Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι πατριώτες, οι εθνικιστές, οι ηλίθιοι και οι πεινάλες.


Η απογραφή πληθυσμού του 2011 στην Αλβανία, θα μείνει στην Βορειοηπειρωτική Ιστορία σαν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο  το οποίο θα προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε σε ένα από τα επόμενα άρθρα. Η Βορειοηπειρωτική κοινωνία, παρόλο που στο συνολο της καταγγέλει τη διαδικασία  απογραφής, διχάστικε ως προ την συμετοχή ή αποχή, με την κάθε ομάδα μαλιστα να θεωρεί προδοτική τη στάση της άλλης. Ο διχασμός αυτός δεν περιορίστικε μόνο στη δική μας κοινότητα αλλα είχε προεκτάσεις και στους αδελφούς συνέλληνες που αγαπούν και ασχολούνται με το Βορειοηπειρωτικό.
Το ιστολόγιο ΚΑΤΟΨΗ, του δημοσιογράφου από τα Γιάννενα Ηλία Μάκου, καλύπτει την επικαιρότητα και του Βορειοηπειρωτικού και παρόλο που απέφευγε σαν ο διάβολος το λιβάνι να αναφέρει το «Βορειοηπειρώτη» όταν παιρνεί αποκλειστικές μας ειδήσεις (ενώ με μεγάλη προθυμία αναφέρει άλλο site) δεν μας πείραζε ιδιαίτερα  και χαιρόμαστε που υπάρχει.

Τι είναι η Κάτοψη

- Κάτοψη λέει το ελληνικό λεξικό είναι: Η εικόνα ενός αντικειμένου όταν το βλέπεις από πάνω.
- Κάτοψη λέει ο φίλος μας Ηλίας, είναι:  ..ένας χώρος διεκδίκησης και αποτύπωσης…
- Η αποψή μας για την "Κάτοψη":
Παρακολουθώντας καθημερινά την «Κάτοψη», βλέπουμε τη θεματολογία της από μέρα σε μέρα να «κιτρινίζει».  Αρκετές δημοσιεύσεις  ότι τους απειλούν για τις δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις»! Έκανε σήριαλ τη βάπτιση του παιδιού του Δημάρχου Ανατολής, για την πρόσκληση, γιατί προκαλεί που έχει πολλούς καλεσμένους, γιατί κουμπάρα ήταν η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, γιατί το στέγαστρο ήταν έτσι και δεν ήταν αλλιώς κ.α! Μια ότι στην Αλβανία μπορείς να κάνεις φτηνές διακοπές σε καλά ξενοδοχεία, την επομένη τα ξενοδοχεία βρομάνε ποδαρίλα! Πριν από κάποιους μήνες απειλούσε με αποκαλύψεις για μια «περίεργη» κλινική στο Αργυρόκαστρο που αναδημοσίευσε η Δερόπολη σε χρόνο dt και απ’ ότι μάθαμε τελικά πρόκειται για ένα μαστογράφο που έγινε με πρωτοβουλία μιας νέας κοπέλας που επέστρεψε απο την Ελλάδα και μόνο συγχαρητήρια αξίζουν (το πώς εμπλέκεται ο κ. Μάκος σε αυτή την ιστορία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).
Πριν από κάποιες μέρες, με έκπληξη διαβάσαμε ένα άρθρο με αριστερίστικη φρασεολογία, χαρακτηρίζοντας «εθνικιστικό» την παρουσία αφισών στα Γιάννενα που καλούσαν τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες στον τόπο τους!!! Άρθρο το οποίο φυσικά αμέσως αναδημοσίευσε η «Δερόπολη»!

Μετά από μία ή δύο μέρες, κοινοποιήθηκε στο ιστολόγιο μας ένα email που στάλθηκε από κάποιον αναγνώστη στην Κάτοψη, επώνυμα και όχι ανώνυμα όπως λέει ο κ. Μάκος στο οποίο διαμαρτύρεται για το δημοσίευμα του να χαρακτηρίσει πατριδοκάπηλους όσους  ασχολούνται με την απογραφή.

Το Ε -mail προς Κάτοψη  που κοινοποιήθηκε και στο "Βορειοηπειρώτη" (12:18 π.μ. Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011) έχει ως εξής:

Προς κ.Ηλία Μάκο,

διάβασα αυτό:

"Γέμισαν με αφίσες τα Γιάννινα, δίνοντας εθνικιστική διάσταση στο θέμα!"

που όπως βλέπω άμεσα αναδημοσιεύθηκε  εδώ:
http://www.deropoli.com/?p=7244&cpage=1

Αν και περίμενα να σχεδιάζατε να γίνει το ανάποδο και απλά να μπερδευτήκατε.

δε μου λες φίλε
φιλτράρεις πρώρα τις ειδήσεις που γράφεις ή απλά ανεβάζεις αράδα;;εθνικιστική διάσταση δίνει το ιστολόγιο που συκοφαντεί την κίνηση.
Άκου το να μιλάς για βορειοηπειρώτες που πρέπει να απογραφούν στον τόπο τους είναι "εθνικιστικό"!!

"Υπερπατριώτες" στην Ελλάδα, που νομίζουν ότι αυτοί και μόνο νοιάζονται για τα εθνικά θέματα ως γνήσιοι Ελληναράδες, "

ως γνήσιος συκοφάντης χρησιμοποιείς υβριστικούς όρους για τους άλλους "Υπερπατριώτες" και "ελληναράδες"
επίτρεψέ μου να σου τους επιστρέψω: "κουμουνισταράδες", " πουλημένοι" και "προδότες"


"παίζουν παιχνίδια, και μάλιστα επικίνδυνα, με την απογραφή στην Αλβανία."

επικίνδυνα παιχνίδια παίζει εδώ και πολλά χρόνια η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Αυτοί κάνουν τις ύποπτες συναλλαγές με τον έναν και τον άλλον.
αυτοί είναι που δεν έκαναν τίποτε τόσο καιρό για να ετοιμαστούν για την απογραφή"Χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα: Γέμισαν με αφίσες τα Γιάννινα, στις οποίες αναφέρεται: "Βορειοηπειρώτη θυμήσου την καταγωγή σου."

Κακό είναι ε;;
Μήπως να ζητήσουν και συγνώμη;;
δηλαδή το σωστό είναι "βορειοηπειρώτη ξέχνα την καταγωγή σου";

"Δήλωσε Έλληνας στον τόπο σου".

πο πο πο
τι κακό κι αυτό..
έπρεπε να γράφει δήλωσε Αλβανός στον τόπο σου
οκ, ότι διατάξει το ΚΕΑΔ και οι χρηματοδότες του. no problem."Οι Έλληνες της Αλβανίας δεν χρειάζονται τις υποδείξεις των βολεμένων "υπερπατριωτών" της Ελλάδας. "

βολεμένοι είναι οι ηγέτες του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας. Οι άλλοι παλεύουμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας.
Άλλοι γλύφουν από δω και από κει
Δυστυχώς τις υποδείξεις τις ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Για να ακούει έστω και αραιά και που ο καθένας την αλήθεια:
Βορειοηπειρώτη ΔΗΛΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ στον ΤΟΠΟ σου. Αυτή είναι η αλήθεια."Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για στείρα εθνικιστική εκμετάλλευση. "

τι στείρα εθνικιστική εκμετάλλευση ρε χαζε;
ποιος τα εκμεταλλεύεται;
έχει όνομα για να ισχυριστείς ότι κάποιος το εκμεταλλεύεται;"Και εν τέλει, είναι επιζήμιο, σε ζητήματα ευαίσθητα, όπως η απογραφή στην Αλβανία, μερικοί να...φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν!
"

Εν τέλει είναι επιζήμιο μερικοί συνεχίζοντας τον ύπουλο και προδοτικό τους ρόλο να κάνουν ύποπτες συμφωνίες και να ΠΟΥΛΑΝΕ την Ελληνικότητα της Β.Ηπείρου.

Και μια και έσπευσες τόσο εύκολα να δημοσιεύσεις κομμουνιστικές συκοφαντίες,
και να κατηγορείς για "βολεμένους" και "εθνικιστές"

το βιβλίο που έβγαλες για το Σεβαστιανό πήγε καλά;;
έβγαλες αρκετά χρήματα;;

ή τώρα βρήκες καλύτερο αφεντικό;

Και η απάντηση της Κάτοψης στα «ανώνυμα» μηνυματα:

Δεν θα το βουλώσουμε, ηλίθιοι, επειδή το θέλετε!
Χρήματα δεν έχουμε (μπορεί και να πεινάσουμε), όμως την αξιοπρέπειά μας, την ελεύθερη σκέψη μας και την καθαρή συνείδησή μας δεν τα διαπραγματευόμαστε...

Ανέντιμη και ανώνυμη επίθεση δεχόμαστε τις τελευταίες ώρες, από θρασύδειλους επαγγελματίες "υπερπατριώτες" στην Ελλάδα, για τη στάση μας στο θέμα της απογραφής στην Αλβανία. Δεν θα το βουλώσουμε, δεν το κάναμε ποτέ μέχρι τώρα, επειδή κάποιοι ηλίθιοι θέλουν σώνει και καλά να συμφωνούμε πάντα μαζί τους.
Τα υπονοούμενα, που αφήνουν, περί χρηματισμού και συναλλαγών, είναι, φυσικά, γελοιότητες. Χρήματα δεν έχουμε (μπορεί και να πεινάσουμε), όμως την αξιοπρέπειά μας, την ελεύθερη σκέψη μας και την καθαρή συνείδησή μας δεν τα διαπραγματευόμαστε.Με τα βιβλία, που γράψαμε, δεν εκμεταλλευτήκαμε κανέναν οικονομικά. Αυτοί, που μας κατηγορούν, το κάνουν με διάφορους τρόπους (άμεσους ή έμμεσους).   Και κάτι ακόμη. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες και προσπαθούμε να κρίνουμε ψύχραιμα τα πράγματα. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν κρυβόμαστε, σαν γυναικούλες, πίσω από ψευδώνυμα. 

O «Βορειοηπειρώτης» θα προτιμούσε ο διάλογος δύο αδελφών ελλαδιτών για τη Βόρειο Ήπειρο να ήταν τουλάχιστον διαφορετικός. Δυστηχώς το Βορειοηπειρωτικό στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ της «μόδας», το λόγο τον είχε ομολογήσει ο κάποτε ο «σύντροφος» της Βορείου Ηπείρου Σταύρος Λυγερός που είχε πει συγκεκριμένα: «Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα πάρχει ένα ταμπού στο Βορειοηπειρωτικό, ευθυνόμαστε εμείς των «προοδευτικών» δυνάμεων...». 

Κ. Μάκο, δεν θα μπορούσαμε να σας κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας, να εκφράσουμε μόνο το λύπη μας για αυτά που διαβάζουμε και να σας συμβουλέψουμε (αν σας είναι χρήσιμο) να μην γίνεται σάντουιτς των υποψηφίων εργοδοτών σας! Η αναμφισβήτητη δημοσιογραφική σας αξία, η συνεργασία με τον αείμνηστο μητροπολίτη Σεβαστιανό και η σχέση σας με τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, σας χρίζουν σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του Βορειοηπειρωτικού. Αυτό θα θέλαμε στα δημοσίευμα τα σας και όχι τα κατ’ εντολή εμπαθή δημοσιεύματα.

34 comments:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς Ελλαδίτες που ενδιαφέρονται για το Βορειοηπειρωτικό. Οι περισσότεροι, προφανώς για όσους ασχολούνται, γνωρίσαμε για τη Β. Ἠπειρο μέσα από τους μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανό και Ανδρέα και των οργανώσεών τους (περισσότερο σε Θεσσαλονίκη και κάποιες ομιλίες σε Αθήνα). Είμαστε πάρα πολλοί, σας διαβεβαιώνω, πολλοί περισσότεροι από τα μέλη της των επίσημων οργανώσεων για το βορειοηπειρωτικό. Γνωρίζω και τον κ. Ηλία Μάκο αλλά πιθανότατα αυτός δεν με γνωρίζει. Θα του έγραφα στην Κάτοψη αλλά δεν δέχεται σχόλια. Αυτό που έχω να του πω είναι ότι τον σέβομαι απεριόριστα για πολλές πτυχές του έργου και της ζωής του, αλλά έχει τρελά κολλήματα με κάποιες καταστάσεις, που τον τυφλώνουν. Ηλία, πάρτο αλλιώς, το να είσαι φτωχός δεν σημαίνει ότι είσαι και τίμιος και αυτό είναι το μεγαλύτερο δράμα!

Ένας ανώνυμος φίλος του έργου του Ηλία Μάκου και των βιβλίων του.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο παραπάνω ο 3:23. Για να μη φανώ ότι είμαι μεροληπτικός, θα ήθελα ο "Βορειοηπειρώτης" να προβάλει και κάποιες πραγματικά καλές ομιλίες του Ντούλε. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι ασυνεπής σε έργα και σίγουρα να μην είναι φτωχός πλέον, αλλά κάποιες φορές έχει μιλήσει σωστά και δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκτός από το να μιλήσει. Μας συμφέρει στην εικόνα προς τα έξω ακόμη και οι κάκιστοι ηγέτες του βορειοηπειρωτικού που και που να μιλάνε. Οι ξένοι δυστυχώς αυτό μετράνε.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με τον Ντούλε είναι ότι οι βορειοπειρώτες έχουν ένα άτομο άριστο στο μάρκετινγκ αλλά πολύ χαμηλό σε αρχές και αξίες.


Καμιά φορά καλύτερα να ναι ντόμπρος ο άλλος, και να σου λέει την αλήθεια και να σε προβληματίζει και να σε πληγώνει όταν αυτή είναι η αλήθεια
από το να μην ξέρεις πότε θα σου "τη φέρει".


Δεν ήταν τυχαία η επιλογή Μπολάνου.
Ο Ντούλες κατόρθωσε να τον κάνει "σκυλάκι" του.
Εξίσου εύκολα θα τον "ξεφορτωθεί" όταν δεν το χρειάζεται πλέον για να δείχνει πολυσυλλεκτικό προφίλ.
Ακόμη κι ο διάβολος θα το φοβόταν το μυαλό του Ντούλε. Άλλα σκέφτεται, άλλα λέει.


Όσο για τον Μάκο ..
πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να αλλάξει στρατόπεδο;
Είναι απλά καιροσκόπος;
Φταίει ότι σχετίζεται με τον Αργυροκάστρου;
Ευελπιστεί να τρώει κάνα κοκαλάκι από το ΠΑΣΟΚ;

πάντως τέτοιο ακραίο ύφος (για "ελληναράδες" και "εθνικιστές" κλπ κλπ) απλά προσβάλει και εκθέτει τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

"Δήλωσε Έλληνας στον τόπο σου".


H εμπενευση του του παραπάνω είναι της νεβ, αν ανατρέξετε πίσω στο σαιτ τους και στην κοπη πίτας 2011 θα δείτε αναρτημένες αφίσες λέγοντας ακριβώς αυτό!
Αναρωτιέμαι, τι σχέση μπορείνα έχει η νεβ με τις αφίσες στα Γιάννενα, γιατί αν κρίνω απ την ανακοίνωση τους δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπερ της απογραφής;

Ανώνυμος είπε...

kai o parapanw makos aniki sto perivalon pantoula opws kai aloi kateythinomeni, ayti einai i pragmatiki davatzidhes kai patridhokapili tis ipothesis!! milaw gnorizontas poly kala tin vromia tous pou tin krivoun pisw apo to patriotiko profil.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που κόλλησαν τις αφίσες το έκαναν για τους χ ψ λόγους. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη για το εάν έπραξαν καλά η όχι. Εκείνοι, οι όποιοι είναι εκείνοι, το έκαναν ανώνυμα και δεν μπορεί να τους ζητήσει και κανένας λογαριασμό και απ την ο Μάκος γράφει επωνυμα την άποψη του. Την αναδημοσίευση της κόντρας εγώ δεν καταλαβαίνω. Ο Βορειοηπειρώτης τι είναι, ο κριτής των πάντων? Το αδέκαστο blog? Αν θέλεις πες την άποψη σου για τις αφίσες σε διαφορετικό άρθρο . Το να κάνεις το δικηγόρο σε μια διαμάχη στην οποία δεν σε έχει καλέσει κανένας να το κάνεις και μάλιστα να ηθικολογείς και να βγάζεις και πόρισμα, δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβει. Πάντως σίγουρα όχι αντικειμενικότητα. Αυτό είναι κίτρινη δημοσιογραφία. Γιατί δεν πρόκειται για ενημέρωση, αλλά για το σχολιασμό ενός άλλου blog, ενός άλλου ανθρώπου ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο ενώ εσύ είσαι ο "Βορειοηπειρώτης". Σημείωση , το Μάκο δεν τον ξέρω καν ποιος είναι και την κάτοψη την έχω ανοίξει μία φορά. Αλλά ειλικρινά, με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό το δημοσίευμα γιατί είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό και κακό. Δεν ωφελεί σε τίποτα την ενημέρωση , ρόλος που θα έπρεπε να έχει ένα blog , παρά μόνον σπέρνει ζιζάνια και βάζει ανθρώπους οι οποίοι απλά έχουν διαφορετική άποψη μεταξύ τους , να αλληλοσπαράσονται με χαρακτηρισμούς, μόνον και μόνον για να υποστηρίξουν τις θέσεις του. Απαράδεκτο.
Συμβουλή, ο τύπος είναι η τέταρτη εξουσία και η διαχείριση της εξουσίας πρέπει να γίνεται με φειδώ. Πρόσεχε το λίγο γιατί έχεις αρχίσει και το χάνεις.
Φιλικά
Έφη

Βορειοηπειρώτης είπε...

1. Το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας (βορειοηπειρώτες ή ελλαδίτες) ανέλαβαν μια πατριωτική πρωτοβουλία ή εθνικιστική σύμφωνα με την Κάτοψη νομίζω πως αποτελεί θέμα επικαιρότητας.
2. Ο φίλος που έστειλε το μηνυμα στον κ. Μάκο και το κοινοποίησε σε μας, έχει ονοματεπώνυμο. Όταν δεν έλαβε καμία απάντηση από την Κάτοψη μας έστειλε δεύτερο μήνυμα, παρακαλώντας μας η άποψη του να δημοσιευτεί. Όπως λες θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε αλλα επειδή στους χαρακτηρισμούς των «ελληναράδων» «υπερπατριωτών» «εθνικιστών» «καιροσκόπων» κλπ. που ακούστηκαν και διαβάστηκαν, δεν είχε δοθεί κάποια απάντηση θεωρούσαμε ενδιαφέρουσα την απάντηση και παρόλο που δε συμφωνούμε σε όλα κρίναμε ότι έπρεπε να δημοσιευτεί και όπως βλέπεις μετά από τρεις μέρες.
3. Που το είδες το δικαστήριο; Η ιδιαίτερη σχέση του Βορειοηπειρώτη με τις δύο πλευρές, ενδεχομένως να επηρέασε τα γραφόμενα μας αλλα πρόθεση εκδίκασης δεν υπάρχει.
4. Διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος. Είναι αλήθεια πως κάποιοι παράγραφοι θα μπορούσαν να παραληφθούν. Υπάρχουν όμως και κάποιες απόψεις όπως για το ταμπού που υπάρχει στο Βορειοηπειρωτικο και τη φράση του κ. Λυγερού.
5. Μήπως στις νέες μεταλλάξεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε και τον όρο Βόρειος Ήπειρος γιατί θεωρείτε εθνικιστικός;!

Ανώνυμος είπε...

έχει δίκιο η Έφη (...)
στα ιστολόγια έχει κάποιος δικαίωμα να γράψει την γνώμη του αλλά δεν έχει δικαίωμα να σχολιάσει άλλο ιστολόγιο.
Τα Ιστολόγια ΔΕΝ έχει δικαίωμα να τα ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Αλλιώς είναι κιτρινισμός.
Μάλιστα..Δεν μου λες Έφη
ξέρεις ποια είναι η λογική του Ιστολογίου;
Να μπορείς να εκθέτεις τη γνώμη σου ανώνυμα.
Αλλιώς δεν έχεις Ιστολόγιο αλλά Ιστοσελίδα.


Το Ιστολόγιο είναι χώρος συζήτησης,
σε αυτό διαφέρει από την Ιστοσελίδα που είναι χώρος προβολής επίσημων απόψεων.
Το Ιστολόγιο είναι σαν το καφενείο.
Ο καθένας δικαιούται στο καφενείο να λέει την άποψή του.


Επί της ουσίας τώρα σε όσα γράφεις:
Τι θα πει 'ο βορειοηπειρώτης (εννοείς το ιστολόγιο) είναι ο κριτής των πάντων'
μα σε κάθε ιστολόγιο καθένας ΚΡΙΝΕΙ

άλλος κρίνει τον Πάγκαλο,
άλλος την αντιπολίτευση που κάνει η ΝΔ,
άλλος τον Καρατζαφέρη,
άλλος τον Γιωργάκη-Τζέφρυ
ο καθένας λέει τη γνώμη του.
Όπως ακριβώς γίνεται και στο καφενείο.
Δεν ήξερα ότι έπρεπε να πάρουμε και άδεια!


Από που κι ως που είναι 'αντιδεοντολογικό΄το δημοσίευμα
(Κατ αρχήν σε διορθώνω, δεν είναι δημοσίευμα, είναι ανάρτηση, είναι η έκθεση γνώμης)

στον βορειοηπειρώτη έφθασε το εμαιλ αυτού που απευθύνθηκε στον κ.Μάκο,
ο οποίος ΔΕΝ πρόβαλε την άποψη του επιστολογράφου αλλά προτίμησε τον μονόλογο,
κι έτσι ο βορειοηπειρώτης δημοσίευσε και την αρχική επιστολή, σχολιάζοντάς την φυσικά.
Και τώρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Επίσης λάβε υπόψι σου ότι ο κ.Μάκος αν και λέει ότι έχει Ιστολόγιο, κατ ουσίαν έχει δημοσιογραφική ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Και μάλιστα ΔΕΝ επιτρέπει κανένα σχόλιο.
Ε αφού έχει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ και θέλει να προσβάλει κάποιους (Ελληναράδες εθνικιστές κλπ)
και δεν αφήνει να ακουστούν οι άλλες απόψεις τους,
ε τότε έχει κι ο επιστολογράφος δικαίωμα να προωθήσει τι έγραψε (και το οποίο επίσης κρίνει ο κ.Μάκος αλλά αυτόν δεν τον κατηγορείς για κιτρινισμό)


Τέλος,
γιατί στο "εκτελεστικό απόσπασμα" είναι όσοι έβαλαν τις αφίσες;
Είναι κάτι ΠΑΡΑΝΟΜΟ το περιεχόμενό τους;
Λένε πχ να "δώσουμε την Β.Ήπειρο στους Αλβανούς" για να ξεμπερδεύουμε;
Όχι
είναι μία αγνή -όσο μπορώ να διακρίνω- σύσταση προς ΑΔΕΡΦΙΑ.
Να πάνε να απογραφούν.
Να δηλώσουν δηλαδή την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τους.
Ότι δηλαδή δεν κάνει η επίσημη ηγεσία για άγνωστους κατ ουσίαν λόγους.

Διάβασε εδώ και μια επιστολή ενός Κύπριου αδερφού.
http://toorama.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνεις πάρα πολύ καλά τι λέω και ξέρεις πως αυτο που εγινε είναι αντιδεοντολογικό. Την απάντηση που περίμενε ο αναγνώστης, σίγουρα δεν την περίμενε απ το Βορειοηπειρώτη. Το ότι έστειλε την επιστολή , το έκανε γιατί απλά ήθελε να δημοσιοποιηθεί η άποψή του και η απάντηση του στο Μάκο. Όταν εγώ ρωτάω κάποιον κάτι , θέλω να μου απαντήσει εκείνος και όχι κάποιος τρίτος. Ο αναγνώστης που εστειλε και σε εσένα την επιστολή, αν ήθελε να καταθέσει την άποψη του, υπάρχει στο Βορειοηπειρώτη άρθρο για τις αφίσες στο οποίο μπορούσε και να σχολιάσει. Όλα τα άλλα είναι απλά κουτσομπολιό. Και μην τσουβαλιάζεις προσωπικές απόψεις, με χαρακτηρισμούς και ιδεοληψίες. Οι χαρακτηρισμοί στην συγκεκριμενη φαση εκ μερους του μάκου εχουν να κανουν αποκλεισττικά με μια ενέργεια, την οποία την ερμηνευει από μια συγκεκριμενη πλευρά και εχει δικαίωμα να πει την άποψη του. Εσυ δεν εχεις καμια δουλειά να μπεις στη μεση. Είναι αυτό που λέμε στους δυο τρίτος δεν χωρεί.

Ανώνυμος είπε...

τι είπε τωρα το άτομο! Γιαυτό ο ντουλες και ο μπολάνος δε χωρίζωνται για να μη χωρέσει ο τρίτος. Βορειοηπειρώτη, αλλη φορά να ρωτας την Εφη τι θα γράφεις σε παρακαλώ γιατί βαριέμαι να διαβάζω τα σχόλια της, ειναι και μεγάλα παναθεμα τα....

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με το 9.07

Lazaros είπε...

Οτι ναναι

Ανώνυμος είπε...

Εσυ με το ότι να ναι διευκρινησε σε ποιον παει το ότι να ναι γιατί αύριο θα σε ποτίσω πορακι...... :))))

Ανώνυμος είπε...

paidia ,ali fora otan tha thelete na klasete (meta sygxoriseos diladi)tha kanete mia grapti aitisi stin efi(se 3(tria)antigrafa) i opoia tha tin ypovalei sto geniko symvoulio tis DIXONOIAS,ki oso oi arxigoi tha synedriazoun eseis tha sfiggeste!!
Na eiste sigouri pws ean i pordi tha einai sto idio mikos ixou kai stis idies syxnotites me to programma toy PBDNJ,afou prwta kratisei ena antigrafo o dule ena o bollano,kai i efi to prwtotypo,tha sas dothei amesws i adeia!!!prosoxi omws: tha itan eylogo o ixos pou tha prokypsei na fernei ligo pros ton ymno tis sosialistikis diethnous!! stin periptwsi ayti tha exete adeia me synoptikes diadikasies gia dyo akoma pordes !!!

xa xa xa !!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 9.07 σε ευχαριστώ πολύ για τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις περί ιστολογίου , ιστοσελίδας κλπ κλπ κλπ. Αν θες να κάνουμε κουβέντα για τη χρήση των blogs , του αν πρέπει να είναι καφενείο ή όχι, να την κάνουμε ευχαρίστως. Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι είμαι σε καφενείο και γι αυτό προσέχω στο τι λέω και πως το λέω. ( και κυρίως δεν απαντώ σε καφενειακά σχόλια). Αλλά ακόμα και έτσι να ναι, ακόμα και στο καφενείο προσέχει κάποιος τι λέει. Το θέμα μας εδώ όμως, είναι το κατά πόσο μια τέτοια ανάρτηση προσφέρει στην ενημέρωση ή απλά γίνεται για να διατηρήσουμε προσωπικές κόντρες. Ξαναλέω, ο αναγνώστης μπορούσε να πει την άποψή του ή να γράψει το παράπονο του σε προηγούμενο θέμα για τις αφίσες. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να το κάνει ο Βορειοηπειρώτης και μάλιστα με προσωπικό σχολιασμό. Αυτή είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και σαφώς δεν μπορεί να επιβληθεί. Άρα το να μου πάρετε την άδεια, δεν ισχύει. Το τι έκανε ή τι δεν έκανε ο κύριος Μάκος είναι δικό του θέμα. Εάν το site του δεν επιτρέπει σχολιασμούς, είναι επίσης δικό του θέμα λειτουργίας του μέσου του. Το ότι δεν δημοσίευσε την επιστολή , αν θες πάλι τη δική μου άποψη , καλά έκανε. Μπορεί αντίστοιχες επιστολές να του είχαν πάει 30, άλλες να τον βρίζουν και άλλες να τον επευφημούν. Τι σημαίνει, ότι έπρεπε να τις δημοσιεύσει και τις 30? Και σου ξαναλέω εδώ, το πρόβλημα μου δεν είναι η άποψη του αναγνώστη.
Και αφού παραθέτεις την άποψη σου για τις αφίσες θα σου πω και εγώ τη δικιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως τα παιδιά που το έκαναν είχαν αγνές προθέσεις. Βέβαια, αν τους πονούσε τόσο πολύ το θέμα θα έπρεπε να ξέρουν και τις ημερομηνίες που γίνεται αλλά τέλος πάντων. Το θέμα όμως δεν είναι πάντα οι αγνές προθέσεις. Και αν ένα μαχητικό αεροσκάφος πάρει την πρωτοβουλία και πετάξει πάνω απ την Αλβανία και ρίξει μερικές βομβίτσες , καλές προθέσεις θα έχει. Γιατί δεν το κάνει όμως? Γιατί θα έχει επιπτώσεις. Τα παιδάκια που έβγαλαν τις αφίσες, καλές προθέσεις είχαν αλλά αν ήξεραν ή αν καταλάβαιναν ότι έχουν επιπτώσεις δεν θα το έκαναν. Τωρα θα μου πεις ποιες είναι οι επιπτώσεις. Θα σου πω ποιες μπορεί να είναι. Όπως εμείς συγκεντρώνουμε στοιχεία για να καταγγείλουμε τους Αλβανούς για την απογραφη, έτσι και οι Αλβανοί συγκεντρώνουν στοιχεία για να πείσουν τους Ευρωπαίους πως οι Βορειοηπειρώτες δεν άκουσαν την ηγεσία τους και δεν απέχουν. Κι άρα τα νούμερα που βγαίνουν είναι αυτών που γούσταραν να αυτοπροσδιοριστούν και να απογραφούν. Πίστεψε με αγαπητέ μου, οι αφίσες είναι ένα πολύ ωραίο συμπληρωματικό επιχείρημα.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Μία ακόμη φορά καλά τα λέει η Έφη
ναι, η Έφη που έβγαλε και νέο κανόνα για το πως θα γράφουμε:
Αν θέλει κάποιος να σχολιάσει ή να απαντήσει σε δημοσίευμα του Κάτοψι,
θα το κάνει μόνον ως σχόλιο στην παρόμοια ανάρτηση του βορειοηπειρώτη.
Εκεί μόνον επιτρέπεται να στέλνει τις απόψεις του.
Στο Κάτοψι απαγορεύετε να στέλνετε εμαιλ.
Το Κάτοψι θα προσβάλει όποιον γουστάρει αλλά απαγορεύονται οι διαφορετικές γνώμες.
Είπαμε, οι διαφορετικές γνώμες μόνον ως σχόλια στο Βορειοηπειρώτη. Ούτε καν ως ξεχωριστή ανάρτηση. Τέλος.
Βορειοηπειρώτη: τι όνομα κι αυτό, άλλαξε όνομα ρε.


Συνοψίζοντας,
Στη Β.Ήπειρο (στην Νότια Αλβανία δηλαδή) υπάρχει ένας που κάνει κουμάντο.
Αυτός θα βγάζει τις αποφάσεις και αυτόν θα υπακούμε.
Όποιος δεν τον υπακούει είναι επικίνδυνος και έχει επιπτώσεις. Είναι σαν να ρίχνει βόμβες με αεροπλάνο.
Γι αυτό βουλώστε το όλοι.
Ζήτω ο Ενβέρης.
Ζήτω ο Βαγγέλης!

Ανώνυμος είπε...

"Συνοψίζοντας,
Στη Β.Ήπειρο (στην Νότια Αλβανία δηλαδή) υπάρχει ένας που κάνει κουμάντο.
Αυτός θα βγάζει τις αποφάσεις και αυτόν θα υπακούμε.
Όποιος δεν τον υπακούει είναι επικίνδυνος και έχει επιπτώσεις. Είναι σαν να ρίχνει βόμβες με αεροπλάνο.
Γι αυτό βουλώστε το όλοι.
Ζήτω ο Ενβέρης.
Ζήτω ο Βαγγέλης!"

Tα ειπες ολα ρε φιλε.
Και εγω αναρωτηθηκα ποιος αποφασισε να μην απογραφω. Οταν ειναι προσωπικο δικαιωμα μου πρωτα απ`ολα. Και οταν οι κλικα διατυμπανιζε ολο αυτο το διαστημα τη χρηση του προσωπικου δικαιωματος του αυτοπροσδιορισμου.
Αλλα τελος παντων, ως πατριωτης σκεφτομουν τι λεει η ηγεσια της μειονοτητας. Υπαρχει ομως ηγεσια? 40 κομματια ειμαστε. Και δε φταιει ο απλος μειονοτικος γι`αυτη την καταντια.
Αλλα, για να προχωρησω το συλλογισμο μου, για συναισθηματικους λογους αποφασισα να ακολουθησω τη γραμμη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μετα τη συνδιασκεψη του Γενικου Συμβουλιου της Ομονοιας στα τελη του Σεπτεμβρη, ρωτουσα καποιους γνωστους μου συμμετεχοντες, τι αποφασισατε? Και μου ελεγαν δεν αποφασιστηκε τιποτα, ουτε ναι, ουτε οχι.
Τοτε για πια ηγεσια μιλαμε? Και για πια γραμμη?
Τι γραμμη του Ντουλε?

Ελικρανον

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε Εφούλα μου,
διαβάζοντας τα σχόλιά σου, στην αρχή αποφάσισα να σε βάλω στο καφενείο, ως πρώτη κυρία που δεν τολμάει να σε πλησιάσει κανείς... και όπου όλοι τηρούν σιωπή μόλις δουν ότι εσύ ανοίγεις το στόμα να πεις κάτι, έστω και χαζομάρα.
Μετά όμως το μετάνιωσα. Σε έβαλα σε μια γωνία του καφενείου με ένα τσιγάρο να κάνει φούγκα και εσύ να προσπαθείς να φτιάξεις την εικόνα του Βαγγέλη σου. Αφοσιωμένη στο έργο σου δεν ακούς καν τα πειράγματα, τα τσιγκλίζματα και τις ειρωνείες του καφενείου. Απλώς λες μέσα σου "Βαγγέλη μου πώς τολμούν...."

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

''ta pedakia pou evgallan tis afises''
osoi den pernoun eggrisi apo tin klika einai pedakia ..ante mori siontoro pou exeis ifos paragonta kai sy ..

οι Βορειοηπειρώτες δεν άκουσαν την ηγεσία τους και δεν απέχουν. ayto sas apasxolei nte, oti oi boreiohpeirotes den akoun tin igesia "tous" to oti i igesia exei gramenus tus boreihpeirwtes pu na sas apasxoleisei... are xolera igesia kai tsoutsekia ferefona!

Ανώνυμος είπε...

Ξαναλέω πως σε ανώνυμα καφενειακα σχόλια δεν απαντώ. Το ότι καταφέρνουμε την κουβέντα να την ξεφτιλιζουμε με χαρακτηρισμούς και αηδίες, δείχνει απλά το επίπεδο όλων μας. Συνεχιστε την κουβέντα στο καφενείο σας και επιτρέψτε μου να κάθομαι όντως στη γωνία και να λεω " α ρε ερημοι Βορειοηπειρώτες, δεν θα γίνουμε πότε άνθρωποι" ... Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Ελικρανον δεν μου πες ελληνική υπηκοότητα έχεις...;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, 1.12 είσαι κι εσύ στην επιτροπή απογραφής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Ανώνυμος είπε...

Έφη δεν είναι ο γιαλός στραβός, το καράβι που έχεις καβαλήσει έχει μπάσει πολλά νερά και βαϊζει...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι ΚΑΚΟ να καλεί κάποιος τους βορειοηπειρώτες σε συμμετοχή στην απογραφή και δήλωση της Ελληνικής τους καταγωγής
και ΔΕΝ είναι κακό να "εξαφανιστούν" αρκετοί βορ/τες;

Με ποια λογική η Ομόνοια απέχει πριν καν ξεκινήσει η απογραφή και πριν διαπιστωθούν νοθείες;
Είναι λογικό να λες επειδή προαισθάνομαι ότι ο άλλος ίσως κλέψει γι αυτό δεν συμμετέχω;


αν οι βορ/τες της Κορυτσάς άκουγαν την απόφαση της Ομόνοιας και δεν απογραφόταν και συνεπώς δεν προέκυπταν τα βίντεο με τις καταγγελίες,
τι αποδείξεις θα είχε τότε η Ομόνοια για νόθευση της απογραφής;

Επειδή σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξουν ποτέ απόλυτα καθαρές εκλογές και όλο και κάτι θα μαγειρεύεται,
προτείνω στην Ομόνοια να απέχει από δω και μπρος από τις εκλογές.
Ή μήπως μετά χάνουμε τον "παρά" και τα αξιώματα;!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλακα 12.59 το επιχείρημα της ΟΜΌΝΟΙΑΣ δεν είναι ότι θα μας κλέψουν. Μιλάει για το νομο, ο οποίος ποινικοποιει τον αυτοπροσδιορισμο. Με ποιο διακιωμα οι Αλβανοί βγάζουν νομο που λεει πως θα διασταυρωνει τις δηλώσεις με το ληξιαρχειο; Και μπορει εσυ να είσαι απο μειονοτικη ζώνη και να μην δε νοιάζει αλλα εγω που δεν είμαι σου Λεω πως αυτο θα έκανε πολλους να μην απογραφουν. Αυτο σε συνδυασμό με το ότι δεν επιτρέπεται να απογραφεις αν δεν μένεις εκει 12 μήνες και μαζι με όλα τα υπόλοιπα κάνει την απογραφη απαγορευτική και θα βγαιναμε τρεις και ο κούκος. Πως θα έπαιρνε η ΟΜΟΝΟΙΑ την απόφαση να αναλάβει τέτοια ευθύνη; Εδω λέμε ότι δεν θα μας υπολογίσουν οι Ευρωπαίοι τώρα που απέχουμε και εμείς και οι άλλες μειονότητες. Φαντάζεται να συμμετείχαμε και να λέγαμε ότι ο νόμος είναι μια Χαρα. Εσυ που είσαι πατριώτης πρέπει να το καταλάβεις αυτο. Ασε στην άκρη οποιαδήποτε συμπάθεια ή αντιπαθεια. Δες το τελείως αντικειμενικά και θα δεις ότι τσάμπα γκρινιάζουμε. Και κάτι άλλο, στην Κορυτσα κάνουν καλα και απογραφονται γιατί είναι περιοχή που και 100 να απογραφουν, θα λυσσαξουν οι Αλβανοί γιατί δεν μπορούν να χωνεψουν με τίποτα ότι εκει υπάρχουν Έλληνες, όπως ας πούμε το γνωρίζουν για τη Χιμαρα, αλλα δεν το παραδέχονται. Δεν μπορούσε όμως η ΟΜΌΝΟΙΑ να βγει και να πει απεχω αλλα εσείς Κορυτσαιοι πηγαινεται. Υπόγεια μπορούν να γίνονται πολλα, ξεκολλα.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα, ο ιδεολόγος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο 2,12, φύτρωσε. Με τα "ξέκολλα" τώρα θα τρέξει να πάρει τις δάφνες άλλων στην Κορυτσά. (!!!!) Πω, πω πω
Δεν ντρέπεται επίσης να συνεχίζει να λέει ψέματα. Πουθενά δεν λέει ο νόμος, τις αηδίες του.Δεν ποινικοποιεί τον εθνικό και θρησκευτικό αυτοπροσδιορισμό. Δεν λέει πουθενά για διασταύρωση δηλώσεων στο ερωτηματολόγιο και στα ληξιαρχεία... Αυτά μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Τσάμις Ιντρίζει τα λένε. Επίσης, αφού οι απογραφείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι και ποιος θα της έπιανε το χέρι να έγραφε όλους τους Έλληνες ότι είναι παρόν.
Όποιος δεν έχει να αλέσει, όλη μέρα κοσκινίζει λέει η παροιμία. Πες πες πες ψέματα κάτι θα μείνει. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα λέει ενώ η ίδια δεν πείθεται, αλλά θέλει να πείσει τους άλλους

Lazaros είπε...

Να δείτε που η απογραφή θα έχει τελειώσει και οι ανώνυμοι θα ασχολούνται ακόμα για το τι λέει ο νόμος και τι όχι και ποιος λέει τα μεγαλύτερα ψέματα.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχετε αποφασίσει;

Ανώνυμος είπε...

Βρε 3.23 εσείς δεν βαρεθηκατε να λέτε ψέμματα; Δεν βαρεθηκατε να κοροιδευετε τον κόσμο απλά για να κατηγορησετε την ΟΜΌΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ; τόσο μισος που μπορείτε ακόμα και να πάτε με τους Αλβανους; Δεν κούραση μια φορα να βριζετε τους Αλβανους για την απογραφη, εχθρός σας είναι μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Πως να το κάνουμε, ο κόσμος αποφάσισε ότι αυτη είναι η πολιτική ηγεσία, κουτσή στραβή αλλα αυτη είναι. Με τα λάθη της , τις ελλείψεις της, αλλα αυτη είναι. Αυτη λοιπόν η ηγεσία κουβαλάει την ιστορική ευθύνη για την απογραφη. Αυτη η ηγεσία βγαίνει και καταγγέλει παντού τους Αλβανούς για τις παρατυπίες τους και τις μεθοδεύσεις τους απ την πρώτη στιγμή εώς σήμερα. Αυτη πηγαίνει στην Ευρώπη, αυτη πηγαίνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αυτη στην Ευρωπαϊκή Εποτροπη, αυτη στο συνταγματικό δικαστήριο, αυτη θα παει στο Στρασβούργο, αυτη συνομιλεί με ευρωβουλευτές και ανακινουν το θέμα στην Ευρώπη, αυτη τα βάζει με την Αλβανική κυβέρνηση δημιουργώντας της πρόβλημα στην εικόνα της προς την Ευρώπη και την ενταξιακή της πορεία. Σε αυτη θα πρέπει να πούμε μπράβο όταν σε λίγο καιρο θα βγει η έκθεση κόλαφος απ το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εσείς οι άλλοι όλοι , μείνετε με τα ψέμματα σας να βριζετε μπας και πάρετε τον κόσμο με το μερος σας και σας δώσει κάποτε καμία θέση εξουσίας, γιατί είναι το μόνο που σας καίει. Όσο για το νομο, ή άσχετος είσαι άρα συγχωρεμενος ή πολυ μεγάλος ρουφιάνος των Αλβανών. Πες τίποτε άλλο όχι αυτο, πες ας πούμε ότι ενω λεει πως πρέπει να σαι εκει 12 μήνες εσυ μπορείς ν πεις ψέμματα, ποιος θα σε ελέγξει. Αυτο είναι ψευτοεπιχειρημα, μην αναλωνεσαι στα τελείως ψεμματα

Ανώνυμος είπε...

12-32....
πα πα πα πα !!
ολα αυτα τα κανει η κλικα ρε μεγαλε ??
και χωρις να πληρωθουν ??
θα κουραστουν βρε τα παιδια !!
ακουσε καραγκιοζη ...
Οι αρχηγοι σου ειναι απλα υπολογοι μπροστα στην ιστορια μας ως ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ εν ωρα αγωνως,
ως ΔΕΙΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΑΧΗ...
ΕΙΝΑΙ Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Ι !!!!
Ενω εσυ εισαι απλα ενας απο τους γλυφτες της κλικας αυτης...ενα μικρο ανθρωπακι...εσενα δεν θα σου ζητησει κανεις λογαριασμο,μη φοβασε !!

Ανώνυμος είπε...

Poli fovame oti i hgesia tha lygisei (dhe tha pesei, aplos tha kampouriasei ligo)apo to baros ths istorikis eythinis.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μπορει να μην μου ζητήσει κανένας λογαριασμό γιατί όπως λες είμαι γλυφτης της κλίκας, αλλα να ξέρεις πως όλοι εσείς οι προδότες απο κάτι γλυφτες σαν εμένα θα τη βρείτε. Απο κάτι γλυφτες σαν εμένα την πατησατε στις εκλογές, απο κάτι γλυφτες σαν εμένα θα τελειώσει το megaλο ρουφιανοκομμα σας και εσείς μαζι που παίζεται.. Εγω και οι γλύφτες σαν εμένα, κοιμόμαστε τα βραδιά ήσυχοι, εσάς σας κυνηγάνε οι τα φαντάσματα των αφεντικών σας των Αλβανών. Εις Το επανιδειν

Ανώνυμος είπε...

paidia ,ali fora otan tha thelete na klasete (meta sygxoriseos diladi)tha kanete mia grapti aitisi stin efi(se 3(tria)antigrafa) i opoia tha tin ypovalei sto geniko symvoulio tis DIXONOIAS,ki oso oi arxigoi tha synedriazoun eseis tha sfiggeste!!
Na eiste sigouri pws ean i pordi tha einai sto idio mikos ixou kai stis idies syxnotites me to programma toy PBDNJ,afou prwta kratisei ena antigrafo o dule ena o bollano,kai i efi to prwtotypo,tha sas dothei amesws i adeia!!!prosoxi omws: tha itan eylogo o ixos pou tha prokypsei na fernei ligo pros ton ymno tis sosialistikis diethnous!! stin periptwsi ayti tha exete adeia me synoptikes diadikasies gia dyo akoma pordes !!!

xa xa xa !!!
χοχοχοχοχοχχοοχοχ δεν υπάρχει αυτό, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον σχολιαστή! ξεκοιλίαστηκα στο γέλιο

Ανώνυμος είπε...

6.13 όχι ό, τι βιώνεις προσωπικά να τα αποδίδεις σε άλλους. Το ποιος και γιατί κοιμάται ήσυχα το ξέρουμε όλοι. Εσείς συνηθίσατε τόσο με την προδοσία, τόσο με την εξυπηρέτηση των αλβανών, που τώρα θέλετε ικανοποιημένοι να κοιμηθείτε ήσυχα. Μα τα δικά σας αφεντικά δεν σας αφήνουν και ούτε θα σας αφήσουν ποτέ ήσυχοι όσο να υπάρχει κι ένας από μας. Το μόνο καλό που σας έκανε είναι που έδωσε σε όλους μας την ανωνυμία και κρύβεστε πίσω απ΄αυτή. Και εμείς κρυβόμαστε, διότι διαφορετικά τα αφεντικά σας με τις δικές σας υποδείξεις θα μας κανόνιζαν.
Δεν έχει να γιατί να βρίσουμε τους Αλβανούς. Τόσο το περισσότερο ελληνικά ή σε ελληνικά χωράφια. Όταν χρειάζεται εμείς το κάνουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν είδαμε να βρίζουν τους Αλβανούς στην Αλβανία και Αλβανικά, απλώς τους βρίζουν στην Ελλάδα και ελληνικά καθώς και για τα μάτια. Εμεις τα λέμε κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διότι οι Αλβανοί κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ μας ξεπουλάει κανονικά.
Πάλι όμως ψέματα λες. Δείξαμε μια διαμαρτυρία που έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα διεθνή οργανισμό. Αν λέει κάτι, που δε λέει, τα λέει προφορικά διότι γνωρίζει ότι τα πέρνει ο άνεμος. Μη ξεχνάς μας είπες ότι να περιμένουμε για τη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας, τώρα μας λες να περιμένουμε τον Νοέμβρη.... κουράζεστε όμως μάταια

Δημοσίευση σχολίου