χώρα αυτή θα χρειαστεί πολύς κόπος και χρόνος να πρυτανεύσει η δημοκρατία και η πραγματική δικαιοσύνη.
            Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες του Κόμματος των Ελλήνων και όλων των οργανώσεων του Ελληνισμού της Αλβανίας για την άδικη αυτή απόφαση, τα όργανα του κράτους, εμπνεόμενα και από την ανθελληνική προπαγάνδα εθνικιστικών κύκλων στη χώρα, εξακολουθούν να τηρούν την ίδια στάση απέναντι στους αδύναμους και απροστάτευτους πολίτες διαφορετικής καταγωγής.
            Στις συνθήκες αυτές ο Ελληνισμός στην Αλβανία αισθάνεται ανασφαλής, τρομοκρατημένος και αβέβαιος για το μέλλον του σ΄αυτή τη χώρα.
            Η καταδίκη και φυλάκιση του κ. Ναούμ Ντίσιου είναι πολιτικό κατασκεύασμα από ανθελληνικά στοιχεία και στοχεύει να αποστομώσει τον Ελληνισμό στον αγώνα διεκδίκησης των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία.
            Το Κόμμα των Ελλήνων απευθύνεται με  έκκληση στους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ στην Αλβανία να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες που δε συνάδουν με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και δε συμβαδίζουν με το διαχρονικό συναινετικό πνεύμα μεταξύ εθνοτήτων και θρησκειών στην αλβανική κοινωνία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕΕΜΜ


8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία της εισβολής στην κατοικία ή βασίζονται στο δημοσιευμα του deropoli.gr? Γιατι οσο και αν εψαξα δε βρηκα καμια σχετική είδηση

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:50 το Κόμμα των Ελλήνων έχει άμεση επαφή και είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια Ντίσιου και οι αποφάσεις για οτιδήποτε παίρνονται από κοινού με γνώμονα πάντα την θετική εξέλιξη της υπόθεσης.
Όσον αφορά το deropoli.com από ότι όλα δείχνουν τις πληροφορίες τις παίρνει κατευθείαν από την αλβανική αστυνομία και από ότι διαφαίνεται οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δεν έχουν διακόψει τις παλιές καλές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας.

Ανώνυμος είπε...

4.20 poso dikio exeis prepei kapote na ta poume ayta....sto diaolo oi proskinimenoi FOTIA KAI TSEKOURI

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αμερικάνε, αυτός που κατονομάζεις δεν έχει να κρύψει τιποτα. Επειδή κάποιοι έμαθαν να ζουν στη θολούρα δεν μπορούν ή δε θέλουν να βλέπουν καθαρούς ανθρώπους.
Κάναμε αυτό το μπλογκ για να μπορείς και εσύ να λες την κοτσάνα σου. Δε θα σου δώσουμε όμως βήμα για να πεις την κάθε μπουρδα. Γιατί αυτά που λες, δεν τα λες με το όνομα σου για να έχουν δουλειά και οι δικηγόροι μας;
Αγαπούλα, αν αποφασίσεις να βγάλεις την κουκούλα, σου υποσχόμαστε πως εμείς πρώτοι θα δημοσιεύσουμε αυτά που λες.

deropoli.com είπε...

Κύριε διαχειριστά της ιστοσελίδας, σου το έχω ξανα πει. Είναι καθόλα αντιδεοντολογικό να παίρνεις ανάρτηση από τη "Δερόπολη" και στη συνέχεια με ιδιαίτερη ευχαρίστηση να δημοσιεύεις συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της σελίδας μας όπως του ανώνυμου 4.20
Εμείς στη "Δερόπολη" δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε ούτε από το παρελθόν, ούτε από το παρόν μας. Ούτε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό, δίκαιο και σημαντικο για τις τύχες της ΕΕΜειονότητας. Όσο και να γράφουν τα εντεταλμένα κυβερνητικά και παρακρατικά τσιράκια

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι διαχειριστές του deropoli.com την λασπολογία την κατασυκοφάντηση προσώπων και την στοχοποίηση συμπατριωτών μας την έχετε υπηρετήσει σε όλη σας την ζωή όποτε θα έπρεπε να είστε και οι τελευταίοι που θα πρέπει να διαμαρτύρεστε επ αυτού.
Εσείς στην Δρόπολη σίγουρα δεν έχετε να κρύψετε τίποτα για το πλούσιο σε υπηρεσίες παρελθόν σας γιατί όντος είναι γνωστό άλλα όπως όλα δείχνουν μάλλον και το παρόν σας γίνετε γνωστό!.
Θα σας παρακαλούσα όμως να μην αγωνιστείτε άλλο για τις τύχες της Ε.Ε.Μ.Μειονότητας γιατί θα σκάσει από τα οφέλη που εισέπραξε από την πολύχρονη παρουσία σας όχι φυσικά στην ιστοσελίδα άλλα γενικά από την παρουσία σας στην Ε.Ε.Μειονότητα.
Όσο για το ποιοι είναι εντεταλμένα κυβερνητικά και παρακρατικά τσιράκια ίσος όταν βρεθούμε από κοντά φυσικά αν το θελήσετε και εσείς και να δούμε ποιοι στην πραγματικότητα εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία υπέρ του αλβανικού κράτους και ποιοι γλύφουν καθημερινά αλβανικές κατουρημένες ποδιές.

Ας αναλύσουμε όμως τα τρία πιθανά ενδεχόμενα που η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε σε εσάς:

1.Την πληροφορία να σας την μεταφέραμε εμείς πράγμα που δεν έγινε!

2.Να έχετε στίσει άνθρωπο με σκοπό να παρακολουθεί την οικία του κ. Ντίσιου οπότε θα πρέπει να μας εξηγήσετε τον λόγο που θα κάνατε κάτι τέτοιο!

3.Την πληροφορία να την πήρατε από την αλβανική αστυνομία που είναι και η ποιο πιθανή εκδοχή, και αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν σας είπανε ότι η αποστολή εξετέλεστη.

Όσο για τον κ. Ντίσιο θα σας παρακαλούσα να μην τον υπερασπιστείτε άλλο γιατί δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν πλέον.
ανώνυμος 4:20

Ανώνυμος είπε...

ωρε τι παθατε και τα βαλατε με τους μαυρο ........ και το .... της γιδας; το τσιουρεκι τους βγαζουν τα παιδια ποτε με διπλωματια κ ποτε με ρουσφετι να μεγαλωσουν τα παιδακια τους..
deropoli.com, αληθεια, απο που πηρατε αυτες τις πληροφοριες που τις εχετε κ αποκλειστικες? αδικο εχουν που σας την λενε?
..........?

Ανώνυμος είπε...

Και όσων αφορά για τους αγώνες τον διαχειριστών του deropoli.com και ειδικά του αρχηδιαχειριστή που είναι έμμισθος του αλβανικού κράτους όλη του την ζωή!.

Όσοι έκαναν αγώνες υπέρ του ελληνισμού κατά το παρελθόν υπέστησαν και τις ανάλογες διώξεις από το αλβανικό κράτος οι εν λόγο διαχειριστές λένε ότι αγωνίζονται όλη τους την ζωή άλλα κατά περίεργο λόγο ήταν πάντα στο απυρόβλητο.

Εμείς όμως επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι και δεν μας επιτρέπει η συνείδηση μας να είμαστε ισοπεδωτικοί και να απορρίψουμε τα πάντα,έχουμε την θέληση να αναγνωρίσουμε τους αγώνες μας αρκεί όμως να μας πουν:
Εναντίον ποιων έχουν αγωνιστεί κατά την μεγάλη τους αγωνιστική πορεία;;
ανωνυμος 4:20

Δημοσίευση σχολίου