Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συμμαχία LSI – FDR – ΚΕΑΔ, ο ένας διαψεύδει τον άλλον...




Δεν αποκλείει την ανεξάρτητη κάθοδο ο Ντούλες


«Για το ταγκό χρειάζονται πάντα δύο και δυστυχώς οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν ώστε η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να ήταν πέρα και πάνω από την ατζέντα των κομμάτων. Δυστυχώς δεν συνέβη αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν είναι υπόθεση μηνών ή χρόνων, τους ενός κόμματος ή του άλλου…». Αφού έβαλε την ευρωπαϊκή του πινελιά με τις παραπάνω δηλώσεις ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αλβανική εφημερίδα «Panorama» μίλησε και για τον «τρίτο πόλο»...

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο άρθρο (εδώ) το διαζύγιο με το Σοσιαλιστικό του Ράμα έγινε «πολιτισμένα» (με συναίνεση) γιατί οι πρώην σύντροφοι του Σ.Κ. δεν φλερτάρουν μόνο με τους κουκεζί και τους τσάμηδες αλλά έχουν ήδη στη συμμαχία τους κόμματα όπως του Koco Danaj που έχει για έμβλημα τη μεγάλη Αλβανία.
Ο τρίτος πόλος όμως,  που είναι διακαής πόθος του LSI, στον οποίο ενδεχομένως να συμμετέχουν και τα δύο κόμματα που εκπροσωπούν την ΕΕΜ δεν είναι και τόσο εύκολος να γίνει. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Μέτα Πετριτ Βασίλι έδειξε να ξαφνιάζεται σε ερώτηση δημοσιογράφου που θεωρούσε δεδομένη τη συμμαχία τους με το ΚΕΑΔ. Εκπρόσωπος του κόμματος του πρώην Π.τ.Δ Μπαμίρ Τόπι, διέψευσε πως θα συμμαχήσει με οποιοδήποτε κόμμα συμμετείχε στην τελευταία κυβέρνηση με το Μπερίσα. Ο κ. Ντούλες παρόλο που με τις δηλώσεις φαινόταν πως είναι κοντά σε αυτόν τον πόλο δεν απέκλεισε και την ανεξάρτητη κάθοδο. Ο πρώην πρωθυπουργός και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΚ Παντελή Μάικο από την άλλη, επιμένει πως το ΚΕΑΔ ανήκει στη «σοσιαλιστική οικογένεια»...  

Διαβάστε σε λίγο το τρίτο άρθρο του Παναγιώτη Μπάρκα, που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και την Ελληνική Μειονότητα.  

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti, tora den einai "kakos sosialistis" o Dules?

Ανώνυμος είπε...

I pyetur për Vorio-Epirin, Bollano është shprehur se sot nuk mund të flitet më për të si njësi administrative, pasi koncepti Vorio-Epir është historik, për arsye të themelimit të shteteve balkanike.
Ai ka deklaruar se e njeh Vorio-Epirin si "emërtim për hir të gjeografisë dhe kohës, ndërsa sot Vorio-Epiri nuk mund të shprehë një njësi administrative".
Në fund, Bollano ka shtuar se Vorio-Epiri nuk ekziston më por po keqpërdoret nga disa individë. /albeu.com/

www.albeu.com, 04/02/2013, ora 21:25
Tage: bollano proces grek vorio-epiri

Ανώνυμος είπε...

Προς: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Τους τελευταίους μήνες ακούσαμε και ζήσαμε γεγονότα που ποτέ δεν είχαμε προβλέψει για το χώρα μας. Οι δηλώσεις του Μπερισσα και του Ε. Ράμμα περί μεγάλης Αλβανίας και τσαμουριάς, κατά της Ελλάδας μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε πολίτες αυτής της Χώρας.
Ως οπαδοί και ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων καταδικάζουμε όλες αυτές τις δηλώσεις και ενέργειες κατά της Ελλάδας, και ζητάμε ταπεινά συγνώμη από όλους τους συμπατριώτες ελληνες και αλβανους που στηρίξαμε μέχρι τώρα τέτοια πρόσωπα και κόμματα.
Παρακαλούμε εστω και αργα και κανουμε έκκληση προς όλους τους βορειοηπειρώτες και αλβανους φιλελληνες ψηφοφορους ώστε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθουν στις 23 Ιουνιου 2013 στην Αλβανια να καταψηφίσουν όλα τ’αλβανικα κόμματα και να ψηφίσουν τα δυο ελληνικά κόμματα.
Οι στιγμες που ζουμε θα καθορισουν το μέλλον και την τύχη της πατρίδας μας. Γι αυτό δεν υπαρχει καμια αμφιβολία ότι μονο μεσα από την δημοκρατία και τη στήριξη της Ελλάδας θα μπορέσουμε να έχουμε ενά λαμπρο μελλον για τις οικογένειες και την αναπτυξη του τοπου μας

Με εκτίμηση

Ο πρώην Πρόεδρος του Παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στην Ελλάδα

Ανάστασης Μουρατης


Ανώνυμος είπε...

Τι σοι εκπρωσοπος των Βορειοηπειροτων ειναι αυτος οταν εχει για φοντο την αλβανικη και την αμερικανικη σημαια.Και αυτος για τη καρεκλα νοιαζεται και ολα αυτα τα χρονια τον ψηφηζουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος εκτός της καλής ρητορικής όλα τα αλά είναι αρνητικά πάνω του.
Μόνο μπλα μπλα και τιποτα αλο, από έργο ούτε που να του το αναφέρομαι. Στην ερώτηση πιο είναι το έργο σας κ. Ντούλε , κάνει τον κινέζο….. με το δίκιο του, τι να απαντήσει ?
Η νίκη των Βορειοηπειρωτών θα είναι όταν δεν θα ξανά ψηφήσουμε αυτό το άτομο πάλι.

Ανώνυμος είπε...

MEXRI NA MAS PAREI TON PSIFO KAI META MAS EXEI GRAMENOYS STA ARX.... TOY. GIAFTO OXI PALI PSIFO SE AFTO TO TOMARI. EKSO POYSTI APTI BARAGA!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

dhite tin aksioprepia tu ethnarxi Dule. ta skatose pantu. Tora pire fora qe fillai katurimenes podhjes. An dhen pai sti vuli pu na pai o Vagjelis mas??? Exi kolisi sto Tha, tha, tha... sta tsakidhja na glitosi o topos. Emine vazondas pandu anikanus qe ta kanun san o Bollanos sto Zhei. afti dhen ntreponte. emis dhen ndrepomaste pu tus akolluthume? Na enothume emis qe na tus stillome sto spiti tus. Oxi pia treksimo piso apo aftus.

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαίωση ότι ο Ντούλες έχει γραμμένη την ελληνική μειονότητα καιτην Ελλάδα είναι το φόντο που έχει πίσω του, ο οποίος άλλα λέει στην Αθήνα, άλλα στη Δερβιτσιάνη και άλλα στα Τίρανα. Στα Τίρανα πάντως είναι ένας π. καλός Αλβανόας, που δυστυχώς με την ρητορική του δεν πείθει ούτε τη γυναίκα του

Ανώνυμος είπε...

6.35. Ένας διπλωμάτης έχει πει για την ρητορική του Ντούλε. Τα πρώτα 5 λεπτά τον θαυμάζεις, τα πέντε δεύτερα σε κουράζει και στα πέντε τρίτα λες κακήν η ώρα που τον γνώρισα

Ανώνυμος είπε...

2.26. Emeis pantos eimaste palikaria poy ton akoume 15 xronia pes sto dhiplomati

Ανώνυμος είπε...

To παιδί επειδή έχασε το μπούσουλα και δεν μπορεί να υπολογίσει το ποιος θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές θα κατέβει «ανεξάρτητος». Να έχει μια καβάντσα μην την πατήσει όπως τις προηγούμενες εκλογές που έμεινε απέξω.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβω σου αγαπητέ Αναστάση είσε πραγματικά σπουδέος και παληκάρη.
Ευχαριστώ για την τόλμη σου, το δίδαγμα σου και την συμβουλή σου είσε πραγματικός άντρας και έτσι πρέπει να πράξουμε όλοι.

Δημοσίευση σχολίου