Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο μύθος ότι οι ψήφοι του Μέγκα πάνε στους τσάμηδες του PDIU




Τι σημαίνει προεκλογική συνεργασία με τον εκλογικό νόμο της Αλβανίας


Ο Εκλογικός Νόμος στην Αλβανία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2009 και που με ανεπαίσθητες αλλαγές ισχύει και για τις ερχόμενες του Ιουνίου, μπορούμε να πούμε πως είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα για την Ελληνική Μειονότητα. Είναι ένας νόμος που βολεύει μικρά κόμματα που έχουν συγκεντρωμένους ψήφους σε συγκεκριμένες περιφέρειες.  Είναι αντιγραφή του ισπανικού νόμου που βασίζεται στο περιφερειακό σύστημα.
Οι 140 έδρες βγαίνουν από τις 12 περιφέρειες της χώρας όπου ο αριθμός της καθεμιάς είναι ανάλογος του πληθυσμού. Λειτουργεί με το σύστημα της απλής αναλογικής σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά και το κάθε κόμμα λαμβάνει τις έδρες ανάλογα με το ποσοστό του.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν σε μία περιφέρεια έχουμε 20 έδρες και κάποιο κόμμα έχει το 5% λαμβάνει μία έδρα, ακόμα και αν σε όλες τις άλλες περιφέρειες δεν έχει καμία ψήφο. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε δύο ή περισσότερα κόμματα να κάνουν συμμαχίες. Πρακτικά αυτό λειτουργεί ως εξής: Εάν στην περιφέρεια που προείπαμε με 20 έδρες, έχουμε τρία μικρά κόμματα που έχουν από 2%, κανένα από αυτά δε βγάζει έδρα, εάν όμως κάνουν προεκλογική συμμαχία, τότε η συμμαχία τους με το 3x2=6% που λαμβάνουν αθροιστικά, δικαιούται μία έδρα και θα τη λάβει το κόμμα με τους περισσότερους ψήφους. Όταν τα μικρά κόμματα ενταχθούν στη συμμαχία ενός μεγάλου κόμματος τότε το ποσοστό που απαιτείται για την εκλογή της πρώτης έδρας είναι πολύ μικρότερο, περίπου το μισό αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Οι συγχύσεις
Στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί η συνεργασία του ΚΕΑΔ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, δημιουργήθηκαν κάποιες συγχύσεις που νομίζουμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Κατ’ αρχήν να πούμε πως η επιλογή του κ. Ντούλε ήταν η καλύτερη για να φέρει το μέγιστο αποτέλεσμα (άσχετα αν «κατάφερε» να εκλεγεί μόνο αυτός) αλλά ή δικαιολογία χρειάζονταν για την Αθήνα που δεν επιθυμούσε συνεργασία τότε με το ΣΚ γιατί αυτό επηρεάζονταν από ανθελληνικά κέντρα (φάνηκε στο θέμα των θαλασσίων συνόρων) ενώ «το Μπερίσα τον είχαν συνομιλητή στο τραπέζι» όπως έλεγαν κάποιοι παράγοντες.

1η σύγχυση. Ο νόμος σε αναγκάζει σε προεκλογική συμμαχία
Ο νόμος δε σε αναγκάζει καθόλου. Μπορείς να κατέβεις μόνο σου και εάν έχεις τους ψήφους που αναλογούν για ένα βουλευτή τον βγάζεις. Με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών, για μία έδρα στο Αργυρόκαστρο και στην Αυλώνα χρειάζονταν περίπου 9.500 και 8.500 ψήφους αντίστοιχα. Εάν ήσουν σε συμμαχία και είχες μέχρι 4000 ψήφους δεν έβγαζες έδρα και αυτούς τους ωφελούνταν το μεγάλο κόμμα της συμμαχίας, εάν είχες πάνω από 4000 ωφελούσουν εσύ από τους ψήφους των άλλων και έπαιρνες εσύ την έδρα. Για να μη μπούμε σε λεπτομέρειες ας πούμε ότι εντός συμμαχίας έχεις «μπόνους» για εύκολη εκλογή

2η σύγχυση. Με τη συμμαχία χάνουμε την αυτόνομη εκπροσώπηση
Η προεκλογική συνεργασία ή συμμαχία, ενοχοποιήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Όταν είσαι στη συμμαχία δεν χάνεις την αυτονομία σου, είσαι εκεί με το δικό σου σχήμα, οι ψήφοι σου καταγράφονται ξεχωριστά και δεν σε δεσμεύει τίποτα απέναντι στα άλλα κόμματα της ίδιας συμμαχίας. Το μόνο που κάνεις είναι να εκμεταλλεύεσαι τα πλεονεκτήματα του εκλογικού νόμου και το μόνο μεμπτό είναι ότι εκεί που δεν βγάζεις έδρα, τους ψήφους σου τους καρπώνεται το μεγάλο κόμμα που συνεργάζεσαι.  Άρα όταν είσαι εντός συμμαχίας παραμένεις αυτόνομος. Ο πιο σωστός όρος για εκτός από αυτήν θα ήταν το ανεξάρτητος.

3η σύγχυση. Με τους ψήφους του Μέγκα ωφελούνται οι τσάμηδες
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν στη συμμαχία είχαμε μόνο μικρά κόμματα. Όταν αυτά συμμετέχουν στη συμμαχία ενός μεγάλου κόμματος αυτό δεν μπορεί να συμβεί γιατί τα μικρά κόμματα κυνηγούν την τελευταία ή και προτελευταία έδρα του μεγάλου κόμματος και σε καμία περίπτωση οι ψήφοι των μικρών δεν αθροίζονται. Ας το εξηγήσουμε πρακτικά με την περιφέρεια Αυλώνας όπου συμμετέχει στη δεξιά συμμαχία το Ελληνικό κόμμα Μέγκα και το PDIU των τσάμηδων:
Κατά πάσα πιθανότητα η δεξιά συμμαχία θα έχει 5 βουλευτές. Εάν δεν υπήρχαν τα «μπόνους» της συμμαχίας τότε και οι πέντε έδρες θα ήταν του Δ.Κ. Με τα μπόνους και εάν το Δ.Κ. έχει τους ίδιους ψήφους με το 2009 (περίπου 30.500), τότε χάνει τον 5ο βουλευτή αν κάποιο κόμμα της συμμαχία πάρει πάνω από 3.400 ψήφους, χάνει τον 4ο βουλευτή με 4.350 και τον 3ο με 6.100. Οπότε, εάν και δύο έχουν πάνω 4.350 εκλέγουν από μία έδρα, εάν και τα δύο μικρά κόμματα έχουν κάτω από 3.400 δεν εκλέγεται κανείς, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις εκλέγεται αυτός που θα έχει τις περισσότερους ψήφους.  Άρα, το αν το PDIU θα βγάλει βουλευτή δεν έχει να κάνει καθόλου με τους ψήφους του Μέγκα αλλά με την αναλογία που θα έχει με το ΔΚ. Είτε ήταν το Μέγκα στη συμμαχία, είτε δεν ήταν, αυτή η αναλογία δεν θα άλλαζε.
Το αντίθετο μπορεί να συμβεί: Εάν το Μέγκα έχει περισσότερους ψήφους από το PDIU, τότε οι τσάμηδες για να εκλεγούν δε θέλουν μόνο 3.400 (που θα χρειαζόταν αν δεν ήταν το Μέγκα στη συμμαχία) αλλά πάνω από 4.350.
Σε περίπτωση που η δεξιά συμμαχία θα έχει 4 έδρες θα ισχύει ακριβώς το ίδιο, μόνο που οι δύο αριθμοί που κυνηγούν είναι το 4.350 και 6.100  

Συμπέρασμα: Εάν στη δεξιά συμμαχία ήταν ένα από αυτά τα κόμματα, η εκλογή του θα ήταν πολύ εύκολη, τώρα η παρουσία του άλλου θα δυσκολέψει την εκλογή του δεύτερου αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί του πρώτου. Άρα το Μέγκα δεν μπορεί να ωφελήσει το PDIU παρά μόνο να το βγάλει απ’ έξω αν πάρει περισσότερους ψήφους από αυτούς

Σημείωση: Παρόλο που αυτό το κείμενο το ετοιμάσαμε πριν από μέρες, οι σημερινές δημοσιεύσεις άλλων βορειοηπειρωτικών μπλοκ μας αναγκάζουν να κάνουμε την ακόλουθη διευκρίνιση, για να μη φανεί αυτό το άρθρο ως απάντηση στα κείμενα τους.  
Η εμφάνιση του νέου κόμματος ΕΕΜΜ στην ελληνική μειονότητα άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της ελληνικής μειονότητας, χωρίς να είμαστε σε θέση ακόμα να πούμε αν αυτό θα έχει αρνητικά η θετικά αποτελέσματα. Η «αποκλειστική» εκπροσώπηση του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ είχε επαναπαυτεί στο 35-40 % που τους έδιναν οι βορειοηπειρώτες και δεν έκανε ποτέ κάποιο ριζοσπαστικό βήμα για τον «επαναπατρισμό» του 60-65%  που έφυγαν στα αλβανικά κόμματα. Άδειασαν όμως όλες τις φαρέτρες που διέθεταν όταν ήρθε να εμφανιστεί κάτι άλλο ελληνικό.  Η προπαγάνδα και τα ψέματα που δημοσιεύονται σε κάποια μπλογκ, μπορεί να ωφελήσει βραχυπρόθεσμα το σημερινό πολιτικό «μπακάλικο» αλλά πολύ φοβόμαστε πως μακροπρόθεσμα η πρακτική αυτή θα οδηγήσει και τους υπόλοιπους βορειοηπειρώτες στα αλβανικά πολιτικά πολυκαταστήματα. Εκτός και αν ο πραγματικός τους στόχος είναι αυτός γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσεις την  παρουσία του προέδρου της Ομόνοιας Τιράνων στις λίστες του Σ.Κ.Α! Αυτό  κάποτε θα ήταν αδιανόητο!
 Καλούμε τους συμπατριώτες μας να πουν όχι σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο και να απομονώσουν τα στοιχεία που τον καλλιεργούν.

23 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός
Άρα υποστήριξη στο Μέγκα για να πάρει την έδρα από τους Τσάμιδες.

Ανώνυμος είπε...

Ψήφο στο Μεγκα συμαινει θανατος στις χολέρες του ΚΕΑΔ μαζι κ τα τσαμοπουλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΨΗΦΊΖΕΙ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΤΟΥΛΕ ΗΡΘΕ Η ΏΡΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ
ΈΛΑ Κ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΣΠΟΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο στον Μαυρογιαλουρο το Ντουλε
Ψήφο στους Ελληναραδες του Ελληνικου Κομματος
Αυτονομία η θάνατος !

Ανώνυμος είπε...

enw to oti o ksera pige sth pd exei kapoia logikh eksighsh!!
ti se exei piasei kale mou boereiohpiroti kai ta xwneis mono stou sosialistes!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρα το Μέγκα δεν μπορεί να ωφελήσει το PDIU παρά μόνο να το βγάλει απ’ έξω αν πάρει περισσότερους ψήφους από αυτούς.
επισης καλο θα ταν σαν αντικειμενικο μπλοκ να μας παρουσιασεις και τα αποτελεσματα των 2 τελευταιων αναμετρισεων...αν θες και παλιοτερα.
να συγκρινεις τους αριθμους δηλαδη απο την Κ.Ε. και να βγαλεις μερικα συμπερασματα, σκεπτομενος παντα οτι το 2011 ο καθε συμβουλος ετρεχε πρωτα για παρτυ του και επιτα για το κομμα.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας έκανες και μια ανάλυση για το ΚΕΑΔ αν και η εκλογή Ντούλε θεωρήτε δεδομένη. Ευκαιρία να βγάλουμε και 2ο βουλευτή γι αυτό όλοι Μέγκα

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ 11-12....απο πανω...
Στο αλλο στρατοπεδο τα πραγματα ειναι πολυ πιο μπερδεμενα.....κι εξηγω τους λογους...
1- Υπαρχει το κομμα του Ιλιρ Μετα,που εχει θεωρητικα περισσοτερες πιθανοτητες απο το ΚΕΑΔ,λογω του οτι απευθυνεται σε ελληνες και αλβανους ψηφοφορους,αλλα και οι δημοσκοπησεις το δειχνουν πολυ ενισχυμενο.
2- Υπαρχει το νεο κομμα των τσαμιδων που αποτελειται αποτην συνενωση 12 τσαμικων συνδεσμων και οργανωσεων,ποιο σκληροπυρινικο απο το PDIU,απο οτι βγαζει το καθημερινο ρεπορταζ.
3- Υπαρχει η ανεξαρτητη υποψηφιοτητα του Α.Μαλιαϊ¨,η οποια μπορει να ευνοησει, η να επιβαρυνει το εργο του ΚΕΑΔ,αλλα και των αλλων μικρων κομματων της αριστερης συμαχιας...
Ας τα παρουμε με τη σειρα ομως.
Κατ¨αρχην,οτι ισχυει για την δεξια συμαχια ισχυει και για την αριστερη..δλδ οι ψηφοι των μικρων κομματων δεν ευνοουν κανενα αλλο μικρο κομμα παρα το μεγαλο δλδ το ΣΚ, οποτε εαν το ΚΕΑΔ δεν βγαλει βουλευτη,οι ψηφοι θα πανε εις οφελος του ΣΚ κι οχι του Μετα η των τσαμιδων....Εαν μια απο τις εδρες της αριστερας θα παει σε μικρο κομμα,τοτε θα την παρει εκεινο με τις περισσοτερες ψηφους απο τα αλλα, ας ευχηθουμε να ειναι το ΚΕΑΔ…
Ας επισημανουμε πως οσο λιγοτερους ψηφους παρει το ΣΚ μεσα στη συμαχια,τοσο πιο ευνοικα θα ειναι τα πραγματα για τα μικρα κομματα.
Εγω ομως βλεπω καθοριστικο παραγοντα τον ανεξαρτητο αριστερο υποψηφιο κ. Μαλιαϊ¨.
Α- Εαν ο κ. Μαλιαϊ¨ εκλεγει βουλευτης,θα τον κοψει λογικα απο αριστερα,και συγκεκριμενα απο το ΣΚ,αυτο σημαινει πως το πλαφον για τα μικρα κομματα ανεβαινει.Εαν ο κ. Μαλιαϊ¨παρει οριακα τους ψηφους που του χρειαζονται και εκλεγει,πχ 8000 , θα κανει ακομα πιο δυσκολο το εργο στο ΚΕΑΔ,διοτι οι υπολοιποι θα πανε στο ΣΚ, οποτε ανεβαινει το πλαφον.
Β-Εαν ο κ. Μαλιαϊ εκλεγει ,αλλα με πολυ περισσοτερους ψηφους απο του απαιτουμενους,πχ 12000 ,ναι μεν αφαιρει εδρα απο την αριστερη συμαχια, απο την αλλη ομως αφαιρει και ψηφους απο το ΣΚ, οποτε καταβαινει το πλαφον για τους μικρους.(Στην περιπτωση αυτη,βοηθαει και τη δεξια συμαχια,εαν οριακα χρειαστει για τον 5-το βουλευτη, βεβαιως και το ΜΕΓΚΑ).
Γ- Εαν ο Μαλιαι δεν βγει βουλευτης το πιο ευνοικο για το ΚΕΑΔ θα ηταν να παρει οσο πιο πολλους ψηφους,κατεβαζοντας το πλαφον,αλλα οχι τοσους ωστε να δοσει εδρα στους δεξιους,οποτε το πλαφον ανεβαινει κατα πολυ…
Με δυο κουβεντες το ΚΕΑΔ σε σχεση με τον παραγοντα Μαλιαι ευνοειται μονο σε καποια σχεδον χιτσκοκικα σεναρια,οχψι ομως απιθανα εντελως.
Η δεξια συμαχια,αλλα και ειδικα το ΜΕΓΚΑ μονο οφελος μπορει να εχει απο τη συμετοχη Μαλιαι.
Προσωπικα ευχομαι να πανε ολα οριακα,αρα ευνοικα,και τα δυο κομματα ΜΕΓΚΑ και ΚΕΑΔ να βγαλουν βουλευτη…καλη μας επιτυχια.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη
Για να βγάλει η δεξιά συμμαχία 5 βουλευτές χρειαζόταν οι 2500 ψήφοι του ΜΕΓΓΑ.
Ο πέμπτος της δεξιάς συμμαχίας( το ξέρεις καλύτερα από όλους )είναι ο τσαμις ΙΝΤΡΖΙ που όλοι τον γνωρίζουμε .Αν οι 2500ψηφοι δεν πάνε στη δεξιά συμμαχία τότε το αποτέλεσμα για αυτούς θα είναι 4 βουλευτές του ΔΚ και ο ΙΝΤΡΙΖΙ μένει απ έξω.
Μην παραπλανείς και μην προσπαθείς να κοροϊδέψεις με τις μαθηματικές σου αναλύσεις .
Ένα πράγμα είναι σίγουρο ψήφο στο ΜΕΓΓΑ είναι ψήφο στο ΙΝΤΡΙΖΙ.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν μπορείς να ξέρεις πόσους θέλει η δεξιά για τον 5ο γιατί από τις προηγούμενες του 2009 είχε κάπου 3-4 χιλιάδες περίσσευμα. Αυτός που χάνει ψήφους τώρα είναι η αριστερά από το Μάλαι που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική οπότε μπορεί και χωρίς το μέγκα να είχαμε άνετα το 7-5. Στην Αυλώνα οι έλληνες είναι πολύ περισσότεροι από τους τσάμηδες οπότε γιατί πρέπει να είναι αυτοί το φαβορί; Θα μπορούσα να στο πώ και με αριθμούς αλλά μάλλον δεν ωφελεί γιατί δε βλέπω να κατέχεις και πολλά. Ο Ιντρίζι δεν είναι καν υποψήφιος στην Αυλώνα

Ανώνυμος είπε...

Καφετζή 6:18 εσύ που ξέρεις από αριθμούς για πες πόσα δίνεις στον τσάμι τον ομοεθνή του Idrizi αυτόν που έχεις στη δούλεψή σου και θάβει τους Βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη σε καποια σχολια ειχαν γραψει τσιρακια και γλυφτες του υπουργου πως η ψηφος στον Πουλη ειναι ψηφος στον Ταβο και δεν το ειχες διαψευσει..Τωρα ανακαλυψες πως η ψηφος στα μικρα κομματα συνεργασιας μπορει να παει μονο στο μεγαλο;
Επισης μπορεις να μου πεις τελικα ποια ειναι η αποψη σου για αυτους που πολιτευονται με αλβανικα κομματα γιατι απ'οτι εχω καταλαβει αλλα ελεγες παλια και αλλα λες τωρα!Η το λαδι το Δερβιτσιωτικο ειναι πιο νοστιμο;

Κεραύνιος είπε...

Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια για να παραδεχθούν όσοι τότε κατηγορούσαν το ΚΕΑΔ, πως ο δρόμος ήταν μονόδρομος.

Παρ' όλα αυτά βέβαια η παροιμία "με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω" έχει προφανώς βαθειά ρίζα στον βορειοηπειρωτικό χώρο. Πρωταθλητές της κωλοτούμπας οι μαχόμενοι την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν λοιπόν το τσάμικο κόμμα πάρει περισσότερες ψήφους από το MEGA (που θα πάρει αφού το MEGA έχει ελάχιστη δυναμική), πιθανότατα θα εκλέξει βουλευτή εις βάρος και με την βοήθεια του MEGA. Καθώς μπορεί οι ψήφοι του MEGA να μην πηγαίνουν στο αμέσως επόμενο κόμμα αλλά δεν πάνε ούτε στο πρώτο της συμμαχίας. Πάνε στην συμμαχία και επηρεάζουν τον αριθμό βουλευτών της συμμαχίας.

Βοήθησες αρκετά να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα Βορειοηπειρώτη αλλά αν μπορούσαμε να έχουμε μία μετάφραση αντί για περιληπτική εξήγηση των αντίστοιχων σημείων του νόμου θα ήταν πολύ καλύτερα (τόσους νομικούς έχουν τα κόμματά μας αλλά ποιος να κάτσει να γράφει τώρα).

Όσο περνούν οι μέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο για όποιον θέλει να δει. Το γεγονός και μόνο πως περισσότερο αγώνα υπέρ του MEGA κάνει ο Ξέρας και ο Μπάρκας παρά ο Κίτσιος σημαίνει πολλά. Σημαίνει πολλά σε συνδυασμό με την δεδηλωμένη αυτή την περίοδο αγάπη των δύο αυτών προς τον Μπερίσα και τους Τσάμηδες. Το γεγονός ότι το MEGA κατασκευάστηκε για να αφανιστεί πολιτικά η ΕΕΜ γίνεται πλέον εμφανές σε όλους. Η μόνη μου ελπίδα είναι να το δουν αυτό όλοι οι Βορειοηπειρώτες που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να τελειώνουμε μία και καλή με αυτό το φίδι που φύτεψαν στον κόρφο μας οι Αλβανοί.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κεραύνιε, δεν ξέρω αν είναι μόνο εντύπωση μου αλλά αρχίζεις να χάνεις την αντικειμενικότητα και γίνεσαι σπασίκλας.
Το νόμο δεν των εξηγούν επίτηδες για να λένε το παραμύθι που τους βολεύει. Όπως για παράδειγμα αυτό που «πίστεψες» και εσύ ότι ο συνεργασία με το Σοσιαλιστικό ήταν μονόδρομος

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κομμάτι η κοπελιά στη φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Κεραύνιε είσαι πολύ κόπανος και απο πολιτική βλέπεις ως εκεί που κατουράς. Γιατί δεν βλέπεις το κακό που έκαμε στην Χειμαρα αυτός που εσύ πιστεύεις και στηρίζεις; Ο Μπολάνος ο Ντούλε με το Ράμα μας χαντάκωσαν και εσύ μου λες για θεωρίες του κόλου.

Ανώνυμος είπε...

Ο βορειοηπειρωτης κατηγορησε τον Κεραυνιο πως χανει την αντικειμενικοτητα του!
Και εγω που ειμαι ρατσιστης κατηγορω τον Χιτλερ για ρατσισμο θα μου πεις αλλα ετσι ειναι η ζωη!
Αιμαι Τιμη Χρυση Αυγη τη Βορειο Ηπειρο μας θα παρουμε εμεις!
Τσιρακια των αλβανων σας τα λεει καλα ο Κεραυνιος.. αλλα δεν θα καταφερεται να παιξεται τα παιχνιδια των αλβανων γιατι ημαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και θα πολεμησουμε για την εθνικη μας Ανεξαρτησια μεχρι την τελευταια σταγονα του αιματος μας!

Ανώνυμος είπε...

1. Σοσιαλιστικό Κόμμα 47.284 / 44,6 % / 6 βουλευτές
2. Δημοκρατικό Κόμμα 30.310 / 28,59 % / 4 βουλευτές
3. ΚΕΑΔ 6.068 / 5,72 % / 1 βουλευτής
4. Κόμμα Δικαιοσύνης και Ένταξης (τσάμηδες) 4.932 / 4,65 % / 1 βουλευτής
5. Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης 3.810 / 3,59 %
Ξερετε τι σημαινει αυτο; Πως για να μην βοηθησει το μεγκα τους τσαμηδες αλλα να γινει το αντιθετο πρεπει το μεγκα να παρει 4.933! Αυτο δεν προκειτε να συμβει για κανεναν λογο και το γνωριζουν ολοι.. Αρα ψηφος στο μεγκα σημαινει ψηφος στους τσαμηδες!

Βορειοηπειρώτης είπε...

5.21, μάλλον δε θες να καταλάβεις ή έμαθες να κάνεις το κουτό φερέφωνο.
Είπαμε ότι η δεξιά συμμαχία χάνει την τελευταία έδρα με 3.400 ψήφους. Άρα αν το τσάμηκο πάρει τους ίδιους με την προηγούμενη φορά όχι μόνο δεν χρειάζονται οι ψήφοι του μέγκα αλλά έχει και 1.500 περίσσιους. Μακάρι να πάρει λιγότερους από το μέγκα ή απο 3.400 για να μη βγει αλλά η ψήφοι του μέγκα σε καμία περίπτωση δε θα μετρήσουν για τους τσάμηδες όπως και το αντίστροφο.
Στη μόνη περίπτωση που οι ψήφοι του Μέγκα μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά (το έπιασε μόνο ο Κεραυνιος) είναι αν οι ψήφοι των τσάμηδων είναι μεταξύ 3.400 – 4.350, το μέγκα να έχει λιγότερους, πχ 3000, και αυτοί οι ψήφοι να είναι απαραίτητοι για το 7-5 από το 8-4. Αλλά σε αυτή την περίπτωση του 8-4 μπορεί να βοηθηθούν οι τσάμηδες που είναι στην αριστερά. Έτσι με την ίδια λογική, επειδή το Κεαδ έχει περίσσευμα ψήφων( 6000 αντι για 4000), οι επιπλέον ψήφοι του πάνε ακριβώς για τη διευκόληνση της εκλογής των τσάμηδων της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Ego nomizo oti i tsamides tou kommatos pou einai stin aristeri simaxeia einai kali, afto to leei sinexia kai o dule, o dule leei oti i tsamides pou einai sti simaxia tou Mperisia einai kaki
Ti vlakies tha akousoume akoma....

Ανώνυμος είπε...

Εισαι το μεγαλυτερο φερεφωνο και μιλας για φερεφωνα!
Οι τσαμηδες της αριστερας ειναι ανυπολογιστη δυναμη..Δεν βοηθιουντε ουτε με 2,500 παραπανω ψηφους!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κεραύνιε με ότι γράφεις μου θύμησες την ατάκα του μπάρμπα Γιώργου σε μια παλιά ελληνική ταινία: «Στραβομάρα βόδι!» Την Ντουλεμπετσογιάννηκη σχολή έχεις βγάλει; Αλλιώς πώς να κάνεις τέτοιες αναλύσεις; Θες να πείσεις την αφεντιά σου για ότι γράφεις, γιατί οι βορειοηπειρώτες κάθε μέρα και περισσότερο καταλαβαίνουν πως το ΜΕΚΓΑ είναι κόμμα των Ελλήνων, και τα γραφόμενα σου είναι παραπλανητικό ψέμα, που ρίχνει χολή και δηλητήριο στην ελληνικότητα του τόπου, στους ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν στα πάτρια εδάφη, στην αιματοβαμμένη γη των προγόνων τους. Εσύ κάθεσαι σε κάποιο ελλαδικό καναπέ δεν ξέρω που, σε τριματίζουν αυτοί που πουλάν την πατρίδα μας και γράφεις σαν μηχάνημα ότι εκείνοι σου ψιθυρίζουν. Δεν είσαι μόνο σπασίκλας που σε χαρακτηρίζει ο βορειοηπειρώτης, αλλά και επικίνδυνος. Τι σχέση έχει ο Μπάρκας με τον Ξέρα που μας γράφεις πως τρέχουν περισσότερο για ψήφους του Μέγκα αυτοί και όχι ο Κίτσιος! Που τις βρίσκεις τέτοιες σαχλαμάρες και τις γράφεις; Πάει να πει σύμφωνα με σένα, τρέχει να δώσει ψήφους στο ΚΕΑΔ του Ντούλε ο Έντι Ράμα και ο Κώτσιο Κοκδήμα. Κούνια που σε κούναγε και δεν αναποδογύρισε…
Γοραντζινός

Κεραύνιος είπε...

Ανώνυμε 25 Μαΐου 2013 - 3:23 μ.μ., Κανενός Μπολάνου και κανενός Ντουλε υποστηρικτής δεν είμαι. Ήμουν και θα είμαι όμως υποστηρικτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Μπολάνος αντικειμενικά ήταν αν όχι ο πιο καλός σίγουρα ο πιο παραγωγικός δήμαρχος που είχε ποτέ ο δήμος της Χιμάρας. Και ο μόνος που προήγαγε και διαφύλαξε τον εθνικό χαρακτήρα της περιοχής.
Το να μιλούν οι του MEGA για Χιμάρα είναι σαν να μιλά ο Χίτλερ για Εβραίους. Γιατί κάτι αντίστοιχο προσπάθησαν να κάνουν με τα άτομα που επέλεξαν να εκπροσωπηθούν. Γοραντζινέ, σας βαρέθηκε ο κόσμος τις κότες του πληκτρολογίου. Αν θες να μου επιτεθείς προσωπικά είναι πολύ εύκολο να με πετύχεις στα μέρη σου. Και αν διαθέτεις γεννητικούς αδένες τα λέμε από κοντά. Πολιτική ανάλυση δεν έκανα εγώ την έκανε ο "Βορειοηπειρώτης". Εγώ απλώς ανέδειξα ένα από τα στοιχεία της που δεν ήταν τόσο τονισμένο.
Τέλος, για όλους τους ψευτοπατριώτες του ΚΕΑΔ και του MEGA όσο κάθεστε και μετράτε αν ο Ράμα είναι καλύτερος από τον Μπερίσα ή το ανάποδο είστε καταδικασμένοι να φέρετε τον χαρακτηρισμό του λαμόγιου ρουφιανάκου. Και ενώ όλοι οι Τσάμηδες είναι ίδιοι, έχει σημασία αν οι μεν μαζεύουν 100.000 ψήφους και οι δε 100.

Δημοσίευση σχολίου