Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τέταρτος ο Ξέρρας στις προτιμήσεις των Αλβανών τηλεθεατών

Σε γκάλοπ του τηλεοπτικού καναλιού “ORA NEWS”

Προς έκπληξη πόλων ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ίσων Ευκαιριών της Αλβανίας , Σπύρος Ξέρρας, κατετάγη τέταρτος στις προτιμήσεις των τηλεθεατών που ψήφισαν για την αποτελεσματικότητα των μελών της Αλβανικής Κυβέρνησης. Οι τηλεθεατές τοποθετήθηκαν πάνω στην αποτελεσματικότητα των μελών της Κυβέρνησης τους τελευταίους δέκα μήνες και ο υπουργός από τη Δερβιτσάνη της Δερόπολης προτιμήθηκε ως ιδιαίτερα αποτελεσματικός αν και πρόκειται για την πρώτη του συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα. Πρώτος στις προτιμήσεις ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών (και πρώην Εξωτερικών) Lulzim Basha ενώ τελευταίος ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Υπουργός Περιβάλλοντος Fatmir Mediu.

Η προτίμηση του κυρίου Ξέρρα από το κοινό του “Ora News” που παρά την εμφανή τάση του προς την αντιπολίτευση, θεωρείτε από τα αντικειμενικά τηλεοπτικά κανάλια στην Αλβανία, ήρθε ως αποτέλεσμα της συχνής παρουσίας του Έλληνα υπουργού στα αλβανικά μέσα, λόγο πολλών κοινωνικών πρωτοβουλιών του. Η προηγούμενη εμπειρία του στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, φαίνεται του έμαθε καλά να «εκμεταλλεύεται» επικοινωνιακά τα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα που διαχειρίζεται.
Βεβαίως μας τιμάει που ένας Έλληνας υπουργός έχει πετυχημένη θητεία! Ο κ. Ξέρας όμως έχει και κάποιο ιστορικό, έγινε υπουργός ασχολούμενος με τα κοινά της μειονότητας και τουλάχιστον εμείς θα τον κρίνουμε με τη συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα στα δικά μας κοινά και όχι της Αλβανίας. Αλήθεια θυμάται κανένας αλβανός σήμερα το Κώστα Μπάρκα; Τον θυμόμαστε όμως καλά εμείς, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος υπουργός της "Ομόνοιας" (αν εξαιρέσουμε το φεγγάρι του Κατσαλίδα). Στις εκλογές θεώρησε ότι χρωστάει στο Δ. Κ. Αλβανίας και εσπευσε  να  μάζεψε τους ψήφους των Ελλήνων για να βγουν βουλευτές οι: Astrit Patozi, Leonard Demi, Ardian Kollozi, Kreshnik Cipi και Dashamir Tahiri του PDI. Ευχόμαστε να μην έχει την ίδια κατάληξη και ο Ξέρρας!

40 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε τον Κωστα ...........

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες, "στις προτιμήσεις των "Αλβανών" τηλεθεατών". Γιατί αν περιμένει ψήφους στη Δρόπολη ...
Ξέχασες να αναφέρεις ότι κράτησε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Τσάμηδων...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι αλήθεια αυτο που λες,λάσπολόγίες που βασίζονται σε αναλήθειες δεν είναι σωστο να πετάμε.
Αυτό σε απάντηση αυτών που λέγαν πως ο ντούλε του έμαθε να μιλαει,
Φίλε τουλάχιστον ο Ξερας βγήκε με ψήφους από τη Δερόπολη, ενώ ο ντούλε πήρε τους ψήφους του Παντέχη,ο τελευταίος δεν γνωρίζει που είναι τα χωριά,ενω ο Ξέρας είναι άνθρωπος τουλάχιστον μιλάει με τον κόσμο

Ανώνυμος είπε...

Το τι αποψη εχουν οι δροπολιτες για τον Ξερα το δειξαν στις εκλογες, τα υπολοιπα ειναι φρικτες ικασιες

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να συγκρίνεται την ποιότητα του αποξενωμένου από την ΕΕΜ Βαγγέλη Ντούλε με την ποιότητα του ανθρώπου που ζει με την Ελληνική Μειονότητα και στην Ελληνική Μειονότητα. Υπάρχουν κάποια στοιχεία πολιτικης, κοινωνικης και ανθρώπινης συμπεριφοράς που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Ξέρρα. Ο Ντούλες είναι από τη Γοραντζή κι ο Ξέρρας από τη Δερβιτσιάνη. Ο Ντούλες δεν έζησε ποτέ στο χωριό του, προτίμησενα ζει 80 χιλιόμετρα πιο πέρα στην άνεση των Ιωαννίνων και τα παιδιά του να γεμίζουν τις αυλές των ελλαδίτικων σχολείων. Ο Ξέρρας έχει τρία παιδιά και μαζί με την οικογένειά του ζει στο χωριό του σε σπίτι που ο ίδιος έφτιαξε, όπως πολλοί συγχωριανοί του, όταν ακόμα δεν είχε μπει έντονα στο χώρο της πολιτικής. Σπίτι έχει κι ο Ντούλες στα Τίρανα, στο κέντρο των Τιράνων, στην ίδια πολυκατοικία με το Νάνο, τον Τάβο, το Σόλη (αναφέρουμε μόνο γνωστούς μας, γιατί εκεί έχει στιβαχτεί όλη η νεομενκλατούρα). Ο Ντούλες περνάει σφαίρα στη Δερόπολη την Παρασκευή το απόγευμα και επιστρέφει σφαίρα από τα Γιάννενα τη Δευτέρα με προορισμό τα Τίρανα. Πότε - πότε πετάζετε για να θολώσει τα νερά στο Βούρκο κι επιστρέφει ξανά στη βάση του στα Ιωάννινα. Ο Ξέρρας, αν και η ενασχόλισή του ως Υπουργός έχει φέρνει πολλές υποχρεώσεις δε λείπει ποτέ από πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στο Αργυρόκαστρο, από το να παρευρίσκεται σε αρές και σε λύπες των συμπατριωτών μας. Σ' αυτόν τον τομέα ο Ντούλες είναι άφαντος. Κι είναι αυτός ο βασικός λόγος πουποτέ δεν πήρε απευθείας ψήφο για να εκλεγεί, αλλά ψήφους παζαρεμένους κι από παρασπονδίες.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσοστομε γιατι θα ξεράσω με τόσο γλείψημο προς το Ντούλε,όλα και ολα και οι Χιμαρεοί βρε παιδιά,αίσχος στο ελάχιστο.

Ιων Δραγουμης είπε...

Κατ αρχας εσυ ανωνυμε από πάνω μάθε πως η Ονομαστική του Ντούλε είναι Ντούλες, μην τα εξαλβανίσουμε όλα, ας φωνάζουμε τουλάχιστον τα επώνυμα μας. Όσο για το αν ο Ξερρας ειναι καλος και αποδεκτος στη Δροπολη ασε να το κρινουν οι Δροπολιτες. Ο ανθρωπος βγαίνει να μιλησει και γελαει ο κοσμος. Το ότι απλά είχε μια γυναικα κωλοπετσομενη να του λεει που πρεπει να πηγαινει και που οχι δεν σημαινει οτι ειναι και κοινωνικος. Και το οτι πηρε τις ψηφους τους δεν σημαινει οτι τον αγαπανε. οι μισες ηταν ψηφοι διαμαρτυριας για τη συνεργασια με το σοσιαλιστικο, και οι αλλες μισες εξαγορασμενες. Δεν νομιζω οτι λιγες μερες πριν απο τις εκλογες αλλαξε ο Ξερρας και από άχρηστος που δεν θα επαιρνε ψηφο έγινε βουλευταρας. Περυσι στη γιορτη της Ομονοιας στη Δερβιτσανη δεν εμφανιστηκε να μιλησει γιατι το κλιμα ηταν βαρυ και αν μιλουσε θα τον εβριζε ο κοσμος.
Ο Ξερρασ όπως και ο Μπαρκας δεν σεβαστηκαν την εμπιστοσυνη που τους εδειξε ο Ντουλες ολα αυτα τα χρονια και προτιμησαν να προσκυνησουν τους Αλβανους. Λογικό γιατί θέλουν να φανε ψωμί. ( ή παντεσπανι) .

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ "ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ " ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ . ΕΑΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΡΡΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ , ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ , ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΟ ? ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ? ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΧΟΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΡΟΠΟΛΗ , ΤΟ ΠΟΓΟΝΗ , ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ , ΤΟ ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ ! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ !

Keravnios είπε...

Αν ο Σπυρος Ξέρρας ήταν υπουργός στην Γερμανία σίγουρα δεν θα ήταν αυτά τα σχόλια. Δεν θα εξυπηρετούσε το κράτος που μας πίνει το αίμα. Προστάτες του ενός και του άλλου ρουφιάνου έχουμε καταντήσει. Ένα κουτάβι του Μπερίσα είναι ο Ξέρρας όπως τόσα και τόσα κουτάβια του Μπερίσα και των άλλων Αλβανών αγάδων. Είμαστε τόσος κόσμος μωρέ και αντί να κοιτάξουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας, εξυπηρετούμε τα κουτάβια των Αλβανών και φροντίζουμε το υγιές μέλλον της Αλβανίας. Ξεφτιλισμένοι είμαστε, δεν πρέπει να λεγόμαστε Έλληνες εμείς. Βρωμίζουμε αυτό το τιμημένο όνομα. Που είναι η τιμή, η αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός, η μαχητικότητα, ο πολιτισμός του Έλληνα; καλά που υπάρχουν ακόμη μερικά μνημεία να μας τα θυμίζουν

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να βγει ο Ιών Δραγούμης να αποκαλύψει τελικά τι έφταιγε σε όλη την υπόθεση; Το λέει απερίφραστα "...οι μισες ηταν ψηφοι διαμαρτυριας για τη συνεργασια με το σοσιαλιστικο". Ποιος συνεργάστηκε με το σοσιαλιστικό. Ο Ντούλες. Μάλλον ρίχνοντας στα σκουπίδια την απόφαση του Γενικού Προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γιατί και στην πολιτική υπάτρχει δράση και αντίδραση. Και η αντίδραση προς το σοσιαλιστικό ήταν λογική, αφού ήταν αυτό το κόμμα που έφερε τη διάσπαση από το 1996 στο χώρο της ΕΕΜ. Γι' αυτή του την ενέργεια θα έπρεπε να επιβραβεύονταν κι από πάνω; Η ψήφος στο δημοκρατικό ήρθε για δύο βασικούς λόγους: πρώτο, ως αντίδραση για τη συνεργασία του ΚΕΑΔ με το σοσιαλιστικό και δεύτερο γιαί υπήρχε έτοιμος μηχανισμός του Ξέρρα (ο οποίος είχε εκλεγεί από το ΓΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για υποψήφιος βουλευτήξς στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, αλλά ο Ντούλες τον διέγραψε από τον κατάλογο, αφού πρώτα επέμενε να ήταν ο ίδιος πρώτος στη λίστα). Τότε τι θα έκανε ο Ξέρρας. Θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια; Όλα έγιναν μέσα σε 24 ώρες όταν ο Ντούλες εγκατέλειψε τον κυβερνητικό συνασπισμό για τον οποίο επί τέσσερα χρόνια έσταζε μέλι και γάλα. Και στο κάτω - κάτω της γραφής ο Ξέρρας έκανε μια προσωπική επιλογή (δέχτηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΚ όταν του προτάθηκε), ενώ ο Ντούλες, εκπροσωπώντας το ΚΕΑΔ συλλογικά, καταστρατηγώντας στρατηγικούς στόχους και απόφαση του ΓΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για ανεξάρτητη κάθοδο, συμμάχησε με το μισητό στην ΕΕΜ σοσιαλιστικό κόμμα. Τι θα συνέβαινε αν ο Ντούλες δεν έκανε βήμα προσέγγισης με τον εκπρόσωπο των Εβραίων, Έντι Ράμα. Θα κατέβαινε το ΚΕΑΔ ανεξάρτητο, δεν θα θίγονταν οι στρατηγικοί μας στόχοι, θα γινόταν σεβαστή η απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θα είχαμε τουλάχιστον δύο βουλευτές, στη χειρότερη περίπτωση, με τη σημαία της ΟΜΟΝ ΟΙΑΣ. Ο πολιτκός δεν αρκεί να παίρνει τολμηρές αποφάσεις: θα πρέπει να προβλέπει και τις συνέπειες της απόφασής του. Και πάνω απ' όλα να έχει την τόλμηνα πει όι μεγάλα λόγια, αλλά ανθρώπινα: φίλοι μου, λάθεψα κι εγώ, συγνώμη, ελάτε μαζί να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί να τη συμμαζέψει κανείς καλύτερα από μας που την προκαλέσαμε. Σέμερια οι εγωισμοί και τα νταϊλίκια.

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνιε τον ενα το ρουφιανο τον ανεφεραν οι αλλοι, εσυ γιατι δε μας λες και τους υπολοιπους; Αφου λες οτι γιναμε προστατες του ενος και του αλλου ρουφιανου.
Δεν εχεις να μας πεις κατι για το Ντουλε ή για τον "ηρωα" το Μπολανο; Ποιος πουλαει ψευτοπατριωτισμο στον κοσμο, ποιος εχει στησει μηχανισμους προπαγνδας (οπως λεει και η ομοιδεατισσα σου Σελλιου) μεσω μιας ομαδας "πρακτορων" του nenanews; (το πρακτορων, εκ του πρακτορειου για να μην παρεξησουμαστε).

Κεραυνιος είπε...

Επειδή τον Μπολάνο τυγχάνει να τον γνωρίζω καλά ως συγχωριανός του, είναι σίγουρο πως ό,τι και αν πω θα θεωρηθεί υποκειμενικό. Όσο μπορεί λοιπόν να μετρά η προσωπική μου άποψη, ο Μπολάνος είναι ο πιο έντιμος παράγοντας που ανέδειξε η Βόρειος Ήπειρος από το 1990. Όσο για τον Ντούλε, είναι πρόεδρος του ΚΕΑΔ, το μοναδικού κόμματος που έχω στηρίξει και θα συνεχίσω να στηρίζω όσο δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Ο Ντούλες, βουλευτής θα έβγαινε με όποιο κόμμα και αν συνεργαζόταν, άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να προσάγουμε την προσωπική σκοπιμότητα που προσάπτουμε στον Ξέρρα. Εσύ ανέφερες ότι ο Ντούλες είχε άριστες σχέσεις με το κυβερνόν κόμμα. Δεν νομίζω πως το προσωπικό του συμφέρον ήταν η διακοπή των καλών σχέσεων με το καθεστώς Μπερίσα. Ο Ντούλες δήλωνε πριν τις εκλογές και το δηλώνει ακόμη όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι η συνεργασία με το ΣΚ ήταν προεκλογική και επέλεξε το ΣΚ επειδή το πλαίσιο της συμφωνίας δεν ήταν δεσμευτικό, σε αντίθεση με το ΔΚ που όριζε κοινούς στόχους για τα κόμματα της συμμαχίας του. Ο Ξέρρας όμως εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνησή του και το αλβανικό κράτος. Ρουφιάνοι λοιπόν και προδότες είναι για εμένα όσοι φεύγουν από τα όργανα του ελληνισμού για να υπηρετήσουν το αλβανικό καθεστώς. Όσοι επειδή δεν μπόρεσαν να καθήσουν στην καρέκλα που προόριζαν για τον εαυτό τους, εντός ΟΜΟΝΟΙΑΣ ή ΚΕΑΔ βρήκαν άλλο σπίτι έστω και του εχθρού αρκεί να είναι η καρέκλα της προτίμησής τους. Είχε την ευκαιρία ο Ξέρρας να αποδείξει το αντίθετο τόσους μήνες υπουργός. Μια φράση αν έλεγε για την Βόρειο Ήπειρο θα τον έκανε αυτόματα ήρωα. Δεν το έκανε όμως, άλλοι είναι συνηθισμένοι στους διωγμούς και τις απειλές όχι ο Ξέρρας.
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή προσωπικά δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, μακάρι να με βγάλει ψεύτη. Έλληνας είναι και θα χαιρόμουν με την προκοπή του αρκεί να μην είναι εις βάρος της πατρίδας, δηλαδή εις βάρος μου και εις βάρος των παιδιών μου. Μακάρι να τελείωνε αυτή η μιζέρια αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού επιτρέπουμε στους Αλβανούς να μας χορεύουν στο ταψί.

Αετος. Β.Η είπε...

Σπύρος Ξέρας, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αργυροκάστρου που μπήκε στο ψηφοδέλτιο του Μπερισα.

Ο Σπύρος Ξέρας δεν εκλέχτηκε βουλευτής με σταυρούς αλλά εκλέχτηκε επειδή ήταν ο δεύτερος στην λίστα του Μπερίσα για την περιφέρεια Αργυροκάστρου!
Αρά είναι διορισμένος Βουλευτής του Μπερίσα!

Αν ο Σπύρο Ξέρας αγαπούσε το τόπο μας δεν θα γινόταν υπηρέτης του Μπερίσα.

Τόσα χρόνια με τον Ντούλε ήταν οι ''ηγέτες'' της κλίκας που κατέστρεψαν την Ομόνοια και γενικά τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!

Κοιτάξτε τι μίζερους ανθρώπους είχαμε και έχουμε στην ‘’ηγεσία’’ μας!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΞΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΤΗΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΙΔΩΝ"

Ιων Δραγουμης είπε...

Μιας και μιλάμε για τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα , θέλω να ωτήσω το εξής : Κάθησε κανείς από όλους εμάς να μετρήσουμε ΄πόσους ψήφους θα χρειαζόμαστε ενα κατεβαιναμε ανεξάρτητοι? Γιατι φαντάζομαι πως τοθέμα μας δεν είναι εάν θα συνεργαζόμασταν με το Σοσιαλιστικό ή το Δημοκρατικό. Με μια μικρή έρευνα που είχα κάνει πέρυσι το καλοκαίρι κατέληξα στο συμπερασμα πως θα μας είχε φαει το μαύρο φίδι. όχι έναν αλλά ούτε μισό δεν θα χαμε βγάλει. Το πρόβλημα δεν είναι το τι ψηφίζουν αυτοί που ψηφίζουν όλα αυτά τα χρόνια αλλά το πόσοι έρχονται από την Ελλάδα να ψηφίσουν. Και λυπάμαι κύριοι αλλά δεν βγαίνει το νουμερο όσο και να το παλεύουμε. Εάν δεν καταλάβετε όλοι το ποσο σημαντικο ειναι να κατεβαινουν ολοι να ψηφίσουν , μια τρυπα στο νερό θα κάνουμε. Και ο Ντούλες ως αρχηγός κόμματος αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Να κοιτάξει με ποιον τρόπο θα έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές. όπως είπε και ο Κεραύνιος με όποιον και να συνεργαζόταν βουλευτής θα έβγαινε. Αρα είναι αστείο να σκέφτεται κανείς πως ότι έγινε έγινε για το συμφέρον του Ντούλε. Αν από την άλλη δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν και δεν βγάζαμε ούτε μισό, που σημαίνει αυτομάτως πως δεν θα είχαμε καμιά διαπραγματευτική ισχύ, τότε θα τον είχαμε κρεμάσει το Ντούλε. Και αν καθήσουμε να δουμε το ποιοι στην Ομόνοια στήριξαν την αυτόνομη κάθοδο, θα δουμε και τι ήθελαν οι Αλβανοί να κάνουμε. Ευτυχώς δεν το πέτυχαν και αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν τα Αλβανικά συμφέροντα μέσα από το ίδιο το σύστημα. Αν δεν είχαμε συνεργαστεί όχι μόνον δεν θα χαμε τα κουκιά, γιατι ειμαστε αχρηστοι αλλά το χειρότερο είναι πως θα μας είχαν κλέψει 10 φορές χειρότερα. Το ξέρετε πως δεν θα είχαμε εκλογικούς αντιπροσώπους?
οι περισσότεροι από αυτους που διαφώνησαν με τη συνεργασία ήταν γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ τους πραγματικούς λόγους ( και γι αυτο ευθυνεται ο Ντουλες που το εκανε λαθος) , ένα άλλο κομμάτι γιατι δεν τους βόλευε και ένα πολύ μικρό κομματι γιατι πιστευουν στην αυτονομη καθοδο με οποιοδήποτε κόστος. Και αυτό είναι το μόνο κομματι που σέβομαι..
Και κάτι τελευταίο. Ένας φίλος μου Ελλαδίτης διαβάζοντας τα Βορειοηπειρωτικά blogs μου είπε ειρωνικά το εξής: "Τελικά τι σπάμε τα κεφάλια μας. Με όλα αυτά που διαβάζω εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τους Αλβανούς. Μια χαρά σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, όλα τα δικαιώμαα τα χετε δεν βλέπω πουθενά παράπονο και πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ο Ντούλες. Κρεμάστε τον να ελευθερωθείτε." Αυτη είναι η εικόνα μας. Ντροπή μας.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ίων! Επειδή ζω στη Βόρειο Ήπειρο θα σου πω ότι δεν έγινε καμία κουβέντα για τη συνεργασία και αποφάσισε μόνος του ο Ντούλες. Απέφευγε σαν ο διάολος το λιβάνι οποιαδήποτε κουβέντα. Το μοναδικό Γενικό Συμβούλιο πριν τις εκλογές, έγινε με συνοπτικές διαδικασίες για να μην ακούσει τις αντιδράσεις που ήταν πρώτος παντού και όλα τελείωσαν. Με το που άρχισε η προεκλογική εκστρατεία έκανε μια συνάντηση στο Αργυρόκαστρο και μία στους Αγίους Σαράντα, φαντάζομαι και στην Αθήνα λέγοντας μαλάκες μαζέψτε τα μανίκια γιατί έχουμε πολύ δουλειά, πρέπει να βγω εγώ βουλευτής. Δεν παρουσιάστηκε στο Βούρκο γιατί έπρεπε να ξέρουν οι Βουρκάροι ότι ψηφίζουν για των Παντέκη και όχι για αυτόν (ήξερε ότι δεν συμφέρει). Αν είχε ελάχιστη τσίπα, θα έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής και να πήγαινε ο Παντέκης που άλλωστε δούλεψε για να βγει η έδρα. Τότε δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς και έτσι θα έμενε ο Ξέρας και οι άλλοι χεσμένοι ενώ τώρα τους καλύπτει ο αυτός! Αυτοί είναι η αλήθεια φίλοι μου και επιτέλους ας δούμε και μία παραίτηση σε αυτόν τον τόπο. Στη Χειμαρρα τότε που γίνονταν τα επεισόδια αν θυμάστε το ΚΕΑΔ ήταν στην κυβέρνηση και καμία παραίτηση. Μία παραίτηση ρε γαμώτο, μία, να δω μία για να πω αυτοί οι άνθρωποι έχουν τσίπα. Δεν είναι αργά ας παραιτηθεί τώρα. Για την παραίτηση ρε γαμώτο, τόσο άχρηστος είναι ο Παντέκης που δεν παραιτείται;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ιών Δραγούμη φτιαχτέ, μην αμαυρώνεις τον 'Ιωνα Δραγούμη τον αληθινό. Εκείνος διακρίθηκε για την αλήθεια του λόγου, εσύ διακρίνεσαι για την αναλήθεια της σκέψης. Φίλοι μου, μη αμαυρώνετε και τα σύμβολα του έθνους! Φτάνει πια που έχετε μαύρη την ψυχή σας! θα πρέπει να τα αμαυρώσετε όλα; Κάποιος θα πρέπει να σας συμμαζέψει! Αφήστε τα ονόματα των ηρώων στην ησυχία τους. Έχετε τον Εφιάλτη σύμβολο ...

Ιων Δραγουμης είπε...

Ααααα... το πρόβλημα μας δεν είναι η συνεργασια αλλα ο Παντεκης.Μάλιστα. Πάντως εάν θέλεις την προσωπική μου άποψη εάν είχαμε από την αρχή μια επιλογή για μενα πάλι θα ήταν ο Ντουλες γιατι είναι ο μοναδικός από αυτούς που είναι εδω πάνω που μπορεί να σταθει σε οποιοδηποτε επίπεδο. Δυστυχώς , και λέω δυστυχως γιατι αυτή είναι κατάντια, δεν υπάρχει κανένας πιο ικανος από το Ντούλε, στο λόγο, στη μόρφωση, στην πολιτική παιδεία. Αλλά επιτελους καποια στιγμη ας σταματησουμε να μας ενδιαφερει μονον το πως θα βολευτουμε εμεις ή οι ανθρωποι μας. Και είναι ψέμμα οτι στο Βουρκο δεν γνωριζαν για το ότι εαν ειναι μια η εδρα θα την πάρει αυτός. Είχε φροντισει ο Μπαρκας να τους ενημερώσει ολους. Και ο Παντεκης το γνωριζε. Απλά υπάρχουν και πατριώτες ακόμα που θα στηριζαν ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΑΔ οτι και να γινοταν. Και αν ήταν καποιοι λίγοι οι οποίοι δεν τον ήθελαν, δεν μιλουσαν γιατι πιστευαν οτι με τη συνεργασία θα βγαλει 2 εδρες και θα βγει και ο Παντεκης. γι αυτο δεν μιλουσε και ο Παντεκης. Δεν καταλαβα, ο Ντούλες είναι καλός όποτε και όπως μας βολευει? Αν έπαιρνε την έδρα κάποιου άλλου θα τα ναι καλός για μας και κακός για τους άλλους? Ας μην κοροιδευομαστε. Και στο κάτω κατω εχει σημασια ποιος είναι ή το τι έργο παράγει? έχεις κάποιο θέμα με αυτό? τη στάση του στη Βουλη τη γνωρίζεις? Το τι λέει για τον Ελληνισμό της Βορειου Ηπειρου το γνωρίζεις? ή δεν σε απασχολεί? Γιατι εμένα με απασχολεί πολύ. όλοι αυτοί οι πατριωταραδες που μονιμως εχουν παραπονα δεν ειδα να υπάρχουν πουθενά. Δεν τους είδα να παίρνουν επίσημη θέση για κανένα πρόβλημα. Ούτε δυο σειρές δεν είναι αξιοι να γραψουν και θελουν να ναι και βουλευτες υπουργοι και αγάδες.

Ανώνυμος είπε...

Κεραύνιε και "Ιωνα Δραγούμη" (καλά θα κάνει ο δεύτερος να αλλάξει ψευδόνυμο) αν κατάλαβα καλά δηλαδή για τη συμμαχία με το ΣΚ φταίμε τα ζώα οι Βορειοηπειρώτες που ξυπνήσαμε και σιχαθήκαμε όλη αυτή την κατάσταση και δεν ψηφίσαμε κανέναν.
Αρα ο Ντούλε θυσιάστηκε για τη φουκαριάρα τη Β. Ήπειρο.
Ακόμα κι αν δεχόμασταν όλα αυτά που γράφετε περι προεκλογικής και μόνο και μη δεσμευτικής συμμαχίας με το ΣΚ, για εξηγήστε μας ρε παληκάρια ο αποτυχημένος προεδράρας τι δουλειά είχε στο πλευρό του Ράμα τις προάλλες στη συνάντηση με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ;;;
Για λύστε μου την απορία.
Εσείς είσαστε ικανοί αν μπει ο αποτυχημένος στο ψηφοδέλτιο του ΣΚ να πείτε ότι το κάνει για την προάσπιση του Ελληνισμού με καλύτερο τρόπο.
Όσο χαμαιλέοντας είναι ο αποτυχημένος το ίδιο κάνετε με τα επιχειρήματα σας, τα αλλάζετε από τη μια στιγμή στην άλλη όπως τον συμφέρει.

Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αποτυχήμενους και να κοιτάξουμε μπροστά.

Όσο για τον Ξέρρα αν και είναι σε αλβανικό κόμμα πλέον να θυμήσουμε τουλάχιστον ότι δεν στάθηκε ποτέ όρθιος για να τιμήσει την "γενοκτονία των Τσάμηδων", αλλά εκείνη την ώρα βγήκε έξω από τη αίθουσα της Βουλής. Μην γελοιοποιήστε άλλο με την ίδια κασέτα για να βγάλετε αμέτη μουχαμέτη ήρωα τον αποτυχημένο.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ίων νομίζω μονολογούμε και δεν κάνουμε διάλογο!
Δηλαδή σύμφωνα με εσένα, ο Ντούλες και μετά το χάος;;;; Εγώ δη συμφωνώ. Το ίδιο μας έλεγαν και για το Χότζα αλλά τελικά μετά το Χότζα είχαμε λύτρωση και όχι χάος. Δικαιούσαι να είσαι ερωτευμένος με το Ντούλε αλλά δεν θα επιβάλεις και στους άλλους.
Αν θέλεις να σου πω μερικά στοιχεία γιατί όπως σου είπα μένω εδώ και ξέρω κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρεις γιατί μάλλον κατάγεσαι από Δερόπολη και μένεις Αθήνα. Όταν ο Ντούλες έγινε πρόεδρος της Ομόνοιας, καταργήθηκαν όλα τα όργανα, Γ. Σ., Εφημερίδα, Προεδρείο, κλπ. Τας κεντρικά γραφεία στους Αγίους Σαράντα χορτάριασαν. Και να πω ότι έκανε και καμιά δαυλιά ρε γαμώτο, δεν έκανε τίποτα. Αυτό που έκανε με τον Παντέκη ήταν το ποιο ανήθικο! Πήρε έναν ανθρωπάκο και τον έκανε θύμα! Ναι, αυτό δεν το είχε κάνει άλλη φορά. Μάλιστα το παραδέχεσαι και εσύ γιατί είπες είχε φροντίσει να τους το πει ο Μπάρκας γιατί ο Ντούλες το κρατούσε μυστικό!!!! Αυτό εσύ το λες πολιτική παιδεία;;;; Τα σημαντικότερα αξιώματα του ΚΕΑΔ τα είχαν ο Μπάρκας και ο Ξέρρας και οι δύο βγήκαν αντίθετοι. Αν αυτό δεν είναι πολιτική αποτυχία του (εκτός απο τη βλακεία των άλλων) τότε τι είναι;;;;
Αν παραιτούνταν να είσαι βέβαιος ότι δε θα χανόταν η Β. Ήπειρος, ούτε θα σωθεί αν μείνει. Το μόνο που θα γινόταν ήταν ότι θα έδειχνε ότι έχει πολιτική παιδεία και θα τον εκτιμούσα και εγώ όπως εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Δραγουμη 10:40 μας λες αναμεσα σε άλλα "Αν από την άλλη δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν και δεν βγάζαμε ούτε μισό, που σημαίνει αυτομάτως πως δεν θα είχαμε καμιά διαπραγματευτική ισχύ, τότε θα τον είχαμε κρεμάσει το Ντούλε." χρησιμοποιείς πολύ ωραια και σωστά πληθυντικό αριθμο, αν είχαμε ρωτηθεί, αν είχαμε συζητήσει , αν είχαμε από κοινού αποφασίσει δεν θα τον κρεμάγαμε το Ντουλε γιατί θα είχαμε βρει σιγουρα μια καλύτερη λύση (σαν αυτη που πρότινε ο Θέμης να συμμαχίσουμε με το LSI ή και να φτιάχναμε δική μας συμμαχία με άλλα μικρά κόμματα). Τότε θα ήταν κοινή η απόφαση και κοινή και η ευθύνη. Τώρα που αποφάσισε ΜΟΝΟΣ του με 2-3 άλλους, με μεγάλη μιστικοπάθεια ως την τελευταία στιγμή της λήξης της προθεσμείας εμένα με βαζεί σε μεγάλες υποψίες για την αθωότητά του και τον πατριωτισμό του.
Και κάτι άλο ακόμα, είστε μέγάλος ρουφιάνος τελικά με αυτό που λέτε:
"Και αν καθήσουμε να δουμε το ποιοι στην Ομόνοια στήριξαν την αυτόνομη κάθοδο, θα δουμε και τι ήθελαν οι Αλβανοί να κάνουμε" Αυτό σημαίνει πως ο Μπολάνος, ο Καϊσης, ο Παπας, ο Μάρτος, ο Ξέρρας, κλπ ήταν όλοι πουλιμένοι και οι μόνοι πατριώτες είσαι εσύ και ο Ντούλες. Σε λιγο θα ξαναέχουμε εκλογες......φυλαξου

Ιων Δραγουμης είπε...

Εγω φίλε Δικέφαλε από οτι θυμάμαι όταν ο Ντούλες ήταν Πρόεδρος της Ομόνοιας ήταν απόδεκτός και μας είχε ενθουσιάσει όλους με το λόγο του και τις διεκδικήσεις του σε Διεθνές επίπεδο. Στην πορεία απαξιώσαμε τους εαυτούς μας και μας απαξίωσαν και όλοι οι υπόλοιποι. Όταν έγινε το ΚΕΑΔ και πήγε εκεί επειδή άρχισαν άλλα παιχνιδάκια στα οποία ήθελαν να συμμετέχουν όλοι και δεν γινόταν, άρχισε το πανηγύρι.
Τα γραφεια της Ομονοιας παντου έπιασαν αράχνες γιατι όσοι ήταν υπέυθυνοι να τα λειτουργούν δεν ασχολούνταν με την Ομόνοια αλλά με το πως θα έχουν θέσεις στους κυβερνητικούς σχηματισμούς. Ναι συμφωνώ ότι πάντα ο αρχηγός έχει τη γενικη ευθύνη αλλά υπάρχει και η προσωπική, την οποία ποτέ κανένας δεν ανέλαβε. Πως γίνεται όλοι να είναι λάδι και για όλα να φταίει ο Ντούλες δεν το καταλαβαίνω. Αν θέλεις εγώ θα συμφωνήσω ότι έχει κάνει ένα εκατομμυριο λάθη αλλά θα σου βρω και ένα εκατομμυριο λογους που τον θεωρώ πολύ πιο ικανό από όλους τους άλλους. Οταν χάνει μια ομαδα στο ποδόσφαιρο εννοείται οτι την ευθυνη τηνπαιρνει ο προπονητής , αλλά δεν μπορείς να του ζητάς να παίζει συνέχεια τσιαμπιονσ λιγκ όταν έχει 2 - 3 παίχτες 1ης Εθνικής και οι υπόλοιποι είναι για το τοπικό. Και αυτοι που είναι πρώτοι εθνικοί δεν έμειναν ποτέ απέξω. Ούτε Ο λεωνίδας ο Παππας, ούτε ο Θέμης, ούτε ο Μπολάνος. Λες οτι τα μεγαλύτερα αξιώματα τα είχαν ο Μπάρκας και ο Ξέρρασ και αυτοί βγήκαν αντίθετοι. Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό επιχείρημα εάν διαφωνούσαν και έμεναν εκτός. όχι να τρέξουν να βρουν αλλού καταφύγιο. Γιατι αυτο που έκαναν εμενα μου δειχνει πως δεν τα βρήκαν στις διαπραγματευσεις για τις θέσεις. Αν ο Ντούλες είχε βάλει υποψήφιο το Μπαρκα στη Δρόπολη και δεν κατεβαινε πρωτος στο ψηφοδέλτιο πιστεύεις ότι δεν θα ήταν μέλι γάλα ο Κώτσιος? Όσο για τον Ξέρρα, σκασίλα του για τη Συνεργασία με το ΣΚ. Υπουργείο ήθελε. Αν του το χε τάξει ο Ντούλες από τη συμφωνία μια χαρα θα ταν όλα. δεν τον ένοιαζε καν η δεύτερη θέση. Αλλά μετά ήρθε ο γιατρός και του ταξε βέβαιη θέση βουλευτη και έκανε τον υπερπατριωτη για να δικαιολογηθεί. Και εμτά μου λες εμένα να βρίσω το Ντούλε και να δικαιολογήσω αυτά τα λαμόγια? Ποτέ.
Και στο κάτω κάτω της γραφής σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ο Πρόεδρος αποφασίζει. Και οι άλλοι υπακούν. Μόνο εμείς οι Βορειοηπειρώτες την έχουμε δει δημοκράτες. Που τη μάθαμε τη δημοκρατία, στο Χότζα? Και αν θέλεις και την προσωπική μου άποψη για το πως πρέπει να λειτουργούμε θα σου πως θα θελα έναν πρόεδρο της Ομόνοιας και εναν πρόεδρο του ΚΕΑΔ που σε συνεργασία με το Εθνικό κέντρο και πάντα με βάση το συμφέρον του τόπου, θα επέβαλαν τις αποφάσεις. Μέχρι να αποκτούσαμε όλοι αίσθηση της Δημοκρατίας και μέχρι να καθαρίσει ο τόπος από τα απομεινάρια και τους ρουφιάνους του Χότζα.

Ιων Δραγουμης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε φυσικά και φταίμε και εμείς τα ζώα οι Βορειοηπειρώτες γιατί όχι μόνον δεν σιχαθήκαμε και δεν ψηφίσαμε, αλλά πήγαμε και ψηφίσαμε Αλβανικά κόμματα. Ούτε κάποιον που δεν πήγε να ψηφίσει θα τον θεωρήσω μάγκα αλλά αδιάφορο για τον τόπο του και το μέλλον των παιδιών του. Γιατί αν είχαμε ψηφίσει όλοι και βγάζαμε 3 - 4 βουλευτές, οι βουλευτές δεν θα ταν του ΣΚ ούτε του Μπερίσα, θα ταν της Μειονότητας. Ούτε ο Ντούλες θα χε πάρει την έδρα του Παντέκη, ούτε κανενός. Και αν έπαιρνε κάποιου την έδρα θα τον έκανε υπουργό γιατι ο ίδιος δεν θα γινόταν ποτε και ολα θα λειτουργούσαν ρολόι. Θα διαπραγματευομασταν και θα παίζαμε με άλλους όρους. Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι μάγκες αυτοι που στηριξαν αλβανικο κομμα γιατι τότε θα πρέπει να βρίσω όλους αυτους που στήριξαν το ΚΕΑΔ και την Ομόνοια. Θα μου επιτρέψεις αυτούς να τους θεωρήσω περισσότερο πατριώτες. Με την ίδια λογική που θα θεωρήσω περισσότερο πατριώτη το Θέμη και το Λεωνίδα που παρότι μπορεί να διαφώνησαν έμειναν και πάλεψαν . Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.
Και επειδη μου λες να φυλαχτώ , πες μου και από τι έτσι για να χω και μια αίσθηση του κινδύνου.
εγώ ούτως η άλλως για ακόμα μια φορά θα πράξω αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον τόπο μου και για το μέλλον του παιδιού μου. Μια χαρά θα κοιμηθώ το βράδυ. Αυτοί που θα πρέπει να φοβούνται είναι αυτοί που έχουν φακέλους και κάποια στιγμη δεν θα βρίσκουν τρυπα ούτε στην Αλβανία. Γιατι στην Ελλάδα την έχασαν ήδη την τρύπα.

Ιων Δραγουμης είπε...

Και εσύ αγαπητέ Ανώνυμε που μου κάνεις και παρατήρηση για το όνομα από πότε σε έβαλα μπεξή στη σκέψη μου και τη συνείδηση μου..? Και όταν πάρεις τα πνευματικά δικαιώματα του Δραγούμη έλα να μου κάνεις την παρατήρηση και να σου δώσω και το " ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ " να μου κάνεις μια περίληψη.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ίων, παρότι η απάντηση σου προς εμένα από τις τρις ήταν η μακρύτερη και σε ευχαριστώ….., θέλω να σου πω ότι συνεχίζεις να μονολογείς! Τα λεγόμενα σου μάλλον τα γραφόμενα σου μου αρέσουν και αλήθεια με επηρεάζουν αλλά δεν μου απαντάς καθόλου σε αυτά που σου γράφω εγώ. Η παρομοίωση με το Χότζα δεν είναι τυχαία εφαρμόζει το ίδιο σύστημα με τον ακατανόμαστο. Στην προηγούμενη συνδιάσκεψη της Ομόνοιας που εκλέχτηκε ο Μπολάνος πρόεδρος, τα επτά νέα πρόσωπα από τους Αγ. Σαράντα – Δελβινο (των άλλων περιοχών δεν τους γνωρίζω) που μπήκαν στο Γ. Σ. είναι όλοι (μα όλοι) χωρίς πανεπιστήμιο και επίσης για πρώτη φορά ο πρόεδρος χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Εφαρμόζει την ίδια πολιτική του Χότζα η του Στάλιν αν θέλεις, που δεν θέλει διανοούμενος κοντά του. Θα μου πεις το πανεπιστήμιο σε κάνει διανοούμενο; Όχι φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πανεπιστήμιο και είναι αξιόλογοι αλλά δεν μπορεί και τα 7 νέα πρόσωπα να είναι έτσι. Μη μου πεις ότι αυτοί εκλέχθηκαν γιατί ξέρω πολύ καλά τι έγινε. Το μαγείρεμα το έκανε ο Κ Μπάρκας πουν δεν κατουρούσε αν δεν έπαιρνε την άδεια του Ντούλε…
Πες μου αν συμφωνείς με την παραίτηση; και μια συμβουλή: Μην υποτιμάς τόσο πολύ τους βουρκάριδες.

drakos είπε...

Το ΚΚΕ δικαιώθηκε.
Τον καιρό τού Χότζα όταν γινόνταν διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες στην Ελλάδα υπέρ της Β.Ηπείρου η αριστερά τις αντιμετώπιζε πάντα με τον ίδιο τρόπο "συμμετέχουν γραφικοί ακροδεξιοί,σκοτεινοί κύκλοι της εκκλησίας και γνωστοί επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες".Τώρα 25-30 χρόνια μετά πάλι οι ίδιοι ασχολούμαστε,μόνο πού δεν ξέρω εάν είμαστε γραφικοί ή σκοτεινοί κύκλοι αλλά περί επαγγελματιών (ελευθέρων ή αλβανοσυντήρητων) είμαι απολύτως σιγουρος για την έντονη δραστηριοποίησή τους.

Ανώνυμος είπε...

dragoumi.mipos eisai tsiraki tou dule telika.....poli love exeis mazi tou re foukara..oso kai na prospatheis o nekros pethane den mboreis na ton anastasiseis

Κεραυνιος είπε...

@Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2010 12:45 μ.μ.:

Για την συμμαχία με το ΣΚ και οποιαδήποτε συμμαχία και οτιδήποτε καλό ή κακό κάνουν οι πολιτικοί μας εμείς τα ζώα φταίμε. Και σε καμία περίπτωση δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω ούτε στα καλά ούτε στα κακά κυρίως. Δεν ξυπνήσαμε, αντιθέτως αποκοιμηθήκαμε εντελώς. Γιατί αν ξυπνούσαμε, θα παλεύαμε, θα οργανωνόμασταν, θα διεκδικούσαμε. Κάνουμε όμως το αντίθετο, κοιμόμαστε και περιμένουμε η τύχη μας να δουλέψει ή ακόμη χειρότερα δεν περιμένουμε τίποτα. Ο Ντούλες (το τελικό ς στα ονόματα και επώνυμα είναι μια διεκδίκηση που αρνείσαι προφανώς) δεν θυσιάστηκε όπως δεν θυσιάστηκε κανείς τα τελευταία 65 χρόνια αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω τους αγώνες κανενός άσχετα αν είμαι σήμερα στην ίδια πλευρά ή όχι.
Δεν θα κάτσω τώρα να σου αναλύσω πως λειτουργεί η πολιτική, σήμερα συναντήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, χθες στην ΝΔ. Επειδή δηλαδή πέρυσι είχε συνάντηση με τον Καρατζαφέρη, ο Ντούλες είναι ακροδεξιός;
Αν μπει ο οποιοσδήποτε στο ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε αλβανικού κόμματος για εμένα είναι απέναντι. Πίστεψέ με εδώ και 10 χρόνια είμαι πολύ σταθερός στις απόψεις μου και όσο και αν ψάξεις (επειδή κάνω συχνά το σφάλμα να τις γράφω) δεν θα βρεις κάτι που να αντικρούει κάτι προηγούμενο.
"Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αποτυχήμενους και να κοιτάξουμε μπροστά." Να κοιτάξουμε μπροστά. Πως, τι, πότε, με ποιούς;

Ιων Δραγουμης είπε...

Αν εγώ είμαι τσιράκι του Ντούλε εσύ ποιανού είσαι δεν μας είπες? Εκτός και αν όποιος έχει αντίθετη άποψη από σένα είναι τσιράκι κάποιου, οπότε μάλλον έχω δίκιο ότι δεν ξέρουμε από δημοκρατία και θέλουμε βούρδουλα. Και το μόνο πεθαμένο που βλέπω εγώ φίλε έιναι τη Βόρειο ήπειρο. ότι δεν κατάφεραν οι Αλβανοι με τον Κομμουνισμό το καταφέραμε μόνοι μας. Δεν υπάρχουμε στο χάρτη. Και αν μπορέσω να κάνω θαυματα και να αναστήσω πεθαμένους μόνον αυτον τον έρημο τον τόπο θα ανεσταινα και τις πεθαμενες μας συνειδήσεις που τις εχουμε χασει μέσα στα μικροσυμφέροντα. Όσο περνάει από το χέρι μου το το χωριό μου θα συνεχίσει να ανηκει τους χωριάτες του και όχι στους Κοσοβάρους και το παιδί μου δεν θα μιλάει με τους γειτονες του Αλβανικά αλλά Ελληνικά. Και αν λέω πέντε πράγματα έτσι όπως τα πιστεύω είναι γιατι θέλω να δώσω και μια αλλη οπτική γωνία σε αυτούς που πραγματικά αξίζει και να δούμε όλοι μαζί, απαλλαγμενοι από μίσοι και αντιπαθειες τι είναι το καλύτερο για τον τόπο. Δεν έχω σκοπό να μεταπίσω κανέναν ρουφιάνο. Αυτοί γράφουν κάθε μέρα ιστορία και θα ρθει η ώρα που θα κριθούν. Και καλα θα κανουν σιγα σιγα να αρχισουν να κρυβονται γιατι θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες και έχουμε πολλές.
Δικέφαλε, δεν θα διαφωνήσω καθόλου με αυτά που λες, αλλά για μενα είναι λύση ανάγκης. Και εγώ και εσύ αν ήμαστε πρόεδροι, θα επιλέγαμε τους ανθρώπους που θα έχουμε δίπλα μας προκειμένου να έχουμε τον έλεγχο. Σε όλο τον κόσμο αυτό γίνεται, απλά εκεί υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί οι οποίοι το στηρίζουν, τους οποίους εμείς δεν τους έχουμε. Και θέλω ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά να μου πεις, εάν ο οποιοσδήποτε ήταν πρόεδρος θα είχε τη δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα χωρίς να φοβάται τίποτα. Κακές επιλογές γίνονται αλλά θα πρέπει να στηθεί το σύστημα έτσι ώστε και να βγαίνουν άξιοι αλλά και να υπάρχει έλεγχος. Εδω μιλαμε όμως ότι οργανωτικά μαθαίνουμε την αλφαβητα. Και δυστυχώς εάν δεν πάρει θέση το εθνικό κέντρο, να βοηθήσει και τεχνικά και οικονομικά θα ζήσουμε χειρότερες μέρες. Είμαι σίγουρος πως αν τα λέγαμε από κοντά που θα μπορούσαμε να θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις θα συμφωνούσαμε στο τέλος, ότι θέλει προσοχή. Πολλοι οι πτυχιούχοι, αλλά λίγοι οι άνθρωποι εμπιστοσύνης που δεν θα κατουράνε και θα πηγαίνουν το βράδυ στη ΣΥΚ να τα ξεράσουν όλα.
Σχετικά με την παραίτηση του Ντούλε έχω να σου πω πως ως πράξη πολιτικής ευθιξίας θα ήταν μια χαρά αλλά πες μου επίσης ειλικρινά, πιο χρήσιμο στη Βουλη θεωρείς το Ντούλε ή τον Παντέκη? Και ο Ντούλες έχει πολλά πράγματα τα αλλάξει και να διορθώσει. Δεν νομίζω ότι θα λυνόταν το θέμα έτσι. Το μόνο που θα γινόταν είναι να τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι. Και εγώ αυτό δεν θέλω να το δω. Έχω απαιτησεις από το Ντούλε. Και για μένα οι αρχηγοί φαίνονται όταν έχεις πιάσει πάτο. Και έχουμε πιάσει. Θα περιμένω να δω τι θα κάνει,έρχονται επαρχιακές εκλογές, θα κριθούν πολλά. Και το σημαντικότερο , έρχεται απογραφή. Ο ντούλες είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για αυτο για πολλους και διάφορους λόγους. Αν δεν βγει και ο ίδιος από το τέλμα και δεν αποβάλλει τις φοβίες του θα τον φάει η μαρμάγκα και μαζί του όλη τη Μειονότητα. Έχουμε μια τελευταία ευκαρία να ορθοποδήσουμε, ή σώζουμε το καράβι ή πνιγόμαστε όλοι μαζί. Και ξέρεις, στις πυρηνικές καταστροφές επιβιώνουν. Και εγώ τον εαυτο μου δεν τον θεωρώ κατσαρίδα, ούτε εσύ φαντάζομαι.
Υ.Γ Δεν υποτιμώ καθόλου τους βουρκάρηδες, αντιθέτως θα έλεγα. Έχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να είναι ταυτόχρονα καταστροφικά αλλά και αναγεννητικά. Η ιστορία θα δείξει. :-)

Ανώνυμος είπε...

Πόσα χρόνια θα πρέπει να είναι ακόμα ο Ντούλες στη Βουλή για να αρθρώσει έστω και μια φορά έναν λόγο για τα δικαιώματα της ΕΕΜ που θα μείνε στην ιστορία; Στην προηγούμενη Βουλή ταν ή δεν ήταν 6 φορές. Το έγραψαν όλα τα έντυπα. Και μαζί με άλλους δύο, τον Πέτση τον νομικό (ο ίδιος ο Ντούλες του πλέκει το εγκώμιο) και το Σόλη ήταν οι βούβηδες της Βουλής. Έξω από τη Βουλή τι έκανε; Πρόεδρος ήταν (της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ) και δεν απευθύνθηκε έστω και με ένα αίτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έκανε μια επίσκεψη στο εξωτερικό για να προβάλλει τα θέματά μας. Θα μου πείτε τώρα αν μπορεί να το κάνει αυτό ο Παντέκης. Μην είστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνει. Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει τον "ορίζοντα" του Ντούλε, αλλά μπορεί να συμβουλευτεί κάποια άλλα στελέχη που έχουν μεγαλύτερ εμπειρία και γνώση πάνω στα θέματα της ΕΕΜ και να το κάνει. Έπειτά, το Ντούλε τον βλέπουμε 15 χρόνια και δεν έκανε τίποτα. Τον Παντέκη ακόμα δεν τον είδαμε, γιατί τον προταλαβαίνουμε; Έπειτά τον Παντέκη εξέλεξε η ΟΜΟΝΟΙΑ για πρώτον στη λίστα στην Περιφάρεια Αυλώνας. Λέτε Ίωνα ότι αν δεν συνεργαζόμασταν με το ΣΚ δεν θα είχαμε βουλευτή. Ποιος σου το είπε; Με τους ψήφους που πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην περιφέρεια Αυλώνας (χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που πήγαν στον Κώστα Μπάρκα) έβγαινε βουλευτής και χωρίς τη βοήθεια του ΣΚ. Λέτε επίσης ότι δεν ήταν αυτοσκοπός για το Ντούλε να βγει ο ίδιος βουλευτής. Τότε γιατί έβαλε το όνομά του σαν φανσπαθίς σε κάθε λίστα περιφέρειας. Δεν είχε άλλο στόχο ο Ντούλες σ' αυτές τις εκλογές: τον εαυτούλη του είχε. Ότι ο Ντούλες είναι χρήσιμο εργαλείο, αυτό το κατάλαβε κι ο Ράμας. Γι' αυτό και τον χρησιμοποιεί. Καλά ξεμπερδέματα να έχει ο ίδιος, γιατί στην ΕΕΜ τα πράγματα όλο και ξεκαθαρίζουν ...

Ανώνυμος είπε...

"Δραγούμη" γλειφτρόνι του Ντούλε,μην προσπαθείς να διακιολογήσεις τα αδικαιολόγητα,έχεις απαιτήσεις ενώ εμείς είχαμε,λόγω χρόνου βέβαια,έχει παρέλθει ο άτιμος, δεν πάει άλλο.
Κεραυνιε,φίλε με πιάνει το κεφάλι μου με ότι δικό σου διαβάζω,επομένως δεν κάνω καν τον κόπο.
Και οι δυο υπηρετητε πολύ καλα το σύστημα που σας ταιζει,και αυτο φαίνεται,ντροπή σας

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2010 12:45 μ.μ.: είπε...

Kεραύνιε δεν ρώτησα γιατί συνάντησε ο Ντούλε τον Ξυνίδη, αλλά τι δουλειά είχε στο πλευρό του Ράμα.
Ο πρόεδρος του ΣΚ ήταν αυτός που συνάντησε το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο αποτυχημένος έπεζε το ρόλο της γλάστρας. Αυτός είναι ο ρόλος του "μοναδικού εκπροσώπου" του Ελληνισμού;

Τελικά εσύ που καπηλεύσε με το ψευδόνυμο σου τον Ίωνα Δραγούμη, τα γράφεις από μόνο σου.
Καλύτερα στα πόστα αμόρφωτοι για να φαίνεται ο αποτυχημένος ως ο μοναδικός έξυπνος και οι άλλοι να είναι παπαγαλάκια του, παρά άνθρωποι μορφωμένοι που να μπορούν να έχουν λόγο.
Κιαν καποιοι με πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπήκαν τελευταία σε κάποια πόστα, είναι πολύ μικροί ακόμα για να του κάνουν ζημιά, αν αποφασίσουν να πάψουν να είναι έμπιστοι του.
Λες επίσης ότι παντού στον κόσμο οι πρόεδροι είναι που κάνουν κουμάντο στα κόμματα και αποφασίζουν. Έχεις δίκιο. Με τη διαφορά όμως ότι όταν ο πρόεδρος αποτυγχάνει αναλαμβάνει την ευθύνη και παίρνει πόδι οικιοθελώς.
Παραδείγματα στην Ελλάδα Κωνσταντόπουλος, Αλαβάνος, Καραμανλής κ.α.
Που ξέρεις, αν ο αποτυχημένος παραιτηθεί μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του Κωνσταντόπουλου και να αναλάβει πρόεδρος της Ντιναμό Τιράνων. Έτσι για να χει μια καρέκλα προεδρική να κάθεται.

Ιων Δραγουμης είπε...

Ανώνυμε, διακρινω μια αγωνία. Μην αγχώνεσαι, χαλάρωσε. Δεν μιλουσα για σένα όταν έλεγα για κρεμάλες. Για σενα θα βρουμε άλλο τρόπο. Και σε παρακαλώ πολύ έλα και εσύ από δω, από το σύστημα που μας ταϊζει γιατι έχω φάει πολύ και κοντευω να σκάσω. Να φας και εσύ τίποτα. ή για αυτό την έκανες από την άλλη, είδες ότι από δω φαι δεν έχει και έτρεξες από την άλλη που όλο και κάτι περισσεύει..?

ΥΓ 1. Βάλτε και κανένα παρατσούκλι γιατί χάνεστε μέσα στην ανωνυμία και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Εκτός και αν αυτος είναι ο σκοπός. \
ΥΓ 2. Επειδή έπεσε το επίπεδο της συζήτης αποχωρω γιατι ένας σοφός λέει " ΜΗΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗς ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ". Συγνώμη από όλους τους προηγούμενους, το ρητό πάει στο τελευταίο σχόλιο

Κεραύνιος είπε...

Ανώνυμε 27 Ιουλίου 2010 8:04 μ.μ.:
Το ότι σε πιάνει το κεφάλι σου με ό,τι δικό μου διαβάζεις είναι μάλλον τιμητικό για μένα.
Όσο για το ποιος με ταΐζει, ας ανταλλάξουμε βιογραφικά να δούμε ποιος τρώει από που. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να δημοσιεύσω το δικό μου. Την ντροπή μάλλον την αγνοείς γιατί διαφορετικά θα έβρισκες έστω και ένα πραγματικό επιχείρημα να αντικρούσεις αυτά που σε πονοκεφαλιάζουν. Αλλά δεν φταις εσύ η κομμουνιστική νοοτροπία έχει ριζώσει για τα καλά μέσα σας και μόνο έτσι ξέρετε να φαίρεστε.

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2010 12:45 μ.μ. είπε...

Εμένα θα μου απαντήσει κανείς στις απορίες μου στις 28 Ιουλίου 2010 12:01 π.μ.;

Κουμουνιστική νοοτροπία φαίνεται πεντακάθαρα ποιοι έχουν:
μια θλιβερή μειοψηφία που αποκαλούν προδότες αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί τους, κι ας γράφουν με το ψευδόνυμο του μεγαλύτερου Έλληνα εθνικιστή.
Είσαστε τελειωμένοι και δεν λέτε να το καταλάβετε. Δικαίωμα σας, εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Ego o mallakas pos dhen mboro na ton katallavo,gia ti vike tetartos o Kseras??Gia pjio logo???Epidhi eixi vji poles fores stis tileorasis kai eixi milisi gia ta dhikiomata tis EEM??Gia tis metarithmisis pou kani me ton POli Polikroni??I mipos gia ti, poso poli allvanos esthanete gia na dhiaspasi tin EEM!!!!Ta simperasmata dhikasas...

Ανώνυμος είπε...

"Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.

Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.

Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού." Κάπου το διάβασα και πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στον εν λόγο κύριο.

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

αφηστε τις διαμαχες για το ποιος ειναι η δεν ειναι καλος.....ΠΡΕΠΕΙ να ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΜΕ ενα αυτονομο ελληνικο κομμα στιν αλβανια το οποιο θα εχει τιν στιριξει ολον τον βορειοηπειροτων.....ΑΥΤΟ πρεπει να εχουμε ωσ στοχο η μειονοτητα........

Ανώνυμος είπε...

α ρε αλβανοι μαλακεςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

upokritis,pseutis,anthellinas...kserras!!!!!

Δημοσίευση σχολίου