Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κ. Περδίκη, σταματήστε να προσβάλλετε τους βορειοηπειρώτες!




Ο κ. Δημητρης Περδίκης μας έστειλε ένα άρθρο με τίτλο «Αλβανικές εκλογές, Τσάμηδες και άλλα πολλά». Θα συμφωνήσουμε στη διαπίστωση του ότι το βορειοηπειρωτικό είναι «ντεμοντέ» (διαφορετικά το διατυπώνει). για την ελλαδική  πολιτική τάξη αλλά και κοινωνία γενικότερα.
Κ. Περδίκη, οι βορειοηπειρώτες το παλεύουν μόνοι τους ενώ οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στηρίζονται σε προσωπικές σχέσεις με ελλαδίτες πολιτικούς, με απώτερο στόχο την πολιτική αλληλοϋποστήριξη ενώ είναι δυσδιάκριτοι οι εθνικοί στόχοι!  Αντί κάποιοι του πατριωτικού χώρου από την Ελλάδα όπως εσείς, να συμβάλετε στην ανάδειξη και επίλυση κάποιον θεμάτων, πέφτετε στον πειρασμό του διχασμού και γίνεστε μέρος του προβλήματος.
Δε φτάνει που υμνείται τον κ. Ντούλε ή κ. τίποτα του βορειοηπειρωτικού, θεωρείτε, προδότες και όργανα των αλβανών όσοι διαφωνούν μαζί σας!!! Εμείς δεν είμαστε επισκέπτες στη Βόρειο Ήπειρο όπως εσείς και ο κ. Ντούλες,  ζούμε  στην ιδιαίτερη μας πατρίδα, έχουμε γνώσει καλύτερα από εσάς για τα πρόσωπα και τις καταστάσεις.

1.Βόρειος Ήπειρος είναι ο τόπος και οι άνθρωποι, είναι αυτοί που φιλάνε Θερμοπύλες, αυτοί που έχουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία και τα κρατάνε ανοιχτά, αυτοί που καλλιεργούν τη γη των πατέρων τους, είναι τα χωριά, τα χωράφια τα λιβάδια, είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας! Δεν μπορείτε όλους αυτούς που παλεύουν για αυτά,  ακόμα και με λάθος τρόπο ή με  απειρία, να τους θεωρείτε όργανα των αλβανών! Δεν καταλαβαίνετε ότι τους προσβάλετε;! 

2.Σταματήστε να τσαμοποιείτε το βορειοηπειρωτικό! Τους τσάμηδες οι ίδιοι οι αλβανοί τους αγνοούν και εσείς με τα γραπτά σας και η ανευθυνότητα του κ, Ντούλε τους ανέδειξε όσο δεν είχαν φανταστεί ούτε οι ίδιοι! Δεν ήμασταν ποτέ υποστηρικτές βουλευτών αλβανικών κομμάτων αλλά είναι ψέματα ότι ο Κ, Μπάρκας επέλεξε τη σιωπή για το «τσάμικο», έγραψε σχετικό άρθρο σε αλβανική εφημερίδα στο οποίο ζητάει να μη ψηφιστεί το ψήφισμα (εδώ). Γιατί δε λέτε επίσης ότι ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού και  σύμμαχος του κ, Ντούλε λέει με περηφάνια πως είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του το «τσάμικο»; Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο τόπος πρέπει επιτέλους να αποκτήσει εκπρόσωπο και ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός δεν μπορεί να γίνει ο μασιάς για το τσάμικο όπως θέλουν  κάποιες υπηρεσίες των Αθηνών.

3. Μην ανησυχείτε για την εκλογή του κ. Ντούλε γιατί δεν τη θέλετε μόνο εσείς, τη θέλουν και τα αλβανικά κόμματα και το παρακράτος, οπότε είναι σίγουρη η εκλογή του. Αν σας είναι χρήσιμη η συμβουλή ενός ανόητου βορειοηπειρώτη, κρατήστε  στο αρχείο τα γραπτά σας γιατί θα σας είναι χρήσιμα σε λίγα χρόνια για κάποιες διαπιστώσεις.




Ακολουθεί το άρθρο του κ. Περδίκη:

Αλβανικές εκλογές, Τσάμηδες και άλλα πολλά



Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης



      Έχει λεχθεί πως οι προσεχείς εκλογές στην Αλβανία είναι οι πλέον κρίσιμες για πολλούς λόγους. Περισσότερο κρίσιμες όμως είναι για την ελληνική εθνική μειονότητα της οποίας διακυβεύεται ακόμα και αυτή η ύπαρξή της με την μορφή που την ξέρουμε.

      Η Αλβανία έχει διαχρονικά, ενιαία και αταλάντευτη στρατηγική ως προς τις επιδιώξεις της περί μεγάλης ή φυσικής Αλβανίας, ως προς τις διεκδικήσεις της απέναντι στις γειτονικές της χώρες και βέβαια απέναντι στην Ελλάδα όπου απροκάλυπτα πλέον η ηγεσία της χώρας μιλάει για αλβανική ΄Τσαμουριά, για γενοκτονία των Τσάμηδων από την Ελλάδα και για αλβανική μειονότητα στην χώρα μας. Ακόμα τα σχέδια της Αλβανίας για αλβανοποίηση της Βορείου Ηπείρου και για πλήρη χειραγώγηση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

      Η Τουρκία αλλού φανερά και αλλού κρυφά βοηθάει ουσιαστικά και ποικιλότροπα την Αλβανία στα σχέδιά της αφενός γιατί στρέφονται κατά της Ελλάδας και άλλων ορθοδόξων λαών αλλά και γιατί βρίσκεται στους σχεδιασμούς της περί ισλαμικού τόξου και νέο-οθωμανισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η Τουρκία, η χώρα που έχει πραγματοποιήσει πλήθος γενοκτονιών, στους ισχυρισμούς της Αλβανίας περί γενοκτονίας των Τσάμηδων από την Ελλάδα. Υποστηρίζει με ζήλο τις αλβανικές αιτιάσεις θέλοντας να δείξει προς την διεθνή κοινότητας πώς να, και η Ελλάδα τα ίδια έκανε.

       Η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, οι εκφραστές του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, διεξάγουν μία άνιση πολιτική μάχη, έχοντας να αντιπαλέψουν τα πανίσχυρα αλβανικά κόμματα εξουσίας αλλά και τους μηχανισμούς του αλβανικού κράτους, παρακράτους και διαπλεκομένων ρουσφετολόγων, μαφιόζων, πουλημένων και λοιπών υποκειμένων, προσπαθεί να εξασφαλίσει την είσοδό της στην αλβανική βουλή, για μια εκ των πραγμάτων αδύναμη εκπροσώπηση, ίσως ενός βουλευτή.

Το Δημοκρατικό κόμμα της Αλβανίας του Σαλί Μπερίσα στα πλαίσια της προσπάθειας χειραγώγησης του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με την μέθοδο της αποστασίας έφερε στους κόλπους του πολλά και σημαντικά στελέχη του Ελληνισμού, τα οποία αντάλλαξαν την εθνική τους ταυτότητα με τα προνόμια της αλβανικής εξουσίας, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά την εθνική τους καταγωγή με την προσήλωσή τους στον Αλβανισμό και στην κομματική πειθαρχεία. Ακόμα η ίδρυση του κόμματος ΜEGA, παρά την εθνοκαπηλεία που επιχειρεί με φράσεις όπως «το κόμμα των Ελλήνων» και ανάλογα σύμβολα και ρητορική, όπως όλα δείχνουν, βρίσκει την στοργική βοήθεια που χρειάζεται, από το Δημοκρατικό κόμμα. Φιλοδοξεί δε να φέρει προς χειραγώγηση οτιδήποτε άλλο μπορέσει από τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

           Η Ελλάδα χωρίς ενιαία και μακροχρόνια εθνική στρατηγική αλλά και ανάλογη αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητα δείχνει πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Τα αριστερά κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής αντιμετωπίζουν τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό σαν κάτι το ανύπαρκτο, εχθρικό ή παντελώς αδιάφορο, κάτι που γι΄αυτούς βρίσκεται μόνο στο μυαλό κάποιων… εθνικιστών, Ελλήνων φασιστών. Στα κόμματα του κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου υπάρχουν πολλές απόψεις, πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες αλλά δυστυχώς και επηρεαζόμενες από το αλβανικό ή φιλοαλβανικό λόμπυ που εργάζεται ακατάπαυστα

και προσπαθεί να περάσει απόψεις ή ακόμα και αποφάσεις. Ένα κυρίαρχο στοιχείο των αλβανικών επιδιώξεων είναι να περάσουν προς Έλληνες πολιτικούς την άποψη πως η Αλβανία νοιάζεται και στηρίζει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και η Ελλάδα δεν χρειάζεται να ασχολείται με αυτό το θέμα. Επίσης πως οι μειονοτικοί δεν χρειάζεται να προσπαθούν να εκπροσωπηθούν στο αλβανικό κοινοβούλιο μέσα από την ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ αλλά να ενταχθούν στα αλβανικά κόμματα.

            Αξίζει νομίζω να αναφέρω τα εξής: Πριν λίγους μήνες το κόμμα των Τσάμηδων PDIU, το οποίο ανήκει μαζί με το MEGA και άλλα κόμματα στην συμμαχία του Δημοκρατικού κόμματος του Σαλί Μπερίσα, έφερε στην αλβανική Βουλή ένα ψήφισμα καταδίκης της… Ελλάδας για την (δήθεν) γενοκτονία των Τσάμηδων. Ο αποστάτης υπουργός του Μπερίσα Σπύρος Ξέρας δήλωσε τότε πως θα υπακούσει σε ότι του πει το κόμμα του. Οι άλλοι δυο «Έλληνες» βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος, ο αποστάτης επίσης Κώστας Μπάρκας και ο Κορυτσαίος Γιώργος Παπάς διάλεξαν την χρυσή σιωπή. Η δύναμή τους ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση στο κοινοβούλιο και έτσι να αποσυρθεί το κατάπτυστο ψήφισμα που στρεφόταν ευθέως κατά της Ελλάδας και για το οποίο ενδιαφερόταν με τον πιο έκδηλο τρόπο ο Τούρκος πρέσβης. Τα ψήφισμα έφθασε κατ΄ αρχάς στην αρμόδια επιτροπή εξωτερικών θεμάτων, εκεί ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε και δέχθηκε ακραίες φραστικές επιθέσεις από τους δυο βουλευτές του Τσάμικου κόμματος, με αποτέλεσμα η επιτροπή να διακόψει την συνεδρίασή της. Τελικά οι Αλβανοί βρήκαν έναν έμμεσο τρόπο να νομιμοποιήσουν το ψήφισμα.

      Ο αποστάτης υπουργός λοιπόν Σπύρος Ξέρας, που κάποιοι στην Ελλάδα πίστευαν πως από την θέση του θα προάσπιζε τα ελληνικά συμφέροντα, χαίρει της στήριξης Έλληνα περιφερειάρχη, ο οποίος ποικιλοτρόπως τον βοηθάει, με τον οποίον συνδέεται με κουμπαριά.

       Κάτω από κάποιες άλλες συνθήκες ο Ελληνισμός της Αλβανίας θα μπορούσε να είναι κυρίαρχο πολιτικό στοιχείο, με την Βόρειο Ήπειρο να ευημερεί κάτω από ένα καθεστώς ευρείας αυτονομίας, όπως ορίζουν εξ άλλου διεθνείς σχετικές συμφωνίες.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

perdikis eshte flamurtari i rilindjes se vorio epirit
a e dini more se me c' burre keni te beni
vetem ai eshte perspektiva dhe e ardhmja
d.m.th. naten e mire

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Περδίκη, δεν θα μπορέσετε ούτε με την ευγένεια, που σας δίνει το μούσι, ούτε με τη σοβαρότητα που θέλετε να επιδείξετε με το ύφος σας να να μαλακίσετε την αλήθεια και να την παραποιήσετε. Μια απλή ερώτηση. Μήπως δεν ήταν ο Μπερίσιας που έθαψε το ψήφισμα των τσάμιδων; μήπως δεν ήταν το Κόμμα του Ράμα και του Μέτα που είπαν ότι θα το ψηφίσουν στη Βουλή;
Δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα, αλλά η αλήθεια παραμένει αλήθεια μη τη χειραγωγείται γιατί είναι ντροπή για έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι που λενε δωσε θαρος στο χωριατι να σ ανεβει στο κρεβατι.....
περδικηηηηηηη....πες αλευρι;;; ο εργοδοτης σου σε γυρευει.....

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε μπάρμπα παρέκει, που θα μας πεις και τη να ψηφίσουμε. Ουστ! Ποιός είσαι εσύ ρε;;;

Ανώνυμος είπε...

Perdhiqi, ute pedhi tiw perdhikas dhen ise. mja pu stirizis to DULE pesmas pjos ine o kubaros tu? An dhen mas ton pis tote na kseris pos se gnorizume ti kumasi ise. Parakratos qe parapliroforiodhotis.
Vastas

Ανώνυμος είπε...

κ.Περδικη,τι παραμυθια ειναι αυτα που τσαμπουνας;Μας λες καπου,οτι το κεαδ δινει τον αγωνα του εναντια σε ολους και ολλα.Αν ηταν ετσι,δεν θα εβγαινε απο το ντουσκο της Λιουσνιας ο Ντουλες στη βουλη.Για 2 ψυφους ο Λουτσης εχασε την επαρχια...Αν τον στηρηζε ο Μπερισια,θα την εχανε την επαρχια;Εξαλου τα γλεντια και τα πανηγυρια μετα μαζι με τους τσαμιδες τα κανατε.Κ'εγω δεν συμφωνω με το να μπουν οι β.ηπειρωτες στα αλβανικα κομματα,αλλα εγω επισης δεν ειδα ποτε και δεν ακουσα κατι να ειπε ,η να εκανε ο εκπροσωπος μας στην αλβανικη βουλη.Και ασε τα παραμυθια σου,δεν εχουν περαση...βορειος

Ανώνυμος είπε...

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες
Μα τι θράσος είναι αυτό. Κάποιος εντελώς άσχετος, πουθενάς, αναλαμβάνει να μας διδάξει πατριδογνωσία. Μα τι είναι ο άνθρωπος, τι δεσμούς φέρει με το χώρο. Διότι έτσι όπως ισχυρίζεται είναι σαν να εννοεί πώς ο Ηπειρωτικός Ελληνισμός, είναι εγκάρσιος, επιπόλαιος, ναΐφ, και χρειάζεται ούτως η άλλως την εισαγόμενη, φωστήρων τύπου σαν του περί ου ο λόγος, άποψη. Δηλαδή, εμείς δεν αγαπάμε τον τόπο μας, παριστάνοντάς μας τον εθνικό επιμορφωτή ο κάθε άσχετος. Το χειρότερο της όλης ασχετοσύνης του, πέραν του ότι ο Ντούλες καμία μα καμία σχέση έχει με όσα του εγκωμιάζει το εν λόγω ανθρωπάριο, μας σνομπάρει εθνικά με ανύπαρκτα για τον έθνος θέματα και δίδει έμφαση στα ανύπαρκτα. Ποιος τον προσκάλεσε αυτόν τον φαρισαίο να μας υποδείξει πατριωτισμό ή τις έννοιες του πατριωτισμού;! Μήπως το ανθρωπάριο προέρχεται από κάποιο εκτροφείο, διότι τέτοιο τυφλοπλόκο, και υπόδειγμα τυφλοπλοκισμού, θρασυδειλίας, να αποκαλεί συμπατριώτες πολιτικούς αποστάτες, αποτελεί άνευ όρου προκλητικότητα.
Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε σε αυτόν τον μοιραίο, πώς όλοι αυτοί που εσείς χαρακτηρίζετε αποστάτες, βαθμολογούνται πατριωτικά άριστα, αγωνίζονται για τον τόπο και τους ανθρώπους του, τους συμπατριώτες, μένουν στον τόπο τους και δεν είναι επισκέπτες, όπως ο κ. Ντούλες, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής πότε από το Ντούσκο της Λιούσνια, πότε από τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, ιδίως το Σ.Κ., δια της κλεπταποδοχής κ.ο.κ.
Ένα πολιτικό σχήμα οφείλει τον πολιτικό του βίο όταν λύνει τα προβλήματα της ομάδας που εκπροσωπεί. Μπορείτε εσείς να τεκμηριώσετε συγκροτημένη πολιτική σκέψη για ένα μόνο επίτευγμα στα προβλήματα του Ελληνισμού του χώρου, από τον κ. Ντούλε; Μα τι λέτε κύριε;! Τι είναι αυτές οι κορώνες που μετριάζετε. Μα αυτός ο Ντούλες, το 2009, δεν άδειασε τους ταμιευτήρες της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ, από τα κύρια στελέχη λόγω της μυστικής συνεργασίας που ο ίδιος είχε συνάψει με το Σ.Κ., θέτοντας το όνομά του ως πρώτου επιλαχόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες του νότου;! Δηλαδή έθεσε τα προσωπικά του συμφέροντα σε πρώτη μοίρα, καταπατώντας τα γενικά εθνικά.
Τα αποτελέσματα στο πολιτικό πεδίο της εσαεί πρωτοκαθεδρίας Ντούλε μαθηματικά είναι 0+0=0. Ο τόπος δεν αναπαράγει τα μηδενικά, αλλά την αναγέννησή του, όπου υπάρχουν ελπιδοφόρες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αποτελούνται από ανθρώπους του μόχθου, επιστήμονες, αυθεντίες του, όχι παρλαπίπες τύπου Ντούλε, ο οποίος δίδει ντιρεκτίβες από Τίρανα και Ιωάννινα. Τις επιλογές είμαστε σε θέση να τις κάνουμε πλέον μόνοι μας, ιδίως για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ως συνεχιστή των ιδεωδών που ο Ντούλες και οι παρατρεχάμενοι στραγγάλισαν, δεν χρειαζόμαστε τους συμβουλάτορες της κακιάς ώρας, του κουτόχορτου ή της βοϊδοσχολής. Ακόμα χειρότερα φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Ο.

Ανώνυμος είπε...

k Perdikh alithebei oti mia mh kibernitikh organosh se sxesh me thn boreio hpeiro einai dikia sou me kati filous sou apo ximara ??

Δημοσίευση σχολίου