Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αλβανική εφημερίδα παρουσιάζει την «εθνικιστική» πλευρά του Ξέρρα

Αναγνώστης, που υπογράφει ως Γιαννικώστας, μας έστειλε σε μετάφραση απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε μία αλβανίδα που ζει στην Αμερική. Το ιδιαίτερο αυτής της κυρίας είναι ότι ήταν συμφοιτήτρια του δροπολίτη Υπουργού Εργασίας της Αλβανία Σπύρου Ξέρρα.  Με  πρωτοσέλιδό της (31ης Ιανουαρίου), η εφημερίδα SHQIPTARJA.COM,  η οποία πρόσκειται στην αλβανική αντιπολίτευση, φιλοξενεί την κα. MIMOZA FERRAJ, για να δώσει τη δική της μαρτυρία για τον κ. Ξέρρα. Τίτλος της συνέντευξης: «Στρατιώτης της Βορείου Ηπείρου ο Ξέρρας»
Οι σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος από αυτή τη συνέντευξη είναι πολλές αλλά δε θα μπούμε στον πειρασμό και το αφήνουμε στην κρίση σας.


Παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης, όπως μας την έστειλε ο αναγνώστης μας

Ερώτηση: Πώς τον γνωρίσατε το Σπύρο Ξέρρα;
Απάντηση: Με τον Ξέρρα ήμασταν στην ίδια ομάδα, φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Τιράνων. Ήταν φρόνιμο παιδί που είχε μεγάλη αγάπη για την καταγωγή του. Αυτός στα διαλλείματα μεταξύ των ωρών μαθημάτων, έβγαινε στο μαύρο πίνακα κι έγραφε στα ελληνικά  το  όνομά του και μας έλεγε: Εγώ άρχισα να γράφω αλβανικά πολύ αργότερα. Είχε ιδιαίτερη κλίση στην περιγραφική (αναλυτική) γεωμετρία. Επίσης ήταν πολύ φιλικός με τις συμφοιτήτριες, γιατί ήταν πολύ ήπιο σαν παιδί και βοηθούσε τα κορίτσια στα προσχέδια που κάναμε, ιδιαίτερα ομαδικά…. Το πρώτο έτος ο Ξέρρας  δεν προβιβάστηκε  στην ύλη Ιστορία του Κόμματος. Ο Ξέρρας στενοχωρήθηκε πολύ και του είχε γίνει έμμονη ιδέα ότι «ο καθηγητής δεν τον πέρασε γιατί αυτός ήταν έλληνας».

Ερώτηση: Τι έλεγε για την καταγωγή της οικογένειάς του και για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας;
Απάντηση: Θεωρώ ότι πρέπει να τονίσω τα εξής: Την υπερηφάνειά του για την καταγωγή. Ήταν το πρώτο πράγμα που ξεχώρισα εγώ στο Σπύρο και όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η τάξη και γι’ αυτό του βγάζω το καπέλο. Γιατί όποιος δεν δε σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να σεβαστεί τους υπόλοιπους. Ο Σπύρος, περισσότερο από μια φορά το εξέφραζε ανοικτά και με ισχυρό συναισθηματικό ύφος ότι «ήταν έλληνας και θα πέθαινε έλληνας». …  Ο Σπύρος έλεγε ξεκάθαρα ότι η Δερβιτσάνη ήταν ελληνικό έδαφος και θα έρχονταν η ώρα που το δίκιο θα επανορθώνονταν… Ο Σπύρος ήταν βαθιά πεπεισμένος ότι κάποια μέρα η υπόθεση της Βορείου Ηπείρου θα επιλύονταν… Εμείς βλέπαμε έναν Σπύρο-ήσυχο αρνάκι όταν συζητούσαμε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, κι έναν άλλο Σπύρο –Ταρζάν όταν μιλούσε για την ελληνική υπόθεση. Ο Σπύρος για τη Βόρειο Ήπειρο δε μιλούσε μόνο, αυτός είχε σχέδια και πλατφόρμες. Αυτός γνώριζε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, ποιο ήταν το πρόβλημα και πώς θα επιλύονταν.  Το πρόβλημα για το Σπύρο ήταν ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν ελληνικό έδαφος και θα πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα. Και τη λύση θα την έδιναν  οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

…..  Έτσι βλέπουν οι αλβανοί τον Ξέρρα και όποιον βορειοηπειρώτη ασχολείται με την πολιτική ή κάνει καριέρα. Μας βλέπουν όλους σαν μεγάλους πατριώτες. Εμείς διαχωρίζομε τα παιδιά μας σε πατριώτες και προδότες.

Γιαννικώστας
        

22 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑ Δεν δεν κάνανε την συνέντευξη για να του τραβήξει ψήφους για τις εκλογές ααα κούλου κούλου..

Ο Αθώος είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη,
Συγνώμη αλλά. Το παρακάτω σχόλιο μου, απλώς αφορμή παίρνει από το δημοσίευμα αυτό. Επιδιώκει απλώς να ερμηνεύσει σε τι θολά εθνικά νερά κολυμπούμε ως Έλληνες!
Λοιπόν, η αντί-Ξέρρα συνέντευξη που εν΄μέρη δημοσιεύεις, είναι με πολλαπλές αιχμές και κόχες. Ας σταματήσουμε στις δύο. Στην αλβανική και στην Ελληνική.
Πρώτα όμως ο Ξέρρας. Η φίλη του, δεν νομίζω από απωθημένα, παρά από ζήλια και αλβανισμό, ξεστόμισε κάποιες αλήθειες. Τις ξεστόμισε σε ένα κλίμα ανθελληνισμού σε άνοδο στην Αλβανία. Πιθανόν να πίστευε ότι ήρθε η καλύτερη στιγμή να εκδικηθεί, κατά την αλβανική νοοτροπία, εκείνο το καλό παιδί, το φρόνιμο, αλλά με ικανότητες, που βοηθούσε όλα τα κορίτσια της τάξης, αλλά έμενε στάσιμος στο μάθημα της ιστορίας του κομμουνιστικού κόμματος. Και έμενε διότι, μέσα στην νεανική επαναστατική ιδιοσυγκρασία, έβγαζε προς τα έξω εκείνο που ήταν, τον ξεχώριζε και του έδινε δύναμη. Να πιστεύει ότι είναι Έλληνας, ότι κάποια μέρα η Βόρειος Ήπειρος θα ενωθεί με την Ελλάδα κλπ. Η συμφοιτήτρια του φαίνεται ότι δεν μπορεί να το χωνέψει, πώς αυτή, η οποία ήταν στις φοιτητικές εξεγέρσεις του 1990 δίπλα στο Μπερίσια είναι μια μετανάστρια στις ΗΠΑ, ενώ ο Έλληνας "σωβινιστής" Ξέρρας έγινε υπουργός και συνεργάτης του Μπερίσια !!!
Ωστόσο επισύρει την προσοχή και το γεγονός ότι έδωσε τη συνέντευξη σε συγκεκριμένη εφημερίδα. Η οποία στην προκειμένη περίπτωση περισσότερο από το είναι με την αντιπολίτευση, είναι προσκείμενη στον Τάβο, (η διευθύντρια)
Να πάμε γενικότερα στην Αλβανική πλευρά. Ασφαλώς και τελευταία και όχι μόνο, τα έχει βάλει με τον Ξέρρα. Δεν έχει εξακριβωθεί από που έρχονται οι βολές, αλλά έχουν μια συνέχεια από τότε που ο Ξέρρας ήταν περιφερειάρχης, αλλά από τη στιγμή που είχε αποστασιοποιηθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ. Λοιπόν οι Αλβανοί να γνώριζαν από παλιά τι έχει στην ψυχή του ο Ξέρρας και αυτό θέλουν να το μετατρέψουν σε παγίδα και μέσο ανατροπής του στην πολιτική του καριέρα στην Αλβανία.
Από τη δική μας πλευρά, μέχρι τώρα κανένα στέλεχος, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ δεν έχει βγάλει προς τα έξω ένα τέτοιο προφίλ, που να σκέπτεται και να εκφράζεται επί κομμουνιστικού καθεστώτος υπέρ της ελληνικότητάς του, της ύπαρξης του βορειοηπειρωτικού και την επιθυμία του για την ένωση με την Ελλάδα.
Αυτό το προτέρημα, ήταν και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Ξέρρα σε σύγκριση με την Ντουλοπαρέα. Και αν δεν το προωθούν άμεσα, το κάνουν έμμεσα. Δλδ. Το προβάλλουν στην αλβανική κοινή γνώμη, για να το εξουδετερώσουν εκεί, με τα χέρια εκείνων.
Όχι άσκοπα ανέφερα ότι η διευθύντρια της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι κολλητή πολιτικού αντιπάλου του Ξέρρα. Όλα επιβεβαιώνουν ότι στο χώρο μας θα υπάρξει μια σφηκοφωλιά, όλοι εναντίον ενός. Για το Ντούλε, ο εχτρός του που είναι και εχτρός του εχτρού του είναι φίλος του. Θα ενωθούν, μάλλον ενώθηκαν εναντίον Ξέρρα.
Η ουσία είναι ότι νιώθουν μειονεκτικοί στις θέσεις αυτές του Ξέρρα από τότε, επί του Χότζα, τις οποίες τις είδαμε και κατά καιρούς στην μεταπολίτευση.
Θέλουν όμως να τον εξουδετερώσουν με αλβανικά χέρια, διότι οι ίδιοι στη μειονότητα είναι λίγοι και ανίκανοι.
ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Sto anagnorizo Athoe. H metafrash poy ekanes htan teleia, posa se plirose o Kserras

Ανώνυμος είπε...

VORIOIPIROTI EPISTRATEFSE TA MEGALA MESA O IPURGOS KALI I PROSPATHIA ALA DEN PITHETE GIATI DEN ANEVAZETE TI SINENDFKSI KSERA STO BABARAMO NA DUME TI LEOI KE O IDIOS ME TO STOMATAKI TU.kALI I PROSPATHIA SAS KE TIS KIRIAS ALA DEN MAS PITHETE
ANEVASTE TORA TI SINENDEFKSI KSERA STO BABARAMO. MIN KSEFTILIZESTE ALO.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΘΩΟ!
ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΡΑ.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΧΟΤΖΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΥΣ ..."Ο Σπύρος έλεγε ξεκάθαρα ότι η Δερβιτσάνη ήταν ελληνικό έδαφος και θα έρχονταν η ώρα που το δίκιο θα επανορθώνονταν… Ο Σπύρος ήταν βαθιά πεπεισμένος ότι κάποια μέρα η υπόθεση της Βορείου Ηπείρου θα επιλύονταν… ".ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ?ΠΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΕΜΕΛΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΞΕΡΑΣ ΕΙΤΑΝΕ ΒΑΘΕΙΑ ΠΟΛΥΤΗΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΝΩΣΗ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΟΠΟΥΣ ΟΛΛΟΥΣ ΜΑΣ.( ΤΥΧΕΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΟΥΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΞΕΡΑ).ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ? ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΞΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ (ΑΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕ) ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΝΕΜΕΛΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ...ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ..Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βορειοηπειρώτη θα σου λιώσει η γλώσσα απο το γλύψημο.

Ανώνυμος είπε...

boreiohpeirwth etsi pou katantises...grapsta mono sou alla kai pistepseta monos sou...

Ανώνυμος είπε...

Πω πω!Ενας τσολιάς!

Ανώνυμος είπε...

Οι αλβανικές εφημερίδες, μόνον όταν γράφουν για τον Ξέρρα κρύβουν σκοπιμότητες; Όταν γράφουν για το Ντούλε δεν κάνουν το ίδιο; Να ήταν και καμια εφημερίδα του Μπερίσια που τα έγραψε αυτά, άντε ντε! Αυτή είναι η πιο βαμμένη εφημερίδα του Ράμα.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα χα, τι έχουν γράψει ποτέ οι εφημερίδες για το Ντούλε!!!!! Αυτός το Μπολάνο έβαζε να κάνει τις προβοκάτσιες και μετά έβγαινε ο Ντούλες ως ο έμπιστος των Αλβανών και τα μάζευε. Ο Μπολάνος δήλωνε κατά παραγγελία και ο Ντούλες ακύρωνε, επίσης κατά παραγγελία. Θα τα δούμε αύριο, δευτέρα μαάτια μου, στο Ζέη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΑΘΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΞΕΦΤΕΡΙ
ΚΑΤΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΜΙΣΟΜΑΘΕ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ
ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ
ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΡΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΛΥΡΑ (ΛΙΡΑ) $

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti i mi dimosiopioisi apo plevra sas tu sholiu gia to pios malon pia krivete piso apo to psevdonimo Αθωος me epiveveoni pliros.I pizmatiki sas arnisi na dimosiopioisete ti sinendefksi Ksera
stin ekombi pese pyetje me Babaramon apodiknioi peritrana poso sahanogliftis iste ke se pio tsanaki trote.Kalinihta sas.

Η μαλέκο φοινικιώτισα είπε...

Εγώ λέω καλύτερα να δημοσιεύσει τη συνέντευξη Μπολάνο στο Ζέη.
Όταν τον ρώτησαν τι είσαι δλδ Έλληνας , Αλβανός, Ευρωπαίος, ο Μπολάνος στον ενικό, που εκφράζει το άτομο, δλδ το Μπολάνο είπε ότι είναι Ευρωπαίος. Όταν ο Ζέη τον στρίμωξε στη γωνία είπε στον πληθυντικό απλώς ότι "εμείς δεν αλλάζουμε την ταυτότητά μας".
Το ίδιο και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι είναι η Χιμάρα, είπε η Χιμάρα είναι Χιμάρα.
Έδειξε ότι είναι ένα περιφερειακός πολιτικός, ότι είναι αγράμματος από ιστορία, αλλά για να καλύψει τα κενά του το έπαιζε ως μεγάλος ηγέτης λέγοντας ότι "απ΄όσα είμαι ενημερωμένος". Δεν ξέρει ακόμα πότε έγινε η δήλωση της Αλβανίας στην Κοινωνία των Εθνών, που αναγνωρίζει την ελληνο-ορθόδοξη μειονότητα στην Αλβανία
Για να αποφύγει κάθε αγκάθι έλεγε ότι δεν σχολιάζει κανέναν. Απογοήτευσε και το Ντούλε διότι δεν μίλησε ούτε για το τσάμικο. (Για το Ντούλε όμως είπε ότι κάθε κοινοβούλιο στην Ευρώπη θα τον ζήλευε.....!!!!). Μισόλογα είπε ακόμα και για τη σημασία του όρου Βόρειος Ήπειρος. Μάλιστα το έκανε γαργάρα. Το αίτημα αυτονομίας το πέρασε ως τοπική αυτονομία.
Μας είπε όμως ότι θα γίνει κι αυτός βουλευτής, που σημαίνει ότι ο Ντούλες του είπε ότι θα φύγει στην Κορυτσά (Βρήκε νέο κορόιδο) και ότι δεν θα υπάρξει παράλληλη απογραφή. Αυτά που είπε στη Δερβιτσάνη στην επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι στο τέλος του Γενάρη θα δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα της καταγραφής, το επιβεβαίωσε ότι είναι ψέμα.
Δεν είναι μόνο ντροπή... είναι σκέτο προδοσία. Κρόμα ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός που έπεσε σε τέτοιο επίπεδο. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους. Α, ούτε για τη Χρυσή Αυγή είχε σχόλιο- γαργάρα λοιπόν. Για να ανεβάσει τις μετοχές του είπε όμως ότι εφαρμόζει την πολιτική του ΥΠΕΞ, και ούτε καταλάβαινε ότι την πάτησε. Χρειάστηκε να παρέβη ο δημοσιογράφος μερικές φορές αλλά αυτός τίποτε. Μόλις όμως του είπε ότι ο Ντούλες δεν θα έδινε τέτοια απάντηση, έκανε κι αυτός ως συνήθως την άκομψη στροφή. Αίσχος Μπουλάρια

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti !!!!!
kopste ti logokrisia re magkes!!!to katantisate xeirotero apo to Dropoli.com!!!
ante, ti sas epiase twra me ton Ksera kai trelathikate?????

Ανώνυμος είπε...

Maleko, leo na prosexeis kalitera. Otan etethi thema Boreioipeirotiko, o Mpollanos eipe oti einai istorikos oros pou sxetizetai me tin gjeografia kai tis tote diekdikiseis (!). Gia to Mpollano i ellinikotita tis Ipeirou einai ellinikos isqirismos kai dhiekdhikisi.... kai oti i e.e.meionotita dhen ehei kamia sqesi me tin B Hpeiro...
Episis, kata to Mpollano sto Zhei, i llinikotita tis Ximaras einai thema apografis kai dhiollou thema diaxronikis taftotitas.
Sostotato to Mpoullaria anti... Mpolla.....

Ανώνυμος είπε...

EFIMERIDHES IPARXUN POLES AN INE ANTRAS KE TOSO PATRIOTIS OKSERAS AS DHOSI MIA SINENTEFKSI PERI VORIOIPIROS .ATHOE MI JLIFESE TOSO POLI O TLMIROS

Ανώνυμος είπε...

DIMOSIEFSTE TORA TO VIDEO TIS SINENDEFKSIS KSERA NA DUME POSA APIDIA PIANI O SAKOS TU.

Ανώνυμος είπε...

11.34. Δες ψιχα τι λεει ο Βολανος στο Ζεη... μηπως και συνελθεις. Παρε και καμια σαλαριτσα να μασεις τα σαλια σου. Αϊντε μοναχο μου μι μας παθεις τιποτε

Ανώνυμος είπε...

file:///C:/Documents%20and%20Settings/syntonistis71/%CE%A4%CE%B1%20%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AC%20%CE%BC%CE%BF%CF%85/Downloads/isokraths.jpg

Ανώνυμος είπε...

11:34 Opa vlepo ksetharepsame eee.Distihos gia sas o Bolanos den ipe pote afta pu anaferi o Vorioipirotis Afta ta leei mono to palikaraki sas o Kseras.Anthrakas o thisavros.Sas dulevi ke o vorioipirotis tora.Malon tzaba ton plironete.Me tetia ftina kolpa den pithete kanenan.Distihos gia sas i sinendefksi Ksera ekane to giro tu kozmu apo ola ta kinonika dihtia(Ektos tu Vorioipiroti pu ti na kani o anthropos ipalilos ine na hasi to misto tu.) ke i maskes pesane oso ke na prospathite na kriftite piso apo to dahtilo sas.A ke kratiste ta salia sas gia na glifete ta kokala pu sas petaei o Berisa.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αν κάποτε, γνωρίσεις το «Βορειοηπειρώτη» θα μάθεις ότι όχι μόνο δεν τα έχει πάρει από κανέναν αλλά του τα έχουν πάρει για αυτό που κάνει…
Η συνέντευξη του Ξέρρα δεν μας απασχόλησε και πολύ και δεν της δώσαμε σημασία γιατί δεν το θεωρήσαμε σπουδαίο θέμα. Μακάρι το πρόβλημα της Βορείου Ηπείρου να ήταν ο Ξέρρας όπως εσείς νομίζετε, γιατί η λύση θα ήταν εύκολη...

Ανώνυμος είπε...

Den mas pithis re Vorioipiroti otan mas les pos de dosame simasia sti sinendefksi Ksera esi pu mas les ke pote paei stin tualeta o Kseras.Kalos na se pistepsume.Anevasteti tora pote den ine arga.Gia tolmisteto?Am de.......

Δημοσίευση σχολίου