Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αλβανοί Σκοπίων: Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία» είναι αποδεκτή από εμάς!

Ιούνιος 15, 2013.
Σκόπια.
Ο αρχηγός του κόμματος  DUI, Αλί Αχμέτι, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, εξήγησε γιατί ανέλαβε διπλωματική επίθεση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σήμερα στη Γερμανία.

«Η κυβέρνηση συνασπισμού κατανοεί ότι πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με την ελληνική πλευρά για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας. Εμείς, οι Αλβανοί έχουμε ενημερώσει προς όλα τα σλαβικά κόμματα για 


εκείνα τα οποία διαφωνούμε.

Δεν συμφωνούμε η χώρα να ονομάζεται «Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία Μακεδονικού Έθνους» ή να παραμείνει το όνομα ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Αχμέτι.

«Οποιοσδήποτε άλλος συμβιβασμός είναι αποδεκτός για εμάς. Όπως για παράδειγμα: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» κλπ.

»Επί του παρόντος υπάρχει μία πρόταση από το μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και ως εκ τούτου το DUI είναι εδώ και έχει αναλάβει διπλωματική δραστηριότητα, καθώς θεωρούμε ότι υπάρχει πιθανότητα και σήμερα να συμβαλλόμενα μέρη να καθίσουν σε κοινό τραπέζι.

Ωστόσο, δεν είμαι αισιόδοξος, ότι λύση θα προκύψει τώρα τον Ιούνιο, προκειμένου να λάβουμε ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ», δήλωσε ο Αχμέτι.
Όσο αναφορά το θέμα που δημοσιεύεται τακτικά ότι, δηλαδή, οι Αλβανοί στα Βαλκάνια θα πρέπει να ζούνε σε ένα κοινό κράτος, όπως λ.χ. μια Μεγάλη Αλβανία, ο Αλί Αχμέτι, δήλωσε:

«Η Μεγάλη Αλβανία είναι μια ιδεολογία που γεννήθηκε στα μεγάλα κέντρα της Σερβίας του Μιλόσεβιτς προκειμένου να απορρίψει τις νομικές απαιτήσεις των Αλβανών που ζούσαν τότε στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

»Εμείς θέτουμε ως προτεραιότητα, για τους Αλβανούς που ζούνε στο νοτιοσλαβικό κράτος, είναι τα δικαιώματα που προβλέπονται από τη Συμφωνία της Οχρίδας, η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ όλων των εθνικών ομάδων που ζουν στο κράτος μας, δηλαδή: Οι Σλάβοι, οι Αλβανοί, οι Βλάχοι, οι Τούρκοι, οι Ρομά, οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι κλπ»

Ο Αλί Αχμέτι, χθες στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται, συναντήθηκε στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον Dr.Hojsgen, έναν από τους στενούς συνεργάτες της εξωτερικής πολιτικής της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ !!! ΟΥΤΕ ΙΛΙΡΙΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ , ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ,Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΖΕΙ ,ΜΑΟ-ΜΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!! ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΝΟΜΟ !!!! ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΓΚΟΛΩΝ ΕΙΣΤΑΙ ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ! ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΗΝΔΩΝ ,ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!!! ΓΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !! ΑΛΑ ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΩΛΙΣ ΕΡΘΗ Η ΩΡΑ !!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ! ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝ!!!ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ !!! ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΝ ? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΞΕΙ , ΕΣΑΙΤΕ- ΗΜΑΡ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην εκστρατεια του προς την Ανατολη ο Μεγας Αλεξανδρος,πρωτο λαο που κατατρωπωσε ηταν οι Αλβανοι στον Καυκασο.Σε συμμαχια με τους Περσες οι Βυζαντινοι τους εδιωξαν απο εκει σαν ταραχοποια στοιχεια.Πηγαν στις Αραβικες χωρες οπου συνεχεια ηταν περιπλανομενοι.Σαν τετοιους οι Αραβες τους ονομασαν Arnaut που στα Αραβικα λεγεται ο περιπλανομεμος.Απο εκει ηρθαν στο χωρο μας.

Ανώνυμος είπε...

Δάκο - Μίζες, Δειναρική φυλή. Βοσκοί αιγοπροβάτων με βοηθό το σκύλο. Δεν γνώρισαν το άλογο και τα βοοειδή. Είναι το ευγενικό άλογο εκείνο που εξευγένισε εκείνες τις φυλές που κατάφεραν να το ιππεύσουν και να ελέγξουν μαζί του και τις αγέλες των βοοειδών.
. Ο Μ. Αλέξανδρος πάνω σε ένα άλογο έφθασε στις Ινδίες.
Το Μαντείο των Δελφών είπε στον Κάδμο να χτίσει μια πόλη (τη Θήβα) εκεί που θα σταματήσει να ξεκουραστεί μια αγελάδα!
Τα περί προέλευσης από τον Καύκασο είναι αστειότητες.

Ανώνυμος είπε...

Προς το 11.39 Η θεωρια της χρησης του αλογου απο την κοινωνια σαν παραγοντας προοδου και πολιτισμου απορριπτεται παταγωδως στην περιπτωση των Μογγολων που στην κυριολεξια ειναι συνδεδεμενοι με το αλογο περισσοτερο απο καθε αλλο λαο και συνεπως με τη βοηθεια του αλογου διεπραξαν τα μεγαλυτερα εγγληματα στην ανθρωποτητα δλδ οπου περασαν αφησαν πυραμιδες με νεκροκεφαλες.Ο ηγετης τους θεωρειται ενας απο τους μεγαλυτερους εγγληματιας που εβγαλε η ανθρωποτητα.Αρα αυτη η θεωρια ειναι αστειοτις Απο το 9.44

Ανώνυμος είπε...

Προς το 2.21. Δεν εξημέρωσαν οι Μογγόλοι το άλογο. Όταν το ίππευσαν οι Μογγόλοι ήταν ήδη ήμερο. Τότε θα μπορούσα να το καβαλικέψω κι εγώ.
Το άλογο το εξημέρωσαν οι πρόγονοί μας πριν από περίπου 6-7 χιλιάδες χρόνια. Παράλληλα δε και τα βοοειδή.
Όσον αφορά για τη θεωρία που κάνετε λόγο εγώ δεν γνωρίζω κάποια θεωρία. Απλώς απόψεις ανταλλάζουμε. Πέραν τούτου, όταν γίνεται μια επιστημονική συζήτηση, έστω και σε μορφή ανταλλαγής απόψεων, δεν χρησιμοποιούνται επίθετα, Εσείς λόγου χάρη χρησιμοποιείτε το επίθετο παταγωδώς ενώ εγώ θα έλεγα ... γιατί όχι ... παταγωδώς.εις το τετράγωνον.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός ρώτησε τα αλβανά πως θα ονομάσουμε το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας μας όταν το απελευθερώσουμε;Αυτό θα το αποφασίσουν οι κάτοικοι της πόλης του Μοναστηρίου και της ευρύτερης περιοχής όπου και θα σχηματιστεί ο 52ος Ελληνικός νομός!

Δημοσίευση σχολίου