Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πως σχολίασαν οι αλβανικές εφημερίδες τους εορτασμούς για 99η επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου



Επικεντρώθηκαν στον Π. Δήμα, το Θ. Καλυβιώτη και τον Χρ. Παππά της Χ.Α.
Δύο με τις μεγαλύτερες αλβανικές εφημερίδες, η “Tema” και η “Shekulli”, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στους εορτασμούς που έγιναν χθες στην Αθήνα για την  Επέτειο Κήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, στις 17.2.1914, στο Αργυρόκαστρο. 
Ο αρθογράφος της «Tema» Arben Llalla, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην παρουσία του προέδρου της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, αναρωτώμενος «πως είναι δυνατόν ένας υπάλληλος αλβανικού υπουργείου όπως ο κ. Καλυβιώτης,
να παραβρίσκεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που στοχεύουν στην ανεξαρτητοποίηση του νότου της Αλβανίας…»!

Η “Shekulli” εκτός του ρεπορτάζ της εκδήλωσης, φιλοξένησε τις δηλώσεις στη "Real News" του πολύολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, στις οποίες εκφράζει την περηφάνια για την ελληνική του καταγωγή και πως «είναι προνόμιο τιμής να κατάγεσαι από την Βόρειο Ήπειρο που είναι πολλές Ελλάδες μαζί…» όπως είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Panagioti, ti ta thelis, prepi afta diamartiries, na ginane edo sto Borea Ipiro, den niothoune kathollu i Tirana,,,den iparxi elines, kosmo stin alvania lene.....kalitera tha itane na to ekanan oxi athina ala sto argirokastro i kalitera ximara, as na ixane klisy ta sinora, pio kalitera akoma...ala pios tha to ekane, o Dule mavrias i Bollanos pou pulise ximara..

Ανώνυμος είπε...

Γιατει ρε βορειοηπειροτη δεν γραφείς και το όνομα του αγωνιστή Γ . Κοτη αφου ήτανε και αυτός εκει σε παρακαλω μην το ξανα κσνεις αυτο και δεν γράψεις το πέδει είναι αγωνιστής ...... Στα εκατο χρονια θα πάρουμε τα όπλα και θα παμε όλοι να απελευθερώσουμε τη Β ήπειρο θα δείξουμε στους Αλβανούς ότι η β Ηπειροτες που είναι στην αθηνα και παντου στην ελαδα δεν είναι μόνον για κλαρινα είναι και για πόλεμο έτοιμη .... Θα έχουμε στρατηγό τον Κοτη γιατει ξέρει αυτός απο αυτα αφου πολεμάει απο μικρο πεδι πολιτικά ενώο ... Και όταν γιορτάσουμε τα 100 χρονια θα ήμαστε αυτονομη έχει συνενωειθει αυτός και με τους αλους υπο αξιωματικούς και εχουν έτοιμο και το στρατό ... Θα έχει και ο φανης όλα οτη χρειάστη σαν προεδρος της νέολεας μας ..... Αδέρφια υπομονη ένα χρόνο ακόμα ..
....... Θα έχουμε προθηπουργο τον Κοτη και οικονομικού τον Φανή ξέρει αυτός απο χρήμα και θα ζήσουμε πολυ καλα .. Απλα λοιγη υπομονη η β Ήπειρος θα είναι αυτινομη δεν θελουμε με κανέναν Μονή μας

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να αφησουμε τις αυτονομιες και το κακο παρελθον τωρα και να τα βαλουμε στο αρχειο της ιστοριας πρεπει να δουμε το μελλον και να προσπαθησουμε ζησουμε ειρηνηκα χωρις εντασεις και πολεμους που εξυπηρετουν καποια βρωμικα συμφεροντα.Δεν πρεπει να αφησουμε το μισος και τον φανατισμο να καλλιεργηθει στις ψυχες μας ας μην αφησουμε τις προκλησεις και τον στειρο εθνικισμο των διαφορων ακραιων Ελληνων και Αλβανων να βαλουν σε συγκρουση τους δυο λαους.Αλλωστε με τον αλβανικο λαο ζουσαμε διπλα διπλα μαζι στις λυπες μαζι και στις χαρες τα ιδια που περασαν αυτοι στο καιρο του εμβερι τα ιδια περασαμε και εμεις και στην Ελλαδα τα 20 τελευταια χρονια εργατες και χαμαληδες δουλευαν αυτοι τις ιδιες δουλειες καναμε και πολλοι απο μας δεν καταλαβαινω τι εχουμε να χωρισουμε μεταξυ μας και γιατι να μην ζησουμε ηρεμα και ωραια στον τοπο που γεννηθηκαμε εχωντας ο καθενας το σπιτι του και το χωραφι του.Ας προσπαθησουμε εστω και λιγο να αλλαξουμε.

Ανώνυμος είπε...

ρε στραβάδι 3:28 μάθε και λίγο orthografia

Ανώνυμος είπε...

Τη να την κάνω την ορθογραφεια αφου ξέρω το ντουφέκι μο αυτο σε μαρανε ξέρει ο κότης για μένα δεν πιραζι με διορθώνει εγω αυτόν πιστεβω δάσκαλε ε δάσκαλε .... Συγνώμη μιν με σκοτώνεις κιόλας δεν ξέρω τη να κάνω με έβγαζε έξω ο δάσκαλος στα εληνικα γιατει δεν πιστεβα στην αυτονομία της β ηπειρου και δεν τα έμαθα καλλα

Ανώνυμος είπε...

Ποσο θα προκαλεις ακομα ωρε Χρηστο?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ο Καλυβιώτης. Εγινε διάσημος στους Αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

xamos ta alvanika mesa me ton theofani kai ti neolaia, paizoyn oloi mera.

Ανώνυμος είπε...

:55 π.μ.

Den ksero pios ise anonime, ala na mas pis na kitaksoumae tyn evropi kai oxi aftonomia i aneksartisia, kanes lathos. Kitakse tyn dulasou. I albani kanoune ethnikokatharthisi mesa sta korafia mas esi mas les tyn evropi tys alvanias..
hajde sto kalo sou, i borio epiriotes tha erthi mera na askonoune ton kefali psila.

Ανώνυμος είπε...

mor ju greket e shqiperise kyni e ne pak durim(ypomoni) se me 2014 do te korigjohet padrejtesia e bere para nje shekulli dhe do te bashkoheni me trungun etnik.
inteligjenca shqiptare.

Ανώνυμος είπε...

4.55 ναι μα η Βόρειος Ήπειρος ήταν Ελληνική χιλιάδες χρόνια. Οι Αλβανοί ήρθαν μετά. Ελληνική Πατρίδα είναι λοιπόν για ποιον φανατισμό μιλάς.

Δημοσίευση σχολίου