Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση ΟΑΣΕ με MEGA

Την Τετάρτη, ημερομηνία 29.09.2010, κλιμάκιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με επικεφαλής τον εντεταλμένο του στο γραφείο Αργυροκάστρου, κ. Μίλαν Μπίττο επισκέφτηκε την έδρα του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-ΕΕΜΜ –MEGA για να ενημερωθεί για το πρόγραμμα, τους πολιτικούς στόχους, την οργανωτική δομή, καθώς και το σκεπτικό του κόμματος σχετικά με τη μεθοδολογία αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων της Εθνικής  Ελληνικής   Μειονότητας . Λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του κόμματος κ. Χρήστου Κίτσιου, τους επισκέπτες ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης κ. Ζήσος Λούτσης, ο οποίος, σε εκτενή αναφορά, επισήμανε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ίδρυσης του εθνικού κόμματος για τη συσπείρωση και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στους κόλπους του Ελληνισμού, τον τρόπο διεκδίκησης και εφαρμογής των μειονοτικών δικαιωμάτων που παρέχουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, την αναγκαιότητα αποκέντρωσης της εξουσίας στη χώρα και την ενίσχυση της τοπικής εξουσίας, τη θεσμική σχέση που πρέπει να έχει η Ελληνική μειονότητα με το κράτος για τη διασφάλιση της συμμετοχής της στα κέντρα που αποφασίζουν για την ίδια κ.α.
Σε ερώτηση του κύριου Μπίττο αν το κόμμα θα συμμετέχει στις τοπικές εκλογές της 8 Μαϊου 2010, ο κύριος Λούτσης απάντησε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του κόμματος είναι η ανάληψη ευθύνης άμεσης εκπροσώπησης όχι μόνον στην τοπική εξουσία, αλλά και η πραγματική της λειτουργία εις όφελος του πολίτη. Η 8η Μαϊου θα αποτελέσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της παλαιάς πολιτικής και της νέας που  προσφέρει το MEGA στους συμπατριώτες μας. Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ ενημερώθηκε επίσης και για την πρόσφατη έξαρση εγκληματικότητας και  την έλλειψη ασφάλειας  στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για τα οποία ευθύνεται το κράτος και ειδικά οι αντίστοιχες υπηρεσίες του που αδιαφορούν . Η κατάσταση αυτή καθιστά απαραίτητη την  επάνδρωση κυρίως της αστυνομίας και με ΄Ελληνες  ένστολους, καθώς και την  απονομή δικαιοσύνης από τα αρμόδια όργανα στους νομούς ή τις περιφέρειες. Σχετικά με το θέμα της παιδείας, ο κύριος Λούτσης  παρουσίασε το κείμενο της ανοιχτής επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας, το Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία ζητείται η καθιέρωση ειδικού θεσμού διοίκησης, ελέγχου και προγραμματισμού της ελληνικής παιδείας στα δημόσια σχολεία, έγκαιρη και ποιοτική σύνταξη προγραμμάτων και κειμένων σύμφωνα με τις ψυχοκοινωνικές απαιτήσεις  των παιδιών και σ’ όλες τις βαθμίδες της παιδείας.
            Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε σ’ αυτή τη συνάντηση ήταν και εκείνο της υφαρπαγής των ιδιοκτησιών των Ελλήνων  από αλβανούς με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησιών και σκηνοθετημένες δικαστικές αποφάσεις, τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν σοβαρά από το κράτος στο πνεύμα και της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
            Στο τέλος αυτής της ενδιαφέρουσας συνάντησης ο κύριος Μπίττο ευχαρίστησε τον κύριο Λούτση και ευχήθηκε στο κόμμα καλή πορεία και καλές επιτυχίες στις τοπικές εκλογές.
Γραφείο Τύπου ΜΕGΑ - ΕΕΜΜ     

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχ... ελπίζω το MEGA κόμμα να βγάζει ανακοινώσεις για όλες τις επισκέψεις και να μην χρεώσει τη διάλυση του κόμματος στην ανάγκη συσπείρωσης του χώρου....... υπομονή......

Ανώνυμος είπε...

Πολλές υποχρεώσεις έχει ο πρόεδρος βρε παιδια. Φοβάμαι μη πάθει καμιά υπερκόπωση το παλλικάρι, κι έχει και εκλογές μπροστα.Οχιτίποτες αλλά κουράζει και τον "πρωτεργάτη", το Ζήσο καλέ. Αλλά τι λέω θα τους ανταμείψει καλά ο Μπερίσα, τόση δουλειά του κάνουν του ανθρώπου έτσι θα τους αφήσει;

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνε για "εμφύλιο" στις τοπικές εκλογές στη Β. Ήπειρο;

Σε κανονικό εμφύλιο θα μετατραπούν οι τοπικές εκλογές της Άνοιξης στο χώρο της Βορείου Ηπείρου, καθώς το νέο κόμμα MEGA είναι έτοιμο να κατεβάσει συνδυασμούς. Λαβαίνοντας ως δεδομένο και την θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να πράξει το ίδιο, μέσω του ΚΕΑΔ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κλίμα θα αρχίσει να φορτίζεται από τώρα.
Το νέο κόμμα, εμφανίζει από ότι φαίνεται δυναμική και αυτός ήταν ο λόγος που προκάλεσε το ενδιαφέρον του ΟΑΣΕ, κλιμάκιο του οποίου ζήτησε και ενημερώθηκε για το προφίλ και τους στόχους του νέου κόμματος.
Προς το παρόν το MEGA, έχει μεγαλύτερη απήχηση στις περιοχές Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, ενώ στα υπερ του θεωρείται ότι στις τάξεις του έχει στελέχη, προερχόμενα από όλους τους πολιτικούς χώρους, πολλά εκ των οποίων έχουν απομακρυνθεί από την "ΟΜΟΝΟΙΑ" -ΚΕΑΔ εξαιτίας του κλειστού κυκλώματος εξουσίας, που υποστηρίζουν, ότι εφαρμόζει η ηγετική ομάδα του Βαγγ. Ντούλε.

http://press-epirus.blogspot.com/2010/09/blog-post_833.html

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η "αποκλειστική αντιπροσώπευση"; οεο!

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρόν το MEGA, έχει μεγαλύτερη απήχηση στις περιοχές Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, ενώ στα υπερ του θεωρείται ότι στις τάξεις του έχει στελέχη, προερχόμενα από όλους τους πολιτικούς χώρους,thoma mico, kosta barka,bezhani,bereti,kalis,zarballas
tous xortasame file 6:29

Δημοσίευση σχολίου