Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η Αθήνα περιμένει την απάντηση των Τιράνων για τη Συμφωνία των Θαλάσσιων Υδάτων


Δηλώσες Δελαβεκούρα
«Παρά το ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο,  απέρριψε το επίσημο σχέδιο της συμφωνίας των θαλάσσιων υδάτων, εντούτοις ενδέχεται να έρθει πάλι στο προσκήνιο. Για το σκοπό αυτό αναμένονται  θετικές εξελίξεις που μπορούν να έρθουν  ως αποτέλεσμα  της προόδου της αλβανικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.


«Όπως γνωρίζετε έχουμε, ήδη, - από το 1977- μια συμφωνία με την Ιταλία. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία με την Αλβανία, μια συμφωνία, που δυστυχώς, δεν έχει επικυρωθεί, λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά ελπίζουμε να δούμε πρόοδο σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Δελαβέκουρας, κατά την εβδομαδιαία συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Τονίζεται ότι,  η Αθήνα  δεν θεωρεί ότι έχει ακυρωθεί το Σύμφωνο καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων, όπως έχει υπογραφεί από τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών  και απαιτεί από την Αλβανία να επιλύσει το θέμα αυτό,  για το οποίο από το 2010 δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση. Το θέμα της Συμφωνίας αυτής παραμένει στο προσκήνιο της δημοσιότητας,  για το οποίο η αλβανική κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις.

--

Πηγή: Gazeta Shqip

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

th na poune oti...bgalame akyrh thn symfonia epidi mas to zitisan oi tourkoi...
fobountai oi tourkoi mipos ginei nomiko porigoumene me thn anagnorish AOZ sta nisia.
ayto einai o monos logos pou kolise h symfonia sto albaniko dikastirio (xwreis nomikes eksigiseis)...apla psifisan na akyro8ei xwreis aitiologish...
tlp afou den exoun faei ta moutra tous akoma me ta paixnidia ton alon pou kanoun ...kala kanoun.emeis th kanoume einai to 8ema...toso blakes eimaste telika?!

Ανώνυμος είπε...

Na valete to synntrofo dule na parakalesei to syntrofo rama ki ola tha pane kala !!
Ante, ti synergasia exoun ta paidia,mono gia na trone ??

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran

η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).




Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)





Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza





Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη...


δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό"
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό: (Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.)

ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!




Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (Δείτε εδώ).
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ..για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).
Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza!


Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!
Εχαριστούμε τον Στέφανο για την ενημέρωση.
Από το taxalia.

Δημοσίευση σχολίου