Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης: Δεν είμαι φιλέλληνας!


Τι δεσμεύει το Ντούλε και παραμένει στη συμμαχία του Ράμα;
Όταν σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναδείξει την εθνικιστική πλευρά του αρχηγού των αλβανών «σοσιαλιστών» και σύμμαχου του ΚΕΑΔ, συντρόφου Edi Rama, είχαμε δεχτεί έντονη κρητική από τους αναγνώστες μας (μερικές φορές καλοπροαίρετη) ότι είμαστε φιλομπερισικοί, ότι το βλέπουμε ιδεολογικά ενώ το θέμα μας είναι εθνικό κλπ.  Διευκρινίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι ιδεολογικές μας προτιμήσεις είναι για μετά την Κακαβιά, ενώ στη Βόρειο Ήπειρο τα ενδιαφέροντα μας είναι μόνο εθνικά και καμία προτίμηση δεν έχουμε ως προς το μαντρί του αγά Ράμα ή αγά Μπερίσα. Θα προτιμούσαμε .. 

..να είχαμε το δικό μας μαντρί, χωρίς να είμαστε δογματικά αντίθετοι στις συνεργασίες.
Ο Ράμα δεν έγινε ξαφνικά ανθέλληνας, ούτε ο Μπερίσα έγινε ξαφνικά φιλέλληνας, φαίνεται όμως ξεκάθαρα, ότι ο πρώτος έχει για συμμάχους αυτή την περίοδο, ότι ποιο ανθελληνικό ενώ στην ηγεσία του κόμματος του  δεν είναι λίγοι οι ανθέλληνες. Ο Μπερίσα ο Β’, γιατί ο Α’ της δεκαετίας του 90’ δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό, παρέδωσε ολοκληρωτικά τη χώρα του στον ξένο παράγοντα, κυβερνώντας με τη λογική «ότι πουν οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι, αρκεί να μη φύγω εγώ από την εξουσία».  Αυτά ήταν γνωστά από το 2009 τότε που «χρειάστηκε» για πρώτη φορά να γίνει προεκλογική συνεργασία, του μοναδικού κόμματος που εκπροσωπούσε τότε την ελληνική μειονότητα. Το επιχείρημα γα την επιλογή του ΣΚ  λόγω του ότι στη συμμαχία του ΔΚ ήταν το κόμμα των τσάμηδων φαίνεται να μην πείθει αφού αν οι προθέσεις  του προέδρου του ΚΕΑΔ ήταν πατριωτικές, τι τον δεσμεύει να παραμένει στο «μαντρί» του Ράμα, όταν αυτός ο άνθρωπος στην ουσία θεωρεί προσόν το να είσαι ανθέλληνας;;;!!!
Τι δήλωση ότι δεν είναι φιλέλληνας ο αρχηγός των σοσιαλιστών την έκανε στο Κόσσοβο που παραβρέθηκε για την επέτειο της εθνικής εορτής των Αλβανών. Μεταξύ άλλων ο Ράμα είπε:
·         Δεν είμαι φιλέλληνας
·         Ο Μπερίσα, χάρισε τη θάλασσα στους Έλληνες, εμείς πήγαμε την υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο
·         Μόνο οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του Fatos Nano Paneli Majko στήριξαν τον UCK ενώ ο Berisha την θεωρούσε επαναστατική μαρξιστική κίνηση.
Σχετικά άρθρα:
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Αλβανίας επιβραβεύει τον πολέμιο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Για δες κάτι... σοσιαλιστικές συμπτώσεις…

Για να ψηφίσουν οι Αλβανοί στις δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε βοήθεια τον Edi Rama!
Οι «αριστεροί» δεν θα στηρίξουν το Μπολάνο για το Δήμο Χειμάρρας
Οι σοσιαλιστές αρνούνται να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΚΕΑΔ
Το Σχόλιο του Βορειοηπειρώτη

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αν για κάποιον ορθόδοξο είναι εύκολο να δήλωσει Φιλέλληνας σε μια χωρα με 95% μουσουλμάνους( Kοσοβο+Aλβανια) και αυτός ο ορθόδοξος να θέλει να κυβέρνηση αυτήν τη χωρα τότε η ανάλυση σου έχει βάσει.Σε αντίθετη περίπτωση το άρθρο είναι παραταξιακή προπαγαντα.

Ανώνυμος είπε...

OXI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΣΤΕΡΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΒΟΗΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!
ΧΑΝΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

telpiero είπε...

koita me pious simaxoume re gamoto, apo ti mia me tous tsamides k apo tin ali me tous anthelines..
eleos re dule,tin sira tin exei o idrizi;;;
telika fimo,o mpolanos exase apo xondrokefalia i ap'ton anthelinismo tou edi?

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Ιντρίζι δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις ώστε ο Ντούλες να είναι Βουλευτής, γιατί όχι. Έχει μια ολόκληρη μηχανή από πίσω που ετοιμάζει τα δικαιολογητικά για όποια απόφαση του Ντούλε. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο σκοπός _ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ είναι να έχει το Ντούλε βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...

Τελπιερο γεια σου, χάθηκες.
Μη ξεχνάς ότι τώρα ο Ντούλες έχει τρία χρόνια τώρα που προετοιμάζει το έδαφος για να βγει βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Έντι Ράμα. Οι τσάμηδες δεν προσφέρονται ακόμα για το σκοπό αυτό, αλλά έχει η ιστορία γυρίσματα και ο Ντούλες είναι ανεμοστρόβιλος. Δυστυχώς πήρε και την μειονότητα ζ βάρα στις στροφές του.

Ανώνυμος είπε...

Τι σας παραξενεύει εδώ? Μήπως είναι ο δικός μας ο ΓΑΠ φιλέλληνας για να είναι ο Ράμα?
Ανθέλληνες είναι και οι δύο και κάθε μέρα το αποδεικνείουν. Μόνο που κάποια μέρα θα σκοντάψουν
διότι δεν μπορούνε να δουν την τύφλα τους.

Ανώνυμος είπε...

Rama kai Berisha den einai filellines kai to kseroume.
o Rama omws to dilwnei proklitika thelontas na mas dwsei ena ksekatharo minyma :
pws mas exei grammenous sta @@@@ tou !!
Kai ontws mas exei grammenous gia dyo poly symantikoys logous :
1- Exei ena symantiko kommati tou eklogikou swmatos diko tou sti B.H. breksei-xionisei. Einai akrivws oi "ellines aristeroi" eite "patriwtiki aristera" opws prospathisan na aytoapokalestoun.
Ena matso anthrwpoi avouloi,ypakouoi ragiades,xwris ixnos patriwtismou kai aksioprepeias,pou me to prwto sfyrigma toy alvanou arxigou tous Rama,einai oloi sto podi gia to komma, agnowntas kai ta elaxista patriwtika aisthimata mprosta stin aristeroi pseyto-ideologia tous..
ki o typos aytos en eti 2011 dilwnei me kamari anthellin eispratwntas ta xeirokrotimata twn omo-ideatwn tou b.ipeirwtwn...
2- Exei episeis sto tsepaki tou kai deytero tmima tou eklogikou swmatos stin EEM,tous enapomeinantes thamones tou PBDNJ kai tou dule.
To kommati ayto tis eklogikis pitas to exei sigourepsei me poio aplo tropo: den xreiastike na peisei pollous, ta edwse xontra sto dule kai pisw apo ayton akolouthoun oloi oi ypoloipoi katergaraioi tis klikas ,alla kai arketa alla provata, pou apla koimounte panw stis dafnes tis Omonoias tou 1991...
Kai pali o syntrofos Rama deilwnei xwris endiasmous anthellin,xwris o Dule kai i klika na antidra,pws na antidrasei, otan xrwstaei sto syntrofo Rama ???
Gia tous dyo aytous kyriws logous o syntrofos Rama exei kleidwsei ta pragmata stin EEM,kserwntas pws kaneis den tha antidrasei sampws na arxisei na dagkwnei boreioipeirwtes...
afou emeis koimomaste,mexri na mas erthei i seira...

Δημοσίευση σχολίου