Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Όταν ο Γ. Γιάννης ζητούσε από το Μπερίσα να μαζέψει το Ντούλε!

Αδειάζουν τις φαρέτρες ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ!
Όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών, τα δύο κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των ελλήνων στην Αλβανία βγάζουν τις τελευταίες φαρέτρες που διαθέτουν. Όλη την προεκλογική περίοδο, εφημερίδες και ιστολόγια προσπαθούν να μας πείσουν πόσο κακοί είναι οι άλλοι!
Εκτός από τους κάφρους που δεν έχουν ανάγκη από επιχειρήματα, δεν ξέρουμε πόσοι είναι αυτοί που θα ήθελαν να ακούσουν τις προτάσεις των κομμάτων και των υποψηφίων αλλά… τις να τις κάνεις τις απόψεις για το βορειοηπειρωτικό όταν μπροστά μας έχουμε το «μεγαλειώδες» θέμα που λέγεται «τσάμικο». Ένα θέμα που για εμάς τους έλληνες είναι ανύπαρκτο αλλά καταφέραμε να το βάλουμε στην ατζέντα μας! Εξαίρεση αποτελούν δύο νέοι υποψήφιοι στο Αργυρόκαστρο, ο κ. Πούλης και ο Ρούτζιος που αξίζουν τα εύσημα για τον αξιοπρεπή αγώνα που δίνουν καθημερινά παρόλο που οι ελπίδες εκλογής τους είναι μηδαμινές.
  
Το Μέγκα βέβαια ως πρωτοεμφανιζόμενο στον κοινοβουλευτικό στίβο είχε το ακαταλόγιστο και μπορούσε να κάνει όσες προτάσεις ήθελε. Και παρόλο που το προσπάθησε, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά με 3-4 πιασάρικες προτάσεις  που να άγγιζαν το βορειοηπειρώτη ψηφοφόρο.
Από την άλλη οι «Μόνο Ευρωπαίοι» του ΚΕΑΔ και ο κ. Ντούλες που έχουν την εμπειρία να μαζεύουν ψήφους, ήξεραν πολύ καλά πως δε συμφέρει μία συζήτηση επί των ζωτικών προβλημάτων της ΕΕΜΜ αλλά μία πόλωση με βασικά επιχειρήματα το «μπερισικό» και το «τσάμικο» παρόλο που ξέρουν πολύ καλά ότι τίποτα από τα δύο δεν ισχύουν γιατί:
1) Το Μέγκα είχε κλείσει με το ΣΚ και ήταν ο κ. Ντούλες που έβαλε βέτο στο Ράμα για να μη τους δεχτεί και η επιλογή της δεξιάς ήταν μονόδρομος.
2) Για το «τσάμικο» εξηγήσαμε ότι οι ψήφοι του Μέγκα δεν πάνε σε καμία περίπτωση προς όφελος των τσάμηδων όπως υποστηρίζουν ενώ προσπαθούν να αγνοήσουν την παρουσία στην αριστερή συμμαχία του άλλου τσάμικου κόμματος.  Μάλιστα όταν ο κ. Χολέβας τους το υπενθύμισε, «Αυτόνομη» και «Δερόπολη» διέρρηξαν τα ιμάτια τους γιατί είπε ότι «οι δικοί τους τσάμηδες είναι χειρότεροι από τους άλλους»…  
Στα πλαίσια της «μαύρης προπαγάνδας» και ίσως σε ρόλο άμυνας, τα ιστολόγια που στηρίζουν Μέγκα δε θα μπορούσαν να χαριστούν σε ένα παλιό άρθρο του κ. Γ. Γιάννη πρώην προέδρου της Ομόνοιας και σημερινού αντιπροέδρου του ΚΕΑΔ που με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε σε αλβανικές εφημερίδες, ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε πως ο κ. Ντούλες και το ΚΕΑΔ δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Μειονότητα. Παρά την κοτσάνα του που έλεγε στο Μπερίσα να τον συμμαζέψει, πιστέψαμε τότε ότι ο μετριοπαθής κ. Γιάννης έκανε την επανάσταση του αλλά αυτό κράτησε μόνο λίγες μέρες. Στη συνέχεια τους είδαμε να συμπορεύονται, ίσως γιατί κάποιος από τους δύο άλλαξε άποψη ή συμπεριφορά και σίγουρα δεν ήταν ο κ. Ντούλες. Ο κ. Γιάννης στη συνέχεια έγινε αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και ανέλαβε τη θέση κλειδί του μέλους του κόμματος στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ).
Ίσως για τη δική μας άμυνα που κάποιοι μας είπαν «μπερισικούς» τους αφιερώνουμε το άρθρο του κ. Γιάννη για να καταλάβουν τι είναι «μπερισικό». Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε τη βοήθεια του Ράμα (που τον αποθέωναν στο συνέδριο του ΚΕΑΔ) και ούτε του Μπερίσα για να βάλει τάξη στα τις πολιτικής εκπροσώπησης της μειονότητας. Παρά τις διαφωνίες ,πικρίες ή απογοητεύσεις που μπορεί να έχουμε, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η ψήφοι των βορειοηπειρωτών στο ΚΕΑΔ και το Μέγκα, καμία ψήφο στα αλβανικά κόμματα.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Γιάννη, όπως μεταφράστηκε από το ιστολόγιο «Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου» και στη συνέχεια στο πρωτότυπο για όσους γνωρίζουν αλβανικά   
 
 
 
 
22.09.2008

Η απομάκρυνση του Κώστα Μπάρκα από τη θέση του υπουργού αναμένεται να συνοδευτεί με συγκρούσεις ανάμεσα του ΚΕΑΔ και της οργάνωσης της μειονότητας «Ομόνοια». Με ανοιχτή επιστολή, ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης  Ομόνοια Γιάννης Γιάννης και ξάδερφος του Μπάρκα, βγήκε ανοιχτά ενάντια στην απόφαση του Ντούλε και του ΚΕΑΔ, δηλώνοντας πως ο Μπάρκας είχε πάρει την έγκριση της οργάνωσης για να είναι υπουργός εργασίας.

Την  απόφαση για την απομάκρυνση του Μπάρκα, ο Γιάννης Γιάννης την χαρακτήρισε ως «ξεχείλισμα του ποτηριού» του Ντούλε, και άφησε να εννοηθεί πως σύντομα ο Ντούλε θα αμφισβητηθεί και σαν πρόεδρος του κόμματος. « Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, με την υποστήριξη των βουλευτών του και μιας ομάδας ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την Ομόνοια, ούτε με την ελληνική μειονότητα, έχει ανέβει στην «κορυφή του Ολύμπου» και από εκεί εκτοξεύει αστραπές. Ο κεραυνός αυτή τη φορά απευθύνεται στον νυν υπουργό του ΚΕΑΔ. Το μερίδιο της μειονότητας που ψήφισε το ΚΕΑΔ, τα μέλη της Ομόνοιας στη βάση δεν έχουν στηρίξει αυτό το κόμμα και τον αρχηγό του να καταχραστούν και να συμπεριφέρονται σαν «Ζεύς», δεν τους στήριξε κάποιοι να εκπληρώσουν τους εγωισμούς και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες» δήλωσε ο κύριος Γιάννης.  Αυτός τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή «μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω ακούσει ούτε τα τρία τέσσερα τελευταία χρόνια που εγώ υπηρέτησα της Ομόνοιας ως πρόεδρος της, πως ο υπουργός που πρότεινε η ηγεσία της Ομόνοιας δεν έχει χειριστεί καλά της υποθέσεις που ανήκουν στο υπουργείο εργασίας, ούτε δια στόματος του πρωθυπουργού δεν ακούστηκαν αρνητικές αναφορές για την λειτουργία αυτού του υπουργείου, αντιθέτως, όσες φορές έγιναν αναλύσεις του κυβερνητικού έργου, οι εκτιμήσεις ήταν από τις πιο θετικές».

Αυτός ζητάει από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνο να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, να καλέσει τα συλλογικά όργανα για να αποφασιστεί τι θέση θα πάρει και για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μην αποκλείοντας και το ενδεχόμενο της καθόδου και με ένα ξεχωριστό πολιτικό φορέα, όχι σε στήριξη του ΚΕΑΔ. 

Αυτός εκφράζεται και κατά του Ντούλε πως δουλεύει κατά της Ομόνοιας. «Παράλληλα απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Μπερίσια να βάλει φρένο στην πολιτική ανευθυνότητα του Ντούλε, ο οποίος τάσσεται ανοιχτά κατά της συμπολίτευσης, κατά του εκλογικού σώματος, κατά της μειονότητας και την σταθερότητα της χώρας», συνέχισε ο κύριος Γιάννης .  



Πηγή: Εφημερίδα Πανόραμα.            

        

Jani Jani kundër Vangjel Dules: Kosta Barka ministri më i mirë

22.09.2008 06:01

 
Largimi i Kosta Barkës nga posti i ministrit pritet të shoqërohet me përplasje ndërmjet PBDNJ-së dhe shoqatës së minoritetit “Omonia”. Në një letër të hapur, ish-kryetari i kësaj shoqate, Jani Jani, njëkohësiht edhe kushëri i Barkës, kundërshton hapur vendimin e Dules dhe të PBDNJ-së, duke u shprehur se Barka ka marrë vlerësimin e shoqatës për të qenë ministër i Punës. Vendimin për largim, Jani Jani e ka cilësuar si “mbushje e kupës” së Dules, çka nënkupton se së shpejti ai mund të kontestohet dhe si drejtues partie. “Kryetari i PBDNJ-së, me mbështetjen e deputetëve të tij dhe të një grupi të papërfillshëm njerëzish që nuk kanë asnjë lidhje as me ”Omonia”-n dhe as me minoritetin grek ka hipur ”në majën e Olimpit” dhe lëshon prej andej rrufetë. Rrufeja e radhës i drejtohet ministrit aktual të PBDNJ-së. Pjesa e minoritetit që i dha votën PBDNJ-së, anëtarësia e ”Omonia”-s në bazë nuk e ka mbështetur këtë parti që organet dhe lideri i saj të abuzojnë dhe as të sillen si “Zeusë”, nuk i ka mbështetur që disa të kënaqin egoizmin dhe ambiciet personale”, deklaron Jani. Ai thekson në letrën e tij se, “deri më sot unë s”kam dëgjuar, as tre-katër vitet e fundit që i shërbeva ”Omonia”-s si kryetar i saj, se ministri i propozuar nga udhëheqja e ”Omonia”-s nuk ka menaxhuar mirë çështjet që i takojnë kësaj ministrie, as nga goja e kryeministrit nuk kam dëgjuar referime negative ndaj punës në këtë ministri, përkundrazi sa herë janë bërë analiza të punës së  qeverisë vlerësimet kanë qenë nga më pozitivet”. Ai kërkon që kreu aktual i shoqatës, Vasil Bollano, të marrë iniciativat e duhura për thirrjen e organeve kolegjiale, për të vendosur edhe për pozicionin që do mbajë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, duke mos përjashtuar mundësinë e një force politike më vete, jo më në mbështetje të PBDNJ. Ai shprehet dhe kundër Dules se po punon kundër “Omonia”-s. “Njëkohësisht Kryeministrit Berisha i bëj thirrje të frenojë papërgjegjshmërinë politike të z. Dule, i cili po vepron hapur kundër maxhorancës, kundër elektoratit, kundër minoritetit grek dhe kundër stabilitetit të vendit”, vijoi Jani.

Burimi: Panorama Politike

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τον Ντουλε μόνον η ψήφο μας θα τον μαζέψει
ΞΥΠΝΗΣΤΕ………….
Ούτε μια ψήφο στον Ντουλε, μόνον έτσι θα ελευθερωθεί το πολιτικό σκηνικό του Ελληνισμού της Βόρειου Ηπείρου.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ………….

Ανώνυμος είπε...

Τους μαντρώσανε και τέλος ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ανώνυμος είπε...

Ροδη Νταλιανη,ασε τις κουμπαριες στην ακρη και μαζι με τον Καηση,σταματηστε να κανετε προεκλογικο αγωνα για το ΝΒτουλε.Δεν αξιζει το ατομο,μονο ζημια κανει στο β.ηπειρωτικο.Αν ειστε πατριωτες,εχετε χρονο μια βδομαδα να τον στειλουμε πανηγυρικα στο σπιτι του,ητε σ'αυτο στα Γιαννενα,η στα τιρανα.....Απλα να ξεκουμπηθει απο κοντα μας.Ξυπνατε Βουρκαροι,Ριζιωτες,Βαγκαλιατιωτες,ολοι μαζι...ο Ντουλες ειναι επικυνδηνος.....βορειος

Ανώνυμος είπε...

Καλά ε...ε αυτό κι αν είναι νέο! Έλεγε ο Γιάννη Γιάννης τέτοιες αλήθειες; Συγχαρητήρια Γιάννη! Να αγιάσει η πένα σου! Δεν έχει σημασία τι έγινε στη συνέχεια αλλά η αλήθεια να λέγετε. Ο Ντούλες το έχει παραξηλώσει με όλους.

Ανώνυμος είπε...

aderfia ksaderfia kai koumparoi
me to dule prwto pali-kari

kalla krasia

Ανώνυμος είπε...

jani ne katror : stabilizuesi

Ανώνυμος είπε...

yparhei lysi.
oloi oi elines psifo ston puli sti periferia argjirokastrou (gia na min pareksigithw den eimai enantion tou rouxhou uote ehw kati mazi tou, alloste oute ton pouli kserw, aplla mia epillogi isws mas dhwsei edhra)
kai psifo ston kitso stin periferia tis avllonas (ohi yperpsifizontas ton idhio dioti einai toso spoudheos, alla dhinontas ti sfaliara i tis sfaliares sto dule kai oooollous tous allous pou mas odhigisan s' afti tin katantia)
etsi apallasomaste mia kai kali ap' ollous tous dule-ksera-barka...... kai vale kapote mazi stin idhia apartia - amartia tis partis tous.
ehoun omws aftin tin orimotita oi v/ipirwtes kai tin dhinatotita - pithanotita mias alis prooptikis. menei na to dhoume.

Ανώνυμος είπε...

Ψήσανε το Γιάννη Γιάννη
σαν το ψάρι στο τηγάνι
ήτανε κι αυτός σαρδέλα
και τον κάναν πήγαιν - έλα.

Ανώνυμος είπε...

Einai alitheia oti o Giannis Giannis egine malia koyvaria me ton Ntoyle???????? Exw megali agonia gia t mellon toy kead.

Ανώνυμος είπε...

ooo, file mou no malia kouvaria but mialla paparia

Δημοσίευση σχολίου