Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σχόλιο blogger στην ομιλία του κ. Μπολάνου για την 21η επέτειο της «Ομόνοιας»

Οι γράφοντες σε αυτό το ιστολόγιο, ήταν επιεικείς στην κριτική προς τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο, γιατί σεβόμαστε την πατριωτική του στάση σε αρκετά ζητήματα και γιατί θεωρούμε πως πέρα από τη στατικότατα του λόγου και των πράξεων του, έχει κάποιες αρετές που σπανίζουν στους ασχολούμενους με τα κοινά στον τόπο μας, όπως είναι η ευθύτητα και η ειλικρίνεια. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη που έχει για την σημερινή εικόνα της «Ομόνοιας», που κατάντησε μία οργανοσούλα του ΚΕΑΔ, το οποίο την τελευταία δεκαετία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παζαρεύεται εξουσία προς όφελος των τρόφιμων του.


Η «Ομόνοια» ήταν πάντα ένας χώρος προσωπικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο εξαρτημένη από ένα άτομο (και δεν αναφέρομαι στον πρόεδρο της), ποτέ η διαφορετική άποψη (αυτή η λίγη που απέμεινε) δεν στιγματίζονταν όπως τώρα. Θα ήταν αδιανόητο πριν από κάποια χρόνια, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ να άλλαζε απόφαση του Γ.Σ., όπως έγινε πριν από ένα χρόνο με τον υποψηφίου της Π. Δρόπολης, μόνο και μόνο για να μη χαλάσουν οι σχέσεις του κ. Ντούλε με κάποιον επιχειρηματία. Για σημαντικά εθνικά και πολιτικά θέματα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στο αρμόδιο όργανο που είναι το Γενικό Συμβούλιο γιατί το οι περισσότεροι από τους 61 δεν έχουν άποψη, κάποιοι άλλοι δε μιλάνε γιατί μπορεί να τους κοστίσει κανένα χρίσμα ενώ την προηγούμενη δεκετία για παράδειγμα, το περίφημο ψήφισμα των 12 σημείων του Γ.Σ. χρειάστηκε να γίνουν τρία Γ.Σ. για να εγκριθεί. Το κριτήριο επιτυχίας ποτέ δεν ήταν τόσο ταυτισμένο με το ποσοστό των ψήφων στις εκλογές όπως είναι τώρα. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη νίκη και ικανοποίηση για τους απλούς ομονίτες, από τον αγώνα του 2000 στη Χειμάρρα - τότε που οι σημερινοί σύμμαχοι μας σημάδευαν με τα καλάσνικοφ - και ας έχασε το δήμο ο Μπολάνος. Αν τότε κάποιος έλεγε ότι ο Gramoz Ruci (από τους πιο ανθέλληνες πολιτικούς και ο υπεύθυνος της αλλοίωσης πληθυσμού στα παράλια των Αγίων Σαράντα) θα συνέτιζε έλληνες σοσιαλιστές για να ψηφίσουν το ΚΕΑΔ (2011) θα ακούγονταν ως το πιο απίθανο σενάριο.

Ο κ. Μπολάνος αυτή την κατάσταση «κληρονόμησε» και δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να αλλάξει ή ακόμα να μην την θεωρεί και κακή, είναι δικαίωμα του, όφειλε όμως στον απολογισμό της «Ομόνοιας», να ήταν πιο συγκεκριμένος στην 20χρονη πορεία της οργάνωσης όλων των ελλήνων και να μην περιοριστεί σε γενικόλογες αναφορές με το πρόσχημα ότι η Ομόνοια είναι πάνω από πρόσωπα. Η Ομόνοια έχει να επιδείξει αγώνες αλλά και κατορθώματα τα οποία έχουν ονόματα και ημερομηνίες. Δεν το έκανε κατά τη γνώμη μας γιατί ήθελε να αποφύγει συγκρίσεις και γιατί το μισό ακροατήριο στην αίθουσα ήταν μέλη του Σ.Κ. Αλβανίας.

Επειδή ακριβώς η «Ομόνοια» κ. Μπολάνο είναι πάνω από πρόσωπα, έχετε την ιστορική ευθύνη να την απεγκλωβίσετε από κάποιους ματούφιδες που επιβιώνουν από τα «περισσεύματα των κλασμάτων» της τραπέζης του προέδρου του ΚΕΑΔ με τα εκάστοτε αλβανικά κυβερνώντα κόμματα.

14 comments:

Γκορος Νικος είπε...

Δεν τον ξέρεις καλά τον Μπολάνο...απ' ότι φένεται.
Από τους πρώτους ματούφιδες εκεί μέσα ειναι αυτός, αν καταφέρει να απεγκλωβίσει την ομόνοια απο τον ίδιο του τον εαυτό, τότε ισώς ξαναδούμε την ομόνοια δυνατή όπως ήταν κάποτε.
Όσο για την ευθύτητα και την ειλικρίνεια του, χάθηκαν από καιρού απο τις αρετές του...το έδειξαν οι Χιμαραίοι με την ψήφο τους το 2011.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Νικο Γκορο, εσύ είσαι γνωστό ρουφιανακι και είσαι απο αυτούς που ψήφισαν το Ρουφιανογκορο για δήμαρχο, θες να χεις και άποψη; Άντε τράβα απο δω γελοιε που θες να χεις και άποψη για την ΟΜΌΝΟΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

12 Ιανουαρίου 2012 8:40 μ.μ.
to exoume katalavi akous bollano k afrizis
den exis afisi arthro asxoliasto gia ton bollano se ola ta blog
exo mia aporia omos?
esi ise apo aftous pou exase tin ilikrinia i apo aftous pou "psifisan" enantion tou stis ekloges???

Γκορος Νικος είπε...

Ανώνυμοι ματούφιδες, που έχετε το μονοπώλιο του πατριωτισμού, δεν μπορώ να σας πάω κόντρα..καθώς η μπολανόντουλοπαρέα σας έχει μόνο το προνόμιο να μιλάει εις το ονομα του Ελληνισμού και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούμε, με εσας τους 5-10 είμαστε προδότες..κάπως έτσι έκανε και ο Χότζας.

Γκορος Νικος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλα μην μας πας κόντρα, απλά πες μας γιατί ψηφισες Γκορο. Με ποιο υπερπατριωτικο συναίσθημα. Σου έταξε καμία άδεια παράνομη που με το Μπολανο δεν μπορούσες να πάρεις ή απλά γιατί τον θεωρησες καλύτερο και μεγαλύτερο πατριώτη απ το Μπολανο; Αφου μιλάς επώνυμα ας είσαι και ειλικρινής.

Γκορος Νικος είπε...

Τι είναι blogικός νόμος αυτος;επώνυμος=ειλικρινής?
Δηλαδή ανώνυμος = απατεώνας, καθώς μιλάμε για το αντίθετο της ειλικρίνιας?
Στειλε μου mail ματούφη να σου πω τι ψήφισα, μια και η ψήφος είναι προσωπική.

Ανώνυμος είπε...

13 Ιανουαρίου 2012 8:35 π.μ.
gt les dn sas pao kontra
ego mia erotisi sou ekana
sta plesia tou protou sxoliou pou ekanes
ime 2:28 π.μ.
tora an emis i 5-10 (konta 1500 psifi)pou stirizoume panta ton ellinizmo tis ximaras mas theoris prodotes tote ti na sou po???
se afti tin periptosi ego dn exo logia gia na sou pao kontra
pantos na thimase mia parimia
(mia fora prodotis , panta prodotis)

Ανώνυμος είπε...

Η Ομόνοια ιδριθηκε για να εκπλιροσει τον προαιονιο σκοπό της, που έιναι να τις ιγιθει ο Εβαγγελος Ντουλε .

Ανώνυμος είπε...

o bollanos exase apo ton egoismotou den iperaspis8ike tus xorianus pu gia 2 tetraeties ton psifisan pige me ta symferonta afton pu ton odigisan se aftin tin ita.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ............ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 5.02 αν ο Μπολανος είχε χάσει γι αυτο που λες δεν θα είχε πάρει 300 ψήφους παραπάνω απο το 2007. Οι "έλληνες" χιμαραιοι που δεν τον ψήφισαν ήταν κάτι κοθωνια σαν εσένα που επειδη τον ψήφισαν τότε θεώρησαν οτι έπρεπε να τους νομιμοποιήσει καθε απατεωνια που ήθελαν να κάνουν. Ευτυχώς δεν το έκανε αλλα το τι καλο έκανε ο Μπολανος στη Χιμαρα θα το δείτε τώρα που έχετε το τομάρι το Γκορο που θα σας ξεπουλησει. Υπομονη. Χωριά του οτι ο Μπολανος έκανε την καλύτερη οικονομικη διαχείριση στο δήμο, το παραδέχονται ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Αντί λοιπόν να σταζετε δηλητήριο για το Μπολανο κοιταξτε τώρα που προλαβαινετε να χτισετε τίποτα παράνομο, να πουλησετε τίποτα στους Αλβανούς για να πάρετε κανα λεκι και να καταστρεψετε τη Χιμαρα. Αυτη είναι η Δουλεια σας.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο. Ο Μπολανος έχασε γιατι συνεργάστηκαν οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Ψήφισαν και οι πεθαμενοι και οι ανάπηροι και αυτοι που έλειπαν στο εξωτερικό. Και εσείς παίξατε το παιχνίδι τους. Μπράβο παλιορουφιανα ...

Ανώνυμος είπε...

agapite file den katalabeno pion les kothoni ke pulimenus ego file edosa mahi ja na bji obollanos alla kapia pragmata prepi na taleme mipos ise apo aftus pu irthan me ta leoforia tu bollanu ke psifisan goro ,file ta lathi prepi na ta leme.

Δημοσίευση σχολίου