Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο δήμαρχος Χειμάρρας δίνει συνέχεια στο «σίριαλ» με την καταγωγή του Πύρρου Δήμα


Γκόρος: Ο Πύρρος είναι Αλβανός, τα βορειοηπειρωτικά blogs γράφουν σαχλαμάρες
Μετά τη διάσταση που πήρε στα βορειοηπειρωτικά μπλογκς και την ανακοίνωση της «Ενωσης Χειμαριωτών», η νέα αρχή του Δήμου Χειμάρρας, πιστέψαμε πως έδωσε τέλος στο σίριαλ «Πύρρος Δήμας» με την αφαίρεση του επίμαχου σχόλιου από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου που τον χαρακτήριζε ως «περήφανο αλβανό». Ο νέος δήμαρχος όμως φαίνεται δεν θέλει να στεναχωρήσει τους φίλους του αλβανούς που τα έδωσαν όλα για τη νίκη του κόντρα στο Βασίλη Μπολάνο και έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το θέμα στην αλβανική εφημερίδα «Telegraf». Φρόντισε μάλιστα να τους υπενθυμίσει και ένα άλλο του «προσόν», ότι δηλαδή η μάνα του είναι αλβανίδα από τη Μαλακάστρα!
Να την χαίρεστε κύριε Γκόρο τη μάνα σας και την Μαλακάστρα αλλά ως δήμαρχος «Χειμάρρας» οφείλεται να σέβεστε την ελληνικότητα της.

Στη συνέχεια η συνέντευξη του Γκόρου όπως μεταφράστηκε από το  blog.himara.gr
Μαθήματα ιστορίας παραδίδει στον Αλβανικό λαό ο Γιώργος Γκόρος μιας και βαφτίζει τον Πύρρο Δήμα Αλβανό με μόνο επιχείρημα την καταγωγή του απ' την Χιμάρα. Στην συνέχεια ακολουθούν μαθήματα εγκυρότητας μιας και αναφέρετε σε μια "ανύπαρκτη" (έχουμε ψάξει όλο το αρχείο του top-channel) συνέντευξη κάτι που μας επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Πύρρος. Μάλιστα χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια λόγια που είχαν γραφτεί (δεν το γράφει ούτε εκεί πια) στην αλβανική έκδοση της wikipedia για την Χιμάρα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιώργου Γκόρου στην εφημερίδα "Telegraf" που δημοσίευθηκε την Παρασκευή 06/01/2012.
Ο δήμαρχος της Χιμάρας, κ. Γκόρος, επέλεξε την εφημερίδα "Telegraf" για να αντιδράσει στην είδηση που κυκλοφορούσε εδώ και κάτι μέρες σε μια καθημερινή Αλβανική εφημερίδα. Η είδηση αυτή λέει πως τα Βορειοηπειρωτικά μπλόγκς κατηγορούν τον Γιώργο Γκόρο και το επιτελείο του γιατί στην σελίδα του δημαρχείου της Χιμάρας, έχει γραφτεί το όνομα του Πύρρου Δήμα στις εξέχουσες προσωπικότητες της Χιμάρας. Στην πραγματικότητα  -όπως δηλώνει ο Γκόρος- το δημαρχείο δεν έχει ακόμα επίσημη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μιας και κατασκευάζεται από την αρχή ως αποτέλεσμα να περάσει κάποιος χρόνος.
Δεν είχα στο μυαλό μου να αντιδράσω, λέει ο κ. Γκόρος, μιας και δεν έχουν σημασία ούτε για μένα ούτε για το δημαρχείο τέτοιες σαχλαμάρες, αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι έχω πολύ καλή σχέση και εγώ προσωπικά αλλά και το δημαρχείο, με τον Πύρρο Δήμα, τον Ολυμπιονίκη που έχει κάνει περήφανο τον τόπο του, την γενέτειρα του την Χιμάρα. Για να λέμε την αλήθεια όμως, δεν βρίσκω ούτε ένα έγγραφο στο δημαρχείο που κάνει αναφορά σε ''Επίτιμο Δημότη'' , και δεν ξέρω τον λόγο, άλλα μόλις τα πράγματα μπούνε σε μια σειρά και βάση τον νόμο, ο Πύρρος Δήμας θα είναι ο πρώτος που θα γίνει Επίτιμος Δημότης της Χιμάρας. Το αξίζει αυτό, συμπίπτει με τον νόμο και κανείς δεν το εμποδίζει να γίνει αυτό στο ΔΣ του δημαρχείου, που είναι σίγουρο πως το θέμα αυτό θα ψηφιστεί απο όλους θετικά στο ΔΣ αλλά και απο τους καλοπροαίρετους Χιμαραίους.


-Γενικά κ.Γκόρο, πως είναι οι σχέσεις σας με τον Πύρρο Δήμα ?
Άριστες. Με συνεχάρη για την εκλογή μου σαν δήμαρχο Χιμάρας και τον έχω υποδεχτεί σαν επίσημο προσκεκλημένο, όχι μόνο για την Χιμάρα. Ο Πύρρος Δήμας είναι ο Αλβανός αρσιβαρίστας που έχει κερδίσει 4 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο, και ο ίδιος έχει δηλώσει, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Άρσης Βαρών στα Τίρανα τον Σεπτέμβριο του 2008, πως τα παιδιά του έχουν αλβανικό αίμα. Ο Πύρρος Δήμας είναι Αλβανός, ανεξάρτητα αν άσκησε το επάγγελμα του και το ταλέντο του στην Ελλάδα και η Χιμάρα είναι περήφανη για αυτό.

-Κ.Γκόρο, απο τότε που έχετε εκλεγεί ως δήμαρχος Χιμάρας, έχετε δεχθεί πιέσεις απο συγκεκριμένες ''ομάδες'' απ'την γειτονική Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψιν πως ο Μπολάνος ήταν ''όλος'' δικός τους ?
Δεν ασχολούμαι με λόγια του αέρα, αλλά ασχολούμαι με τα προβλήματα της Χιμάρας, για αυτό με έχει ψηφίσει η Χιμάρα. Τίποτα άλλο δεν με ενδιαφέρει. Έχω να πω, πως έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε, δουλεύουμε να ολοκληρώσουμε το Σπίτι της Κουλτούρας, για να είναι στην διαθεσιμότητα των κατοίκων και να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει ιδιοκτησιακά προβλήματα, προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες. Είμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων για να επενδύσουμε στην Χιμάρα, που είναι μια τουριστική περιοχή, αρκετά δημοφιλής, ειδικά στους ξένους. αυτή είναι η δουλειά μου, αυτή είναι η δουλεία του ΔΣ. Με λίγα λόγια, με αυτά τα θέματα ασχολούνται αυτοί που δεν έχουν τι δουλειά να κάνουν.

-Οι σχέσεις σας με τον Μπολάνο πως είναι ?
Κανονικές, φάνηκαν απ΄την στιγμή που αναγνώρισε την νίκη μου και μου έσφιξε το χέρι. Απ΄τις 8 Μαΐου, αυτός είναι στην δουλειά του και εγώ έχω πάρει την ευθύνη να βοηθήσω για το καλό της πόλης μου.

-Μια τελευταία ερώτηση κ. Γκόρο, με την ελπίδα πως δεν θα παρεξηγηθήτε. Γιατί έχετε 2 ονόματα και απαντάτε ως Γιώργος και ως Γκιέργκι ?
(Γέλια) Το όνομα μου στο διαβατήριο είναι Γιώργος, και έτσι λέγομαι και επίσημα. Το όνομα αυτό, μου το έχει βάλει η γιαγιά από τον πατέρα μου, ενώ Γκιέργκι με φώναζε η μητέρα μου, η οποία έχει καταγωγή από την Μαλακάστρα. Αλλά εγώ είμαι ο Γιώργος Γκόρος απο την Χιμάρα.
Σας ευχαριστώ!




Το σχόλιό μας:
Μετά απ' αυτή την συνέντευξη, το blog.himara.gr δίνει τον τίτλο "Σπαχίου Νο 2" στον κύριο Γκόρο για τις απόψεις και τις θέσεις του. Πού ξέρετε, ίσως ο αποκλεισμός του Γκόρου απ' την Εθνική Συνέλευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, να τον έκανε να στραφεί στο νέο κόμμα που φτιάχνει ο μετρ του ανθελληνισμού Σπαχίου. Παρακαλούμε επίσης τον δήμαρχο, όπως συνεργαστεί μαζί μας και να μας δείξει την συνέντευξη του Πύρρου στο top-channel μιας και εμείς δεν ψάξαμε αρκετά καλά γι' αυτό και δεν την βρήκαμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως εάν όχι σαν άνθρωπος, έστω σαν πολιτικός, δεν αναπαράγει ότι διαβάσει δίχως να έχει αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά του, οπότε και αναμένουμε μια κόπια απ' την συνέντευξη του Πύρρου για να μας επιβεβαιώσει. Τέλος, άξιο απορίας είναι το γεγονός, πως παρά τα όσα είπε στην συνέντευξη του, τελικά έβγαλε απ' την ιστοσελίδα τις συκοφαντίες κατά του Πύρρου Δήμα.

Haonas

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

afto ine pou leme "poulai k ti mana tou"
dn aksizi na oute na sxoliasis

Ανώνυμος είπε...

DEN MAS PIRAKSY I ETHNBIKOTITA, ALA TA KORAFIA KAI PERUSYES. O ELINISMOS TYS XEIMARRAS PAGY NA XASY TTYS PERUSIES, ME TYN OPIA MONO TO DIAFENDY TYS URBANISTIKAS, TOU EXY FETY APO TIRANA, ME ENA MISTO 500 XEILADS LEK TO MINA, DEN TOY FTANOUNAE GAI TO JIP MERCEDES MONO KIA KAPSIMA PERTELO. META TO BOLLANO, KAI AFTOS, DINI ADIAES STUS KSENUS KAI AMBODY XEIMARIOTES NA KTRIZOUNAE. PRPI PROTA APOOLLA NA DINY LLOGARIASMO O BOLLANO KAI META O GOROS, ENAS TON ALLON KANOUNAE PAZARIA AFTY. O ELINIZMOS DEN PETHENI POTE ALA, STYN XEIMARRA EXOUNAE MENY TA SKUPIDIA POU APOFASISOUNAE OS O KOKEDHIMAS GJICALIS KAI ZOTOS.

Ανώνυμος είπε...

κοίτα να δεις ρε!!!!
ρε γενίτσαρε αλβανός είσαι εσύ κι όλο σου το σόι

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη του Πύρρου το Σεπτέμβρη του 2008 στα Τίρανα είχε προκαλέσει πράγματι συζήτηση στην Αλβανία!!!
Αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο από αυτόν που προσπαθεί ψευδώς να αναδείξει ο Γκόρος!

Τότε οι αλβανοί τον κατηγορούσαν ότι τα αλβανικά που μίλησε ήταν με ελληνική προφορά... ότι "επέστρεψε ο προδότης"... και άλλα τέτοια γνωστά!

Ο Γκόρος απλά κάνει το καθήκον του. Ο Γκόρος κάνει αυτό που του λένε τα αφεντικά του.

Ανώνυμος είπε...

Stin perioxi mas Goro lene tus turkoallvanus,onoma ke prama;

Γκορος Νικος είπε...

Απο ποιά περιοχή είσαι συ 5.44?
Γιατί στα γιαννιώτικα :
Γκόρος (ο) = ο πάσλας, ο τενεκές,ο άνθρωπος πέρα βρέχει, χαϊδευτικό μεταξύ φίλων («που 'σαι ρε γκόρε;»)
πάσλας =ο άχρηστος στα Γιαννιώτικα
Καλό είναι να μήν γενικεύουμε πάντως.

freemind είπε...

Βαλτετο καλα στο μυαλο σας, ταξεις υπαρχουν και οχι εθνη. ΟΙπλουσοι μια χαρα τα βρισκουν μεταξυ τους,ανεξαρτητως καταγογης,η θρησκειας, ουδολο τους νιαζει,νανε καλα τα προβατακια που καταπινουν αμασητα...Τον ανθρωπο (Γ.ΓΚ),θα τον κρινετε για το εργο του, κι οχι για τα λογια, γιατι εαν, πετυχει,αυριο, δεν νομιζω να νοιαζει, και παρα πολους, το τη δηλωσε,καποτε, καπου...(εξαιρω παντα τα αρρωστα μυαλα ...)

Ανώνυμος είπε...

Εγκεφαλικά ακατοίκητε εμείς κρίνουμε τον δήμαρχο Γκόρο, τον άνθρωπο Γκόρο αν δεν πιστεύει σε κάποια ανώτερη θεία κρίση ας κάνει την αυτοκριτική του.Τα έθνη υπάρχουν για να τονίζουν τις αξιακές και φυλετικές ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να γίνονται σεβαστές χωρίς να μπαίνουν στην ζυγαριά των κοινωνικών διακρίσεων με βάση τον υλιστικής μορφής πλούτο.Λόγο της παντελούς έλλειψης φαιάς ουσίας εξαιρείσαι από την κατηγορία που εσύ κατέδειξες ως "άρρωστα μυαλά". μετά τιμής Ο φορών εγκεφαλικάς παρωπίδας.

freemind είπε...

''Oλοι εχουν δικαιωμα στη βλακεια''-Φ.Ν..(.Ακομα και εσυ 11΄΄27 θα συμπληρωνα εγω)

Ανώνυμος είπε...

" Sa ta perkulesh bishtin e qenit prap bisht qeni ngelet"-S M :)))))

Ανώνυμος είπε...

εσύ freemind, μάλλον θα έχεις παντρευτεί κανέναν αλβανό και προκειμένου να καταπνίξεις τη ντροπή έγινες επαναστατικότερη του Τσε! χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

MEGALE 9 28 APO PU ISE SIGUROS GA TO ERGO TU GORU.GATI KE ESI LES[AN PETIXI]DEN KATALAVENIS OTI KE ESI ISE ENA APO TA POLLA PROVATAKA PU MASISATE TA LEGOMENA TO [TEXNOKRATI] GORU,KE SIGURA DEN IPARXUN ETHNI KATA ESENA JATI ISE STIN KATOTERI TAKSI KE PANFTOHOS SE SKEPSI KE KRISI.

freemind είπε...

Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας...

Δημοσίευση σχολίου