Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή και βιογραφικό του υποψηφίου του ΚΕΑΔ Άλκη Πούλη στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου



Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλοι και συνέλληνες,
Εκφράζω καταρχάς τις προσωπικές μου ευχαριστίες στους φίλους μου για την μέγιστη τιμή που μου έκαναν με την πρόταση να κατέλθω υποψήφιος στις εκλογές με τη σημαία της Ομόνοιας ως πρώτος στη λίστα του συνδυασμού τους Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, μιας περιφέρειας με έντονο ελληνικό στοιχείο που αποτελεί απόρθητο κάστρο των Αλβανικών κομμάτων εδώ και 20 χρόνια.
Οι εποχές που διανύει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι από τις πλέον δύσκολες και κρίσιμες, σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η Ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» τους απανταχού βορειοηπειρώτες με άμεσες επιπτώσεις στην επιβίωση της ιδιαίτερης Πατρίδας μας, των συμπατριωτών και πατεράδων μας που διαβιούν στα πάτρια εδάφη.

Η εγγενής  αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας για τα προβλήματα μας, που εντάθηκε σε σχεδόν «εχθρικό» επίπεδο εν μέσω κρίσης, καλεί όλους εμάς του νέους βορειοηπειρώτες να συνταχθούμε και να προσφέρουμε λύσεις με τις γνώσεις μας χωρίς ανταλλάγματα και καρέκλες, μακριά από προσωπικά συμφέροντα, μικροπολιτικές και αλεξιπτωτιστές βορειοηπειρωτάρχες στις δύο πλευρές των συνόρων.
Ο αλβανικός εθνικισμός  και ο νεο-οθωμανισμός που υποθάλπουν στα σπλάχνα τους τα Αλβανικά κόμματα σε συνδυασμό με την αντίσταση της Αλβανικής άρχουσας τάξης να ενταχθεί στις Ευρωπαϊκές Δομές,  συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά προβλήματα στη μειονότητα, αλλά και στον ίδιο τον αλβανικό λαό. Μια άρχουσα τάξη που υποδαυλίζει οργανωμένα και συστηματικά κάθε προσπάθεια Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχοντας παράλληλα ως στόχο τις περιουσίες μας, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την ίδια μας την επιβίωση.
Η διάσπαση και η εν γένει εσωστρέφεια που έχει προέλθει από «καλοθελητές» και «πολιτευτές» ένθεν και ένθεν, εντεταλμένους ή μη, τα λάθη, οι παλινωδίες και η αδιαφορία ΟΛΩΝ ΜΑΣ,  μας έχουν οδηγήσει σε έναν επικίνδυνο εθνικά βάλτο γεμάτο λάσπη που αλληλοεκτοξεύεται κατά το δοκούν. Καιρός λοιπόν να δούμε πως θα συσπειρώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου εναντίον των πραγματικών προβλημάτων και των «ευεργετών» της αριστερής ή δεξιάς τσέπης.
Ο Αλβανικός εκλογικός νόμος δεν ευεργετεί την ανεξάρτητη κάθοδο της μειονότητας στη Βουλή ειδικά εν μέσω κλίματος διάσπασης και αλληλοσπαραγμού. Η παρουσία μας στην Αλβανική Βουλή, απαραίτητη προϋπόθεση για να ακούγεται η φωνή μας στα κέντρα αποφάσεων, είναι μιας τεχνικής υφής, και όχι προγραμματική, προεκλογική συμφωνία με τον λιγότερα επιζήμιο εθνικά και περισσότερο ευρωπροσανατολισμένο συνασπισμό, εντός των ορίων και κόκκινων γραμμών του ελληνισμού.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία της άποψης, τη χάραξη ειδικών και συνολικών πολιτικών για την μειονότητα είναι η μη ένταξη σε Αλβανικά Κόμματα λόγω της ηθικής και οικονομικής δέσμευσης που αυτή προϋποθέτει. Η 20ετής ιστορία έδειξε ότι, ανεξαρτήτως καλής ή κακής διάθεσης, η κομματική ταυτότητα υπερτερεί της εθνικής συνείδησης. Να μην ξεχνάμε όμως ότι, εν καιρώ κρίσης, τα μικρο-οικονομικά συμφέροντα, οι μικρο-εξυπηρετήσεις, οι διορισμοί και η αφαίμαξη του δημοσίου χρήματος εξυπηρετούνται καλύτερα εντός των Αλβανικών Κομμάτων. Αυτά είναι τα όπλα των αντιπάλων μας. Ας επιλέξουμε κάποια στιγμή ως Έλληνες Βορειοηπειρώτες μεταξύ προσωπικού μικροβολέματος και συλλογικής επιβίωσης. 
Τα «όπλα» αυτά μπορούν μόνο να αντιμετωπιστούν με συνολικές πολιτικές, με αναπτυξιακές δράσεις, με Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με καινοτομίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, με σύνταξη περιφερειακών πολιτικών ανεξαρτητοποίησης από την κεντρική εξουσία, με προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στην πατρίδα μας, κ.α.
Αυτή είναι η γνώση μας, η δύναμη και το πλεονέκτημά των νέων Βορειοηπειρωτών. Και σε αυτό έχουμε την ανοικτή και πλήρη στήριξη από τους Ηπειρώτες και Έλληνες απανταχού της Γης.  Οι Βορειοηπειρώτες είμαστε κατά πλειοψηφία Ευρωπαίοι Πολίτες, ενταγμένοι στις Ευρωπαϊκές Δομές, με εξαιρετικό επίπεδο σπουδών και με μία νεολαία που ξεχειλίζει ελληνισμό και όρεξη να προσφέρει στην πατρίδα. Σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της Αλβανικής Κοινωνίας μπορούμε να είμαστε η ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Χώρας.
Η επιλογή είναι καθαρά δική μας. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα.
Ξεκινάμε λοιπόν μια προσπάθεια αναγέννησης του τόπου στην οποία δεν περισσεύει ΚΑΝΕΝΑΣ. Με διαφορετικό ήθος, με διάλογο, με συγκεκριμένες λύσεις και απόψεις, χωρίς ύβρεις, λάσπη και πισώπλατα μαχαιρώματα. Καλούμε όλους τους αντιπάλους μας που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάπτυξη του τόπου σε ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ μπροστά στους βορειοηπειρώτες όπου και όπως αυτοί το επιλέξουν.
Ας ξεκινήσουμε μια νέα εποχή με νέα ήθη, ανοικτά χαρτιά και λύσεις για τον τόπο.
Δηλώνω με προσωπική μου ευθύνη ότι ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ που υβρίζει ή πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα δεν θα προέλθει από την ομάδα των υποψηφίων της Ομόνοιας στο Αργυρόκαστρο, δεν μας εκφράζουν τέτοιες τακτικές και ούτε θα απαντάμε σε τέτοιες προκλήσεις. Όσοι «καλοθελητές» ή «αντίπαλοι» επιλέξουν αυτό το δρόμο δεν μπορούν να αποτελούν λύση για το μέλλον του τόπου.
Καλώ όλους τους νέους, άφθαρτους, αδέσμευτους βορειοηπειρώτες και φιλοευρωπαίους  αλβανούς να κάνουν το πρώτο βήμα: να μας γνωρίσουν, να τους ακούσουμε, να μας προκαλέσουν, να βρούμε λύσεις, να ανεβάσουμε τον πήχη για τον τόπο μας.
Για το μέλλον λοιπόν με αίσθηση ευθύνης και καθαρότητα δερβιτσιώτικης ψυχής,
Φιλικά,
Άλκης Πούλης
Επίσημη επικοινωνία: alkis.omonoia@gmail.com

Ακολουθεί  σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Αλκιβιάδης Πούλης του Μιχάλη
Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων - Επιχειρηματίας
Γεννηθείς το 1975 στη Δερβιτσιάνη Αργυροκάστρου. Έγγαμος χωρίς τέκνα.
Ζει μόνιμα στα Ιωάννινα και στη Δερβιτσιάνη.

Σπουδές
Αριστεύσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Αλβανία με 10/10. Από το 1985 έως το 1989 συμμετείχε και βραβεύτηκε επανειλημμένα με χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Το 1991 μετεγγράφει στο 5ο Λύκειο Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με άριστα.
Το 1992 και 1993 έλαβε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Ήπειρο. Το 1992 συμμετείχε  στην Πανελλήνια Ολυμπιάδα Μαθηματικών και βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το 1993 εισήχθη ως τρίτος στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσω των Γενικών Πανελληνίων Εξετάσεων.
Έλαβε Πτυχίο Μηχανικού Λογισμικού και Πληροφορικής με Άριστα το 1998 και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης επίσης με Άριστα το 2001.
Είναι ενεργό μέλος Ελληνικών, Αλβανικών και Ευρωπαϊκών Επιστημονικών  Ενώσεων.
Γνωρίζει άπταιστα Ελληνικά, Αλβανικά και Αγγλικά, χειρίζεται σε βασικό επίπεδο και άλλες γλώσσες.

Εργασιακή Εμπειρία
Από το 1996 έως σήμερα εργάζεται ανελλιπώς ως Ερευνητής και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων σε Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Αλβανία.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 έργα έρευνας, καινοτομίας, περιφερειακής ανάπτυξης ως ερευνητής Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, ως διευθυντής ανάπτυξης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως ελεύθερος επαγγελματίας και πρόσφατα ως επιχειρηματίας.
Ενδεικτικά έχει εργαστεί σε έργα:
·         Τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών με εφαρμογές
o   στην ιατρική, την τηλεϊατρική για υποστήριξη ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες
o   στον πολιτισμό και την προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος,
o   στον τουρισμό με νέα μέσα και κινητές συσκευές,
o   στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την συμμετοχική δημοκρατία
o   στο διάστημα
o   στην οδική ασφάλεια
·         Ευρωπαϊκών στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης
o   Έξυπνες πόλεις
o   Τηλεματικά Περιφερειακά Δίκτυα
o   Διαπεριφερειακά συστήματα ηλεκτρονικής υγείας
o   Στρατηγικά Σχέδια Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
o   Στήριξη Επιχειρηματικότητας ειδικών ομάδων πληθυσμού: νέων επιστημόνων, γυναικών και κοινωνικών επιχειρήσεων
Στην διάρκεια της ερευνητικής του καριέρας του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οργανισμούς και βιομηχανίες όπως οι Ευρωπαϊκές Διευθύνσεις Έρευνας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Νέων Ψηφιακών Μέσων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής  Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, τα Κέντρο Ερευνών της Mercedes-Benz και της FIAT, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Ιταλικής Δημοκρατίας,  το Υπουργείο Ανάπτυξης, κ.α.
Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Άρτας, Βέροιας, Ιωαννιτών, Μετσόβου κ.α. με κύριο αντικείμενο τη συγγραφή, υποβολή, διαχείριση και υλοποίηση διασυνοριακών και περιφερειακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ελλάδα – Ιταλία, Μεσόγειος, Αδριατική, Ελλάδα-Αλβανία, Ψηφιακή Σύγκλιση κ.α. Έχει εργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Περιφερειών στη διαμόρφωση αποκεντρωμένων αναπτυξιακών πολιτικών σε Καταλονία, Νότια Γαλλία και Βόρεια Ιταλία (αυτόνομη περιφέρεια του Τρέντο).
Είναι επίσημος αξιολογητής και ελεγκτής ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις, Διεθνείς Συνεργασίες και Συνεργασία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δραστηριότητες στην Πατρίδα
Από το 2005 έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Πατρίδα με αρχικό αντικείμενο την υποστήριξη των βιομηχανιών/βιοτεχνιών στις μελέτες εκσυγχρονισμού τους, στην άντληση διεθνών επιδοτήσεων και στην προβολή των προϊόντων μέσω διαδικτύου.
Από το 2009, ως μέλος Ευρωπαϊκών Ομάδων Εργασίας, έχει συμμετάσχει ως παρατηρητής στην αξιολόγηση της πορείας των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αλβανία, στη διαβούλευση για δράσεις διάχυσης και στον στρατηγικό σχεδιασμό μέσω του προγράμματος προ-ενταξιακής βοήθειας IPA.
Το 2011 ήταν συντονιστής μιας τεράστιας προσπάθειας δικών μας επιστημόνων για την υποστήριξη των Ελληνικών Επαρχιών και Δήμων στην υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013.
Το 2012 ίδρυσε εταιρεία συμβούλων, καινοτομίας και έρευνας στη Δερβιτσάνη. Το Τμήμα Συμβούλων της εταιρίας παρέχει πλήρη υποστήριξη στις Ελληνικές Επαρχίες και στους Αλβανικούς Δημόσιους Φορείς στα Προγράμματα Ελλάδα-Αλβανία, Αδριατική, Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ.α. Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ήδη εξάγει Τεχνογνωσία και Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής κατά παραγγελία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α.
Πολιτική δράση και συναφείς δραστηριότητες
Δεν υπήρξε και δεν είναι μέλος κανενός κόμματος σε Ελλάδα και Αλβανία. Είναι ενεργό μέλος Πανευρωπαϊκών Οργανώσεων και Κινημάτων που έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας Δημοκρατικής Ομόσπονδης Ευρώπης των Περιφερειών.
Είναι ενεργό μέλος σε Κινήματα και Δράσεις για την χάραξη νέων Ευρωπαϊκών πολιτικών, την Κοινωνίας της Γνώσης, Ορίζοντας 2020, Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης, Νέοι και Ανεργία, Πολιτισμός και Διαπολιτισμικότητα, κ.α.
Συμμετοχή σε Ομάδες Συμβούλευσης Ελλήνων, Ιταλών και Ισπανών Ευρωβουλευτών με θέμα νέες πολιτικές στη Διαχείριση των Κονδυλίων σε Περιφέρειες με χαμηλή βιομηχανική όχληση και πλούσιους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων, διετέλεσε εκλεγμένος πρόεδρός του από το 2007.
Ιδρυτικό μέλος εθελοντικής και ανεξάρτητης πρωτοβουλίας (think tank) νέων επιστημόνων με στόχο τη διαμόρφωση και δημοσίευση ενός πλαισίου τεκμηριωμένων απόψεων, πολιτικών και στρατηγικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της αγαπημένης μας πατρίδας προς ένα καλύτερο Ευρωπαϊκό μέλλον.

22 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά μου είπε ότι θα το ψηφίσει αυτό το παιδί γιατί θα την πάει στο διάστημα, γιατί εδώ κάτω της έκοψαν τη σύνταξη.

Ανώνυμος είπε...

Poli kali epillogi,bravo!

Ανώνυμος είπε...

ashte i sigurt zogu se ku po shkon?
apo do shkoj per lesh e do kthehet i rrrrruar?
llum, llum, llum. kujdes se do behesh pise. (poli pisa)

Ανώνυμος είπε...

Παιδί μου, αν κατέβαινες με ένα μεγάλο κόμμα θα υλοποιούσες περισσότερους από τους στόχους σου, γιατί με αυτό το μικρό που διάλεξες και να θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου δεν σε αφήνουν γιατί ξεπερνάς το Ντούλε που δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ και χαλάς την πιάτσα.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα βρε Αλκη ανέλαβες να ξελασπώσεις την κλίκα του Ντούλε με τα προσόντα σου, αλλά αυτοί θα λερώσουν κι εσένα γιατί κουβαλούν πολύ βρομιά 20 χρόνια συσσωρευμένη. Δεν έκανες και λίγη υπομονή αυτή τη φόρα έχουν βρει το μάστορά τους.

Ανώνυμος είπε...

Mas tima idietra i ipopsifiotita tou Alki ke tha ton timisume me tin psifo mas.Tetia miala aksizoun tin psifo mas.Alki to melon sou aniki.Kali dinami.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια αεριτζής !

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ισοπαιδώνουμαι τα πάντα.
ο Αλκής Πουλής είναι κεφάλαιο για την Δρόπολη και τον Ελληνισμό της Β.Η.
Αυτό είναι βέβαιο πως θα το διαπιστώσουμε σύντομα.
Πιστευω πως δεν θα κάει.την επομενη μέρα όταν θα ξεμπερδεψουμε με την κλικα του Ντόυλε, θα τον χρειαστούμε.

Μπορεί σε αυτές τις εκλογές να μην τον ψηφίσουμε
αλλα αυτό δεν είναι προσωπικό, δεν εχει να κάνει με τον άνθρωπο-πολιτικό Πουλή.
Ουτως ή αλλως κι ο Ντούλες, για να μην εκλεγει τον έβαλε...

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

No Ηλέκτρα, no party, τέλος...

Ανώνυμος είπε...

Sinharitiria stin Omonia ke to KEAD gia tin epilogi.Sinharitiria ston Alki gia tin epilogi tu na vgi mbrosta.Ton stirizume apolita.

Ανώνυμος είπε...


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΡΟΠΟΛΗΣ" για τις ερχόμενες εκλογές.

-Είναι μόνο για τους κάτοικους της ΔΡΟΠΟΛΗΣ
-ΔΕΝ καταγράφεται κανένα προσωπικό σας στοιχείο λόγο GOOGLE
-Ο Στόχος μας δεν είναι κομματικός άλλα Εθνικός (να δούμε που περίπου θα κινηθούμε)

Σας ευχαριστούμε!!!!
https://docs.google.com/forms/d/1kusf0nIr43HrThm_QrjRWG7a4xiuLdTpqktKLAkvpcs/viewform
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΡΟΠΟΛΗΣ"
docs.google.com

Lazaros είπε...

Ο σωστός ανθρωπος στο λαθος κόμμα

Ανώνυμος είπε...

Φιλε,Αλκιβιαδη....πλουσιο το βιογραφικο σου,αλλα,οχι ποιο πολυ απο αυτο της Ηλεκτρας μας,του κοριτσιου μας...Δεν ξερω κατα ποσο κοντα ειναι το σπιτι σου στα Ιωαννινα με αυτο του μοναδικου αρχηγου σας Dule,αλλα σιγουρα ολο και καπου τα σαβατοκυριακα θα βρισκωσασταν για να λυνετε τα προβληματα των β.ηπειρωτων.Πρεπει να ξερεις ομως,οτι ο αρχηγος σας ειναι πολυ εξυπνος κοιπουρος.Αφηνει τα καθε ειδων μπουμπουκιων λουλουδια να ανθησουν οσο αυτος θελει και μετα τα αφηνει να μαραγγιασουν που λεγαμε στο χωριο μας,οταν αυτος το κρινει οτι πρεπει να βγαλει αλλα.Υπαρχουν και αυτα ειδικων αποστολων,οπως του λογου σου,που σε εβγαλε στην επιφανεια τωρα,μπας και ο εχθρος του ο Ξερας χασει καμια ψυφο εξετιας σου.Εχει χασει το παιχνιδι ομως,τελειωνουν οι μερες του,γιατι μπορει ο Ραμα να τον βγαλει βολευτη,αλλα δεν θα τον εχουν βγαλει οι ψυφοι μας.Μας μιλας,για διασπαση,για διχασμο και ερχεσαι σαν ο Σκενερμπεης να τους ενωσεις ολους.Μηπως για αυτη την καταντια,δεν φταιει ο δικο σας αρχηγος;Μηπως αυτος δεν ειναι που δεν θελησε την πραγματικη ενωση των β.ηπειρωτων,οταν 10 μερες πριν τη δεξαγωγη του πανγκοσμιου συνεδριο β.ηπειρωτων στο Μετσοβο,κατεστρεψε οποια προσπαθεια ειχε γινει;Δεν τα ξερεις,γιατι ειναι ψηλα γραμματα για σενα σε σφραγησμενο βιβλιο.Εαν ολλα αυτα που μας λες,τα πιστευεις κιολας,εισαι σε λαθος πλευρα.Μας μιλας για ελληνισμο και Β.Ηπειρο.Για ποιον ελληνισμο θα τρξουν οι υποψυφιοι του κεαδ,Φροκ στη Λεζια,Ντρεκ στη ΜΙρντιτα και ξερω εγω ποσα αλλα αλβανικα ονοματα που ειδα στους δικου σας υποψυφιους;Και ποτε μιλησε εστω μια φορα στα τοσα χρονια για ελληνισμο και Β.Ηπειρο η ηγεσια του κεαδ;Για ελληνισμο μιλαει μονο το Ελληνικο κομμα,για τα προβληματα του,για την παιδεια του,την υπαρξη του,το μελον του.Και σταματηστε να πουλατε παραμυθια οτι κατεβαινετε με τη σημαια της Ομονοιας,γιατι με τη σημαια του παναλβανικου κομματος κατεβαινετε του κεαδ.Η Ομονοια δεν ειναι τσιφλικι δικο σας.Γιατι οταν εγω ετρεχα για την Ομονοια,καποιοι δικοι σας ηταν υποψ με το σοσιαλιστικο της Αλβανιας και με ελεγαν φασιστα.Κ Ζαφειρης.

Ανώνυμος είπε...

πού πας ρε φίλε με τέτοιο βιογραφικό?αλήθεια τί είναι "ο τουρισμός με νέα μέσα και κινητές συσκευές"???
11.54 σωστός,τα είπες όλα με μια λέξη.

Ανώνυμος είπε...

ton alketi ton gnwrizw kala, afou eimaste konta se ilikia k sigxwrianoi. den exw kamia antirisi gia osa leei k to biografiko tou , einai aksio paidi, alla ston tomea tou. merikoi anthrwpoi einai kaloi gia ena pragma, ayto mono kanoun kala, gia ayto k prepei na asxolountai mono me ayto. einai enas mathimatikos epistimwnas o opoios den ta paei kala oyte sta logia, oyte k stis prakseis, para mono stis mathimatikes eksiswseis! Lypamai, alla to paidi den mporei na milisei , oso k an ton promotaroun den to exei! i epilogi tou bebeia den itan tyxaia, o Ntoules to ekane ayto gia na yparxei diaspasi sti psifous kiriws twn derviotsitwn, giati sta alla xwria den twn gnwrizoun, alla k oute proketai! akoma k an ypothesoume oti oi psifoforoi tha psifisoun komma, k oxi atomo, pali den tha exei tyxi , giati exoume oloi sixathei ton ntoule , o opoios katantise tin omonoia ena organo sta xeria tou pou tou prosferei aksiwqseis , mono se ekeinon k diwxnei i krataei sto skotadi tous ikanous , gia na xeirizetai monos tou oles tis katastaseis! Den exei kanei to paramikro gia tin gorantzi, ta ypoloipa xwria, mono diaspasi k aganaktisi efere! den thelw bebaia na milisw gia tis symmahies tis kommatikes tou epiloges, einai polla!
Krima pou o Alkis dextike tin protasi ayti, as dokimasei , eyxomai mono na einai proetoimasmenos gia mia megali itta! Egw entelws siniditopoiimena tha ksanapsifisw kserra, giati einai o monos pou ekane kati gia emas k einai o kalyteros apo aytous tous energous pou exei na prosferei o topos mas ayti ti stigmi! k aytoi pou den theloun na to paradextoun ayto, einai epeidi tous tyflwnei i amorfosia k i zilia!

Ανώνυμος είπε...

ναι φιλε 1.21,εχεις δικιο.Τι νοημα εχουν οι εκλογες χωρις την Ηλεκτρα υποψηφια; βορειος

Ανώνυμος είπε...

Πα πα πα πα πα !!!τι δραστηριος ανθρωπος βρε παιδια !!!
Τωρα καταλαβα με ποιο τροπο θα μπασει ο DULE την Αλβανια στην Ευρωπη!!! Ρε το μπαγασα το DULΙ !!! Κι εχουν με τον Αλκηβιαδη και τα προγραματα ετοιμα !!! Αντε ρε καραγκιοζη και χτισε κανα χαλε εκει στη Γοραντζη,(ξερω τι σου λεω), κι ασε το μαυρο-Αλκη ησυχο,γιατι καποια στιγμη θα τα πιστεψει το παιδι και θα καβαλησει το καλαμι!!!
Ουχαχαχαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος είπε...

tha tha tha.kratiste mikro sakoyli patriotes.i kalyteri apantisi einai apoxi apo tis ekloges.k tha gini megalo parti tha to dhite

Ανώνυμος είπε...

Ρε καλο παιδι!1!Σε θελουν ως σανιδα σωτηριας για να βγουν απο το βορβορο.

aristera είπε...

Η υποψηφιότητα Πουλή στο Αργυρόκαστρο είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει το ΚΕΑΔ.
Δυνατό προφίλ και χαίρει εκτίμησης από φίλους και "εχθρους". Και βέβαια τον γνωρίζουν και άλλοι εκτός απο τους Δερβιτσιώτες, όπως κάποιοι ανέφεραν παραπάνω. Βέβαια θα έχει απέναντι του ένα εξίσους αξιόλογο άτομο, το Φίλιππα Ρούτζιο.
Στην παραπάνω παρουσίαση ο Άλκης, ξεκινάει με δύο λάθη, κατά την άποψη μου. Πρώτον θεωρεί ότι η κρίση μπορεί να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην πατρίδα μας ενώ η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο. ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟ!
Και δεύτερο κατηγορεί την Ελληνική Πολιτεία για εγγενή αδιαφορία προς τα προβλήματα των βορειοηπειρωτών. Γι αυτό που μπορεί κάποιος να καηγορήσει την Ελληνική Πολιτεία είναι σίγουρα η έλλειψη στρατηγικής και η χάραξη πολιτικής με βάση μικροπολιτικά συμφέροντα, όχι όμως για αδιαφορία. Μια ματιά στους μεαλοεπιχειρηματίες της περιοχής μας θα σας πείσει πως είναι παραπάνω από εμφανής η ελληνική στήριξη.
Περιμένω να ακούσω τις συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.
Υ.Γ Τόσους πληροφορικάριους έχει το ΚΕΑΔ, το alkis.omonoia@gmail.com ειναι επίσημο email;

Ανώνυμος είπε...

Πολλές αφετηρίες, καμιά αφετηρία
του Π. Τσακίρη

Όσο όμορφα και αν ηχεί στα αυτιά μας η έννοια της λέξης ‘‘αφετηρία’’, είναι αλήθεια πώς η κατάχρηση που υπέστη στα πολιτικά πράγματα του ομονοιοκεαδίτικου Ανώτατου Σοβιέτ Ντούλε αποτελεί ανεπανόρθωτο γεγονός. Κατάχρηση η οποία αδειάζει πλέον το νόημά της, διότι ο λαϊκισμός είναι σύμφυτος των πολιτικών ενεργειών Ντούλε, ισοπεδωτικός των αφορμών της, ματαιώνει τη δράση, παραλύοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμά της.
Έτσι ακούγεται ουτοπικό, αφελές, άσχετο, εξωπραγματικό, το εγχείρημα μιας καινούργιας αφετηρίας στα πολιτικά πράγματα του τόπου υπό την αιγίδα της παρούσης ομονοιοκεαδίτικης ηγεσίας, όπως το επιχειρεί ο νεόκοπος υποψήφιος βουλευτής Α. Πούλης. Έχει όμως και ο λαϊκισμός διαβαθμίσεις ποιότητας, διαφοροποιήσεις ως προς την πολιτική του σοβαρότητα, την ιστορική του φορά, μια πολιτική σκηνή όπου οι αντιπαραθέσεις λαμβάνουν δράση με αποκλειστικότητα ορθολογικών επιχειρημάτων.
Δεν είναι της παρούσης να ισοπεδώσω έναν νέο, ο οποίος εισέρχεται καταστρατηγούμενος στα πολιτικά πράγματα από τον κ. Ντούλε, εστιάζοντας στη θεατή πλευρά με παράδοξο τω τρόπω της τοπικής κωμικότητας και χοντροκοπιάς. Το βέβαιων, ο πολιτικός μας χώρος αν μη τι άλλο χρειάζεται το δικό του οξυγόνο, τους ανθρώπους των γραμμάτων, τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν καταθέτουν στο ομονοιοκεαδίτικο Ανώτατο Σοβιέτ, αριστεία, επιστημονικές διακρίσεις, αλλά στα υπηρεσιακά συμβούλια, στα πανεπιστήμια για αξιοποίηση. Στον πολιτικό χώρο καταθέτει πολιτικές προτάσεις.
Μιλάμε για αφετηρία μεταρρυθμίσεων αλλαγής, που φυσικά μένουν σε χαρτιά πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων, οι οποίες στην προκειμένη λαμβάνουν ρήτρα διαθέσεων εφηβικών εξάψεων. Πολλές αφετηρίες, καμιά αφετηρία. Αυτό μας απέδειξε αμείλικτα σε όλη του τη μακριά σταδιοδρομία ο κ. Ντούλες στην πρωτοκαθεδρία του πολιτικού βίου του τόπου. Άλλωστε, η πολιτική του δράση είχε μία συνιστώσα: τα πολιτικά παζάρια με τα κυβερνώντα κόμματα για τη διασφάλιση προσωπικών συμφερόντων και της πελατείας, της παρέας, όπως και το δαιμονισμό επίπληξης κάθε άλλης φωνής, εξουδετέρωσης κάθε τάσης δημοκρατικότητας, εξολόθρευσης του διανοητικού ιστού, αποψιλώνοντας το πολιτικό τοπίο, στο οποίο παρέμειναν οι ‘‘πιστοί’’ στρατευμένοι ημιμαθείς. Τουτέστιν, κάθε δημοκρατική λειτουργία, συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων συγκεντρώθηκε στα χέρια του ενός. Σκέτος αυταρχισμός.
Εξάλλου, ενόσω με τέτοια προίκα γνώσεων, θα έπρεπε να είχατε αναγνώσει όλα αυτά και πώς, τις καίριες ευθύνες για τα πολιτικά πράγματα, την συντήρηση μιας κατάστασης επιθανάτιου βρόγχου, του ξεπουλήματος του τόπου, των ερημωμένων χωριών, τις αντικατάστασης της δημόσιας παιδείας με ΜΚΟ και επιδοτούμενα φροντιστήρια κτλ. τη φέρει ο ισόβιος ‘‘φέρελπις’’ ηγέτης και η ισόβια κλίκα.
Είναι έκδηλος ο εγωκεντρισμός στις εκκλήσεις ενότητας, όπως η απλουστευμένη ολιγωρία που διατυπώνεται ευχαριστώντας τον ηγέτη που σας προσέλαβε, εξουδετερώνοντας τις δημοκρατικές ζυμώσεις.
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όλες οι ιδέες και διαθέσεις αφετηριών αλλαγής έχουν νοθευτεί, φαλκιδευτεί, τις έχουν πνίξει οι κοτζαμπάσηδες που ανέλαβαν τα ινία τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες, τις κουρέλιασαν οι εγωπαθείς αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες αρχαϊκών πολέμαρχων. Οι εκκλήσεις καινούργιας αφετηρίες γίνονται ακριβώς για να μην υπάρχει αφετηρία αλλαγής. Σκοπός δεν αποτελεί η ανατροπή του κατεστημένου ή έστω κάποιος μετασχηματισμός του, αλλά η στήριξή του, η σωτηρία ως έχει. Είναι άλλωστε ριζωμένα τα συμφέροντα και οι αφετηρίες στην προκειμένη λειτουργούν ως χρυσές εφεδρείες για τους φαύλους πολιτικούς. Στο μεταξύ η αφετηριακή ρητορεία αλλαγής καλά κρατεί στους στενοκέφαλους., συντηρητικούς, προοδευτικούς, διότι ο στόχος ήταν πάντοτε κάποιες ‘‘θεαματικές’’ επιπόλαιες αλλαγές, δίχως το σπέρμα μιας μεγάλης ΑΛΛΑΓΗΣ, οι οποίες θα απέτρεπαν την ΑΛΛΑΓΗ.
Η εφήμερη γενικευμένη κοινοτυπία δεν αποτελεί έναυσμα αλλαγής, όλα εκείνα που σήμερα είναι το ζητούμενο, τουναντίον δίδει διάρκεια στο κατεστημένο

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιο σχολιο του Π. Τσακιρη. Ξεπερνα και τον Π. Μπαρκα.

Δημοσίευση σχολίου