Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αναβίωση παραδοσιακού Βορειοηπειρωτικού Γάμου!
Ελληνικό - Αργυρούπολη, Ιούνιος 2013

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «ΧΑΟΝΕΣ»,  ξεκινάει την διαδρομή του διοργανώνοντας την πρώτη εκδήλωση - δρώμενο, με τίτλο «Παραδοσιακός  Βορειοηπειρώτικος Γάμος»
Προσκαλούμε  όλους τους συμπατριώτες μας αλλά και όλους τους φίλους της Βορείου Ηπείρου, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το ξεκίνημα του, που έχει ως στόχο και σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού και παραδόσεων μας.

Με δεδομένο ότι για πρώτη φορά επιχειρείται τέτοιο δρώμενο που αφορά την παράδοση μας .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Σουρμένων (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Θωμά) στο Ελληνικό και ώρα 20:00 μμ.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του δρώμενου  έχει αναλάβει η καταξιωμένη χοροδιδάσκαλος κυρία Βαρβάρα Μπότσαρη  γνωστή για το πλούσιο και καλλιτεχνικό έργο της προς την παράδοση μας.
Στην παράσταση της αναβίωσης του γάμου θα συμμετέχουν 80 μέλη  και φίλοι  του συλλόγου.
Σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε τη χαρά μας, με τους ήχους του κλαρίνου και τα πολυφωνικά τραγούδια  του τόπου μας, καθώς και της παραδοσιακές μας πίτες.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
«ΧΑΟΝΕΣ»

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βαρύ όνομα "ΧΑΟΝΕΣ".Αλλά και πολύ πετυχημένος. Πολιτισμός μια άγνωστης εποχής, που χάνετε στο χρόνο και μας τον επαναφέρουν με επιτυχία οι άνθρωποι που τον ανακάλυψαν. Αν στο δρώμενο θα έχουνε και κλαρίνα, τότε θα βάλουν σε σκέψεις, τους γύφτους, που λένε πως αυτοί μας έφεραν στην ήπειρο τα κλαρίνα. Ιδού η Ρόδος....

Ανώνυμος είπε...

"η καταξιωμένη χοροδιδάσκαλος κυρία Βαρβάρα Μπότσαρη γνωστή για το πλούσιο και καλλιτεχνικό έργο της προς την παράδοση μας"

ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Η λαογραφία η παράδοση και ο πολιτισμός κάθε φυλής ,χώρας ,έθνος δεν καλύπτεται συγκυριακα η σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλα όλο το φάσμα της ζωής και ιστορίας μας .
Ακριβώς εδώ θα απαντήσω στο πρώτο μας φίλο για το σχόλιο του ,η μουσική μας παράδοση ειναι και το Κλαρινο ειναι μέρος αυτής μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές με αυτο ,και απαραίτητο να λαμβάνει μέρος .
Οσο για το χωριό της Κυρίας Μποτσαρη ειναι η
Λεπτοκαρυα Θεσπρωτίας που ανήκει στα όρια της Χαονιας για εμάς η ηπειρος ειναι μια !!!!!!
Γιάννης Παναγιωτου
Προεδρεύοντα της πρωσορινης διοικουσας επιτροπής

Ανώνυμος είπε...

"για εμάς η ηπειρος ειναι μια !!!!!!" -Σωστός ο πρόεδρος.
Επαυξάνω:-ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ!!!!!!"

Δημοσίευση σχολίου