Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σήμερα στη Χειμάρρα συνεδριάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών

Επαφές για θέματα των Απόδημων Ηπειρωτών, έχει με τοπικούς φορείς ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Φώτης Γκαλίτσης, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννινα.
Ο κ. Γκαλίτσης, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, συναντήθηκε με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και το νέο Αντιπρύτανη Γιώργο Καψάλη, ενώ χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε και τα γραφεία του «Π.Λ.». Χθες το βράδυ ο κ. Γκαλίτσης είχε ενημερωτική επαφή με τον Πρόεδρο του νέου Ελληνικού κόμματος «ΜΕGA» στην Αλβανία κ. Χρηστάκη Κίτσιο, από τον οποίο άκουσε τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στον Βορειοηπειρωτικό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα πραγματοποιείται στη Χειμάρρα, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι η δεύτερη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Πρόεδρος του οποίου ειναι ο κ. Χρυσόστομος Δήμου. 
Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στους Ηπειρώτες όπου γης, αλλά και στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 
  
  Στο μεταξύ το Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στα Γιάννινα.
Ειδικότερα, το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 
Θα συμμετάσχουν νέοι Ηπειρώτες απ’ όλον τον κόσμο ηλικίας 18 έως 32. 
«Το Συνέδριο αυτό αποτελεί μια σημαντική αρχή που σκοπό έχει να συνενώσει την Ηπειρωτική Νεολαία» τόνισε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. 
Παράλληλα, την ίδια μέρα, στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης του προγράμματος εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας των απόδημων Ηπειρωτών, που γίνεται στο  Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου. 
ΠΗΓΗ : Πρωινός Λόγος    

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου