Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι !


Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία
Το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφαση του, στις 19 Ιανουαρίου του 2011 και με ισχύ από τις 20 Μαΐου του 2011, τη νέα φόρμα των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ληξιαρχεία των δήμων και επαρχιών της χώρας.
Για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανίας η αναγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, εκτός του δικαιώματος της αναγνώρισης  που είχαν, ήταν ένα στοιχείο που τους διευκόλυνε στην Ελλάδα.
Τα γνωστά CERIFIKATE, αν δεν καταργηθούν, σίγουρα η χρήση τους θα περιοριστεί πολύ μετά τον εφοδιασμό όλων των πολιτών με γεωμετρικές (ηλεκτρονικές) ταυτότητες και διαβατήρια στα οποία εκτός των στοιχείων που αναγράφονται, η μαγνητική ταινία έχει πολύ περισσότερα στοιχεία, μεταξύ αυτών και την εθνικότητα.
Ο εφοδιασμός όλων των πολιτών με γεωμετρικά διαβατήρια, ήταν ένας από τους όρους για την ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών πολιτών στη ζώνη Σένγκεν και προϋπόθεση για τις περαιτέρω ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Στη βάση δεδομένων των νέων ταυτοτήτων, έχουν πρόσβαση εκτός των τοπικών αρχών, η Interpol αλλά και άλλες διεθνείς υπηρεσίες και χώρες.
Η Ελληνική εθνικότητα στα πιστοποιητικά των  Βορειοηπειρωτών, εκτός της συναισθηματικής αξίας που έχει, αποτελεί ένα κεκτημένο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφαιρεθεί και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα ψεύτοεπιχείρημα περί προσωπικών δεδομένων.
Μέχρι στιγμής κανένας πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τους Έλληνες της Αλβανίας δεν έχει αντιδράσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Έπαρχων και Δημάρχων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για τη στάση που θα κρατήσουν. 
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας αντί να απαιτήσουν την αναγραφή της Ελληνικής εθνικότητας και στις μη αναγνωρισμένες ως μειονοτικές περιοχές  όπως η Χειμάρρα, σιωπούν ή δεν αντιλήφτηκαν εδώ και τέσσερεις μήνες ότι είχε βγει μια τέτοια απόφαση.   

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η γεννημένη στην Τσερκοβίτσα Αγ. Σαράντα που έχει υπηκοοτητα Αφγανιστάν!!!!????
Κάντε κλικ πάνω στην είκονα του πιστοποιητικού :)))

Ανώνυμος είπε...

αχου πάει η αναγνωρισμένη μειονότητα!!!
πψς θα κλαφτούνε τώρα στη μαμά Ελλάδα, κοίτα εδώ εμείς έλληνες δείξε κατανόηση και ας είμαστε οι περισσότεροι αποβράσματα.
Σε αυτό το σημείο συμφωνώ με τους αλβανους,συγνώμη σας είδαμε σας βαρεθήκαμε

Ανώνυμος είπε...

na tous xeromaste osoi tous psifisame kai na to ksanakanoume den mas fteei kaneis afou mas mathane na eimaste provata kai na tous akolouthoume kala mas kanoun epitelous pote tha ksipnisoume na tous paroume me ta litharia olous tous gliftes kai tous roufianous pou mas ekprosopoun;

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στην Αλβανία. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι.

Οι “Αλβανοί” είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

Η “Αλβανία” είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι “Αλβανοί” ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

Ο λόγος που επανελληνοποιούνται μαζικά οι “Αλβανοί” είναι ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα μετά το 1990, βρέθηκαν σε μία απίστευτη “έκπληξη”: Μεγάλο μέρος των Ελλήνων μιλούσε ίδια γλώσσα με αυτούς, όμως ήταν Ορθόδοξοι και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος κάλεσε προχθές όλους τους επάρχους προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης τόσο προς την Αλβανική κυβέρνηση όσο και προς τους Ευρωπαικούς φορείς. Πληροφορίες λένε πως συζητούνται και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων. Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.deropoli.com/?p=5917#more-5917
Ρε Βορειοηπειρώτη, εσένα δεν στα στέλνουν τα δελτία τύπου?

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτη,διαβασε και αλλα μπλογκ για να μεταφερεις τα νεα πιο αντικειμενικα...

Ανώνυμος είπε...

αααααααααα ρε ανωνυμε 11.23 του Βορειοηπειρώτη τα δελτιατου μεγα ερχωντε πρωτα της ομονοιας τελευταια................
εσυ αγαπητε Βορειοηπειρώτη γιατι δεν αναφερεσε καθολου ποια στο κομμα των ελληνων γιατι πες μου????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένοι στη Βόρεια Ήπειρο ...

Α.Ν. είπε...

Μια απορία έχω,
Στο υπουτργικό συμβούλιο της Αλβανίας μετέχει και ένας έλληνας στην καταγωγή υπουργός, ο οποίος μάλιστα καμωνόταν στην ιδρυτική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κάτω Δρόπολης ότι είναι "Έλληνας με α...δια και μάλιστα μεγάλα"!!!!
Καλά την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορούσε να την ενημερώσει (για την μυστική απόφαση του Υπ. Συμβ.) την λεγόμενη "συνέχεια" και "καθαρή" "ομόνοια των ελλήνων", δεν μπορούσε να την ενημερώσει???!!!!!!!!!!! Δεν μπορούσε τουλάχιστον να το πει στην Κωσταντω πλάϊ στους πύρινους λόγους για τον Μπαρούτα, να το μαρτυρήσει και αυτό?!
Α.... ρε κοπρόσκυλο.... υπουργέ της φαύλης εργασίας!
Α.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφαση του, στις 19 Ιανουαρίου του 2011
dld prin ths ekloges..............
dld ekei htan kai o ypourgos mas to kamari mas....

Ανώνυμος είπε...

στα πιστοποιητικά στην στην Ελλαδα είδατε πουθενά να αναφέρετε η εθνικότητα,πατριώτες της κρεμάλας!!!
Αι παρατήστε μας στην εποχή του Χότζα οι περισσότεροι ήταν οι καλύτεροι ρουφιάνοι τωρά θέλουν πιστοποιητικά ελληνικότητας!!
αι να πατε να χαθείτε!!! πολύ καλά έπραξαν

Ανώνυμος είπε...

opoios exei vgalei alvaniki ID card na proseksei pos ekei den anagrafetai ethnikotita.
Epipleon oloi osoi evgalan tin karta ayti den tous ekdidete pistopoiitiko gennisis .
ti zimia mas tin exoun kanei otan stin alvaniki karta den anagrafetai tipota...to pistopoiitiko mas marane tora.
Kai kati allo : proseksate stin alvaniki karta ekei pou leei : "Shtetesia shqiptare"(dld ypikootita alvaniki)? sta agklika to metafrazoun "nacionality" pou ego me ta liga agglika mou to metafrazw "ethnikotita shqiptare"
O ASYMBIBASTOS

aristera είπε...

ας παρουν και κανα βοιδι, δεν πειραζει
τοσα μουσκαρια εχουμε

Ανώνυμος είπε...

mpa o asymbibastos ksanairthe sto proskinio meta tis 8 maiou??????
apla mou kanei aporia den egrapse prin to o Asymbibastos:"Efi ti lampa".....mallon lampadiasane apo tin varia itta.
asta afta agapiti mou kai des tin alitheia etsi omi opos einai. pou einai o petriotismos tou ypourgou sou?????

Ανώνυμος είπε...

bravo mas kai pali antis tosa hronia na ginotan episimei ylosa ta ellinika stin alvania (opos yinan ta alvanika sta skopia) ftasame se afti tin katandia......kai akomi troyomaste metaxi mas evye

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια δεν είδατε που στην Ελλάδα ήθελαν βεβαιώσεις του αλβανικού κράτους για να μας πούνε Έλληνες. Τώρα το πρόβλημα το έχει η Ελλάδα διότι οι Αλβανοί μόλις είδαν ότι ο αριθμός των Ελλήνων πέρασε τα προβλεπόμενα απ΄αυτούς όρια και μας αφαίρεσαν την εθνικότητα. Η Ελλαδίοτσα μας τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει τα δικά της αρχεία με ποιος είναι και ποιος δεν είναι Έλληνας. Είχε φακελώσει αρκετούς δικούς μας να τους χρησιμοποιεί και μόνο τόσο. 'Οπως έκανε στις πρόσφατες εκλογές. Τώρα θα αποφασίσει κι αυτή να μη μας αναγνωρίζει. Είδη το πράττει το γενικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο. Ε, και τι έγινε. Πραχτικά μέχρι σήμερα δεν έκανε και τίποτε πέρα από τις δηλώσεις και αυτές όποτε χρειάζονταν να κάνουν κάποιοι καμιά μπίζνα στη Αλβανία με ευνοϊκούς όρους!!!!

Δημοσίευση σχολίου