Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση στην Αθήνα του Χωροταξικού Σχεδίου Ανάπτυξης Χειμάρρας

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: Στρατηγικό Χωροταξικό Σχέδιο Ανάπτυξης

Στις 17 και 18 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στην Χιμάρα η μελέτη για το στρατηγικό χωροταξικό σχέδιο ανάπτυξης του δήμου, το οποίο αποτελούσε αίτημα της κοινωνίας της Χιμάρας ως εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου.

Είναι ένα έργο που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η εταιρεία που πραγματοποίησε την μελέτη είναι ελληνική με διεθνές κύρος και αξιόλογη πείρα σε αντίστοιχα έργα. Τέτοιου είδους μελέτες εκπονούνται σε όλες τις σύγχρονες πόλεις και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές με προοπτικές ανάπτυξης.
Από την στιγμή της παρουσίασής του, το σχέδιο αφού αναρτηθεί στο δημαρχείο και στο διαδίκτυο, θα παραμείνει για δημόσια διαβούλευση για διάστημα δύο μηνών πριν παραδοθεί για ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο διαστημα αυτο η Ενωση Χειμαρριωτών θα οργανωσει δημόσια συζητηση με την συμμετοχή ειδικών, όπου θα εξεταστεί ενδελεχώς το σχέδιο και θα υπαρξουν συγκεκριμενες προτασεις πάντα με γνώμονα το συμφέρον του λαου της Χιμαρας.
Η μελέτη αυτή, η οποία ενδέχεται να γίνει νόμος του αλβανικού κράτους, πρόκειται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Χιμάρας. Για τον λόγο αυτό τονίζουμε πως στην συζήτηση αυτή πρέπει να λάβουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του προτεινόμενου σχεδίου και την κατάρτιση σωστών προτάσεων.

Για την Ένωση Χειμαρριωτών,

Φρέντης Μπελέρης

Πρόεδρος

Σπύρος Κούτουλας

Γενικός Γραμματεύς

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου