Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη Ξέρα στο μνημείο για το οποίο καταδικάστηκε ο Ντίσος


Μία μέρα πριν την τελική απόφαση για την προφυλάκιση του Ναούμ Ντίσο, ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας, επισκέφτηκε την πόλη της Κορυτσάς . Εκτός των υπηρεσιακών του υποχρεώσεων, ο κ. Ξέρρας, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρόξενο Κορυτσάς κ. Ιωάννη Πεδιώτη και τον Γενικό Διευθυντή Πρόνοιας της Αλβανίας κ. Μιχάλη Νάτσιο , επισκέφτηκε το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων του 40’ στη Μπομποστίτσα, για την κατασκευή του οποίου ο πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσος, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης.
  
Η κίνηση του κ. Ξέρρα μπορεί να ερμηνευτεί ως μία έμμεση στήριξη προς τον κ. Ντίσο ενόψη της απόφασης της προσφυγής του για να μην προφυλακιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, ωστόσο διαφορετικά ερμηνεύονται οι δηλώσεις του από τα αλβανικά μέσα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα, μεταξύ άλλων ο κ. Ξέρρας είπε πως οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν και  αναρωτήθηκε ποια είναι η πραγματική «Ομόνοια» αφού όπως είναι γνωστό η "Ομόνοια" του κ. Ντίσο δεν αναγνωρίζεται απο την ιστορική "Ομόνοια" στην οποία προεδρεύει ο κ. Μπολάνος.

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρώτη, γράψε και την απάντηση που έδωσε ο κύριοε Ξέρας για την Ομόνοια, ή φοβάσε μήπως ο Μπολάνος σου πάρει την ταυτότητα της Ομόνοιας!!

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνη κίνηση Ξέρρα. Από τη μία επισκέφτηκε τους τάφους (ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει να μπει τέρμα σ' αυτή την ανόητη υπόθεση εκδίκασης και προφυλάκισης του Ντίσιο) από την άλλη λέει το αυτονόητο ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές απ' όλους. Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δικαστικών θρίλερ στην Αλβανία, ένας υπουργός μπορεί να πει κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Dhen mas ta les kalla borioipiroti:
Dhen gnorizo ton Naum Ntisho kai proedhros tis Omonias Koritsas einai o Ligorag Karamelos,kai dhen ksero pou aniki o Ntishos.-ipe o Kseras.

Ανώνυμος είπε...

vale qe akuse to video. dhen ine opos lei o deropolitis. aftos panda lei - lei na mini kati. to psema omos den pernai tora J.J.

vunisios είπε...

o salis ton dikazi o kseras 8a ton vgali a8oo xaxaxa.......gia kllamata......

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι για κλάματα. Εσείς είστε για κλάματα. Την είδατε την απόφαση που πήρε χθες το δικαστήριο Κορυτσάς; Ελεύθερος ο Ντίσιος. Γι' αυτό ήταν ο Ξέρρας εκεί μια μέρα πριν.

Δημοσίευση σχολίου