Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτρης Κίκης: Να παραιτηθούν όλοι από τα αλβανικά κόμματα και να κάνουμε μία νέα αρχή!



Το σχόλιο μας
Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της μητέρας πατρίδας κ. Αβραμόπουλο εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του MEGA, διάβασα σε διάφορα blogs άρθρα και σχόλια. Άλλοι υπερασπίζονταν το MEGA, άλλοι την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ και άλλοι απλώς συμφωνούσαν με την ενότητα. Όμως σε κανένα από αυτά, ακόμη περισσότερο σε άρθρα, οι υπογράφοντες, εκτός από το να χύνουν δηλητήριο κατά του Ντούλε, δεν μας πρόσφεραν καμία λύση τόσο αν χρειάζεται αυτή η ενότητα, άλλο τόσο δε πώς θα επιτευχθεί η ενότητα αυτή.
Οι “έγκυροι” αρθρογράφοι, δεν ξέρω από άγνοια ή σκοπίμως, αγνόησαν και μία άλλη παράμετρος της διχόνοιας που επικρατεί σήμερα στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι η παράμετρος της συμμετοχής των Βορειοηπειρωτών στα αλβανικά κόμματα. Φρονώ πως η παράμετρος αυτή είναι και η πιο σημαντική, η πιο ουσιαστική, το κλειδί της όλης υπόθεσης.

Ποιος λοιπόν επέφερε τη διχόνοια; Κατά κοινή ομολογία, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2009, τη διάσπαση και τη διχόνοια τη χρέωναν στον Τάβο και στο ρεύμα του, που είχαν εισχωρέσει στο Σ.Κ. Τι έγινε το 2009; Έγινε η ίδια πράξη, αν θέλετε με την επωνυμία “Τάβος 2”, δηλαδή ο Ξέρρας και η παρέα του να εισχωρέσουν στο άλλο αλβανικο κόμμα, το Δ.Κ., με αποτέλεσμα η διάσπαση και η διχόνοια στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να γίνει μεγαλύτερη και βαθύτερη. Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή το βαθύ αλβανικό κράτος, το οποίο επιδιώκει να βλέπει πάντα διχασμένο το Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι έτσι και τα αιτήματά του (αρχίζοντας από τα μειονοτικά δικαιώματα μέχρι ακόμη και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) δεν θα μπορούσαν ποτέ να καρποφορήσουν.
Κάποιος, καλοθελητής ή μη, μπορεί να πει ότι γι' αυτό φταίει και η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Εγώ το δέχομαι κι αυτό. Ουδίς αναμάρτητος. Δικαιολογείται όμως η ακραία αυτή πράξη; Δηλαδή, όπως λέει και η αλβανική λαϊκή παροιμία αναφέρομαι στην αλβανική παροιμία, γιατί νομίζω πως έτσι σκέφτηκαν όσοι το έπραξαν) “Για γινάτι της πεθεράς πήγε να κοιμηθεί με το μυλωνά”; Ουδέποτε! Ας μου αναφέρουν οι κύριοι αυτοί ένα άλλο παράδειγμα όπου μέλη μιας μειονότητας σε μια χώρα γίνονται μέλη είτε ψηφίζουν κόμματα του κράτους στο οποίο βρίσκονται. Πουθενά. Εμείς οι Βορειοηπειρώτες, ως προς αυτό, θα πρέπει να καταχωρηθούμε στο Βιβλίο Γκίνες.
Κι ερχόμαστε τώρα στην εν λόγω συμφωνία μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και MEGA. Ποιο είναι όμως το MEGA; Ποιοι είναι οι “ηγέτες” του και ποιοι οι ψηφοφόροι του; Οι εκλογές του 2009 και του 2011 απέδειξαν πως όλοι αυτοί είναι οι σημερινοί κρατικοδίαιτοι, που ψήφισαν το Δ.Κ. Και το ίδιο θα κάνουν και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Γι' αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Δηλαδή και στις εκλογές του Ιουνίου ένα μέρος των Βορειοηπειρωτών θα ψηφίσουν Σ.Κ. και Τάβο (με όποιο κόμμα κι αν αυτός κατέβει ως υποψήφιος), ένα άλλο μέρος το Δ.Κ. και το υπόλοιπο μέρος το ΚΕΑΔ. Το MEGA; Ίσως το ψηφίσει ο Κίτσιος και η οικογένειά του.
Γι' αυτό, κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται καμία συμφωνία με το MEGA. Όχι γιατί είμαι κατά της συμφωνίας, αλλά γιατί στην πράξη δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κι αν ακόμη υπάρξει συμβωνία στα χαρτιά, τα μέλη και οι οπαδοί του (αυτούς που έχουν) θα ψηφίσουν ξανά το Δ.Κ. Άλλωτε, όπως όλοι γνωρίζουμε, πατέρας του MEGA είναι το Δ.Κ.
Υπάρχει ή δεν υπάτρχει διέξοδος; Πάντα υπάρχει διέξοδος, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Στην πραγματική δημοκρατία, όταν υπάρχει βούληση, πάντα υπάρχει διέξοδος, πάντα υπάρχει λύση.
Όμως η λύση είναι μία και μοναδική, αν θέλουμε πράγματτι να επιτύχουμε την ενότητα και την ομόνοια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και είναι ο αντίποδας αυτού που προξένησε τη διάσπαση και τη διχόνοια. Δηλαδή, να φύγουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες από τα αλβανικά κόμματα. Στη συνέχεια να διεξαχθούν εκλογές (με την αρχή ένα μέλος μία ψήφος) στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, από τις εκλογές να αναδειχθεί η νέα ηγεσία και όλοι μαζί, με ενοτική ψήφο, να πορευθούμε προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κάθε άλλη πράξη περί συμφωνιών, όχοι μόνο δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια σκέτη κοροϊδεία
http://borioipirotika.blogspot.com/2013/02/blog-post_7215.html

Το σχόλιο μας
Συμφωνούμε με αρκετά  με όσα λέει ο κ.Κίκη, όπως π.χ. ότι ενότητα θα υπάρξει αν ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Υπάρχουν όμως και αρκετά σημεία που αν ο κ. Κίκης είναι ειλικρινής, δεν δικαιολογούνται από την μεγάλη του εμπειρία στα πολιτικά και δημοσιογραφικά της ΕΕΜ και εξηγούμαστε:   

1.Βόρειος Ήπειρος δεν είναι μόνο η Δρόπολη! Γράφοντας το άρθρο του ο κ. Κίκης έχει στο μυαλό του μάλλον την περιοχή του, που είχε μία τελείως διαφορετική εκλογική συμπεριφορά σε σχέση με τις άλλες περιοχές της μειονότητας. Όσο ήταν στην εξουσία το ΣΚ, οι ελληνικές επαρχίες και η βουλευτική έδρα στη Δρόπολη ήταν άπαρτα κάστρα των σοσιαλιστών, όταν ήρθε η δεξιά στην εξουσία, το ΚΕΑΔ με τη συνεργσία του κυβερνώντος κόμματος (άσχετα αν τα ποσοστά τους ήταν μηδαμινά)  η τοπική εξουσία άλλαξε χέρια ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα στη Δρόπολη ήρθε το ΔΚ!!!
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο ούτε στη Χειμάρρα και ούτε στο Βούρκο και τα Ριζά όπου η Ομόνοια είχε παραδοσιακά την κύρια στήριξη. Δεν έχουμε καμία διάθεση τοπικισμού αλλά το τελευταίο άρθρο του κ. Κίκη στο Λαικό Βήμα ήταν «ύμνος του τοπικισμού» όταν καλούσε τους Φοινικιώτες να ψηφίσουν το δικό τους παιδί τον  Σ. Σπύρο και όχι τον «ξένο» Ζ. Λούτση! Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πως δεν είδε ο κ. Κίκης ότι ο Βούρκος και τα Ριζά εξέλεξαν δύο δροπολίτες βουλευτές και όχι κάποιο «δικό» τους παιδί;

2.Η ενότητα όλων των βορειοηπειρωτών, ούτε είναι εφικτό να συμβεί αλλά δε νομίζουμε πως είναι και απαραίτητο. Κάποιους δεν τους αφήνουν τα πολιτικά και οικονομικά βαρίδια, κάποιους η ανάγκη επιβίωσης και κάποιους (γιατί όχι) το πιστεύω ότι μέσα από ένα μεγάλο αλβανικό κόμμα θα στηρίξουν και τα συμφέροντα του ελληνισμού.  Η πολυσυζητημένη κίνηση ενότητας, αφορά τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην αυτόνομη πολιτική εκπροσώπηση και αξίζουν μόνο συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. Το είχαμε γράψει και άλλη φορά ότι «ποτέ δεν ήμασταν ενωμένοι αλλά ήταν αδιανόητα κάποιος βορειοηπειρώτης εθνικά σκεπτόμενος να μην ψήφιζε «Ομόνοια» ενώ τώρα δε συμβαίνει το ίδιο».  

3.Συμφωνούμε με την πρόταση του κ. Κίκη για μία νέα αρχή με τη λογική «ένα μέλος μία ψήφος». Ποιοι όμως το εμπόδισαν αυτό τόσα χρόνια, μήπως δεν τους γνωρίζει; Μακάρι κάποιοι να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος ή καλύτερα ότι δεν τόλμησαν για περισσότερο δημοκρατία. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της ενότητας …  

48 comments:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κίκη αφού πιστεύετε ότι το ΜΕΓΑ δεν έχει κόσμο και ότι θα βρει μόνον της ψήφους του προέδρου και τις οικογένειας του γιατί έχετε φαγωθεί για ενότητα αν όντος πιστεύατε αυτά που γράφετε δεν θα κάθονταν ώρες ολόκληρες για να μεταπείσουν το κόμμα των Ελλήνων να μην κατέβει μόνο του αλλά να γίνει ενότητα , αλλά και πάλη μιλάνε για ενότητα με το ίδιο σκεπτικό ότι θα πρέπει να ενωθούν όλοι γύρο από τον μεγάλο μας ηγέτη .

κ Κίκη μην περιμένετε να συμφωνήσει κανείς σε μια τέτοια ενότητα όσο για τα υπόλοιπα που γράφετε για την κοινή κάθοδο με ένα ψηφοδέλτιο και η επιλογή να είναι από την βάση με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο είναι αυτό το οποίο έχει πράξει το ΜΕΓΑ και έχει εκλέξει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος όσο και ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων είναι εκλεγμένος από την βάση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος ενός καθαρού Ελληνικού φορέα στην Αλβανία και αυτός δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Κίτσιο ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει άντερα και τσαγανό και δεν είναι ο σκοπός του να πάρει μια καρέκλα σε κάποιο υπουργείο η σε κάποια υπηρεσία όπως κάνετε εσείς και οι όμοιοι σας.

το Σαλιγκάρι της Δρόπολης

Ανώνυμος είπε...

O Dimitris rotai: ti na kanome pos na to kanoume? thelis apandisi oi lisi?

1. Boykot se vuleftikes ekloges albania, oli orthodoksi kai elines.
2. oli pou exoune kartes omogjeni, taftotites elenikes se nea megalitero agona, klisima Omonia ke KEAD ke lipa.....ke ktisimo kinurio kinima,,Epirus Omospondia Koma.
3. Aftonomia protokollo kerkiras
4. dhimopsifima enosi vorea kai notia ipiro.
5. aneksartitos omospondia Ipiros

ftani pia me Dules kai Bollanei....pane xamena 20 xronia.

ke sto telos thelo na efxaristiso tous papudhes kai materes tys Dropulis, pou agonisttikan gia proti fora me ton eliniko simeo mesa sto Argjirokastro, ga na pune "Eimaste zondani ke dinati". Afti ekanan historia, ta pedia tus prepi na diamartirizun se kathe xorio ke kathe poli apo Avlona mexri pogradeci. as na girizoune mia mera ke na kanune oti tus aniki, gia to melon tus ta pedia tus, mi glepoune mono ...as na kitaksune pos ta pezune i alvani, ke i serbi, pou diamartirizune kathe mera ke na kerdhinoune meta.

george

Γαπ είπε...

με κομουνιστικοδιαιτους και θρεφταρια των αλβανων γιατι ασχολεισται ;;;;;πουλημενα τομαρια μια ζωη ηταν οι δροπολιτες και συνεχιζουν ακομη σημερα
το μονο που γνωριζουν καλα ειναι η ρουφιανια η πουτανια και το πρακτοριλικι....!!!!

ρομαντικος

Ανώνυμος είπε...

κ.Κίκη, είστε σίγουρος ότι, ως παιδί του Μάντη, ε'ισαι καθαρός ότι μιλάς για μυστικές υπηρεσίες και βαθύ κράτος; Μια ερώτηση έκανα. Δεν είναι ανάγκη και να μου απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Q.Qiqi signomi pu tha grapso to minima sta latinika,alla pistevo opos andakses tosa hronja na ise rajas tu Dule tha andeksis ja na to dhjavasis.Otan enas dhimosiografos me embiria,jenika sta politika dhromena tis allvanias qe idhika sti mionotia,parusiazi sto dhjadhiktio ena arthro ja enotita,ine aparadhektos na asholite monon me tis qinisis qe ta kamomata ton allon,qe udhe mia leksi ja ton dhimiurgo aftis tis katandjas pu ferni to onoma EVANGJELLOS DULES.Anafereste ston q. Kico onomastika oti tha ehi monon tin psifo tu,eno ego sas apandao oti monon qe monon apo aftin tin ekfrasi,esis prosopika qe i duloparea ,dhihnete oti ehete hesti apano sas,jati hanete qe tin monadhiqi kareklla pu sas stireze,qe ton stirizate monon ja propika sas ofeli,eno tus ipolipus tus ihate grapsi ollus.Eho dhjavasi shedhon olla ta arthra,ta dhika sas sto llaiko vima,sti foni tis omonjas q.a. qe sas apando otito mono pu kserete kalla,ine na ipostirizete mehri thanatu to koma tu dule pu ine PANALLVANIKO qe ftani qe mehri to Mavrovunio,QE NA KATASPAREZETE ENA KATHAROEMO ELINIKO KOMA pu alithina tha njazete ja tus vorioipirotes,qe dheftero vrizete monon tus vurkaridhes,alla o qehajas sas eqi ehi vri tin mavri tripa na anadhihnete psefto proidhros qe psefto vuleftis,jati stin Dheropoli dhen ehi ta koca na vali ipopsifiotita.Esis prosopika qe o Orfeas istane pu to 2009 ,majirepsate tin katapsifisi tu Leonoidha Papa qe tu Jani Babi ,ja tin dhefteri thesi sto psifodheltio tu K.E.A.DH,QE VRIKATE TI EFKOLI LISI ME TON PANDEQI,jati itan efkollo thima.Mehri to 2009 tuS ipopsifius qe ipostiriktes tu SOSIALISTIKU KOMATOS tus legate anthelines,alla afti apodhiktikan pio elines qe apo esena,jati stis vuleftiqes tu 2009,stin katametrsi sto dhelvino SAS DHOSANE 480 PSIFUS pu dhen sas anikan,eno stis topiqes tu 2011 sas harisan tin polisizitimeni eparhia tu FINIQI.Qe mja qe anaferome stus sosialistes ,dhjavasa kapio sholjo tu Anastasi MURATI ,oti zituse enosi pros ton Dule,eno stin pragmatikotita edho stin athina skotononde ,pos na sispirothun oli,ja na stiriksun to P.S.Millate ja mistiqes ipiresies ja tus allus,alla dhen mas lete poso blegmnenos ise o idhjos,alla qe pos jinondan ta majiremata ,ja tis topiqes qe vuleftiqes ekllojes,stin periferia IPIRU,ti tromokratia epikratuse stus andipallus apo aftus alla qe apo to proksenio.Telio nondas sassinisto 2 pragmata. 1-Mathete kapia stigmi na askite kritiqi qe ston eonio pseftoproidhro sas,jati tha ine pros ofellos ollon qe idhika ston idhjo ,pu kavalise to kallami. 2-Sas pliroforo idhika ja ton vurko ,oti dhen ine aftos pu perigrafate esis o idhjos , ovurkos ksipnise qe pistevo pano apo 70 ta ekato,oti o Evangjellos tin edhra tin ehi hameni,ean stirezete se afta pu grafete esis,qe se afta pu sholiazi o A. Muratis.Prospathise na grapsi kati allo ,pu na mas pisis ollus ,jati ohi qe emena pu ime anapofasistos.-o kranjotis-

Ανώνυμος είπε...

Respect, στο σχόλιο του Βορειοηπειρώτη, το προσυπογράφω

Περαστικός

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ρε ρομαντικε γιατι ασχολεισε;Ξεχνας η μαλλον δεν γνωριζεις πως σε ολους τους αγωνες η Δροπολη ηταν πρωτοπορα!Απο την Αυτονομια της ΒΗ,τις σχολικες απεργιες επι Ζωγου,το ΜΑΒΗ ,την ιδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τις καθημερινες διαδηλωσεις στο Αργυροκαστρο για τα δικαιοματα των ΕΛΛΗΝΩΝ και οχι της Δροπολης μονο,την λειτουργια της πρωτης εκκλησιας που σημανε το ανοιγμα ολων των ορθοδοξων εκκλησιων της ΒΗ,την ιδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την παρουσια 3 Δροπολητων στη δικη των 5 και και και και αλλα πολλα που θα στα γραψω σε ενα βιβλιο και θα στα στειλω να τα διαβασεις ρουφιανε,προβοκατωρα και πρακτωρα!!Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ σε Δροπολητες Βουρκαρηδες Χειμαριωτες κτλ οπως θελουν οι μυστικες υπηρεσιες της αλβανιας και τα πιστα κοπροσκυλα τους οπως εσυ!Η Ηπειρος ειναι μια και ενα κομματι της ειναι σκλαβομενο,η πατριδα μας, που πρεπει να ενωθουμε καποτε και να την ελευθερωσουμε!
Μπερδεμενος

Ανώνυμος είπε...

Κirie Kiki xerome poli pu pirate telika tin pena sas i to pliktrollojio tellos panton jia na grapsete kati gia ta politika dromena tu topu mas tora i allvani me to epitheto sas tha jellusan poli KI...KI alla emis den thellume na gellasume me tis anoisies pu lete gia enosi otan mia poli megali euthini gia oli aftin tin katastasi tin exete prosopika esis kirie KI.. KE NA MIN PO KI ALLA POLLA den iparxi enosi otan ESIS brizete tus men ke penevete tus den isto epanidhin

Ανώνυμος είπε...

Κirie Kiki xerome poli pu pirate telika tin pena sas i to pliktrollojio tellos panton jia na grapsete kati gia ta politika dromena tu topu mas tora i allvani me to epitheto sas tha jellusan poli KI...KI alla emis den thellume na gellasume me tis anoisies pu lete gia enosi otan mia poli megali euthini gia oli aftin tin katastasi tin exete prosopika esis kirie KI.. KE NA MIN PO KI ALLA POLLA den iparxi enosi otan ESIS brizete tus men ke penevete tus den isto epanidhin

aristera είπε...

Οι κλασσικοι οι μαλακες οι βορειοηπειρωτες. Σε ενα αδαιφορο και καθαρα κομματικο κειμενο βρηκαν αφορμη να βγαλουν ολα τους τα κομπλεξ!
Ρε βορειοηπειρώτη ο Γκορος της Ομονοιας ειναι;
Απλα οι Δροπολιτες ειναι μερικα χρονια μπροστα απο τους υπολοιπους, σιγα σιγα και με το περας του χρονου θα γινεται και εσεις το ιδιο!

"Ας μου αναφέρουν οι κύριοι αυτοί ένα άλλο παράδειγμα όπου μέλη μιας μειονότητας σε μια χώρα γίνονται μέλη είτε ψηφίζουν κόμματα του κράτους στο οποίο βρίσκονται. Πουθενά"

Στη μητέρα Ελλάς Δημήτρη μου. Οι μουσουλμανου της Θρακης δε συμμετεχουν ολοι σε ελληνικα κόμματα;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίκη, ως έγκυρος δημοσιογράφος με ή χωρίς εισαγωγικά, γιατί «κουραστήκατε» γράφοντας τόσες πολλές (ομολογουμένως καλογραμμένες – για να μην σας αδικήσω) αράδες;
Για να μας πείτε ότι συνωμοτεί το σύμπαν (στάζοντας δηλητήριο) κατά του αναντικατάστατου - δια βίου (μέχρι και ο Πάπας της Ρώμης παραιτήθηκε!!!!!) εκπροσώπου μας Ντούλε, προσθέτοντας ανεπαίσχυντα ότι τον Κίτσιο ίσως τον ακολουθεί μόνον η οικογένειά του!!!!
Είστε επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κίκη το λιγότερο που πρέπει να κάνετε έαν θέλετε πράγματι την ενώτητα είναι να σταματάτε να μιλάτε.22χρόνια είναι αρκετά να μην άφηνες να είχε τέτοια αποτελέσματα.Σας παρακαλό άφησε το λαώ να αποφασήσε ελέυθερα και μην το παρατρήνετε προς το καταστημένο.

Ανώνυμος είπε...

Qiqi, dhen ksero an o pateras tu MEGA ine to D.K i mana ine siguri pu ine i OMONIA.

Ανώνυμος είπε...

10:52 π.μ.
kala o doules den vgainei o kicos vgainei????
an parate panw apo 1400 psifous se oloi th meionothta tha prepei na kanete megalh giorth.
1000 sto vourko kai 400 sth deropoli.
to problima einai oti nai o vourkos exei ksipnisei kai thelei ena paidi diko tou alla poio???
mipws vgaloune ta maxairia kai oi vorkarides???

Ανώνυμος είπε...

2.29,o vanggelis tha pari 7500 psifous se oli tin perifaria,to psifo sou dhen to n eixoume ypollogizi.

Ανώνυμος είπε...

Borioipiroti....
Thelw na sas parakalesw therma ekei sti diaxeirisi tou site wste na min dinete bima se anthrwpous typou QIQI...
Pistepste me einai o pleon akatallilos na diakyriksei tin enotita..Mi thelontas na anaferthw sto "lambro" pro 90 parelthon tou,tha sas ypenthymisw pws o en logw typos,einai enas apo tous arxitektones tis Dixonoias, anthrwpos pou epi dyo dekaeties frontise na xysei olo tou to misos, to dilitirio kai to sporo tis gkrinias stous boreio-ipirwtes,ftanontas sti simerini katastasi,opou,xwris na metaniwnei, gia oti-aytos ki oi omoioi tou epraksan-tolmaei na anaferei ti leksi ENWTHTA...
Kserw oti eisaste nea paidia ekei kai xairomai gia to ergo sas, omws eis to onoma tis eleytherias tou logou ,min dinetai fwni se tetious anthrwpous,kai kanete kako stin Patrida mas.
ZHTW H BOREIOS HPEIROS!!!!
NAPOLEWN ZERBAS

Ανώνυμος είπε...

poli sex ehi pesi re pedia. o qiqis tinos karpos ine.
gia na yparksi enotita kai kathari elinovorioipirotiqi ekprosopisi prepi na apallagoume apo qiqistan dulestan, barka-barkastan tavostan kserastan kai oti allo munikomunistan (ti simptosi oli dropolikoli) ine dekaeties brosta oi anthrwpoi gi' afto kai ehoume proodhefsi toso poli (re hestikame stin proodho sou lew) toso skato mazemeno pou allou;
skata edw skata eqi skata kai parapera
skata ti nyhta na patas skata kai tin imera
kapws etsi tha to egrafe o souris.
ean den apallagoume apo tous dallaveritzides allvanopiimenous ws pros ta symferonta piotikous ekprosopous mas den yparhi kamia prooptiqi kai i enotita tha epelthi mono ean oi polites-psifoforoi girisoun tin pllati se oti mizero kai anadhiksoun protagonistes me aretes, aksies kai arhes pou tha ehoun ws gnomona to na eksiperetoun kai na iperetoyn ton politi kai ohi prosopika kai mikroomadhika symferonta is varos tou synolou.
$$$$$.

Ανώνυμος είπε...

Simfono stin pliopsifia afton pu anaferete kirie Kiki ki afto tha itan mia kali vasi gia sizitisi ke andalagi apopseon pu tha mas ofeluse olus giati afto to meso mas dini ti dinatotita tu dialogu.Distihos omos ta blogg ke kirios to singekrimeno ehun katalifti apo sholiastes me akrees apopsis poli hamilu morfotiku epipedu i opioi pistevun pos meso ivreon, sikofandion ke atekmirioton katigorion gia aftus pu theorun "andipalus"tha epireasun kapius ke tha petihun to skopo tus.Den gnorizun pos ine mia mikri parea i opia anakiklonete sinehos me ta idia ke ta idia ke prokalun aidia ke sihamara stus polus ke sofrones.Distihos afto to fenomeno to poles fores to epidiokun ke i idioi i diahiristes gia na trofodotun to kutsobolio ke na proselkiun to endiaferon apo tin arnitiki tu plevra.Lipame pu afto to pragma to kanun ke anthropi pu thelun na legonde dimosiografi kathigites i ksero ego ti alo gia tin eksipiretisi idion simferondon.Distihos edo ishioi to den ehi simasia ti les pos to les ke pia ta minimata pu pernas ala se pio horo se ehun endaksi ke an les afta pu thelun na akusun.Diaforetika se pernan genies dekateseris ke telika les ai siktir.....ke etsi kiriarhun se afto to horo oli i anorimi ke anengefali.Kalo kuragio kirie Kiki edo pu emblekses kala ksemberdemata?.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίκη, αδίκως ψάχνεις φταίχτες και απατεώνες σε άλλα λημέρια. Ο ίδιος είσαι ένας από τους κύριους υπεύθυνος της κατάντια μας. μην ψάχνεις αλλού, το κακό είναι μέσα σου που τόσα χρόνια γλύφεις και γλείφεσαι το Ντούλε, αντί να καταγγείλεις αυτήν την εγκληματικότητα, την αδιαφορία και την προδοσία. Για πια ενότητα μιλάς? Για το Ντούλε που ποτέ δεν έκανε νόμιμες εκλογές, για το Μπολάνο που μπήκε από το παράθυρο χωρίς νομιμότητα, ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν προστατεύει τις περιουσίες της Χιμάρας?? Που είναι τα έργα του ως δήμαρχος?? Οι χιμαριώτες βλέπουν την γη τους στα χέρια των αλβανών και μηλιά πουθενά από τον αρχηγό Μπολάνο?? Για πια ενότητα και έργο του Ντούλε μπορείς να μιλήσεις?? Κρίμα που είσαι δεμένος χειροπόδαρα με το Ντούλε. Αυτή τη στιγμή εγκληματείς εσύ και όσοι άλλοι έπραξαν το ίδιο με σένα. Μόνο σε μια φράση σου δίνω δίκιο. Ότι χρειάζεται νέα αρχή και ψηφοφορία από τη βάση και οι βορειοηπειρώτες δεν πρέπει να προδίδουν την πατρίδα τους και να ψηφίζουν αλβανικά κόμματα. Αυτό όντως το λέμε όλοι από χρόνια τώρα. Αλλά την ενότητα που γράφεις δεν πιστεύω ότι την εννοείς. Γιατί έρχεσαι σε αντίθεση με το παραπάνω που μας λες ότι ο Βαγγέλης Ντούλες είναι το καλό παιδί και κάνεις κακό τον Κίτσιο που μόλις χτες βγήκε και έχει ένα καθαρό ελληνικό πρόγραμμα, που εκφράζει όλο τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Για να σε πιστέψει κάποιος, πρέπει να κάνεις πράξη προς το καλό. Και το κάλο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Παραίτηση έμπρακτη από την εταιρία Ντούλε-Μπολάνο. Δημιουργία μιας Νέας ΟΜΟΝΟΙΑΣ χωρίς τους υπεύθυνους ΝΤΟΥΛΕ, ΜΠΟΛΑΝΟ, ΤΑΒΟ, ΞΕΡΑ, ΜΠΑΡΚΑ Κ, ΜΠΕΖΑΝΗ. Οι πατριώτες το έχουν καταλάβει το παιχνίδι. Γι αυτό μετά από 22 χρόνια δεν πιστεύω να πάνε νερό στ' αυλάκι τους. Εμπρός για μια νέα αρχή. Και αν δεν προταθεί καμιά πρωτοβουλία εδώ είμαστε. Ποτέ όμως δεν πρέπει να πάμε με αλβανικό κόμμα. Αυτοί που επιδιώκουν είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Θα έρθει και η τιμωρία.

Ο ΤΙΜΩΡΟΣ

Βορειοηπειρώτης είπε...

10.12, δε νομίζεις πως γίνεσαι και εσύ ένας/μία από τους σχολιαστές που περιγράφεις; Είναι πολλά τα σχόλια που δεν δημοσιεύονται και αρκετά από αυτά που δημοσιεύονται που μας προβληματίζουν και ομολογούμε πως δεν καταφέραμε να βρούμε το βέλτιστο όριο μεταξύ επιτρεπομένων και απαγορευμένων.
Δεν μας ενδιέφερε ποτέ το κουτσομπολιό αλλά οι απόψεις. «Ότι σπείρεις θα θερίσεις» λέει ο λαός, κάποια από αυτά που λέει ο κ. Κίκης, μερικοί τα θεωρούν ύβρεις οπότε δεν θα πρέπει να σε πειράζει όταν κάποιοι «αμύνονται»…
Υπάρχει και ή άλλη άποψη που λέει ότι τα σχόλια είναι ένα καφενείο που ο καθένας λέει ότι θέλει και στο «καφενείο» μπαίνει όποιος θέλει και δεν θα σταματήσουμε να λέμε πως δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα των θαμώνων αλλά η ποιότητα. Αν θα μας ενδιέφερε η ποσότητα μπορείς να μας στείλεις το e-mail σου να σου στείλουμε τα αδημοσίευτα και εκεί θα διαβάσεις πολλές πικάντικες ιστορίες… Εμείς για παράδειγμα δεν γνωρίζαμε πως χαρακτήριζε παλιά ο κ. Κίκης τον κ. Ντούλε! Ρωτήσαμε και μας είπαν πως είναι αλήθεια όλα αυτά που λέγονται στα αδημοσίευτα σχόλια…
Ελπίζω τώρα να άλλαξες γνώμη για τις προθέσεις μας!

Και μία απάντηση στην «Αριστερά»

Ίσως δεν κατάλαβες ή μάλλον εμείς δεν διατυπώσαμε σωστά. Όταν λέμε «Δεν συμβαίνει το ίδιο ούτε στη Χειμάρρα και ούτε στο Βούρκο και τα Ριζά όπου η Ομόνοια είχε παραδοσιακά την κύρια στήριξη» δεν εννοούμε πως αυτές οι περιοχές στήριζαν πάντα «Ομόνοια», απλά αυτές οι περιοχές μαζί και η Δρόπολη είναι που πρωταγωνιστεί εκλογικά η Ομόνοια. Τα ποσοστά δεν είναι και πολύ διαφορετικα από περιοχή σε περιοχή, απλά στις απόλειπες δεν αλλάζει δραματικά ανάλογα με το ποιος κυβερνα. Στο Βούρκο πχ το ΔΚ έπαιρνε πάντα 10-12 %, ίδιο ποσοστό και στη Δρόπολη ενώ στις εκλογές του 2009 με το μεγάλο θόρυβο Ξερρα – Μπάρκα στη Δροπολη έφτασε το 40% ενώ στο Βούρκο 15%

Ανώνυμος είπε...

to ypiretiko prosopiko tou komounistikou katestimenou kalla kratei.
to sistima se pliri ekseliksi me ti diafora oti forese ton mandhia toy plouralistikou polikomatismou.
kai i elladha amarties plision modellou plironi.
1,5 ekatomiria anergi tou id. tomea
mi pirahti kanenas apo to dimosio akoma kai kleftis.
oso afto synehizete den yparhi dieksodos. -

Ανώνυμος είπε...

ektakti enimerosi
epiqite anashimatismos
pithanon allages pou tha prokalesoun ekseliksis
apo ton ena vima mprosta

Ανώνυμος είπε...

κ.Κικη,θα σας κανω μια ερωτηση και αν θες βγες να απαντησεις.Το 1999,φτασαμε λιγο πριν τη διεξαγωγη πρωτου πανγκοσμιου συνεδριο β.ηπειρωτων στο Μετσοβο.Ποιος κατεστρεψε ολη την προσπαθια αυτη 10 μερες πριν γηνει το συνεδριο,απ'το οποιο θα βγαιναμε ενωμενοι και δυνατοι;Και σιγουρα ξερεις.Γιατι μ'αυτους σημερα θες να γηνει η ενωση,κατι που ποτε δεν το ηθελαν;Το οτι το MEGA,θα παρει μονο τους ψυφους της οικογενειας του κ.Κιτσιο,αστω καλυτερα,μην το ψαχνεις.Ασ παει ο Ντουλε στο χωριο του να βαλει υποψυφιοτητα,και θα δεις αν τον ψυφησει η δικια του.....βορειος

Ανώνυμος είπε...

Βεβαία εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές εκλεγμένους με τα αλβανικά κόμματα λέγοντας ότι ειδικά με τους συγκεκριμένους πολιτικούς είναι και το μεγαλύτερο λάθος των βορειοηπειρωτών, ψηφίζοντας τους σπέρνουμε την διχόνοια και των κατασπαραγμο της μειονότητας ,ακριβώς εδώ έγκειτο και το μεγαλύτερο ατόπημα των ελλαδιτών πολιτικών . Κύριοι οι εποχή της μαριονέτας δεν έφερε αποτέλεσμα αλλάξτε πορεία όσο δεν είναι αργά .
OΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίκη, είπατε πως ο κύριος Κίτσιος θα πάρει μόνο ψήφους από την οικογένειά του.Όταν θα τους μετρήσουν με το καλό,να πας και εσύ για να δεις ακόμη μία ψήφο από κάποιον που δεν έχει σχέση με το σόι και το παρασόι του. Αλλόφρων, που μιλάς για ενότητα εκ του ασφαλούς. Ήγγικεν η ώρα, συγχαίρω από καρδιάς τομ Κύριο Κίτσιο και τους συνεργάτες του, για την Άκρως Εθνική τους στάση, απέναντι στο Βορειοηπειρωτικό. Να 'σται σίγουρος λοιπόν, θα έχουν την στήριξει πολλών εφόσον και αυτοί διώξουν ότι σκάρτο τους βαραίνει, ίσως από την αισχρή ταύτιση της Ε.Ε.Μ.Μ με "μπερισικούς". Αλύπητο "χτύπημα" σε όλους αυτούς και ώρα γαι εφαρμογή του πασύγνωστου Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Τρέμουν και οδύρονται στην ιδεά του, κάποιοι "σωτήρες" μας που θέλου "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο".

Ανώνυμος είπε...

Η προσήλωση Κίκη στο Ντούλε είναι γνωστή. Στο Συνέδριο της Ομόνοιας πρότεινε και επέμεινε να εκλεγεί χωρίς μυστική ψηφοφορία, αλλά σηκώνοντας το χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι εκλέγηκε ο Ντούλες "δια βοής". Και μουγκρίζομε όλοι εμείς σήμερα από τα λάθη τα δικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ean jini mia singrisi me tin tenia tu-SULEJMAN TU MEGALLOPREPI- o proedhros ine o SULEJMAN eno o singjikrimenos arthrografos o GJUL AGA.

Ανώνυμος είπε...

mia erwthsh ilikrinhs gia tous psifoforous tou mega pou diavazoun kai sxoliazoun sto blog.
o kurios kicos ola auta ta xronia htan stelexos ths omonoias???
pws anadeixthke proedros???
poioi htan oi agones tou mmexri th stigmh pou eklexthke proedros apo th bash twn boreiohpeirwtwn??

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξτε λιγο τα σαιτ και δειτε με τι αισχρα λογια βριζουν τον Κασιμη οταν ο άνθρωπος για να προλάβει το κακό που αντιμετοπίζουμε σήμερα πρότεινε την εκλογή του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τη βάση για να ήταν αποδεκτός από όλους.
Qiqi τώρα είναι πολύ αργα. Ασ κάτσει ο Βαγγελης 4 χρόνια χωρίς καρέκλα δεν χάλασε κι ο κόσμος και αν σας έρθουν τα μυαλά καλώς, διαφορετικά η ιστορία συνεχίζεται και θα αναδείξει άλους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

To apolamvano! Fainetai ksekathara pws den toys bgainoyn ta koykia ayti ti fora. Otan o Ntoyles ebgaine sigoyra voyleytis oxi mono den ekanan pote eklisi na enothoyme alla itan oi protergates tis dixonias. Anoikste mia fwni tis Omonoias h ena laiko vima kai tha deite ti egrafan tote. Ti allakse Mitsi mas teliose i masa ...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 2:27
mia erwthsh ilikrinhs gia tous psifoforous tou ΚΕΑΔ pou diavazoun kai sxoliazoun sto blog.
o kurios Ντούλες ola auta ta xronia htan stelexos ths omonoias???
pws anadeixthke proedros???
poioi htan oi agones tou mmexri th stigmh pou eklexthke proedros apo οχι th bash twn boreiohpeirwtwn??
Ο κ. Ντούλες 'ηταν ποτέ ακτιβιστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν ποτέ εθελοντής; Δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Από τα 26 είναι βουλευτής και ζει από αυτό καίρος να βρει κι αυτός μι άλλη δουλειά. ¨οτι είχε να προσφέρει το "πρόσφερε" έχουν άλοι τη σειρά τώρα.

Ανώνυμος είπε...

apanthsh pros 2.27
nai htan stelexos ths omonoias.
ton anedeikse proedro o antipalos tou thoma micos me thn parea tou(sumera einai sto mega).
den kserw poioi htan oi agones tou opws den kserw kai tous dikou sou opote,,,mhn milas g auto to thema.
h omonoia idruthike to 90-91 tote o doules htan foithths meta ton anadeiksane oi shmerinoi tou antipaloi opote,,,kalhtera doules ap oti oi compania pou kribetai pisw apo to mega

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ
του γκόγκα ακροκεραυνιώτη

Τώρα, καθόμαστε και ασχολούμαστε με έναν γραφικό. Μάλλον γραφικότητα του ενδελεχούς αλβανικού κατεστημένου στα της μειονότητας. Ποιος τον αξιολόγησε για τα «επιτεύγματα», ιδίως στο χώρο της δημοσιογραφίας, διότι στα της πολιτικής, αυτός ο κύριος της μαγειρικής των αποτελεσμάτων στην ανάδειξη των μελών του Γ.Σ. των κατά κόρον στημένων συνδιασκέψεων της Ομόνοιας στις θητείες του λαμπρού τέκνου της μητέρας πατρίδος, Ντούλε, έχει καίρια την ευθύνη. Μετά από δεκαπέντε μέρες και βάλε ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα, ποιοι συμμετείχαν στην Ολομέλεια τους Κόμματος Εργασίας, διότι από τέτοια γνωρίζει ο Κίκης, με τις λεοντές, τις μάσκες, τις υποκρισίες.
Θράσος που σου έχει ο άνθρωπος. Ας μας εξηγήσει τι έγινε με την Ελληνική Παιδεία της μειονότητας, όπου τόσα χρόνια τα παιδιά διδάσκονταν δίχως βιβλία, σα σε κρυφό σχολείο. Αυτός δεν ήταν ο αρμόδιος του αλβανικού κράτους για τα σχολικά βιβλία; Μήπως κάποιες άλλες κομπίνες παιζόταν, απατεωνιές, πιθανόν και σκάνδαλα. Θα τα φέρει ο χρόνος όλα στα φόρα. Διαφάνειες και αδιαφάνειες της φτηνής μαγειρικής Κίκη.
Ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούρια αφετηρία στα πολιτικά πράγματα του χώρου, δεν εξαρτάται από τους τυχοδιωκτικούς στόχους του κάθε Κίκη ή Ντούλε, αλλά από την αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο. Αυτή η αναγκαιότητα προέκυψε μετά από τις παλινωδίες του Κίκη, του Ντούλε και της όλης ομάδας του «ευέλικτου» σχήματος, από την παταγώδες αποτυχία. Διότι ένα πολιτικό σχήμα έχει ανάλογο βίο όταν λύνει τα προβλήματα της εθνικής ομάδας που εκπροσωπεί. Ο κ. Κίκης, σαν ξεπεσμένος λόρδος ήρθε να εγκωμιάσει την ξεθωριασμένη πολιτική της ομάδας Ντούλε. Πού; Στο ιδιοκτησιακό; Στο εκπαιδευτικό; Στα ανθρώπινα δικαιώματα; Στην ανάπτυξη του χώρου; Στην απίθανη υποβάθμιση των θεσμών, ιδίως του έπαρχου, με τους ρακένδυτους ημιμαθείς έπαρχους, οι οποίοι έβγαλαν στο σφυρί ιερά και όσια. Ξεπούλησαν ότι ο τόπος είχε. Δεν τα γνωρίζει ο κ. Κίκης όλα αυτά; Δεν μπορεί, βέβαια, η πολιτική του νεκροθάφτη να συμβαδίζει με τη διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα, την πολυφωνία.
Δημοκρατικός πολιτισμός σημαίνει διαφορετικότητα, διάλογος, προστριβές. Αυτά μας διδάσκουν τα ιερατεία του αρχαίου μας πολιτισμού, τα κείμενα των φιλοσόφων, όχι οι σαχλότητες, ο σκοταδισμός ενός ψευτοκουτουριάρι.
Τον επικήδειο που επιχειρεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, η πολιτική συγκυρία τον στρέφει στον ίδιο και την πανικόβλητη ομάδα Ντούλε. Ο κανιβαλισμός της κλεισούρας, ενός λιμνάζοντος πολιτικού σχήματος, που έβαζε στη Βουλή το Ντούλε πότε από το Ντούσκο και τα παζαρέματα με τα δύο κυβερνώντα αλβανικά κόμματα, είχε αντίκρισμα δεσμεύσεις στους πολιτικούς πάτρωνες, αποστασιοποίηση των δικαιωμάτων του ελληνισμού, ξεπούλημα.
Το Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, το MEGA, ανέδειξε την αυθεντικότητα ενός αδέσμευτου πολιτικού σχήματος, απαρτίζεται από νέους αδιάφθορους πολιτικούς, με οράματα για τον τόπο και τους Έλληνες. Οι όλες έως τώρα πολιτικές κινήσεις του είναι αυστηρά ευθυγραμμισμένες με τα συμφέροντα του ελληνισμού, τον δημοκρατικό πολιτισμό μας.
Ο ελληνισμός του χώρου δεν περιορίζεται στις χοτζιστικές μεθοδεύσεις, στα 35 χωριά της Δερόπολης (σας λέει κάτι ο τοπικισμός Κίκη;!), αλλά είναι πολύ περισσότερος στο Βούρκο, Ριζά, Δέλβινο, Χιμάρα, όπου δεν ενδέχεται να δεχθούν επιπλέον αλλοδαπούς βουλευτές τύπου Ντούλε.

Ανώνυμος είπε...

Agapite vorioipiroti ime o 10 12 ke me rotas an alaksa gnomi gia tis prothesis sas?Fisika ke ohi.
To savato se kendriko ksenodohio tis Athinas egine mia ekdilosi gia na timithi o ethnomartiras Vasilis Sahinis ke ali teseris elinodaskali gia tin prosfora tus sto agona gia tin vorio ipiro.
Ute mia sira anafora sto istiologio sas.
Sinendefksi Ksera sto Babaramo ute mia anafora sto istiologio sas para tis eklisis ton anagnoston gia dimosiefsi.
Stin proti periptosi mia thetiki energia apo stelehi proskimena stin Omonia KEAD.Aposiopite.????????
Sti defteri periptosi mia arnitiki energia apo ton Ksera.Aposiopite.???????????
Pos na to eklavo? Pia ine ta metra ke pia ta stathma????
An thelis na emblutisis to kutsobolistiko imerologio su se pliroforo pos o alvanikos tipos anaferi pos i alvaniki astinomia sinelave gia diafthora to diefthindi tu grafiu ergasias tis Premetis .Shetiko?Asheto?Idu i aporia.!!!!!

Ανώνυμος είπε...

11:17 Rotas an o Dules itan stelehos tis Omonias?
An thes ilikrini apandisi vres enan sinfititi tu Dule ke tha mathis pios ine o Dules.I idrisi tis organosis tis Omnias ton vorioipireton fititon egine apo to Dule stis 23 Ianuariu stin ipethro sti deksia plevra tu kendriku ktiriu tu panepistimiu ton Tiranon me ti simetohi pano apo ekato vorioipiroton fititon.........
Defteron: Ο Dules egine vuleftis ohi sta 26 ala sta 28 itan panda melos tu simvuliu tis omonias ke ergastike apo tin proti mera pu teliose to panepistimio ke gia 6 hronia os stenos sinergatis tu makariotatu arhiepiskopu Anastasiu(tin epohi pu peftan sferes pano ap ta kefalia) o opios se sinendefksi stin dimosiografo tis ERT tin kiria Panagiotarea diloni pos horis ti sinisfora tu stenu sinergati ke filu mu E Dule simera den tha imun stin alvania.
Pedaki mu thelo na pistevo pos ise poli mikros gia na gnorizis prosopa pragmata ke gegonota.Afta se daskalepsane afta les.Gia pigene sto spitaki su pie to galataki pu su etimase i manula su ke meta perimene sti gonia na dhis an erhome.

Ανώνυμος είπε...

pros borioipiroti......
eyxaristo poly gia ti logokrisia!!!
Egrapsa kati pou einai i kaliteri apantisi gia ton 8-18 alla ki alous edw pou grafoun,..den peirazei omws ,as einai, na nai kala i fimwsi kai i logokrisia...
Tha pw ston 8-18 pws imoun foititis to 1990 sta Tirana ki o "DULE" o dikos tou den organwse tipota pote kai pouthena gia tin Omonoia...epeidi itan organwmenos stin ORGANIZATA E RINISE tou ENVERI kai as afisei tis malakies

Ανώνυμος είπε...

Goga akrokeravnioti kalo to nero pu vazis sti fasolada su ala den mas ta kanis ke ligo pio liana.Gia pes mas ligo ta epitevmata tu Mega edo ke tesera hronia me dio vuleftes sti vuli Ksera ke Barka me ton periferiarhi Avlonos me mia pliada ipsilovathmon stelehon stin kratiki mihani vlepe Lutsi,Bezani,Mitsio,Natsio klp klp.O diorizmenos apo ton Ksera diefthindis pedias Argirokastru zituse pistopioitiko apo to liksiarhio pu na apodiknioi tin eliniki katagogi gia na engrafun ta pedia se eliniko sholio.Pu ine ta vivlia tu diefthindi tu Berisa kiriu Lutsi.Stin kivernisi ine edo ke tesera hronia giati den elisan to periusiako?I mipos perimenun na paei o Berisa ta sinora mehri tin Preveza ke meta na to lisun mia ke kali.Pote akuses ton Ksera ke to Barka na milane sti vuli esto gia ena lepto gia ta provlimata pu anaferis.?

Ανώνυμος είπε...

vlepw to sxolio mou bgike amesos....
twra kane tin palikaria kai bgale kai to xthesino,ayto pou lew ti tha ekane o DULE an den itan vouleytis....den evrisa kanenan..giati to ekopses???

Ανώνυμος είπε...

grapse epwnhma tote th fovaseeeeeeeeeee
o enveris pethane gamoto mega sas mesa gamo kothonia sas g..e oi kaishides kai o rodhismazi

Ανώνυμος είπε...

11-09 An esi isun fititis ekini tin epohi mipos mboris na mu pis pioi ine i 10 fities ke kathgites vorioipirotes pu sinandisane sto ksenodohio Dajti ton tote prothipurgo tis Elados ton kirio Mitsotaki pu episkeftike ta Tirana.Pios mazepse tis ipografes olon ton vorioipiroton fititon gia na gini afti i sinandisi.Prosehe ti tha pis giati iparhun fotografies.Pios milise en onomati ton elinon fititon ke olis tis elinikis mionotitas sto megalo silalitirio kata tu kathestotos sti fititupoli o Dules fisika.An esi tote isuna fititis alo toso ego imun astronaftis.Alithia pos eksigis to gegonos oti o Dules molis teliose to panepistimio sta 22 i eliniki kivernisi ke i armodies ipiresies o noon noito embisteftikane to Dule na ine to deksi heri tu Makariotatu Arhiepiskopu ANASTASIU? A re kakomiri to psema ehi kondi ura vres kati pio pistiko.
A ke mi ksehasis sto galataki su na valis Caotonic kani kalo sti mnimi mbas ke surthi kamia analambi.!!!

Ανώνυμος είπε...

8,18 στα 28 ο άνθρωπος πρέπει να είναι στην οργάνωση της νεολαίας και όχι βουλευτής. Αλλά δεν πειράζει! Αφού πάει 17 χρόνια βουλευτής ας βγει στη σύνταξη τώρα δεν χάλασε και ο κόσμος. !7 χρόνια κουράστηκε ο άνθρωπος, από μικρός στα βάσα ας ξεκουραστεί τώρα...

Ανώνυμος είπε...

11-35...
DEN EIMAI O 11-09 ETSI GIA NA MHN MPERDEVOMASTE...EPIDI EGW HMOYN EKEI TO 1990...
APO AYTA POY LES KSERW MONO PWS 7 BOREIOHPEIRWTES FOITHTES ME EPIKEFALH TON KATHIGHTH TOTE SPYRO DIAMANTH APO TH DERVITSANH PHGAN KAI SYNANTHSAN TON K MHTSOTAKH STO DAJTI.EKEI METAKSI TOYS HTAN ONTWS KAI O DULES,O OPOIOS DEN EIXE KAMIA ANAMIKSH ME THN KOYVENTA POY EGINE.
O DULES-POY ME TOSH FORA YPERASPIZESAI-DEN MAZEPSE KAMIA YPOGRAFH APO KANENAN,EMEIS OI FOITHTES MAZEYTHKAME KAI EKLEKSAME TOYS 7 EKPROSWPOYS....
DEN KSERW POIOS EVALE TO DULE NA METAFRAZEI TON ARX.ANASTASIO,AYTO OMWS DEN MOY LEEI TIPOTA,OYTE DIKAIOLOGEI TO NA KATHETE SHMERA O ANTHRWPOS AYTOS STHN KAREKLA TOY PROEDROY XWRIS NA EXEI EKLEGEI AP TON KOSMO.
DEN ME NOIAZEI OYTE O DULE OYTE O KOYLE OYTE O MOYLE,ETSI GIA NA MHN PAREKSIGITHW...
AN PARADEXESE THN ALHTHEIA KAI THN AGAPAS ...AYTH EINAI.

Ανώνυμος είπε...

Anonime 11:35 Lipame para poli gia afta pou anaferis.Den su perase pote apo to mialo pos mbori na ime enas apo tus 10.Su anefera tis fotografies o kirios Dules ine ek deksion opos vlepume ti fotografia dipla ston kirio Mitsotaki.Itan o protos pu milise ke anaferthike ston KAZANTZAKI ke stin Kriti os genetira tu kiriu Mitsotaki ektos ton alon.Tis ipografes tis mazepse o Dules me to Mano o opios itan ke aftos enas apo tus 10 ke tis paradosane mazi me to etima gia sinandisi stin eliniki presvia ke singekrimena ston kirio Kanelo ke ston kirio Diakofotaki.Liges meres argotera idioi diorganosane ke mia vradia mazi me tus ipalilus tis presvias sto ksenodohio ARBANA.Eki ipirhe ke ena episodio me kapius tsamides i opioi epitethikane stus ipalilus tis prezvias.Kalo mu pedi mi to kurazis alo.Gia rota ke ton P Barka na su pi para ti simerini andipathia se pione estele epistoles ke zituse na min idrithi o silogos vorioipiroton fititon pu etimazotan apo to Dule ke kapius alu sinagonistes tu.DISTIHOS GIA SENA KE TUS OMIUS SU TA LOGIA TA PERNI O AERAS TA GRAFTA MENUN KE DISTIHOS GIA SAS AFTA IPARHUN KE KAPIA MERA THA DIMOSIEFTUN AFTUSIA KE TOTE THA GELASI KE TO PARDHALO KATSIKI.

Ανώνυμος είπε...

11:17 αν δεν έχεις να πεις κάτι αρνητικό για το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ, (που δεν έχεις) τότε μη μιλάς, γιατί πάλι μαλακίες λες. Παίζετε συνέχεια την ίδια κασέτα περί Μπάρκα, Ξέρρα, Νάτσιου που όχι μόνο που δεν είναι με την ΕΕΜΜ αλλά την πολεμούν κι απο πάνω. Εδώ και καιρό έχουν βγάλει στην δροπολίτικη πιάτσα τα παπαγαλάκια τους να διαδίδουν ότι "το ΜΕΓΚΑ αγωνίζεται για να βγάλει το Ντούλε πάλι βουλευτή!"
ΕΤΣΙ ΡΕ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΚΑ!!! ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!!!!!
όσο για τον Λούτση χάρη σε αυτόν τα παιδιά των μειονοτικών σχολείων διδάσκονται για πρώτη φορά από την ίδρυση του αλβανικού κράτους βιβλίο για την ελληνική ιστορία χωρίς τις αλβανικές αλυτρωτικές αναφορές και με αφιέρωση στο τέλος για την ελληνική μειονότητα.
όσο για τον Κίκη τι να πω παραπάνω; πολύ μεγάλος κόπανος ο τύπος. Δεν κοιτάει τις ευθύνες του και τα χάλια του τόσα χρόνια δίπλα στην ηγεσία της Ομόνοιας, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι αλλά οι ίδιοι ποτές.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΕΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΜΑΙ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Β Ο Ρ Ε Ι Η Π Ε Ι Ρ Ω Τ Η Σ , ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.
ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ), ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
(ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ(?) ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ).
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ.. ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΑΣ...

cavi είπε...

ENOSI ENOSI ENOSI ENOSI : XRIAZETE 101 %%%%%%%

EGOIZMOS PU KUVALANE PANOTUS : TERMA STOP.

OMONIADHITES ++++ MEGADHITESS -- DHINAMI 101 %%

KSIPNISTE TORA PU DHEN INE ARGA .

OTAN ISE MONOSU SE TRONE I LIQI

( UJQERITTTT).. . GIMISE O PANDOU ;


KSIPNISTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

STO TO KUCOBOLIOOOO:
AGONA OLI MAZI: na exume 4 DHULEFTES Mipos kanome kati ?

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε ελληνικά καιμετά κάνετε σχόλια. Ο κάθεέλληνας να μιλά ελληνικά καΙ σ κευτεται ελληνικά και πατριωτικά.

Δημοσίευση σχολίου