Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΔΡΥΜΑΔΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:

«Η ψυχή μου γεμίζει με πόνο και οδύνη, για την ταλαιπωρία των Ελλήνων αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου. Και δεν εννοώ την αλβανική κακοπιστία, που βρίσκει μύριους όσους τρόπους να ταλαιπωρή τους Βορειοηπειρώτες, αφού και οι σήμερον κυβερνώντες την Αλβανία είναι ... άξια τέκνα του διδύμου της συμφοράς Χότζα - Αλία !  Εννοώ την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας στην επίλυση στοιχειωδών και αυτονόητων προβλημάτων των ομογενών μας της Βορειοηπειρωτικής γης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τελωνείο των Δρυμάδων, το οποίο, ουσιαστικά, ουδέποτε έχει λειτουργήσει, όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλει η εθνική μας ευαισθησία.


 Γιατί το εν λόγω Τελωνείο, ενώ, θεωρητικά, εξυπηρετεί πολλές και αξιόλογες πόλεις και κωμοπόλεις, εκείθεν των συνόρων, εν τούτοις, ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Το αποτέλεσμα; Οι Βορειοηπειρώτες της περιοχής να υποχρεώνωνται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Τελωνεία.

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την αναλγησία της Ελληνικής μας Πατρίδος απέναντι στους αδελφούς Βορειοηπειρώτες. Από την εσχατιά της ακριτικής μου Επαρχίας καλώ και απαιτώ από την Κυβέρνηση και από την Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) να κινηθούν αποφασιστικά, προκειμένου να λειτουργήση, και μάλιστα λίαν συντόμως, το Τελωνείο των Δρυμάδων. Γιατί, διαφορετικά, θα χάσουμε την Βόρειο Ήπειρο, εκτός του ότι κινδυνεύει με αφανισμό και η ακριτική μας Ελλάδα, με τα παράλογα μέτρα της Πολιτείας, που κλείνει την μια Υπηρεσία κατόπιν της άλλης ...

Κύριοι, μη τα θυσιάζετε όλα στον βωμό του μαμωνά. Γρηγορείτε. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Κάνετε ο,τι είναι δυνατόν για να μη χαθή η Βόρειος Ήπειρος και ο περιφρονημένος και πονεμένος Ελληνισμός της».

http://www.agioritikovima.gr

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βράβω παπά πεστα εσει μπάς κε ακούσει κανά πολιτικός και γίνει κα να θαύμα Σώπικιοτης !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pappa o tomeas akouei????????
mpa den to nomizw.....
ftaiei o eparxos kai h o.....

Αριστερά στο Πωγώνι είπε...

Αριστερά στο Πωγώνι

Ο έπαρχος Πωγωνίου δεν θα κάνη παρέμβαση. Η πρέπει να πάρει την άδεια των NTULE – MPOLANIDON.

Πια είναι η σχέση του έπαρχου Θανάση Κύρου με τον περιφερειάρχη ηπείρου και τη παρέμβαση έκανε. Πια είναι η σχέση του έπαρχου με τους Βορειοηπειρώτες υπουργούς – βουλευτές στην κυβέρνηση της Αλβανίας. Πια είναι η σχέση του έπαρχου με τους θεσμικούς φορείς Ελλάδα – Αλβανία, στην κυριολεξία καμία . Άρα από ποίων περιμένετε;
Αριστερά στο Πωγώνι

Ανώνυμος είπε...

afiste ton tomea ysixo aftos kani megali politiki.....xaxa....

Δεξιά στην Δερόπολη είπε...

Για πύων Κύρο μιλάς ρε αριστερέ στο Πωγώνι ,για τον έπαρχο που δεν έχει αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι στην Δρόπολη.

Έριξε όλα τα λεφτά της επαρχίας στο δρόμο του νεκροταφείου της Σωπικής και άφησε το Χλομό χωρίς υδραγωγείο


Δεξιά στην Δερόπολη

Ανώνυμος είπε...

Kala ta lete ore pedia alla den nomizo na exete katalavi kala ti ginete olla afta ta kanoun gia na min molinoun to pogoni me ripous apo ta pola amaksia kai me ton neo politizmo, mas theloun arxeous...(leme kai kamia malakia na pernai I ora)
A kai Kati allo ftiakste toys dromous kai to telonio min sas Pari o
DIAOLOS remalia

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Γιοργκο Κοτι γιατί , γιατί , γιατί γιοργκακι Κοτι γιατί ??

Δημοσίευση σχολίου