Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Θα υπάρχει συμμαχία ελλήνων στις εκλογές του 2013 στην Αλβανία ή θα υπερισχύσουν οι προσωπικές φιλοδοξίες των «ηγετών»;Τι λένε οι αριθμοί απο το 1992 
 
Του Πέτρου Μπερέτη
Στα τέλη του πρώτου εξάμηνου του 2013 η Αλβανία θα έχει βουλευτικές εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, με τα επιτελεία τους προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη αναμέτρηση. Από τις συμμαχίες και τις συνθετικές τους λεπτομέρειες, θα εξαρτηθεί πολύ το αποτέλεσμα, το ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία την χώρα των αετών.   Και οι αρχηγοί των  μικρών  κομμάτων ψάχνουν κάτω από ποια συμμαχική ομπρέλα θα μπουν, για να εξασφαλίσουν  την είσοδο του κόμματος (διάβασε μόνο των ίδιων ) στη βουλή. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα τι κάνει; Με ποια συμμαχία θα πάει, όταν το πολιτικό τοπίο, όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό;   

Η σκέψη, για μία άμεση εκπροσώπηση της στη βουλή, δεν μπόρεσε να γίνει ισχυρή και επίσημη πρόταση  για να περάσει στον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε τελευταία,  όπως γίνετε σε αρκετές  χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Το τρένο και για άλλη μία φορά έφυγε. Η μειονότητα πρέπει πάλι να κάνει  άλλο ένα μαραθώνιο, τεμαχισμένη, ματωμένη  και εξαντλημένη από εσωστρέφεια και πελατειακές  φιλοδοξίες. Θα το κατορθώσει άρα  να έχει τον δικό της αυθεντικό εκπρόσωπο, η θα εκπροσωπούμαστε μέσον των μεγάλων αλβανικών κομμάτων; Ο ισχυρισμός  και η επένδυση μερικών ,η εκπροσώπηση της μειονότητας να  γίνετε μέσον των μεγάλων αλβανικών κομμάτων, έκανε  την  μειονότητα μουγκή. Τελευταία, όλο  και πιο ευρύτερα στο χώρο της διανόησης  κερδίζει έδαφος  η άποψη, η μειονότητα να εκπροσωπείτε άμεσα στη βουλή. Μάλλον,(ευτυχώς ) και κάποιες σκόρπιες αδύναμες φωνές και στο εθνικό κέντρο άρχισαν να εκφράζονται υπέρ της άποψης αυτής. Το ερώτημα είναι , πόσο και πως είναι εφικτή στην πράξη η άποψη αυτή; Για να δημιουργήσουμε μία πρώτη εικόνα, ας δούμε τι λένε οι αριθμοί των βουλευτικών εκλογών σε 8 ελληνικές επαρχίες της περιφέρειας Αυλώνας και Αργυρόκαστρου από το 1992 μέχρι το 2009.   (Να διευκρινίσουμε πως οι έλληνες δεν είναι μόνο σε αυτές τις επαρχίες αλλά ήταν πιο εύκολη η συλλογή στοιχείων από αυτές. Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και τα ποσοστά από άλλες περιοχές που ζει ο ελληνισμός) 


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Διαβάζοντας τους αριθμούς του πίνακα διαπιστώνουμε:
1.      Το 2009 οι ψηφοφόροι στις 8 ελληνικές επαρχίες σε σύγκριση με το 1992 μειώθηκαν 14.740 άτομα σε ένα ποσοστό 54.67%. Ψήφισαν μόνο 12.224 από 26.964 που ψήφισαν το 1992.
2.      Το 2009  ψήφισαν το ΚΕΑΔ 4.394 ψηφοφόροι από 25.590 που το ψήφισαν το 1992. Το ΚΕΑΔ πήρε  21.196 λιγότερους  ψήφους. Πτώση  82.83%. Τα αλβανικά κόμματα το 2009 τα ψήφισαν  7.830 άτομα από 1.434 που τα ψήφισαν το 1992. Άνοδο  546%.
3.      Το 2009 σε σύγκριση με το 2001 έχουμε περαιτέρω μείωση των ψηφοφόρων με 1.535 άτομα σε ποσοστό 11.16% και οι ψηφοφόροι του  ΚΕΑΔ μειώθηκαν  με 1.474 άτομα σε ένα ποσοστό 25.12%. Σε κάθε 4 ψηφοφόρους που ψήφισαν το ΚΕΑΔ το 2001 ο ένας δεν το ψήφισε το 2009.Τα αλβανικά κόμματα έμειναν το 2009 στους ίδιους αριθμούς ψήφων που είχαν και το 2001.
4.      Στην επικράτεια το ΚΕΑΔ το 2009 πήρε 18.078 ψήφους με ένα ποσοστό 1.19%, ενώ το 2005 είχε συγκεντρώσει 56.403 ψήφους με 4.13%. Έχουμε μια απόλυα των 38.325 ψήφων. Δηλαδή  έχουμε μία συρρίκνωση του εκλογικού σώματος σε επίπεδο  68%  μέσα σε 4 χρόνια.
Συμπέρασμα: Η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο μας, απέτυχε. Το εκλογικό σώμα συρρικνώθηκε σημαντικά. Οι ψηφοφόροι απογοητευμένοι από την κατάσταση και την έλλειψη λειτουργικής δημοκρατίας και δημοκρατικών δομών, στην πλειοψηφία αδιαφορούν και απέχουν από τις εκλογές, ενώ οι υπόλοιποι συνεχώς εγκαταλείπουν το ΚΕΑΔ,  ψηφίζοντας  τους εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων. Οι άνθρωποι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι και δεν εμπιστεύονται την πολιτική τάξη του τόπου. Τα προβλήματα διογκώνονται. Η ανασφάλεια γίνετε πιο απειλητική, η διχόνοια θερίζει, η καχυποψία  και η ψυχολογία του χαμένου παιχνιδιού, διευρύνονται . Ο εθνικισμός στην Αλβανία φουντώνει και η μειονότητα αισθάνεται χωρίς ασπίδα προστασίας.       
Περιληπτικά, αυτή είναι σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στην εθνική ελληνική μειονότητα. Η πιθανότητα να βγάλει βουλευτή το ΚΕΑΔ από μόνο του είναι μηδαμινή. Το γεγονός αυτό το κάνει  άτολμο να κατέβει μόνο του στις εκλογές. Ο Ντούλε φαίνετε να έχει εξασφαλίσει μία θέση στην σκιά της ομπρέλας  του σοσιαλιστή Ράμα. Το διατυμπανίζει αυτό ως κατόρθωμα, στην ουσία  βλέπει για μία ακόμη φορά την σανίδα σωτηρίας του εαυτού του και όχι την άμεση εκπροσώπηση της Μειονότητας. Η διάρκεια  και η αντοχή του Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΚΑ που ισχυροποιείτε και επιμένει  πως θα κατέβει ανεξάρτητο και μόνο του στις εκλογές, τον ανησυχεί και δυσκολεύει περισσότερο την πιθανότητα να είναι ξανά στη βουλή. ( Το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί  των τοπικών εκλογών του 2011. Για τα επαρχιακά συμβούλια το ΚΕΑΔ πήρε  6382 ψήφους είτε το 30,45% , ενώ το ΜΕΓΚΑ με 3573 ψήφους είτε με 17,05%.  ) Οι προσπάθειες που έκανε να το πνίξει το ΜΕΓΚΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης σε συνεργασία με αλβανικά κόμματα  με διπλωματικές αρχές  και το ΠΑΣΟΚ, η επιδρομή όλων αυτών στις τοπικές εκλογές του 2011, δεν απόδωσαν το ποθούμενο για εκείνον. Και του προκαλεί αρκετό πονοκέφαλο….   
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2013 στη μειονότητα για την δική μου εκτίμηση έτσι όπως πάμε, θα είναι απογοητευτικά. Η λογική της σύγκρουσης που επικρατεί θα αυξήσει την διχόνοια. Τα τραύματα που θα προκαλέσει η  εσωστρέφεια, δύσκολα να κλείσουν για πολλά χρόνια. Οι καιροί που διανύουμε, εγκυμονούν κινδύνους.   Εκτιμώ πως μία πρωτοβουλία τώρα και όχι αργότερα,  από προσωπικότητες του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού υπό την αιγίδα  και του εθνικού κέντρου για μια συμμαχία ελλήνων,  θα μπορέσει να σταματήσει την κατηφόρα που προκαλεί η ανευθυνότητα. Ελπίζω πως είναι  στιγμή  να μπούμε σε τροχιά ανηφόρας και συγκρότησης.  

Πέτρος  Μπερέτης   

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Sinxaritiria Petro gia ta stixia pou mas edoses.
I alithia einai oti emas tous Ellines tis Alvanias i ekprosopi mas mas exoun katantisi sto mi xirotera.
Kai panta prepi na anaferoume ta onomata afton pou exoun katastrepsi ton Ellinismo tis Voreiou Hpeirou. Prepi na tous anaferoume giati prepei na tous ftinoume os prodotes tou Elinismou.
Makari na iparxei simaxia Elinon stin Alvaniki politiki.
Ala pote den simfono na iparxei simaxia me akrea epikindina prosopa pou exoun katastrepsi ton Elinismo apo tin thesi pou einai.
Mpori arketi na min to exoume katalavi oti o Dule einai ekprosopos mas edo kai 15 xronia stin Albaniki politiki kai gia mena einai o ipefthinos tis katantias mas.
Apodixtike anikanos kai i prosopiki mou gnomi einai...
DULE EKSO APO TIN POLITIKI TIS VORIOU HPEIROU
MAS KATASTREPSES
EISAI EPIKINDINOS
EISAI PRODHOTIS TOU ELINISMOU

Ανώνυμος είπε...

sostos o petros. poli kala ta noymera opos k i eklisi simaxias ton dyo kommaton.. elpizo k apo pleyras kead na skeftoun antistixa gia to kalo olon mas k oxi gia to pos tha voleytei kapios. o kosmos thelei na exei to kefali tou isixo k oxi pos tha kareklosei enan voulefti gia na exei ta grafeia tou sta tirana eno me ton kosmo na asxolounte oi eparxoi. eyxomai to kalytero gia tin patrida mas, oxi allo misos. pisteyo pos me ti dinami tou theou ola tha pane kala, i istoria mas exei didaksei pos o elinismos stis diskoles stigmes einai antama..

Ανώνυμος είπε...

Καμια συμμαχια με κανεναν,ουτε απο τα αλβανικα κομματα ουτε με το ΚΕΑΔ.Να παρουν το μπουλο ολοι τους.Αρκετα παιξανε παιχνιδια επικινδυνα εις βαρος της μειονοτητας.Το κομμα των ελληνων θα πρεπει να συμμαχησει με τον κοσμο του,και αν το ψηφισουμε ολοι,θα εχουμε ελληνικη φωνη και αντιπροσωπευση στην αλβανικη βουλη,για να ακουστουν επιτελους τα δικαιοματα μας.

Ανώνυμος είπε...

grafw meta apo kairo...kurie petro
gia analuse mas kai ta stoixeia ths eparxeias pou esu dieuthunes tosa xronia.....
esu pleon den anoikeis sthn oikogeneia tou kead pires ton poulo duo foes apo ton kaltsouni ti thes kai asxolise me to kead????????
asxolisou me th dieuthinsh pou sou exei anathesei o kseras kai as ta logia....lamogio

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Μπερέτη, καλή κ φιλότιμη η προσπάθειά σου για ένα νέο και αδελφικό ξεκίνημα, αλλά το μελό στο φινάλε δεν αρμόζει στο επίπεδό σου. Τα νούμερα είναι συγκινητικά, αλλά είναι αργά πια για δάκρυα Στέλλα. Οι υπεύθυνοι της καταστροφικής εικοσαετίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν τα κουβαδάκια τους κ να πάνε σ'άλλες παραλίες. Δεν χρειαζόμαστε πια της υπηρεσίες, τις προστασίες κ τα έργα του σύντροφου Dule με τη σιοκερία του. Επειδή χορτάσαμε από τα μεγαλίκια τους.. όχι άλλο νερό στα χωριά μας γιατί θα πνιγούμε, όχι άλλους δρόμους κ καλό ρεύμα γιατί θα με πάρουν τα ζουμιά, όχι άλλα φροντιστήρια γιατί τα μάθαμε όλα.. Επειδή ο κόσμος δεν είναι και τόσο άσχετος, είδαμε απ΄την ανάλυση των εκλογών για ποιόν λόγο το 70% τιμωρούσε την Ομόνοια όλα αυτά τα χρόνια. Καιρός να μας αδειάσει τη γωνιά κ να τραβήξει προς την αγκαλιά του Ενβέρ ΓυφτοΡάμα. Τόσα χρόνια ψάχναμε μία αλλαγή κ καλώς την δεχθήκαμε, μην αρχίσουμε πάλι με τα ίδια κ τα ίδια. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της διάσπασης αλλά, εάν ο Dule είναι τόσο αθώος κ πατριώτης ας καθίσει στο τραπέζι κ να βάλει την πατρίδα πάνω από την καριέρα του. Ναι λοιπόν, συμμαχία, με τον Dule στην περιφέρεια Αργυροκάστου που είναι κ η περιοχή του κ το Κόμμα Ελλήνων τον εκλεκτό του στην περιφέρεια Αυλώνας. Μόνον έτσι θα ικανοποιηθεί ο κόσμος. το ξέρω ότι δεν θα αρέσει η άποψή μου αλλά αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

o alvanikos ethnikismos einai se megali eksarsi ton teleftaio kairo an to exete katalavei...
apo oles tis plevres, aristera-deksia...
enw o Berisha ws prothypourgos den mporei na ekfrasei anoixta ta ethnikistika toy,o Rama apo tin alli, vlepontas pws ta ethnikistika einai tis modas twra teleytaia, exei rixtei me ta moytra...kai mia mikri diekfrynisi...
O ALVANIKOS ethnikismos metafrazetai ws ANTHELLINISMOS !!!!
Mesa se ayti tin katastasi,oi b.ipirwtes "politikoi"- tromara mas - einai apla ypyretes tou enos i toy allou alvanikou kommatos,eite Rama eite Berisha legetai o igetis tous,trwgonte metaksy tous gia xatiri twn afentikwn tous,ki akoma xeirotera,,,vazoun kai tous opadous tous na allilosparazonte,pros megali eyxaristisi twn alvanwn !!!!
Ayto magkes exei mono ena onoma...
KATANTIA !!!!!!!
o kloios gia thn B.Hpeiro kleinei, i katastasi myrizei mparouti,kai kata ti diki mou ektimisi na etoimazeste gia polemo(pantws typou polemo...)
ekeini pou aytoapokalounte igetes tou BH ellinismou na kseroun pws se epoxes polemou i poini gia tous ypeythinous prodotes einai mia

M O L Y B I !!!!!!!

o kathenas as analogistei twn eythynwn tou...

NAPOLEWN ZERBAS

Ανώνυμος είπε...

Zerva h pena einai pio dynati apo molybi.

Ανώνυμος είπε...

7+17 ise akreos qe aparadhektos me tis dhillosis pu ekfrazis,jati to molivi dhen hriazete anametaksi mas,krata to baruti su stegno ,na to metahiris enandja tu ehthru otan to zitisi i patridha mas.I parapano anartisi kani llogo ja proekllojiqi simahia,qe epi etutu prepi na kanome singjikrimenes protasis,me monimo skopo ,tin ekprosopisi stin allvaniqi vuli,me ikanus ,tharaleus,qe tolmirus vuleftes,pu na ipsosun tin foni tu virioipirotiku plithismu ,ja tin epilisi ton sovaron provlimaton,propandos to perusiako,elektrodhotisi,idhrefsi,epihirimatiqi anaptiksi q.a.Ta apotelesmata tu 2009,ine apogojteftika,qe se eparhies opos Dhivri,Ano Dropoli qe Mesopotamo htipise koqino.Ja osus dhen gnorizun boro na sas po oti afto to apotelesma irthe apo to megallo doro pu ejine ja to me pjon tha simahisi i OMONIA+KEADH,me ton Berisha i me ton Rama,qe efoson dhen apodhektiqe apo tin ijesia i psifometrisi,ihe os apotelesma i Q.Kseras qe Barkas os proedhri ton parartimaton OMONIAS Aj.Saranda qe Argjirokastru na perasun me to psifodheltio tu P.D.Afta ine perasmena alla ohi ksehasmena,jati ean ksehastun ,qe dhe tha ehun vathi politiqi analisi tha ehume qe pali ta idhja qe mipos hirotera.As stathume ligo stin anartisi.Dhen tha miliso me tin gllosa tu fillu mu tu Bereti,jati qe o idhjos itan apo ta ijetika stelehi tis omonjas qe tu keadh qe sigura dhen mbori na ine anefthinos.Dhjavazondas to arthro tha statho 2'3 simberasmata,ta opia ean tha ine hrisima ja kapjon politiko forea as ta llavi ipopsin,ean ta vrun llathansmena as ta petaksun sto kallathi ton ahriston.1+Simfona me ton allvaniko nomo ,ja na ofelithun ta mikra komata ,sigura tha hriasti proekllojiqi simahia me ta megalla komata.Edho tha vrethi i qini gllosa itha pekti to idhjo doro opos to 2009.Pistevo oti prepi na vallome to ethniko simfero pano apolla,qe me afto enoo oso pjo megaliteri ekprosopisi stin allvaniqi vuli,isos qe sto epipedho tu 1992,omos ja na jini pragmatikotita,hriazete na paramerisume oli mas to tabu,dheksios qe aristeros.2+Simfona me ton Petro zitite epigondos protovulia apo prosopikotites qe apo to etniko qendro ja enotita,omos ja tin dhjaspasi dhen mas ekzijite ean ihan endoli apo tus idhjus.Pistevo pos ohi,tin dhimurjisan i idhji,ite to apetuse i djamorfosi ton politikon ekselekseon,ite ja allus llogus pu tus gnorizun i idhji.Efoson to dhimurjisan i idhji ,na kathisun se ena grafio ite sti fisi stavropodhi qe na vrune tin qini glosa qe tha epimino vazondas pano apo olla to kallo tis PATRIDHAS.3+I vuleftiqes ekllojes tu 2009 eferan apotelesma 4+0 iper ti mionotiqis periohis tis Dheropolis.Sigura dhen tha kakokrino kanenan,jati proto ine adherfia mas qe dheftero eho prosopiqes gnorimies qe me tus teseris.Afto pu thello na toniso,stis epomenes ekllojes ,efoson vrethi prota i sispirosi,na jini ekprosopisi stin allvaniqi vuli,apo oles tis mionotiqes perjohes ,me anallojia ton plithismo tis kathe periohis.Na iste siguri ,oti afto tha apotelesi sispirosi ton psifoforon,qe to apetumeno apotelesma.4+Edho isos na pikrathi kapios fillos mu alla ja to kallo ollon mas tha ekfrasto eleftera qe horis gandja.Vlepondas ta mehri tora apotesmata pu pane pros ofellos ton allvanikon komaton,pistevo oti i psifofori dhen embistevondende pja stus idhjus qe stus idhjus,jati dhen vlepun qe prasino fos stin dhjekdhiqisi ton dhiqeomaton os mionotita.Ti enoo me afto.Prosopika gnorizo kalla tin katastasi qe sti Vorioipiro qe edho stin Elladha,iparhun nea pedhja me anotates spudhes,ksenes glloses,master,politiqi epistimones,mi dhjaftharmeni pu ehun tin ikanotita na mas ekprosopisun andaksia qe na dhosun politiqes mahes .Mipos irthe o katalillos hronos kapji na ipohorisusun ja na min jinun kurastiqi.Pano apo olla ijia,ergasia qe as efqithume oli mas ja ena kalitero avrio os ofellos ollon mas.+o kranjotis+


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Μπερέτη το Κόμμα των Ελλήνων αυτό που οφείλει να κάνει είναι να υπηρετήσει μια ξεκάθαρη εθνική πολίτικη η οποία εκ των πραγμάτων θα το προσδιορίσει ως κόμμα Ελλήνων.
Επειδή η εθνική πολίτικη δεν κρίνετε άπλα από την θέση, αλλά από την στάση, να είσθε σίγουρος ότι μια εκλογική συμμαχία με ένα αλβανικό κόμμα με ισχνά στοιχεία ελληνοφωνίας θα υποβίβαζε τόσο το κόμμα όσο και τις θέσεις του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που άπτονται της ίδιας της εθνικής επιβίωσης.
Κατά το θεώρημα του πολιτικαντισμού η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, κάτι που γνωρίζει αρκετά καλά ο κ. Ντούλε γιατί είναι κάτι που υπηρετεί επί πολλά έτη, "δεν θα θυσίαζε με τίποτα την θαλπωρή που του προσφέρει το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας για κάτι που θα τον έβαζε σε προσωπικές περιπέτειες".
Όσον αφορά τον φίλο μας τον Κρανιώτη για τα νέα παιδιά με ανώτατες σπουδές:Σίγουρα όλα αυτά είναι αποδεκτά και ελπιδοφόρα αλλά από την επιστημονική κατάρτιση μέχρι την πολιτική εκπροσώπηση μιας εθνότητας θα πρέπει να μεσολαβήσουν πολλά άλλα χαρίσματα που στην ουσία εκμηδενίζουν την επιστημονική κατάρτιση γιατί άμα δεν έχεις (φιλοπατρία, ξεκάθαρη εθνική πολίτικη,συγκροτημένη πολιτική σκέψη,πολιτική διαύγεια, θεωρητική κατανόηση,γνώσεις ιστορίας,ανιδιοτέλεια,ψυχικά αποθέματα, οργανωτικό και αγωνιστικό πνεύμα),το μόνο που μπορείς να γίνεις είναι η πετυχημένος επιστήμονας η δημοσιοσχεσίτης πολιτικάντης.

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κύριε Μπερέτη καλά τα γράφεις. Είναι κάτι στο προσκήνιο. Το παρασκήνιο ποιό είναι; Ιστορικά έχει κερδίσει πάντα το παρασκήνιο. Το μόνο που μας μένει όταν μας βιάζουν, αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε ας το απολαύσουμε....!!!! Μηνάς.

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταια 4 χρονια είχαμε το Ντούλη στη βουλή και για να μπει αυτος "χυθηκε" πολύ αδερφικο αίμα. Εκτος από τα αρνιτικά που έχουν οι εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί κάποιος να μου πει τι καλό είδε ο τόπος μας από την παρουσία του Ντούλη στην βουλή.
Ποσες φορές σίκοσε τη φωνή του για τα συμφέροντα του τόπου? καμιά
Ποσα λευτά ζήτησε από τον προυπολογισμό για τον τόπο μας? κανένα
Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της μητέρας πατρίδας για τη θάλασσά? ¨οχι συνεχίζει να συνεργάζεται με το Ράμα.
Ενδιαφέρθηκε ποτέ για την παιδεία μας? Οχι, ούτέ την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία ούτε τισ επόμενες πήγε σε κανένα σχολείο.
Μίλησε ποτέ για τις περιουσίες? Όχι, μόνο η δική του τον ενδιαφέρει.
Τι να την κάνεις τέτοια παρουσία στη βούλη?. Μόνο και μόνο να βολεύει τον εαυτό του. Να μας λείπει. Αν βγει κάποιος άλλος στη θέση του το συζητάμε, διαδορετικά αν τον ξαναψιφίσουμε θα κάνουμε στον εαυτό μας περισσότερο κακό από ότι μας κάνουν οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

kala lete o doules den kanei alla kapoio allo onoma den lete san enalaktikh lush...

Ανώνυμος είπε...

2:33 meta to Dule to xaos.
Etsi legan kapote, ean pethanei o enver hoxha ti tha ginoume ??????
I alithia einai oti pethane kai zisame kalitera
Oxi den iparxei kaneis alos gia na antikatastisei ton Dule, monon o Dule einai se touto kosmo
O enver hoxha ekove ta kefalia afton pou tous nomize isxirous kai pithanon na tou diekdikousan ti thesi
O Dule afta ta 15 xronia apomakrine osous nomize oti tha tou dikdikisoun ti thesi...
Alithia ean aposirthi o Dule ti tha kanoume????
Tha svisei i politiki tis Boriou Hpeirou ????
Meta to Dule to "xaos".....

Ανώνυμος είπε...

oxi den tha nai to xaos alla epidei eimaste mathimenei me grineia ksana to idio tha sunbei...dld tha uparxei grineia h mipws tha allaksoun ta pragmata me thn allagh tou????
kai ean onntws einai toso axristos pws tou perna o logos akomh????
o kurios Kutsios einai antaksios tou???
exei to logo tou???
tha ton upologizoun????
edw pernouse o mixalis o kalogeris dipla tou(den exw kanena problima me ton kurio) kai den tou milouse kai mou les oti an paei o Kutsoa sta tirana tha tou g..... olous????

Ανώνυμος είπε...

Ti sxesi exi o Kallojeros? Perase me to Dule pali o Mihalis? Ja sovareftite. O Kitsios q poli ali ine axii an liturgisoyn thesmika. an o Kitsios pai me to tilefono sto heri opos o Dule, tote den ine ute allaji ute mnimonio sinergasias pu isos na ine mia kali praktiki ja qinoniqi proodho. na afisume stin akri ta prosopika qe na vrume apo qinu lisi.

Ανώνυμος είπε...

h lush einai mia enwsh me th serbia kai meta den tha exoume oute mega oute kead.
ki ezisan autoi kala ki egw kalhtera

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ MEGA
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΛΕΣ. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου