Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πόντιων και Βορειοηπειρωτών για τις συντάξεις του ΟΓΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 13.00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Σταδίου 29), κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, που ζητούν να αρθεί η ισχύς των διατάξεων του ν. 4093/2012, που κόβουν το πενιχρό βοήθημα των 300€, από τους ανασφάλιστους, υπερήλικες  συμπατριώτες τους.
Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Καλλιθέας, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., παρουσία εκπροσώπων Ομοσπονδιών Συλλόγων της Βορείου Ηπείρου, Ποντιακών Συλλόγων από όλη την Αττική και τη χώρα και πλήθους πολιτών και ειδικά γερόντων που πλήττονται από την εν λόγω ρύθμιση.  Νωρίτερα, οι εκατοντάδες Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες Έλληνες, που προσήλθαν στην εκδήλωση-σύσκεψη, ενημερώθηκαν για την απαράδεκτη κυβερνητική πρωτοβουλία, να εξαιρέσει τους Ομογενείς, από τη λίστα των δικαιούμενων βοηθήματος, από τον Ο.Γ.Α., το οποίο λαμβάνουν όλοι οι ανασφάλιστοι, υπερήλικες, Έλληνες Πολίτες.

Εκ μέρους των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τοποθετήθηκαν για το ζήτημα, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., κ. Φωτεινή Λαβασά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «οι Μωμόγεροι» Καλλιθέας Αθηνών, και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Βορειοηπειρωτών Άνω και Κάτω Δερόπολης, κ.κ. Ηλέκτρα Κίκη και Παναγιώτης Λέκκας, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Σωματείων Ποντίων και Βορειοηπειρωτών από όλη την Αττική. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι Βουλευτές Γαβριήλ Αβραμίδης (¨Ανεξάρτητοι Έλληνες¨) και Παναγιώτης Κουρουμπλής (¨ΣΥΡΙΖΑ¨), Πολιτευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ποντιακής καταγωγής από κάθε γωνιά της Αττικής.

 
Οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις όλων κινήθηκαν στη διαπίστωση ότι, δεν είναι δυνατόν, από μια ρύθμιση που αφορά όλους τους Έλληνες, ανασφάλιστους και υπερήλικες πολίτες, να εξαιρούνται οι νεοπρόσφυγες Ομογενείς, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Βορειοηπειρώτες. Επίσης, για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκε απ΄ όλους ότι, η διακοπή της χορήγησης του βοηθήματος, στους γέροντες που ανήκουν στις εν λόγω πληθυσμιακές ομάδες, τους οδηγεί στην οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση. Ακόμη, όλοι οι ομιλητές αμφισβήτησαν το επιχείρημα που αφορά στη δήθεν περιστολή δαπανών. Πρώτον, διότι, η συνολική δαπάνη του Ο.Γ.Α είναι ευτελής. Δεύτερον, επειδή ο διαχωρισμός των ανασφάλιστων, υπερηλίκων Ελλήνων σε κατηγορίες, αντίκειται σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Και τρίτον, επειδή, ανάλογες πρωτοβουλίες δεν εκδηλώνονται στην κατεύθυνση ιδιαίτερα ευνοημένων ομάδων, όσων έβλαψαν την εθνική οικονομία, ή κάποιων εξαιρετικά σπάταλων τομέων του κράτους.


            Επιπροσθέτως, όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, που καθόρισε το πλαίσιο και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ενέκριναν ψήφισμα, στο επανέλαβαν την έκκλησή τους προς την Κυβέρνηση, προς τα Πολιτικά Κόμματα και προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την τροποποίηση του νόμου, υπενθυμίζοντας τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Ελληνικής Πολιτείας έναντι των νεοπροσφύγων-Ομογενών, με καταγωγή από τον Πόντο, καθώς και το χρέος της Ελλάδας, να στηρίξει τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους, και να μην ξεριζωθούν από μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού.

Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έγραψαν 1.000.000 έλληνες στο σύνταγμα, ΕΣΑΣ τους μεγάλους "αγωνιστές" θα ακούσουν νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

esy 12:24 katse ston kanape sou kai ksise tous orhis sou.

drakos είπε...

Μά δέν τήν δίνει ἠ Εὐρωπαϊκή Ἒνωση τήν σύνταξη ;

Ανώνυμος είπε...

axaxaxa hsaste sobaroi giati na parete syntaxh exete balei kanena euro sta tamia???

Ανώνυμος είπε...

tin edhine mehri na kopi tora ti dhini to ellada giasou drako.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο είναι το τελειωτικό χτυπημα συνέλληνες.Πρέπει να δωσουμε το παρόν όλοι μας.Αυτή η πράξη είναι ύπουλη και μάλλον συνωμοτική.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μουσχαρος το σκεφτηκε αυτο να λαβουμε μερος στην πορια των Ποντιων? Που ειναι η Ομονοια γιατι κρυβετε τωρα που πρεπει να σταθει στο υψοσ των περιστασεων? Λαμογια.

Ανώνυμος είπε...

re sy gajdhourovojdho 2:17 an proqite na yparksi kapio apotelesma tha yparksi apo tous pondious giati an perimenoume apo sena kai to ypolipo kopadhi llagous kai kotes vorioipirotes zito pou kaykame. zise may mou na fas trifili

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ Κ ΠΙΝΑΤΕ ΦΡΑΠΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΜΑΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Δημοσίευση σχολίου