Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Περιφρουρούμε τις αξίες του «ΟΧΙ». Οι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων δεν μετάνιωσαν.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εορτασμοί της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
 Πανηγυρικά και σε όλο το χώρο όπου ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητας τιμήθηκε η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικής ανάτασης, σύσσωμος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στα πάτρια εδάφη και φίλοι απ’ την Ελλάδα τίμησαν την ιστορική επέτειο, όπου ο Ελληνικός λαός άλλη μια φορά στάθηκε αντάξιος της ιστορίας του.
Αντιτάχθηκε με βαθιά πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου στην απειλή του φασιστικού ολοκληρωτισμού. Στα βουνά και τα δικά μας μέρη γράφτηκαν σελίδες οι οποίες συνεχίζουν να εμπνέουν και να παραδειγματίζουν.
Ειδικά με επιμνημόσυνες δεήσεις στη Δερόπολη, τη Χιμάρα, την Κορυτσά, την Κλεισούρα και τους Αγίους Σαράντα τιμήθηκαν αυτοί που θυσίασαν τη νιότη τους  για την ελευθερία και μια άλλη πορεία της ιστορίας του Ελληνισμού αλλά και όλων των λαών της Βαλκανικής. Το μήνυμα αυτό του ιστορικού «ΟΧΙ» έχει αποθανατιστεί με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που ανανέωσαν την παρακαταθήκη αιώνων.
Ωστόσο εκφράζουμε τη θλίψη και την απογοήτευση καθώς μικρή ομάδα ατόμων, μεταφερμένα από άλλες περιοχές προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια, την ώρα που στην Κλεισούρα τελούνταν μνημόσυνο για τους Ήρωες της Ελευθερίας. Άλλη μια φορά διαπιστώνουμε με λύπη ότι κάποιοι δεν έχουν μετανοήσει για συνεργασίες που διέπραξαν με τις κατοχικές δυνάμεις και με  συνέπεια δεινά για τον Ελληνικό αλλά και τον Αλβανικό λαό. Ο σεβασμός στην μνήμη των νεκρών, ειδικά δε όσων θυσιάζονται για τόσο υψηλά ιδανικά, είναι ιερός και είναι χαρακτηριστικό και του Αλβανικού λαού. Σε μια κοινωνία ανεξιθρησκίας επιπλέον επιβάλλεται ο σεβασμός κατά την ώρα τέλεσης ιερών ακολουθειών. Το αντίθετο είναι ιεροσυλία και καταδικάζεται από κάθε άποψη.
Για άλλη μια φορά ως ΟΜΟΝΟΙΑ αισθανόμαστε βαθιά την παρακαταθήκη που μας άφησαν με τους ηρωικούς αγώνες και τη θυσία τους οι πρόγονοί μας και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε όπως ταιριάζει. Θα περιφρουρούμε τις αξίες που η Επέτειος του «ΟΧΙ» εμπεριέχει: την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό  των αρχών της ειρηνικής συνύπαρξης.

Άγιοι Σαράντα, 28 Οκτωβρίου 2012

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

7 comments:

Αριστερά στην Δερόπολη είπε...

Πόσο ζώα είμαστε ,για πια Ομόνοια μιλάτε, ποιος την είδε την Ομόνοια πουθενά ο κ. Μπολάνος είναι Αμερική μαζεύει χρήματα να ολοκληρώσει την βίλα του και οκ. Ντούλες προσπαθεί να μαζέψει καμιά ψήφο, για τι βλέπε δεν βγαίνε βουλευτής .

Αριστερά στην Δερόπολη

Ανώνυμος είπε...

esu eisai zwo 8.19 giati omonoia o doules kai o bollanos einai????
mipws thes ki esu kana frango????
koprites to mono pou kserete na lete ta franga einai

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κ πολύ καιρό παρακολουθώ μια κόντρα ανάμεσα σε Ομόνοια κ Κόμμα Ελλήνων και αναρωτιέμαι που θα μας βγάλει αυτή η ιστορία. Ο εχθρός και για τους δυο είναι γνωστός. Η μεν ομονοιτες κουρασμένοι κ φθαρμένοι η δε Μεγκαβίτες διψασμενοι κ έτοιμοι για εξουσία. Καλή τύχη σε όλους !!

Ανώνυμος είπε...

τωρα για το MEGA καθαριζει ο ΔΟΝ ΧΙ ΚΩΤΤΗΣ.Ολοι η αλοι τουμεκα

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 22 χρόνια τώρα η ηγεσία της Ομόνοιας δεν έδωσε κανέναν αγώνα ούτε ζήτησε ποτέ τον σεβασμό των Ανθρωπίνων και Μειονοτικών δικαιωμάτων από την Αλβανία, παρόλο που συμμετείχε συχνά και στήριζε την εκάστοτε Αλβανική Κυβέρνηση. Δηλαδή το μόνον που κάνανε ήταν δηλώσεις και ψέματα, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Βορειοηπειρωτών αλλά και της Ελλάδας που τους στήριζε οικονομικά και πολιτικά τρώγοντας το παραμύθι που της σερβίριζαν η ηγέτες της Ομόνοιας.

Ανώνυμος είπε...

I omonia exei kai onoma kai grafeio kai anmiti allo bgazei kai anakoinwseis....oloi oi aloi ti kanoun? Oite mia ankinosi?

Ανώνυμος είπε...

MEGA-LE "2 Νοεμβρίου 2012 4:45 μ.μ." GIA TO POIH BGAZOYN ANAKOINOSEIS KAI POIH OXI KAI GIA TO TI EXEI PROSFERI KAI TI EXEI DIEKDIKISI TO KOMMA TON ELLINWN AYTA TA 2 XRONIA YPARKSIS TOY FILE MOY MPOREIS NA TA DEIS MESA APO TON ISTOTOPO POY EXEI TO KOMMA TWN ELLINWN http://www.mega-eemm.com KAI NA EISAI SE PLIRI ENIMEROSI GIA TA PEPRAGMENA TOY TOPOY SOY!!!

Δημοσίευση σχολίου