Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συζήτηση στην Αλβανική Βουλή για τα δικαιώματα των μειονοτήτωνΜε παράσιτα του τσάμη βουλευτή Tahiri η ομιλία Ντούλε (βίντεο)
Την άποψη του ΚΕΑΔ στα θέματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είχε την ευκαιρία να εκφράσει  σήμερα ενώπιον της αλβανικής βουλής ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες. Στην σχεδόν 20λεπτη ομιλία του ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενιαίου νόμου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, καθότι, όπως επεσήμανε, υπάρχει τεράστια κενά στην υλοποίηση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εθνικές μειονότητες στην παιδεία, στη χρήση της γλώσσας , στην απόδοση των περιουσιών της εκκλησίας κλπ.με ιδιαίτερη έμφαση στην ωμή καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού κατά την απογραφή φάρσα του περασμένου χρόνου. Αρκετές φορές κατά την ομιλία Ντούλε, πράγμα που φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που αναρτήσαμε, από τα έδρανα σηκώνονταν ο τσάμης βουλευτής Ταχίρι αντιδρώντας στα όσα έλεγε ο Ντούλες. Για πληρέστερη ενημέρωση σας παρουσιάζουμε σε βίντεο όλο την ομιλία  του Ντούλε.
www.deropoli.com


6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Otan milai o Ntoules ,gavjizi o Tahiis,otan milai o Kseas siopi o Tahiris!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kala ti les re megale
kai to mega evgale anakoinwsh sto boreiohpeirwth gia ta mnhmia thn esteile kai sto deropoli alla aut den thn anarthsane

Ανώνυμος είπε...

μολις διαβασα την ειδηση,ενιωσα την αναγγη να ακουσω το τραγουδι του Χρηστου Αυγερινου,Για τα ματια του κοσμου..........Βορειος

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε αρχηγέ....τώρα τους έκανες τη μούρη κιμά!

Ανώνυμος είπε...

Ti lete re pedhja, thimithiqe o Dule oti iparxi eliniqi mionotita? Ego dhen to nomizo, to kani mono me tin elpidha na qerdhisi pondus llogo camidhon.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Βλέπετε που κάνετε όλοι το λάθος. Σας ψάρεψε ο Ντούλες όλους. Τρίβει τα χέρια από χαρά. Ο τύπος δεν μίλησε πουθενά για δικαιόματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας?! και όλοι μαλακίζοντε από χαρά νιώθωντας ότι τα είπε για μας. Τύπος που λένε. Τώρα νιώθει ότι του έφεξε. Τι συνέβη? Επειδή άμα ακούμε Ντούλε, ο νους μας πάει δικαίως στην ΟΜΟΝΟΙΑ και επειδή το κατεστημένο θέλει να ταυτίζεται με την εθνική ελληνική μειονότητα, νομίσαμε ότι ο Ντούλες μίλησε για την εθνική ελληνική μειονότητα. Αμ δεν είναι έτσι. Κατάλαβε ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα έχει κανέναν με το μέρος του, ούτε βλάχους, ούτε γύφτους, ούτε σκοπιανούς και μαυροβουνιώτες, οι Έλληνες του έχουν φύγει πρώτοι, βγήκε στο βήμα της βουλής και πέταξε μια κορώνα "για να τους προστατέψει". Στόχος του να χτυπήσει με ένα σμπάρο μερικά τρυγόνια. Να ανεβάσει τις μετοχές του στην Ελλάδα. Να πούνε να ο αρχηγός με το δεκάλογο του γύφτου μίλησε για τα δικαίωμα της ε.ε. μειονότητας. (στην ουσία πουθενά!!!!) Το κάνει αυτό τώρα που η Ελλάδα νιώθει ενοχλημένη από την άνοδο του αλβανικού εθνικισμού. (Στην πραγματικότητα καμιά νύξη. Το έφερνε τρυγύρω όπως το καλοκαίρι για βροχή και πουθενά βροχή). Ήθελε να κάνει λίγο αντιπολίτευση να πάρει κάνα πολιτικό πόντο, διότι τελευταία έχει εξαφανιστεί. Να δείξει ότι μόνο αυτός θα πάει την Αλβανία στην Ευρώπη...κλπ Ήθελε να σντριμώξει λίγο τους πολιτικούς του αντιπάλους, ήθελε ο τύπος να δείξει ότι αυτός είναι ο προστάτης και της αλβανικής αυτοκέφαλης εκκλησίας, ήθελε να προκαλέσει λίγο του τσάμιδες για να του ανεβάσουν τις μετοχές. Και τι δεν ήθελε το μόνο που δεν ήθελε και δεν θέλει είναι η εθνική ελληνική μειονότητα
Ο Αθώος Ήρθε

Δημοσίευση σχολίου