Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Επιχείρηση προσηλυτισμού και εξισλαμισμού στην Κορυτσά


Καταγγελία του μπλογκ «Ορθόδοξη Κορυτσά» 
   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
1.     Καταγγέλλουμε τις πρακτικές εξισλαμισμού τους χριστιανικού πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το Μουσουλμανικό Λύκειο «Μεντρεσέ» στην Κορυτσά, το οποίο μέσο φυλλαδίων και ανθρώπων με μοντέρνα εμφάνιση και ρητορική,  εξαπατούν κατά την ώρα της διδασκαλίας και του διαλύματος τους μαθητές των σχολείων στην πόλη της Κορυτσάς. Αυτά τα άτομα διαφημίζουν ένα δήθεν   λαϊκό και μοντέρνο σχολείο, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι το σχολείο αυτό είναι θρησκευτικό και στο οποίο μπορεί να πάει κάθε πιστός μουσουλμάνος με την ελεύθερη του βούληση.
Αλλά δεν επιτρέπετε, να εξαπατάς μαθητές με όνειρα και απληροφόρητους, των άλλων θρησκειών, προσφέροντας τους «γη και ύδωρ» και καταπατώντας ξεκάθαρα τα δικαιώματα του ελεύθερου ανθρώπου ο οποίος επιλέγει ελεύθερα να πιστεύει εκεί που θέλει.
Έχουμε μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν πως σε  τρία τουλάχιστον σχολεία αυτό στο χωριό Πόγιανη, στο σχολείο «Σεβαστή Κυριαζή» και «Μεσεμντόρια» στην Κορυτσά έχουν εφαρμοσθεί αυτές οι μέθοδοι, μάλιστα στα δύο τελευταία σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα.
2.     Καταγγέλλουμε τους  διευθυντές και υποδιευθυντές  αυτών των σχολείων για την στήριξη που προσφέρουν στα άτομα αυτά ώστε να μπορούν να εξαπατούν τους νέους και να τους εξισλαμίσουν. Έχουν φτάσει ως το σημείο η ίδια η υποδιευθύντρια στο σχολείο «Σεβαστή Κυριάζη», να διακόπτει τον δάσκαλο κατά την ώρα της διδασκαλίας για να μπει και  να μιλήσει ο εκπρόσωπος από το Μεντρεσέ και να κάνει θρησκευτική προπαγάνδα η να διαφημίσει  το σχολείο αυτό. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον για τους λόγους που επιτρέπει και βοηθά αυτές τις πρακτικές αλλά μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι η αμοιβή πρέπει να είναι σημαντική διότι η αλβανική νομοθεσία δεν επιτρέπει την θρησκευτική προπαγάνδα στα Σχολεία. Αναρωτιόμαστε, εάν αυτό γινόταν από την Μητρόπολη η κάποιον απεσταλμένο της, για το τι θα συνέβαινε? Ίσως θα έβγαινε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την Βουλή  για να καταδικάσουν αυτή την αισχρή πράξη που οι εφημερίδες και τα άλλα αραβοποιημένα και τουρκοποιημένα « τίμια» ΜΜΕ θα αποκάλυπταν. Μπορεί επίσης να μαζεύονταν πολλοί «πατριώτες» και να έλεγαν ότι μας ελληνοποιούν τα σχολεία και τα παιδιά και ότι φταίει ο Μακαριότατος .
3.     Καταγγέλλουμε όλες τις κρατικές υποδομές, Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς, την Περιφέρεια, Υπουργεί Παιδείας, και όλες όσες από τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την εκπαίδευση και δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τα προβλήματα αυτά που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Μήπως δεν τα ξέρουν? Η τα γνωρίσουν και κλείνουν τα μάτια μπροστά από τα λεφτά των αράβων? Τις παρακαλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, γι’ αυτούς τους διευθυντές και υπεύθυνους αυτών των δημόσιων σχολείων στην Αλβανία  που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακυρώνουν την λαϊκότητα των σχολείων της Αλβανίας, στηρίζοντας την μία η την άλλη θρησκευτική πίστη.
4.     Καταγγέλλουμε την λεκτική βία  που ασκήθηκε στον ψάλτη (τ’ όνομα τους δεν το αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) του Καθεδρικού ναού Κορυτσάς τον οποίο δύο άτομα από κάποια αδελφότητα «Βάσα» τον σταμάτησαν εχθές μετά τον εσπερινό και αφού του έκαναν παρατήρηση για τους ψαλμούς και τα τροπάρια που είπε ελληνικά (ο ίδιος ξέρει να διαβάσει ελάχιστα αλβανικά) τον « συμβούλεψαν» να μην το επαναλάβει γιατί θα το μετανιώσει.
Πρώτον, αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι η Εκκλησία δεν ανήκει σε κανένα κράτος αλλά στον Χριστό και αν κάποιος θέλει να προσευχηθεί στην γλώσσα του η των προγόνων του δεν μπορεί να το σταματήσει κανένας. Επίσης να μην ξεχάσουμε ότι η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα με την οποία η ορθοδοξία αναπτύχθηκε και εκπροσωπήθηκε για 1400 χρόνια στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Τα περισσότερα από τα λειτουργικά βιβλία είναι στα ελληνικά και τώρα ξεκίνησα να μεταφράζονται στα αλβανικά  η οποία δεν έχει πάνω από 100 χρόνια που γράφτηκε. Το καταλαβαίνουμε αυτοί οι «Πατριώτες» θέλουν να ακούν στην ορθόδοξη εκκλησία μόνο αλβανικά, αλλά πρώτα να μας εξηγήσουν γιατί οι ίδιοι αυτοί πατριώτες και άλλοι ψευδοπατριώτες δεν αντιδρούν στις 5 προσευχές των ιμάμηδων της Κορυτσάς  στα αραβικά (η μία από αυτές στης 5 η ώρα το πρωί) με την ένταση στα μεγάφωνα μέχρι τέρμα?
Δεν μπορούμε  να καταλάβουμε πως μπορεί κάποιος να μην ενοχλείτε από όλοι αυτήν την διαδικασία αραβοποίησης, τουρκοποίησης που εξελίσσετε στην Αλβανία, αλλά τον ενοχλεί η ελληνική γλώσσα από ανθρώπους που στο κάτω-κάτω την έχουν μητρική γλώσσα?!
Δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι «ορθόδοξοι αλβανοί πατριώτες» αδέρφια του ψευδοιερέα Νικόλα Μάρκου, ξέρουν πως κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε κατά την Θυρανοιξία  του Καθεδρικού Ναού τον Τιράνων, μερικά άτομα, τους οποίους το κράτος και τα ΜΜΕ τους έκρυψαν, μπήκαν στην είσοδο του ναού και φώναζαν «θα σας σφάξουμε και θα σας σέρνουμε» (φυσικά οι μυστικές υπηρεσίες τους πήραν και τους έκρυψαν για να μην γίνει γνωστό το σκάνδαλο αυτό όπως και έγινε στην πραγματικότητα) ότι εκείνοι ήταν αλβανοί,  φανατικοί, αραβοποιημένη, ισλαμιστές οι οποίοι υποστηρίζονται από συγκεκριμένες δυνάμεις που σκοπεύουν την εξαφάνιση της ορθοδοξίας.
Να μας πείτε επιτέλους με ποιόν είστε με τον λύκο η με το πρόβατο?
Με τον Χριστό η τον διάβολο?
Φτάνει πια δημιουργήσατε προβλήματα, εμείς έχουμε χιλιάδων ετών παράδοση και δεν θα την αλλάξουμε σε 20 χρόνια.
Τώρα πια πέρασε πολύς καιρός που εμείς οι ορθόδοξοι διωκόμαστε και  χτυπιόμαστε με όλους τους τρόπους. Τόσο πολύ, που σχεδόν όλοι φοβούνται να μιλήσουν και ίσως και να σκεφτούν, γιατί από παντού υπάρχει ρητορική, ψυχολογική, έμπρακτη, βία οι οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα και διαχωρισμούς ανάμεσα στους ορθοδόξους. Άλλο ένα επίτευγμα των αντί-ορθοδόξων που αντιπροσωπεύεται με το καλύτερο τρόπο από τα ΜΜΕ.
Καλούμε όλους τους ορθοδόξους ώστε να φυλούν την ενότητα του σώματος του Χριστού και να μην γίνουν θύματα του διχασμού που τόσο πολύ επιθυμούν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο, συγκεκριμένοι κύκλοι.
Πρέπει να φυλάξουμε τα παιδία μας γιατί εφαρμόζετε πρακτική εξισλαμισμού μέσο υλικών αγαθών κάτω από την μύτη μας  και πολλές φορές με την βοήθεια μας.
Ας υψώσουμε φωνή όλοι μαζί γιατί η «ισχύς εν τη ενώση». Μόνο συγχρονισμένοι και συζητώντας  μεταξύ μας θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και θα επιζήσουμε από τις επιθέσεις αυτές φυλάσσοντας αυτό το οποίο έχουμε το ποίο σημαντικό στην ζωή μας, που δεν είναι άλλο από την πίστη την οποία επί 500 χρόνια την ποτίσαμε με το αίμα μας.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερα ανησυχητικό το θέμα. Πρέπει να αντιδράσουν οι βουλευτές μας με επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας. Τώρα, όχι αύριο.

Δημοσίευση σχολίου