Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Ομόνοια»: Απαράδεκτη η κατάργηση του βοηθήματος του ΟΓΑ. Ο απολογισμός της Κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών σηματοδοτείται από μεγάλο έλλειμμα



Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
ΟΜΟΝΟΙΑ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτη η κατάργηση του βοηθήματος του ΟΓΑ
Αναθεώρηση τώρα της αντεθνικής αυτής απόφασης

Επιεικώς απαράδεκτη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση – κεραυνό της Κυβέρνησης για τη διακοπή του βοηθήματος του ΟΓΑ προς τους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες υπερήλικες.
Οι παράμετροι της υπόθεσης στις λεπτομέρειές τους είναι γνωστές και δεν θα σταθούμε σ’ αυτό, διότι έχει εξαντληθεί τόσο η δημόσια συζήτηση όσο και οι αντίστοιχοι χειρισμοί σε σχέσημε τους αρμόδιους φορείς.
Εμείς στην ΟΜΟΝΟΙΑ κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται η χώρα και ξέρουμε να αγωνιζόμαστε με έμπρακτες αποδείξεις και ενέργειες για την αξιοπρέπεια της Πατρίδας. Αποτελούμε μαρτυρία ελληνισμού αιώνων και είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε με όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν να το πράττουμε.
Επισημαίνουμε όμως, ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν είναι μόνο αριθμητική και νούμερα. Έχουν ιστορικό υπόβαθρο – και εδώ ο απολογισμός της Κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών σηματοδοτείται από μεγάλο έλλειμμα και παράλληλα είναι και ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας. Τουλάχιστον υπό τις τρέχουσες εξελίξεις και καταστάσεις , σε ένα κλίμα έξαρσης εθνικισμού και πιέσεων προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, αυτά τα νέα μέτρα δεν πλήττουν απλά και μόνο την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού αυτού, αυτά τα μέτρα τραυματίζουν θανάσιμα την ίδια την ύπαρξή του.
Τούτων δεδομένων και καταγγέλοντας στην κοινή γνώμη την ενέργεια αυτή ,καλούμε την Κυβέρνηση, σύσσωμη την πολιτική τάξη, να αναθεωρήσει την απόφαση και να βρει τους κατάλληλους τρόπους ώστε να αποκατασταθεί και πάλι η ενίσχυση αυτή στους δοκιμαζόμενους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
Αγ. Σαράντα, στις 8 Φεβρουαρίου 2013


6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς εκ' του γραφείου τύπου δεν μπορείτε ούτε τώρα να βγάλετε μια κοινή ανακοίνωση με το MEGA?

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, μετά εορτής! η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής πέθανε.
Σαν ο Πιλάτος, εσείς και το ΜΕΓΑ, νίψατε τας χείρας.
Εύγε σας. Ελλάτε να ζητήσετε ψήφο αύριο!!!!

Ανώνυμος είπε...

το έλλειμμα σε εσάς "μεγάλοι αγωνιστές" αναφέρεται στην ρίζα του: ΛΕΊΠΩ από την πραγματικότητα των βορειοηπειρωτών εδώ και χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Γκαντέμης αυτός ο Ντούλες, απείλησε τους δασκάλους ότι θα τους κόψει το επίδομα αν δεν το στηρίξουν σε εκλογές, καταργήθηκε. Απείλησε τους φοιτητές ότι θα τους κόψει την μικρή εκείνη υποτροφία, αν δεν υπακούσουν στη γραμμή του, έγινε.
Απειλούσε συνεχώς τους παρήλικες ότι θα τους κόψει τις συντάξεις αν δεν ψηφίσουν τους δικούς του υποψήφιους, (Οι καημένοι, θα θυμούνται τα χαρτάκια κάτω από την πόρτα με τις απειλές), ήρθε και αυτή η ώρα.
Τώρα τι άλλο θα βρει να μας απειλήσει πάλι. Μας τα πήρε όλα.... τώρα ήμαστε ελεύθεροι...

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί να μην θυμούμαστε και τη συνάντηση προ εβδομάδων του Ξέρα με τον Καλογιάννη στα Ιωάννινα που όπως τη διέρευσαν στη δημοσιότητα κατέληξε σε λύση για τις συντάξεις του ΟΓΑ; Ή αυτή του Αντρέα Μήτση με τον Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη απ' τις οποίες και πάλι βγήκε η διαβεβαίωση ότι όλα είναι σε καλό δρόμο και θα υπάρξει διακοπή της βοήθειας; Κια πιο πρόσφατα ακόμη ο Βρούτσης είδε τον Χρηστάκη Κίτσο και συμπαίραναν από κοινού ότι θα συνεχιστεί η παροχή της σύνταξης του ΟΓΑ. Αυτά να θυμώμαστε ως εμπαιγμό και επίσης το ρίξιμο που γίνεται: Ο Δρούτσης λέιε αναθέτει στον Π. Δήμα και το Μ. Κεφαλογιάννη να προετοιμάσουν νομοθέτημα μονίμης τακτοποίησης και απ' την άλλη προχωράει σε πισώπλατο κτύπημα...

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά ας πέσει κι΄ας χυθεί και αίμα ως το γόνα
Κι’ αν άρματα δεν έχουμε, με νύχια με τσεκούρια
Θ’ αγωνιστούμε άνισα, για την πατρίδα όλοι
Ακόμα κι’ αν μας κόψουνε οι Έλληνες τη φούρια
Θα το δεχτούμε με τιμή, τα’ αδερφικό το βόλι!»

Δημοσίευση σχολίου