Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χρήστος Κίτσος: Είναι καιρός να είμαστε όλοι μαζί, συνεργάσιμοι, χρήσιμοι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στα πατρώα μας εδάφη.

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Προέδρου του Κόμματος Ε.Ε.Μ.Μ. – ΜΕGA  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ΄Ελληνες Βορειοηπειρώτες που μαζικά έδωσαν το παρόν τους στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2011 για την εκλογή Προέδρου και Εθνικού Συμβουλίου στο Κόμμα που φέρει το μήνυμα της αλλαγής, της προόδου και της συσπείρωσης, στο Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA.

       Είναι τιμή μου και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη να αναλάβω σε συνέχεια την καθοδήγηση της προσπάθειας για την υλοποίησηση του οράματος, για την ανάκαμψη της ελπίδας και την επαναφορά της εμπιστοσύνης για ένα καλύτερο μέλλον με τη λαϊκή εντολή .
            Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που προσφέρεται ειλικρινά και ανοιχτά η ποθητή ευκαιρία στους ΄Ελληνες να εκφράσουν άμεσα, ανοιχτά, ελεύθερα και δημοκρατικά τη βούλησή τους για την  πολιτική εκδοχή που τους εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον, που τους αγγίζει την ψυχή και τους συσπειρώνει πάνω στα λεπτά και σοβαρά κοινά προβλήματα που υποσκάβουν διαρκώς την καθημερινότητά τους και πολλά απ’ αυτά έγιναν πλέον χρόνια.
           Οι συνθήκες στις οποίες αναλάβαμε συνειδητά αυτή την ευθύνη είναι εξαιρετικά αμφίβολες για μας, για το έθνος μας και για την ανθρωπότητα γενικώς και επιβάλλεται να σκεπτούμε και να πράξουμε συνετά εις όφελος του κοινού και όχι των προσώπων.
           Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός την Κυριακή που πέρασε έδωσε ακόμα μία παράταση στην ανοχή του να δοκιμάσει τη νέα πρόταση, την πρόταση του Κόμματος των Ελλήνων, του κόμματός μας, για μια πραγματικά αγωνιστική πορεία. Ποτέ μην ξεχνάμε: ο λαός είναι μια μεγάλη θάλασσα, πότε γαλήνια και πότε ταραγμένη, στην οποία επιπλέει εκείνος που προγιγνώσκει. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος μας μάς θέλει κοντά του, σεμνούς να αφουγκραστούμε τη φωνή του και σφυρηλατημένους να αντέξουμε στις δοκιμασίες. Και οποιαδήποτε σειρήνα που προσπαθεί να βασανίζει συνεχώς  τα αφτιά μας, σίγουρα θα χάσει τη φωνή της και θα εξατμιστεί στα θολά νερά της φαντασίας.
            Τα προβλήματά μας είναι συγκεκριμένα: εργασία, παιδεία, πολιτισμός, ασφάλεια, εθνική ταυτότητα. Και η λύση τους δεν απαιτεί πολλά φιλοσοφήματα, αλλά την αλεξανδρινή θεωρία του Γόρδιου Δεσμού: «Υπάρχουμε, προσφέρουμε και διεκδικούμε». Σε κανέναν δε χρωστούμε..
            Η εξαιρετική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία πρωτόγνωρη στο είδος της διαδικασία για μας, επιβεβαιώνει  κατά πρώτον την ορθότητα της απόφασής μας για την ίδρυση του Κόμματος των Ελλήνων ως ελπίδα εκδημοκρατισμού και συσπείρωσης για τον τόπο μας και δεύτερο, στερεώνει το πρώτο βήμα για να έχουμε ασφαλέστερο περπάτημα στη νέα εποχή.
            Είναι καιρός να είμαστε όλοι μαζί, συνεργάσιμοι, χρήσιμοι και απαιτητικοί για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στα πατρώα μας εδάφη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας στάθηκαν δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια, όσους ψήφισαν εμένα είτε τον αξιόλογο συναγωνιστή Δημήτρη Κώτσια, ο οποίος ήταν το δίδαγμα σ΄αυτές τις εκλογές για όσους βλέπουν την αναμέτρηση ως βεντέτα και όχι ως έναν πολιτισμένο διαγωνισμό μεταξύ αδελφών.
             Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους τους αγωνιστές που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε όλη την αλβανική επικράτεια και στην Αθήνα παροτρύνοντας τους ΄Ελληνες του Βούρκου, της Δερόπολης της Χιμάρας, της Κορυτσάς, των Τιράνων, της ΄Αρτας σε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
Με την διεξαγωγή ανοιχτών και δημοκρατικών εκλογών στο Κόμμα των Ελλήνων, εδραιώνονται και επαυξάνονται οι δυνατότητες ώστε οι συλλογικές αποφάσεις να είναι πιο ώριμες και πιο τεκμηριωμένες, αφού ο κόσμος με τη δική του εντολή καθόρισε τους εκπροσώπους του σε κάθε περιοχή για το Εθνικό Συμβούλιο.
             Καλώ όλους τους ΄Ελληνες όπως προσέλθουν στο δικό τους κόμμα, στο κόμμα των Ελλήνων το οποίο μία και μοναδική ιδεολογία σέβεται: τον Ελληνισμό.
Ο πρόεδρος του Κόμματος Ε.Ε.Μ.Μ. - ΜΕGΑ
 Χρήστος Κίτσιος    
Αγ. Σαράντα 08.11.2011
http://www.mega-eemm.com  

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

xrisimi gia to parelthon??? kala re ti pinete ligmena

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη εσένα η ιστορία μας του παρελθόντος δε σε ενδιαφέρει. Αν πρέπει κάτι για να πιεις να το καταλάβεις σου συστείνο το ρακί

Δημοσίευση σχολίου