Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΜΜ-MEGA: Χαριστική βολή η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ. Καταθέσαμε προτάσεις και ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν εθνικά και όχι πολιτικά



Οι νέες προϋποθέσεις, που θεσπίστηκαν με τον υπ’ αριθ. 4093/2012 Νόμο μοιάζει να προέκυψαν μέσα στον πανικό της κρίσης και  ούτε λίγο, ούτε πολύ, είναι σαν να υποδηλώνουν τα εξής: «Γιατί δεν εγκαταλείψατε τα σπίτια σας, τη γη σας, την πατρίδα σας πριν 20 χρόνια; Τώρα είναι αργά, εμείς οι πολιτικοί αποφασίσαμε να σας κόψουμε… μέρες από τη ζωής σας».
            Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας ενός κομματιού του Ελληνισμού που οι ιστορικές συγκυρίες το χωρίσανε από τον εθνικό κορμό, αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθιο και περήφανο.
Δεν υπάρχει  μεγαλύτερος εμπαιγμός από αδελφούς προς αδελφούς   με την προβολή τέτοιων όρων που προμηνύουν την ερήμωση και την εθνική υποχώρηση. Αυτό φαίνεται να επιθυμούν  οι  γραφειοκρατικοί χειρισμοί της μητρόπολης, αυτό φαίνεται να περιμένουν και οι κακόβουλοι του ελληνισμού ανά στον κόσμο.
            Οι Βορειοηπειρώτες και  προπαντός  οι υπερήλικες, που σ’ όλη τη ζωή τους  πέρασαν μέσα από συμπληγάδες, ευγνωμονούν την Ελλάδα για όσα τους πρόσφερε μέχρι τώρα.  Ποτέ δε θα σταματήσουν να αγαπούν όπως πάντα τη μητέρα τους. Ωστόσο ποτέ δεν περίμεναν  να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά ως άψυχα  όντα από οποιονδήποτε φορέα που διαχειρίζεται τα  θέματα στην Μητρόπολη. Θεωρούν ότι έστω κι αν δεν περισσεύει λίγο χρήμα να το μοιραστούμε, περισσεύει αδελφική αγάπη και ειλικρίνεια να ξεπεράσουμε από κοινού τις δυσκολίες.
             Το Κόμμα των Ελλήνων, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, διαπίστωσε ότι και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως και η πλειοψηφία  των μελών της Ελληνικής Βουλής  αισθάνονται την υποχρέωση να προβούν σε νέα ρύθμιση  σχετικά με τις συντάξεις του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες.
             Ελπίζομε ότι όλη η πολιτεία θα  σκεφτεί  εθνικά και όχι πολιτικά για την επίλυση αυτού του θέματος. Το Κόμμα των Ελλήνων έχει καταθέσει  προ πολλού την πρότασή του στις αρμόδιες υπηρεσίες και  θα συνεχίσει τα διαβήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
 Αγ. Σαράντα 08.02.2013  
Από το γραφείο τύπου


10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς τυου γραφείου τύπου δεν μπορείτε ούτε τώρα να βγγάλετε μια κοινή ανακοίνωση με την Ομόνοια;

Lazaros είπε...

μα αφου ειναι οχτροι

Ανώνυμος είπε...

akoma dhen katallaves 10.31 pos to KEAD dhen asoxlite me themata tis eliniqis mionotitas. dhen idhes to Dule pu 2 ores stin tileorasi top chanel ute kan anaferthiqe sta dhiqeomata tis. O monadhikos dhromos ine oli stin EEMM, sto eliniko koma na dhiksume oti exume dhinami. Mono tote tha mas ipollojisun file.

Ανώνυμος είπε...

axaxaxax twra tha ginetai albanoi pali den synferei pia na sai ellhnas

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πρέπει να μιλάμε για βοήθημα και όχι για σύνταξη, το οποίο εδώθη σε εποχές που το ελληνικό κράτος μπορούσε να το κάνει. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της εποχής και γι΄αυτό η ελληνική πολιτεία προβαίνει σε αυτό το μέτρο. Αυτό δεν σημαίνει εκ μέρους μου ότι συμφωνώ με το μέτρο , αλλά νομίζω ότι αυτό το λεεί η λογική. (τονίζω ότι το βοήθημα αυτό το κόβουν και απο τον πατέρα μου ) Πρέπων θα ήταν να μην γκρινιάζουμε γιατί δεν μας βοηθάει κάποιος που δεν μπορεί. Ας γίνει λοιπόν η ευκαιρία αυτή η αφορμή για κάτι καινουργιο και πρωτότυπο για την οικονομική αυτοτέλεια της κοινότητάς μας. Ο καθένας να υποβάλει προτάσεις συγκεκριμένες εδω ή οπου νομίζει αλλου. Για μένα η ιδέα που πρέπει να διέπει όλες τις προτάσεις να είναι οι επενδύσεις ώστε να είναι αυτες που θα φέρουν εισόδημα για όλα τα μέλοι της κοινότητας. Τα είδη των επενδύσεων είναι παρα πολλά , όπως: 1) Διμιουργία μιας τραπεζας με τις καταθέσεις όλων μας, 2) Επενδύσεις σε αϋλες άξιες (π.χ. μετοχές αυτήν την εποχή είναι χρυσορυχείο, εταιρικά ομόλογα κλπ ) , 3) ακίνητα ( μετα απο ενα ευλογο διαστημα ) , 4) διμιουργία επιχειρήσεων στον τόπο μας με εξαγωγικό χαρακτήρα ,κλπ κλπ. Και τότε μπορεί να γινει και το απίθανο.... να βοηθείσουμε εμείς το ελληνικό κράτος . Δεν είναι απίθανο!!! Παραδείγματα μίκρων κοινωτήτων που κανανε οικονομικά θαυματα είνα παρα πολλά. Γιατί όχι κι εμεις; Απλά χρειαζόμαστε κάτι...οι ντόπιοι πολιτικοι να μην αντιγράφουν μερικούς γραφικούς ελλαδίτες πολιτικούς απο όλες τις παρατάξεις. Μπορώ να γράψω σελίδες ολόκληρες αλλα νομίζω ότι πέρασα ενα διαφορετικό μύνημα , μύνημα ουσίας. Ευχαριστώ. Απο τον Βούρκο.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το γνωρίζεις (3:02) ότι οι Ελλαδίτες ανασφάλιστοι την δικαιούνται (εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα) και οι δυο την σύνταξη του ΟΓΑ;
Για αυτούς υπάρχουν λεφτά;
Αυτοί δικαιούνται μια ελάχιστη σύνταξη 300 ευρώ (ο καθένας) για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Ενώ οι γονείς μας που εργάστηκαν εδώ στην Ελλάδα σκληρά χωρίς να καταφέρουν να συμπληρώσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων (αντικειμενικά λόγω ηλικίας ή γιατί -χωρίς υπαιτιότητα τους- δεν ασφαλίστηκαν), έλληνες πολίτες πια (με ελληνική ταυτότητα) οφείλουν να ζήσουν εδώ με τα 80-100 που λαμβάνουν από την Αλβανία.
Αυτή είναι η ουσία - ο απαράδεκτος διαχωρισμός μεταξύ των ελλήνων που γεννήθηκαν στην Β/Η (και πρώην Σοβ. Ενωση, που ήρθαν τις τελευταίες δεκαετίες) και όλων των υπολοίπων - ...τα υπόλοιπα που λες είναι(αμπελο)φιλοσοφία (χώρις να έχω καμία διάθεση προσβολής απέναντί σου)
Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Kalla re pedhja, tora o Dule ti tha kopsi stus jerontus pu tus apilluse an dhen psifizan to KEAD. Pos kopsan ti sindaksi horis na ton rotisun. Ime veveos pos ehi heri to MEGA, ja na miosi to Dule ton megollo ijeti tis evropaiqis prooptiqis. O anthropos ta ipe olla sto Sokol Balla, pos efige apo ton Rama jati edhjokse ton Anastasi to Murati apo proedhro,qe ejine o idhjos antiproedhros ton sosiliston ollu tu kosmu.

Ανώνυμος είπε...

Απορία: Ποιες προτάσεις καταθέσατε όταν κάνατε βόλτα στα Υπουργεία, στην ΝΔ και στα γραφεία δημοσίων σχέσεων (σας αγαπάμε, αλλά ξέρς τι; Τρόικα);

Αλλά τι λέω: MEGA (για την) party μας, MINI ιδέες για τους καημένους του παππούδες

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε μιλας με μια ανεση λες και εισαι εσυ αυτος που θα δωσει τις καλυτερες λυσεις-επιλογες, βρε εδω κρινεται η επιβιωση πολλων εκ των γιαγιαδων και παππουδων και εσυ αμπελοφιλοσοφεις!!!Εδω δεν ειμαστε για να κανουμε εκθεσεις ουτε να εντυπωσιασουμε με τα επιχειρηματα μας αλλα να δουμε απτη την αληθεια και αυτη ειναι μονο μια, συσπειρωση και πιεση απο ολους εμας ,διαφορετικα η μονη λυση ως τελικη πιεση ειναι η αποποιηση της αλβανικης ιθαγενειας . Η κυβερνηση του Σαμαρα και οχι μονο εχει βαλει σκοπο την εξοντωση του ελληνικου στοιχειου στα αγια χωματα της βορειου ηπειρου , ε λοιπον να απαλαγουμε κι εμεις απο το κομματι αυτο και ας το λουστουνε μετα στο κεφαλι τους.Δυσκολο πραγμα η πεινα .......................... πολλοι γεροντες δεν θα εχουν ουτε τα φαρμακα τους................. Διαγραφη της αλβανικης υπηκοοτητας λοιπον!!!

Ανώνυμος είπε...

re sy 6:43 ise spoudheo miallo, alla edw sto ellada to pas hameno
prepi na to aksiopiisis, allakse pllaniti.
taqis ide ypourgo, synfonisan , sintaksis kapout. olla ok.
pou ine problema, den katallavenw.
go allvano ti fagw twra.

Δημοσίευση σχολίου