Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

π. Ελευθέριος Καρακίτσιος: Με εξέπληξε η αχαριστία και η προκλητικότητα των Αλβανών !



Επιστολή στην «Ορθόδοξη Κορυτσά»  
Πρίν από μερικές μέρες λάβαμε μία χειρόγραφη επιστολή και κάποιο υλικό  (έγγραφα) το οποίο θεωρήσαμε δέον να το δημοσιεύσουμε. Το λόγο θα το μάθετε αφού αναγνώσετε την επιστολή και το υλικό που ακολουθεί.

« Εν Θεσσαλονίκη τη 8η Νοεμβρίου 2012.

Αγαπητέ μου κύριε Διευθυντά της ιστοσελίδας «Ορθόδοξη Κορυτσά»/ εις Κορυτσάν. Ευρέθην στον εορτασμό της Εθνικής εορτής, με πρόσκλησιν  του Γενικού Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς την 27-10-2012  που πραγματοποίησε στην Κορυτσά διά το ιστορικόν «ΟΧΙ» της Ελλάδος εναντίον του Φασισμού, των Γερμανών και Ιταλών το 1940 που υποδούλωσαν την Αλβανία και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στην Ελλάδα. 

Έλαβον όμως την απάντησιν του «ΌΧΙ» και την ταπεινωτική ήττα των. Οι Έλληνες κατεδίωξαν τους Ιταλούς μέσα στην Αλβανία και τους κατανίκησαν, χωρίς καν να βλάψουν, να προβούν σε βίαιες πράξεις στους αλβανούς υπηκόους, υπήρξαν παράδειγμα πολιτισμένων γειτόνων. Μετά την πτώσιν του αθέου κομμουνιστικού καθεστώτος Ενβέρ Χότζα η Ελλάδα συμπαραστάθηκε στους εξαθλιωμένους Αλβανούς , όσο κανένα άλλο Έθνος στον κόσμο. Ακόμη και σήμερα παρά την οικονομική της κατάστασι κάνει το ίδιο. Σας αποστέλλω ένα δείγμα και παρακαλώ να τις δημοσιεύσητε τις επίσημες καταστάσεις που καλούν τους Αλβανούς να παραλάβουν τις άδειες  παραμονής (466) τον αριθμό σε μία κοινότητα των 700 οικογενειών, και είναι αναρτημένες μέσα και έξω από  το Δημαρχείον μας.
Όλοι αυτοί φιλοξενούνται στα σπίτια μας, στις εργασίες μας δίπλα με ημάς, στα σχολεία μας, στα νοσοκομεία μας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ίσοι προς ίσους καθ’ όλα με ημάς ενίοτε υπερέχουν (τάχα δεν γνωρίσουν γλώσσα η είναι φουκαράδες ) δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, μαζί τρώμε, έχουν την ίδια μεταχείρηση  παρ’ όλα τα κακά που πράττουν μερικοί Αλβανοί δυστυχώς τα βλέπετε και εσείς στα ΜΜΕ.
Διερωτώμαι γιατί δεν παρευρέθη κανείς  επίσημος Αλβανός στην εορτή του Προξενείου;
Γιατί την 27-10-2012 έκλεισαν τα σύνορα μέχρι την 16:00 ώραν του απογεύματος  και ταλαιπωρηθήκαμε;
Γιατί συμπεριφέρονται τόσο άσχημα στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτας ενώ έχουν υπογεγραμμένες τόσες Διεθνείς συνθήκες  δια αυτούς;
Δεν τα γράφω αυτά από φανατισμό και πάθος γιατί ο ίδιος επί 21 χρόνια βοηθώ, χρηματικά, ηθικά μέχρι το ίδιο το αίμα έδωσα σε δύο αδελφούς  μουσουλμάνους  Αλβανούς στο νοσοκομείο να σωθούν. Τα γράφω εις πίστωσιν της αλήθειας από πραγματική λύπη για την αχαριστία αυτών που την προκαλούν. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι ο φανατισμός των τους οδηγεί στην απομόνωσι, ενώ εις αντίθεσιν οδηγούνται εις την απελευθέρωση των παθών.
Με τιμή,
(υπογραφή) π. Ελευθέριος Καρακίτσιος.
Πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής Δρ. Θεολογίας.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μονο ο δρομος του Κυριου ημων ΙΗΣΟΥ Χριστου θα μας οδηγιση στην σωστη ευθια

Δημοσίευση σχολίου