Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό



Του Αλέξη Τσάκα*
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια προσπάθεια του κόμματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΕΑΔ να συνεργαστεί με τον εθνικό φορέα ΜΕΓΑ – ΕΕΜΜ στις εθνικές αλβανικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2013. Μπορεί να γίνει αυτό; Στην πολιτική πολλά μπορεί να συμβούν, φτάνει μια ριζική αλλαγή στο τρόπο σκέψης και δράσης.

Προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος γιατί μια μακρόχρονη πεπαλαιωμένη εξουσία που απειλεί τους πολίτες, που απαξιώνει το μόχθο και την προσφορά τους, που δεν προσφέρει καμιά προοπτική, μια εξουσία που αισθάνεται αντίπαλο τον ίδιο το λαό της, πόσο εύκολο είναι να καλεί σε συνεργασίες χάριν …  της «ενότητας»;


Η παρατεταμένη εξουσία του ΚΕΑΔ, η βαθιά σκουριασμένη νοοτροπία του παρελθόντος, οι συνεχιζόμενες συμμαχίες (για ίδιον όφελος) με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα, οι εκλογές της ηγεσίας ερήμην της κοινωνίας και τα συνεχιζόμενα λάθη, έχουν σαν αποτέλεσμα ότι η ενότητα και η συνοχή της κοινωνίας μας να είναι διαλυμένη.
Για να γίνει μια προεκλογική συμμαχία ΚΕΑΔ – ΕΕΜΜ πρέπει πρώτα να γίνουμε όλοι συνειδητοί έλληνες και πραγματικοί πατριώτες, πράγμα που το βλέπω δύσκολο μέχρι αδύνατο. Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου, η εσύ δεν αξίζεις, ή οι ιδέες σου!! Στα 15 χρόνια εξουσίας του κ. Ντούλε, δεν εισπράξαμε ποτέ κάτι τέτοιο.

Το πολιτικό σύστημα του ΚΕΑΔ παράγει από μόνο του σωρηδόν, τις αποδείξεις της ανήκεστης φθοράς του, της αχρηστίας του. Είναι πια αδύνατο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, στις ανάγκες μας. Κατέλυσε το διάλογο και τις δημοκρατικές δομές των ελλήνων... Υπάρχει ίχνος ελληνικότητας; Που είναι η γέννηση της κριτικής σκέψης και η ανάδυση της πολιτικής και πολιτισμικής κοινωνίας; Που είναι η φιλοπατρία, ο μεγαλύτερος πνευματικός πλούτος των ελλήνων;
           
Η εξουσία λειτουργεί σαν συγκολλητική ουσία, εύκολα μπορεί να κάνεις να φανταστεί τι μπορεί να αποτελέσει η προσμονή της εξουσίας – τείχος αδιαπέραστο!!
Το καλό και το κακό είναι συνεργάτες. Διάλεξε!! Το ΕΓΩ ή το ΕΜΕΙΣ.
…. «Και βεβαίως η δειλία και η βλακεία, εις την ιδιωτική μεν ζωή φέρουν, εντροπή, εις αυτούς οι οποίοι τις έχουν, όταν όμως υπάρχουν, εις αυτόν ο οποίος έχει και την ανώτατη εξουσία όλων, είναι μέγιστο δυστύχημα για όλους>» - Πολύβιος.
Η λύση: Μια ριζική ανατροπή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό του ΚΕΑΔ. – Αλλαγή για το μέλλον. –

Φεβρουάριος 2013


*Ο Αλέξης Τσάκας είναι Πολιτικός Μηχανικός και διαμένει μόνιμα στους Αγίους Σαράντα
 

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι θελει να πει ο ποιητής ....;;;;

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα λέει και επιτυχώς 5.18, δυστυχώς δε σας συμφέρει. Σας είπε είστε εξουσία που στρέφεστε εναντίον του λαού της.
Διάβασε ξανά κι αυτό αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο: Η παρατεταμένη εξουσία του ΚΕΑΔ, η βαθιά σκουριασμένη νοοτροπία του παρελθόντος, οι συνεχιζόμενες συμμαχίες (για ίδιον όφελος) με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα, οι εκλογές της ηγεσίας ερήμην της κοινωνίας και τα συνεχιζόμενα λάθη, έχουν σαν αποτέλεσμα ότι η ενότητα και η συνοχή της κοινωνίας μας να είναι διαλυμένη.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια βορειοηπειρώτη! Σκέψεις με βάθος όπως του κύριου Τσάκα, σας δίνουν τιμητική θέση στην ενημέρωση. Ένας πολιτικός μηχανικός είτε ένας χειρούργος, μπορούν να γράψουν κατά αυτό τον τρόπο. Με μαθηματική ακρίβεια, με νυστέρι που δεν αφήνει να περισσέψει τίποτα. Ο Κύριος Τσάκας έχει την ικανότητα να τα λέει τα πράγματα όπως είναι. Έχει την σιγουριά και μεταδίδει προβληματισμό με ιδιαίτερο τρόπο, που θα τον ζήλευαν και μεγάλοι αναλυτές και αρθρογράφοι. Βασίλης Θωμάς

Ανώνυμος είπε...

Αλέξη δεν σε γνωρίζω αλλά σε παρακαλώ να συμετέχεις ενεργά στην ππολητική ζωή του χώρου μας .Πραγματικά είσαι σωστός στην διάγνωση της αρόστιας που έχουμε. Παρακαλώ έμπα ενεργά για να πολεμήσουμε όλοι μας για να έιμαστε ελέυθερη ώστε να υποστηρήξουμε τα δικαιοματά μας.Λίγο θαρος χρηάζετε και τίποτε άλλο.Ευχαριστό Αλέξη.

Ανώνυμος είπε...

kontevi to 25 martiou ti skiaftosaste tha erthete na tin ijortazoune stin patridha mas puo jenisame i oxi thelo apandisi sas parakallo...........

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην ανάλυση του κ. Τσάκα. Πρέπει όλοι οι έλληνες βορειοηπειρώτες να καταλάβουμε την ουσία και όχι τα ευχολόγια. Είμαστε πολλοί που θέλουμε μια καινούργια αρχή. Αλλά δεν έχουμε ξεκινήσει καν. Οι συγκυρίες μας το επιβάλλουν. Ο Ντούλες και οι παρέες του ζουν σε άλλο κόσμο, στο κόσμο της απάτης, της προδοσίας και της γυφτουριάς, είναι όντως μακριά από το ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ. Οι αλβανοί οργώνονται, αποθρασύνονται και καταπατούν τα εδάφη μας, ληστεύουν καθημερινά παράγουν εκατομμύρια με το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, επιδοτούν και από πάνω τους εθνικιστές και το Ισλάμ. Εμείς σιωπούμε, βρισκόμαστε σε λήθαργο. Αφήσαμε τις τύχες μας σε μια "δουλοπαρέα" και περιμένουμε κάποιο θαύμα από μόνο του. Αυτό δεν γίνεται. Ας αρχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια μας για τον τόπο μας με ένα καθαρό ελληνικό πρόγραμμα αιτημάτων με μια αληθινή ηγεσία δίπλα μας και όχι με εξαρτήματα του παρελθόντος. Ας αφυπνίσουμε όλους τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Η τύχη μας, η παράδοση, η ιστορία, η σκέψη μας είναι μόνο ελληνική. Σύμμαχοι για ένα προδευτικό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Νικόλαος Πλαστήρας

Δημοσίευση σχολίου