Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΓΑ διέκοψε τη σύνταξη σε 3.050 Βορειοηπειρώτες


Σε διακοπή της σύνταξης σε 3.050 περιπτώσεις ομογενών από την Αλβανία προχώρησε ο ΟΓΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.


Στο έγγραφο του ο Γιώργος Κουτρουμάνης θυμίζει ότι ο ΟΓΑ χορηγεί συντάξεις σε ασφαλισμένους του, Έλληνες και αλλοδαπούς, εφ' όσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αναφέρει, επίσης, ότι «ο ΟΓΑ, ως εντολοδόχος ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Υγείας, χορηγεί σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα σε υπερήλικα ανασφάλιστα οικονομικά αδύναμα άτομα, όταν διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δε λαμβάνουν τα ίδια, αλλά ούτε και οι σύζυγοί τους, σε περίπτωση εγγάμων, σύνταξη ή άλλο περιοδικό βοήθημα από οποιαδήποτε πηγή, μεγαλύτερη από τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ (σύνταξη χωρίς εισφορές ν. 4169/61) που χορηγεί ο ΟΓΑ στον αγρότη (το ποσό της σύνταξης αυτής ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ μηνιαίως). Η ίδια παροχή χορηγείται εκτός από τους Έλληνες υπηκόους και σε Έλληνες το γένος, που μένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν είναι η όχι Έλληνες υπήκοοι».

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας, «με αφορμή το νέο τρόπο πληρωμής όλων των παροχών του ΟΓΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και την ανάγκη επικαιροποίησης του Μητρώου Συνταξιούχων Ομογενών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, διενεργείται απογραφή και έλεγχος όλων των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής με χώρα γέννησης την Αλβανία».

Στο πλαίσιο του ελέγχου ζητήθηκαν, για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων, νέα στοιχεία όπως είναι η νέα αλβανική ταυτότητα και το αλβανικό βιομετρικό διαβατήριο, που είναι βασικά στοιχεία ταυτοποίησης προσώπων, καθώς και πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης ενημερώνει ότι «μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία μηχανογράφησης του ΟΓΑ, έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά από 17.130 περίπου συνταξιούχους ομογενείς από την Αλβανία. Από αυτές τις περιπτώσεις σε 3.050 έγινε διακοπή της σύνταξής τους επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης στην απάντησή του διαβεβαιώνει τον Θανάση Πλεύρη ότι κανένας από τους αναφερόμενους δεν συνταξιοδοτείται παράνομα από τον ΟΓΑ.
TA NEA

7 comments:

aristera είπε...

Την καταληξη του θεματος τη γνωριζαμε ολοι εδω και χρονια. Εδω και χρονια δεν τολμησε κανεις να αγγιξει το θεμα και να προτεινει μια βιωσιμη λυση. Ολοι το βλεπαν και ολοι ξεραν τι θα συμβει, και ειναι αδικο να κοβουν την συνταξη στον ενα απο τους δυο συζυγους ανεξαρτητως οικονομικου προφιλ.
Περα απ τους συναισθηματισμους αλλα και τον εαυτουλη μας, ας εχουμε υποψη οτι η "μανα Ελλας" μοιαζει αυτη τη στιγμη με ηλικιωμενη κυρια που δε μπορει πλεον να βοηθησει τα ¨παιδια¨ της, αντιθετως ισως να χρειαζεται τη βοηθεια μας.
Κραταω απο ολα αυτα τα λογια μιας ηλικιωμενης συγχωριανης μου " Δε με μελει που μου κοψαν τη συνταξη, και αυτα που μου δωσαν θελησαν και μου τα δωσαν δεν τα ειχα δουλεψει. Τι να κανω το παιδι μου που ειναι ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!"

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά κόφτω!!! Είστε η καταστροφή του τόπου μας. Πονάει, η χαίρετε η αριστερά σας, για τα θύματα που δημιουργήσατε? Mε το δηλητήριο σας πείσατε τα αθώα γερόντια, πως τα χρήματα τα δίνει η Ευρώπη. Από εκεί να τα ζητήσετε. Πολύ ξύλο χρειάζεται αυτός ο τόπος για να συνέλθει.

drakos είπε...

Μα γιατί απαντάει ο υπουργός Εργασίας της Ελλάδος; αφού την σύνταξη τήν δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση;

Ανώνυμος είπε...

Τη κρενεις και εσυ για πενσιονια μο μαυρο αριστερα;;Δεν σας δινει ο ILIR META πενσιονι μο τζανι;;;Εσεις θελετε δαρτα με τη δογα στο καφκαλο....

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΥ. Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΩΝ ΣΑΣ ΦΤΩΧΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΣΥ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

κουτρουμάνη είστε ο'λοι σας πουλημενοι και προδοτες θα παρετε τον μπουλο τωρα.

Δημοσίευση σχολίου