Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τούρκοι αγοράζουν αλβανικές επιχειρήσεις και απολύουν τους Έλληνες!

Συνέντευξη προέδρου ΕΕΜΜ Χρ. Κίτσιου στην εφημερίδα "δημοκρατία"
 Ο κ. Χρήστος Κίτσιος είναι Βορειοηπειρώτης και πρόεδρος του σχετικά νεοσύστατου κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010. 
Συμμετείχε στις τοπικές εκλογές του 2011 σε όλες τις ελληνικού ενδιαφέροντος περιοχές της Αλβανίας. Ο ίδιος, αποτιμώντας την αρχή της προσπάθειάς του λέει ότι «για κόμμα μόλις ενός έτους πήρε καλό ποσοστό. Εξέλεξε περίπου 30 συμβούλους σε όλες τις επαρχίες. Έλαβε 7.000 ψήφους». 
Τώρα ετοιμάζεται να κατέβει στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες θα αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα. Η σύσταση και δεύτερου μειονοτικού κόμματος στην Αλβανία (ενώ υπάρχει ήδη το ΚΕΑΔ) θα μπορούσε να λειτουργήσει διασπαστικά για τη μειονότητα, η οποία θα έπρεπε να έχει διαρκώς συγκεντρωμένη την ισχύ της. Ο κ. Κίτσιος διαφωνεί και υποστηρίζει ότι το κόμμα του, το οποίο θα αποτελέσει μέλος του μεγάλου «δεξιού» συνασπισμού του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, λειτουργεί ως εθνικός πολλαπλασιαστής και όχι ως διαιρέτης. 

Η συζήτηση μαζί του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα - ειδικά στο σημείο που αναφέρει τις... απολύσεις Ελλήνων που κάνουν Τούρκοι επιχειρηματίες, οι οποίοι εξαγοράζουν αλβανικές εταιρίες.

Γιατί ιδρύσατε και δεύτερο μειονοτικό κόμμα; Δεν αρκούσε το ΚΕΑΔ; Μήπως λειτουργείτε διασπαστικά;
Προς Θεού, όχι! Δεν λειτουργούμε διασπαστικά. Ενωτικός είναι ο ρόλος μας. Ξεκινήσαμε το 2007 ως μια ομάδα πρωτοβουλίας, για να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της Ομόνοιας. Είχαμε διαπιστώσει ότι η Ομόνοια είχε ξεφύγει από τον αρχικό στόχο της. Την ένωση όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και την εκπροσώπησή τους.
Γιατί, κατά τη γνώμη σας, «ξέφυγε» η Ομόνοια;
Σταμάτησε να λειτουργεί δημοκρατικά. Είχε μετατραπεί σε ένα κλειστό κλαμπ και εξυπηρετούσε στενά ιδιωτικά συμφέροντα και όχι εκείνα του Ελληνισμού. Αναφέρομαι στα συμφέροντα του προέδρου και μιας ομάδας που βρισκόταν κοντά του. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στις εκλογές του 2009, όπου το αποτέλεσμα ήταν οικτρό. Το ΚΕΑΔ (σ.σ.: το πολιτικό σκέλος της Ομόνοιας) έλαβε μόλις 18.000 ψήφους. Ηταν η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, και αποφάσισε να στηρίξει τους παραδοσιακούς, κατεστημένους αλβανικούς σχηματισμούς. Για να φανταστείτε το μέγεθος της ήττας, θα σας υπενθυμίσω το αποτέλεσμα του 1991. Τότε η ομογένειά μας κατόρθωσε να εκλέξει πέντε βουλευτές από την Ομόνοια. Μόνο στην περιφέρεια Αυλώνας οι δικές μας ψήφοι έφτασαν τις 25.000. Αρα, λοιπόν, ο μόνος αδικημένος και ζημιωμένος από αυτήν τη σημερινή κατάσταση είναι ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός. Αυτήν τη στρέβλωση φιλοδοξεί να αφαιρέσει από το τοπίο το κόμμα μας.
Προσπαθήσατε να βρείτε μια φόρμουλα να συνεργαστείτε;
Κάναμε μια συνάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Φεβρουαρίου 2012. Η πρότασή μας ήταν να κατέβουμε ως Συμμαχία Ελλήνων. Δηλαδή τα δύο κόμματα, το ΚΕΑΔ και το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον να φτιάξουν τον δικό τους συνασπισμό. Θα ήταν καλύτερα έτσι. Θα ήμασταν μακριά από τα κατεστημένα και τα εθνικιστικά κόμματα της Αλβανίας. Μετά τις εκλογές είχαμε προτείνει να διαμορφώσουμε από κοινού μια στρατηγική για το μέλλον της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Πριν από το κλείσιμο των συζητήσεων για την ένταξη των ελληνικών κομμάτων στους μεγάλους εκλογικούς συνασπισμούς της Αλβανίας συναντήθηκα και με τον Βασίλη Μπολάνο, πρόεδρο της Ομόνοιας, και με τον Βαγγέλη Ντούλε, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, και έκανα τις προτάσεις μου. Δεν έγιναν δεκτές από τον κ. Ντούλε. Κατά την άποψή του, δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό, διότι δεν θα παίρναμε το ποθητό αποτέλεσμα. Εγώ, αντιθέτως, ήμουν αισιόδοξος, διότι είχα υπ' όψιν μου και την έκβαση των τοπικών εκλογών του 2011. Τότε, η κάθοδος των δύο κομμάτων, αντί να αποθαρρύνει τους Βορειοηπειρώτες και να λειτουργήσει διασπαστικά, έφερε τον διπλάσιο αριθμό Ελλήνων για να ψηφίσουν.
Μήπως αυτή η προσπάθειά σας δεν ξεκινάει από τη Βόρειο Ηπειρο αλλά από την Αθήνα;
Μέγα λάθος το να σκεφτεί κάποιος ότι η διαχείριση της μοίρας μιας εθνικής μειονότητας μπορεί να γίνει... τηλεκατευθυνόμενα. Από εμάς ξεκίνησε ο προβληματισμός. Από τον κόσμο δόθηκε η αφορμή του προβληματισμού και η εντολή για τη δημιουργία του νέου κόμματος. Αν οι ίδιοι δεν προσπαθήσουμε για το μέλλον του ομογενειακού Ελληνισμού, κανένα εθνικό κέντρο δεν θα κατορθώσει να βρει λύσεις από μόνο του.
Ενταχθήκατε στον μεγάλο συνασπισμό του Μπερίσα. Τι ζητήσατε από εκείνον ως αντάλλαγμα;
Στην Αλβανία συνήθως τα αιτήματα των μικρών κομμάτων για να περιληφθούν σε μεγάλες συμμαχίες είναι ιδιοτελή. Ζητούν απλώς διορισμούς. Ποσόστωση στο δημόσιο. Στη δική μας περίπτωση δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε τίποτε για εμάς. Εχουμε μόνο θεσμικού τύπου απαιτήσεις από το κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Μάλιστα, εκείνος σχολίασε τη στάση μας τονίζοντας αυτό το σημείο. Από αυτά που ζητήσαμε, πρώτο και κύριο ήταν να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο-ομπρέλα για τις μειονότητες. Ενας ενιαίος νόμος που να μας καλύπτει και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας, τα οποία συχνά παραβιάζονται. Επίσης, αξιώνουμε να γίνει μια ενιαία περιφέρεια για την ελληνική μειονότητα και να μη βρίσκονται οι εκλογείς και οι αντιπρόσωποί τους διάσπαρτοι σε ολόκληρη την επικράτεια. Επίσης, στους 140 βουλευτές που έχει το αλβανικό κοινοβούλιο ζητάμε να υπάρχει σταθερή εξασφαλισμένη εκπροσώπηση των Ελλήνων μειονοτικών. Ενας δίκαιος αριθμός για εμάς είναι τέσσερις έδρες για τη μειονότητα. Αυτό μας το υποσχέθηκε και ο ίδιος ο Μπερίσα. Ηταν μέρος της προγραμματικής συμφωνίας μας.
Σας το υποσχέθηκε ανεξαρτήτως αποτελέσματος;
Βεβαίως. Μάλιστα, το έθεσε πρώτος, πριν καν το βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για τη δημιουργία της ελληνικής μειονοτικής περιφέρειας πρέπει να γίνει μεταβολή στο αλβανικό Σύνταγμα. Και στα υπόλοιπα θέματά μας, το γλωσσικό, το πολιτιστικό, το εκπαιδευτικό, έδειξε πρόθυμος να συνεργαστεί και να βοηθήσει.
Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας στην Αλβανία;
Δυστυχώς, από μέρα σε μέρα η δύναμή της αυξάνεται στην Αλβανία. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός. Εχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με τις τηλεπικοινωνίες. Μόλις η επιχείρηση τηλεφωνίας, στην οποία εργαζόμουν, εξαγοράστηκε από τουρκική εταιρία, παραιτήθηκα. Ομως, ακόμη και αν δεν δήλωνα παραίτηση, οι Τούρκοι θα με είχαν απολύσει! Μία από τις προτεραιότητές τους, μόλις εξαγοράσουν μια αλβανική επιχείρηση, είναι να ρωτούν ποιοι είναι οι Ελληνες που απασχολούνται σε αυτήν. Οταν ενημερωθούν σχετικά, προβαίνουν σε απολύσεις! Δεν σκέφτονται τόσο με γνώμονα το κέρδος, αλλά με πολιτικά και εθνικά κριτήρια. Αυτό φαίνεται σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου διεισδύουν με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.
Εννοείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας;
Ναι. Δυστυχώς, στην αλβανική κοινωνία τα τελευταία χρόνια ανθούν οι ανθελληνικές απόψεις. Η ζωή μας συχνά γίνεται δύσκολη. Τα παιδιά μας στα σχολεία υφίστανται διακρίσεις, επειδή είναι Ελληνες και η κατάσταση χειροτερεύει όσο οι Τούρκοι αρχίζουν και αποκτούν αποφασιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Το κόμμα μας είναι και ένα δημιούργημα ανάγκης. Η ελληνική μειονότητα θέλει να αυτοπροστατευτεί και να διατηρήσει το δικαίωμά της να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.
  
Στον συνασπισμό του Μπερίσα που ενταχθήκατε υπάρχει και κόμμα Τσάμηδων, σφόδρα ανθελληνικό. Πώς συμβαδίζει αυτό με τις δικές σας θέσεις και επιδιώξεις;
Το να βρίσκεσαι σε έναν συνασπισμό είναι ένα από τα αποτελέσματα του υπάρχοντος εκλογικού νόμου. Τσάμικα κόμματα υπάρχουν σε όλους τους μεγάλους συνασπισμούς. Το να εντάσσεσαι σε μια παράταξη δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι ιδεολογικά με όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν. Αντιθέτως, σε εμάς δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε τις δικές μας εθνικές θέσεις στους μηχανισμούς εξουσίας.
Παναγιώτης Λιάκος

δημοκρατία 

http://toorama.blogspot.com/2013/05/blog-post_5241.html

24 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 46
ΨΗΦΙΖΩ ΜΕΓΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο στους τουρκους ενδιαφερονται για τους ομοθρησκους τους αλβανους και πολεμουν εξυπνα με καθε τροπο το ελληνικο στοιχειο εκει και στηριζουν δυναμικα τους αλβανους.Η εντιμος Ελλας η καλυτερα αυτοι που κυβερνουσαν τις δυο τελευταιες δεκαετιες τι εκαναν ποια τα κατωρθωματα τους για τους Ελληνες στη Βορειο Ηπειρο που ακομα τους στιβαζουν σαν τα σκουλικια στις διαφορες υπηρεσιες για να παρουν την ελληνικη ταυτοτητα.Γιατι λοιπον η τουρκια μια μουσουλμανικη χωρα που δεν κυβερνιετε απο ακροδεξιους και εθνικιστες αλλα απο την φιλοευρωπαικη και φιλοπροοδευτικη κυβερνηση του ερντογαν οπως δηλωνουν επισημα αλλα στιριζουν με καθε τροπο τους ομοθρησκους τους γιατι εχουν μαθει απο την παιδεια τους να εχουν αγαπη για αυτους.Οι βρωμογεροι,τα πορνοσκυλα και οι εβραιορουφιανοι απο τα κεντρικα υπουργικα γραφεια των Αθηνων δεν εκαναν το παραμικρο για μας τους Βορειοηπειρωτες .Τοσα τσουβαλια με λεφτα επαιρναν αυτα τα κτηνοι και δεν εδωσαν τιποτα για να στηριξουν την παραμονη μας στις πατρογονικες μας εστιες αλλα μας αφησαν εργατες δευτερης κατηγορίας στις πολεις και στα χωρια της Ελλαδαρας τους.Ουτε υπηρχε ποτε σημαντικη ιδιωτικη πρωτωβουλια απο καποιον ελλαδιτη μεγαλοεπειχηρηματια οπως απο τους τουρκους αυτο δειχνει οτι οι Τουρκοι εχουν περισοτερο πατριωτισμο απο τους Ελληνες και το δειχνουν με αποτελεσματικες πραξεις και οχι με αερολογιες και ασκοπη προπαγανδα.Ειναι στιγμες που θα ηθελα πολυ να ημουν μουσουλμανος αλλης εθνηκοτητας γιατι οι μουσουλμανοι στηριζουν και αγαπουν θανασημα ο ενας τον αλλον.Απο αυτους πρεπει να παρουμε παραδειγμα και εμεις αν θελουμε να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο.

Ανώνυμος είπε...

kae egho afto psifizo.aksizi mia allaji.nr 46

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να ακουστούν και κάποιες αλήθειες!
Πηξαμε με γενικόλογα και φανφαριές.

Ανώνυμος είπε...

Poli kali synenteyksi! Prosegmeni kai mesti! Ollo kai perissoteros kosmos kanei shmera synthima tin allagi. Peithetai o kosmakis mas oti o Ntoules otan millaei gia allagi kai gia na figei o Mperisia pou paei okto xronia stin eksousia, afinei ekso ton eaytouli toy poy exei 16 xronia poy exei anebei sto sberko toy boreiohpeirvth kai ton eksousiazei. Ora na kopsei to sberko tou kai na dokimasoume kati allo.Psifizontas MEGA - psifizoume allagi! Tin exei anagki o topos mas!

Κεραύνιος είπε...

"Το ΚΕΑΔ έλαβε 18.000 ψήφους. το 1991 η ομογένειά μας κατόρθωσε να εκλέξει πέντε βουλευτές από την Ομόνοια. Μόνο στην περιφέρεια Αυλώνας οι δικές μας ψήφοι έφτασαν τις 25.000"
- Ωραία τα λέει ο Κίτσιος αν και ξεχνά πόσοι Έλληνες κατοικούσαν μόνιμα το 1991 στην Βόρειο Ήπειρο και προφανώς για τον ίδιο το ποσοστό επί των Ελλήνων ψηφισάντων δεν έχει καμία σημασία. Εν πάσει περιπτώσει, ο Κίτσιος δηλασή υπολογίζει πως τώρα που υπάρχει το MEGA αθροιστικά με το ΚΕΑΔ θα συγκεντρώσουν στην περιφέρεια Αυλώνας 20.000 περίπου ψήφους ας πούμε; Όταν ο Κίτσιος δεν καταφέρει να εκλεγεί, θα φταίει πάλι το πανίσχυρο ΚΕΑΔ των 18.000 ψήφων; Θα φταίει το PS της αντιπολίτευσης; οι τσάμηδες; ή το κυβερνών PD της συμμαχίας του;

"Το να εντάσσεσαι σε μια παράταξη δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι ιδεολογικά με όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν"
- Αυτό ισχύει μόνο για τις δεξιές παρατάξεις γιατί όσοι ψηφίζουν ΚΕΑΔ είναι κουμούνια, Χοτζικοί κτλ.

"Κάναμε μια συνάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Φεβρουαρίου 2012. Η πρότασή μας ήταν να κατέβουμε ως Συμμαχία Ελλήνων. Δηλαδή τα δύο κόμματα, το ΚΕΑΔ και το κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον να φτιάξουν τον δικό τους συνασπισμό. Θα ήταν καλύτερα έτσι. Θα ήμασταν μακριά από τα κατεστημένα και τα εθνικιστικά κόμματα της Αλβανίας. Μετά τις εκλογές είχαμε προτείνει να διαμορφώσουμε από κοινού μια στρατηγική για το μέλλον της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου."
- Τι μας λέει ο Κίτσιος; εμείς δεν θέλαμε ΈΝΩΣΗ για την Βόρειο Ήπειρο, ούτε κοινούς στόχους πριν τις εκλογές. ΜΕΤΑ τις εκλογές (αν και εφόσον δηλαδή) θα ορίζαμε κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων. Θέλαμε καθαρά προεκλογική συμμαχία με το ΚΕΑΔ. Γιατί; Μα είναι απλό, η μόνη δεξαμενή ψηφοφόρων για το MEGA είναι το ΚΕΑΔ - εξ αρχής διασπασικό κόμμα λοιπόν, εκτός αν κανείς πιστεύει ότι το mega έκοψε ψήφους αλβανικών κομμάτων - Δεν θέλαμε μέσω των στελεχών μας να ενισχύσουμε την ενιαία αντιπροσώπευση γιατί αυτό θα δυνάμωνε την φωνή του βορειοηπειρωτικού λαού. εμείς κάνουμε την δουλειά του θείου Σαλί που μόνο έτσι μας επέτρεπε να συνεργαστούμε με το ΚΕΑΔ. Αλλιώς πως θα κόβαμε ψήφους απ' το ΚΕΑΔ;
Συνεργασία ανεξαρτήτων ελληνικών κομμάτων = μοίρασμα των ψήφων και πιθανότατα κανένας βουλευτής ή το πολύ ένας του ΚΕΑΔ αντί για δύο.
Συνεργασία κοινού ψηφοδελτίου = ενίσχυση της πολιτικής φωνής, αναπτέρωση ελπίδας και φρονήματος του λαού, προσέλκυση περισσοτέρων ψηφοφόρων στους ελληνικούς συνδυασμούς. Αν ο Κίτσιος είχε πρώτο στόχο το καλό του ελληνισμού θα κατάφερνε να διαπραγματευτεί με τον Ντούλε την πολιτική που θα ακολουθηθεί με χαρτί τις ψήφους που δεν θα έκοβε από το ΚΕΑΔ. Αν ο Κίτσιος μπορεί να πείσει τον Μπερίσα να βγάλει νόμο που θα λέει υποχρεωτικά 4 Έλληνες Βουλευτές (υποσχέσεις γελοιότερες και από του ΓΑΠ για τα λεφτά που υπάρχουν, θα το πράξει μάλιστα ανεξαρτήτως αποτελέσματος - ακόμη και από την αντιπολίτευση) δεν μπορεί να πείσει τον Ντούλε να υιοθετήσει το πλαίσιο αιτημάτων του MEGA? σαν κάτι να βρωμάει τελικά ε;
Υ.Γ. τι καλός ο Μπερίσα; το υποσχέθηκε πριν καν του ζητηθεί πως η μειονότητα θα έχει 4 βουλευτές. Μήπως τελικά να ψηφίσουμε όλοι μπερίσα αντί για ΚΕΑΔ και MEGA αφού θα έχουμε ούτως ή άλλως 4 βουλευτές αντί για έναν ή δύο ή κανέναν που εκλέγουμε;

Ανώνυμος είπε...

Προς Κεραύνιο
Ο πατέρας μου όταν έλεγα βλακείες και νόμιζα ότι η άποψη μου ήταν η ποιο έξυπνη και σοφή , μου έλεγε …. Τι μου σκίζεις το μπίθα τώρα… μήπως ξέρεις τι σημαίνει ?

Ανώνυμος είπε...

re keraynie mas exeis koyrasi me tis analisis soy giati poly apla den to blepei antikimenika to thema , otan tha kathisis kai tha analogistis tis eythines poy exeis esy kai h parea soy poy stirizete ton ntoyle kai pesmoy ti mas exei kanei o ntoyles gia ton ellinismo .... pes moy se ti exei epofelithi o ellinismos apo ton ntoyle kai ton mpolano

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και στην αρνητική ψήφο η κοινή λογική. Όταν δίνουμε αρνητική ψήφο στον Κίτσιο το κάνουμε γιατί δεν πιστεύουμε σ' αυτά που εξαγγέλει. Έχει μια εξήγηση κι αυτή η αρνητική ψήφος κι ας αμφισβητείται. Όταν όμως δίνουμε αρνητική ψήφο στο Ντούλε, το κάνουμε γιατί δεν τήρησε ό,τι κατά καιρούς έχει υποσχεθεί. Κι αυτή η ψήφος έχει μια λογική που δεν αμφισβητείται. Ο Ντούλες δοκιμάστηκε κι απέτυχε. Γι' αυτό κι απορρίπτεται. Τον Κίτσιο όμως, γιατί θα τον απορρίψουμε; Επειδή απέτυχε ο Ντούλες;!

aristera είπε...

Ωραία συνέντευξη. Ωραίες ερωτήσεις και πολυ πιο ωραίες απαντήσεις!
Ω Κίτσο γιατί μω φούλη μόνο τέσσερις έδρες στους μειονοτικούς; Τώρα έχουμε 6 έδρες. Κάνατε λέει συμφωνία για 4 μειονοτικούς, από ποιο κόμμα θα προέρχονται το κανονίσατε;
Ψήφο στο ΜΕΓΚΑ το πε και ο Berisha!

Ανώνυμος είπε...

Ma giati to kourazete vre pedhia ton Kitso.O anthropos dhen einai gia tipotes.Oute ton gnorizi kanis stin allbaniki epikratia,oute stin elliniki epikratia,oute o idhios gnorizi kanis,ektos apo ton Berisha.To MEGA the pari 870 psifous,kai tha pigeni spitou tou.

Κεραυνιος είπε...

8.16 ωραία επιχειρήματα. Πάνω απ´ ολα τεκμηριωμένα.

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι κανεις εστω και ο Κιτσιος που να πιστευει πως το μεγκα θα παρει πανω απο 1200 ψηφους τοτε θα το ψηφισω και εγω!
Γιατι να δωσω η να πεταξω την ψηφο μου σε καποιον που δεν θα τον βοηθησω,δεν θα εχει ελληνικη φωνη το κυνοβουλιο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα δικα σου επιχειρήματα κεραύνιε τι ήταν σοβαρά; το ένα πιο ηλίθιο από το άλλο ήταν. Λες χαζέ ότι το ΜΕΓΑ για την προεκλογική συμμαχία Ελλήνων το ενδιέφερε μόνο να κόψει ψήφους από το ΚΕΑΔ! μα αφού όπως πιστέυετε οι ντουλικοί ότι το ΜΕΓΑ θα έπερνε μόνο λίγες ψήφους πάλι υπέρ του ισχυρότερου κεαδ δεν θα λειτουργούσαν οι ψήφοι αυτοί;;; πάλι στο κεαδ δεν θα πήγαιναν αφού ήταν στην ίδια συμμαχία; τι είχατε να φοβηθείτε βρε κουτά;;;
Κεραύνιε συνέχιζε να γράφεις για να εκθέτεις το κόμμα σου και να δείχνει πόσο ηλίθιους αναλυτές έχει...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κίτσος όχι μονο έχει την αναγνώριση και στην Αλβανία και στην Ελλάδα, αλλά ειναι καί σίγουρος βουλευτής. Αυτό έιναι που πονάει και δεν μπορείτε να χωνέψετε. Πως μπόρεσε και σας έκανε να τρέχετε και να μην φτάνετε, αυτό δεν το βλέπετε;
Κίτσος ΤΩΡΑ στη βουλή!

Ανώνυμος είπε...

Ω Αριστερά, εσύ μο φούλη, παρόλο που στον τόπο σου δεν χρησιμοποιείτε το φούλης, το οποίο προέρχεται απ τη λέξης "αδερφούλης", γιατί στη Δρόπολη μόνο εχθρούς βλέπετε τέτοιοι που είστε!

....έλεγα λοιπόν, εσύ μο φούλη τι θα ψηφίσεις: Τάβο, Ξέρα ή Αγγελή; Κοινώς ποίοι αλβανικό κόμμα θα στηρίξεις γιατί μόνο εκπροσώπους σε αλβανικά κόμματα έχετε;

Ριζιωτοβουρκάρης

ΥΓ : και μην ξεχνάτε την εκλογική δύναμη την έχουμε εμείς (Βούρκος -Ριζά) και σεις οι Δροπολίτες θα τη φάτε αλλά αλβανικά και αυτή τη φορά.
Με τις υγείες σας, να την ευχαριστηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

sas to eipe to pouli
o kitsos tha' nai sti vouli.

Ανώνυμος είπε...

enw ta dika soy kairaynie einai tekmiriomena kai me sostes diatiposis....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κεραύνιε σε συμβουλεύω να κρατήσεις τα σχόλια σου σε αρχείο, ούτως ώστε, όταν αποκτήσεις πολιτική κρίση γυμνασιακού επιπέδου ( αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα χρειαστεί η παρέμβαση του ύψιστου για κάτι τέτοιο) να μπορείς να τα διαβάζεις και να θυμάσαι τις μέρες που ασθενούσες, γιατί πίστεψε με αυτή τι στιγμή περνάς πολιτικό ιλαρά, που προφανώς η νοημοσύνη σου, δεν σου επιτρέπει να το αντιληφθείς!!!...
Κάποιοι σαν εσένα έχουν την εντύπωση ότι υπερασπίζονται την Χεσμπολάχ της Βορείου Ηπείρου άλλα η πραγματικότητα δεν είναι έτσι, στην ουσία υπερασπίζεστε κάποια γελοία υποκείμενα που τις μόνες διαθέσεις που έχουν είναι τυχοδιωκτικές.
Επειδή διακρίνω μια σύγχυση, σε ενημερώνω ότι, όταν μιλάμε για την πολιτική αποδυνάμωση των αλβανικών κομμάτων και την μείωση της επιρροής τους στον βορειοηπειρωτικό χώρο, ουδέποτε εξαιρέσαμε το ΚΕΑΔ από αυτή την ενότητα.

Εγώ πάντως σε προτείνω για το μετεκλογικό "Ντεκοράτο Ριζόπουλους" αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να το λάβει ο Περδίκης!!!......

Αργύρης Χρήστος

Κεραύνιος είπε...

27 Μαΐου 2013 - 3:11 μ.μ. Σου έχω ήδη απαντήσει σε όσα γράφεις. Διάβασε καλύτερα αν θες να καταλάβεις. Αν δεν θες, που δεν θες, συνέχισε να βρίζεις ανώνυμα, άλλωστε είναι πολύ της μόδας τελευταία και στις δύο πλευρές.

28 Μαΐου 2013 - 12:53 π.μ. Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι. Δεν έχω μάθει ακόμη, επειδή δεν χρειάζεται, να εκτοξεύω βρισιές και αστήρικτους χαρακτηρισμούς για να κρύψω την γύμνια μου όπως εσύ.

Κεραύνιος είπε...

Αργύρης Χρήστος, γιατί δεν γράφεις και τον τίτλο - θέση σου κάτω από το όνομα; Ομολογώ ότι για αντιπρόεδρος του MEGA με έχεις συναρπάσει με το επίπεδό σου. Αφού μετά από αυτό το σχόλιο σκέφτομαι μήπως αλλάξω κόμμα μόνο και μόνο για το υψηλό νοητικό και μορφωτικό επίπεδο των στελεχών σας. Που να σταθεί ο Θωμα Γιάννης μπροστά σου Αργύρη Χρήστο;
Υ.Γ. 1: Χρήστο Αργύρη αντιπρόεδρε του MEGA από την τιμημένη Δρόπολη, όταν βρεις απαντήσεις σε αυτά που γράφω τα ξαναλέμε.
Υ.Γ. 2: Στα ελληνικά υπάρχει μία ασθένεια που ονομάζεται ιλαρά (πρόκειται για ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος) και είναι θηλυκού γένους: η ιλαρά και όχι το ιλαρά. Ίσως πρέπει να αραιώσεις τις επαφές με τα αδέρφια σου του PD για να μάθεις ελληνικά.
Υ.Γ. 3: Αν είχα το δικό σου επίπεδο ίσως να κατάφερνα να βάλω Χεσμπολάχ και Βόρειο Ήπειρο στην ίδια πρόταση. Μέχρι την θεία παρέμβαση στην οποία αναφέρεσαι, αδυνατώ.

aristera είπε...

Δικαίως κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται πως μπορεί να χωρέσει στην ίδια πρόταση Χεζμπολάχ και Βόρειος Ήπειρος. Όλες τους οι απορίες όμως θα εξαφανιστούν αν ανατρέξουν σε πρόσφατες δηλώσεις βουλευτή της Χ.Α σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας, "Θα γίνουμε η Χεζμπολάχ της Ελλάδας". Ο Αργύρης προφανώς ανήκει στους αυτοαποκαλούμενους διανοούμενους του MEGA και έχει αντιληφθεί πως η πολιτική του σταδιοδρομία στην Αλβανία θα είναι σύντομη και άδοξη ενώ μπορεί αυτό να το αξιοποιήσει για τις πολιτικές του φιλοδοξίες στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κεραύνιε δεν γνώριζα ότι αν προσέγγιζα τους συντρόφους του PS θα με επωφελούσε στο να ορθώσω καλύτερα τον γραπτό μου λόγο! Όσοι καλοπροαίρετα απευθυνθήκαν σε μένα για να λάβουν κάποιες απαντήσεις για το που αποσκοπούσαν οι προτάσεις του Κόμματος των Έλληνων, τις έλαβαν εμπεριστατωμένα και χωρίς περιστροφές. Εσύ όταν πάψεις να υπηρετείς την μικροπολιτική, και εκφράσεις απόψεις, θέσεις, προτάσεις για το ίδιο το βορειοηπειρωτικό τότε ευχαρίστως να κάνουμε έναν πολιτισμένο διάλογο, δημόσιο και επώνυμα!..

Αριστερά χαίρομαι που σε γοητεύει το εθνικιστικό ρεπορτάζ γιατί αυτή τι δημοσίευση την αγνοούσα ακόμα και εγώ!.
Στην προσπάθεια σου να μου προσδώσεις ιδεολογικό χώρο παρέλειψες το γεγονός ότι δεν θα αποκαλούσα ποτέ τον εαυτό μου με αριστερή ορολογία!
Επειδή σε βρίσκω ανενημέρωτο σε ενημερώνω ότι ποτέ μου δεν επιδίωξα κάποια προσωπική πολιτική σταδιοδρομία στην Αλβανία, και η παρουσία μου στο Κόμμα των Ελλήνων έχει να κάνει καθαρά με την συμβολή μου στην οικοδόμηση ενός εθνικού φορέα εφόσον ως γνωστόν η Ομόνοια απεμπόλησε προ πολλού αυτόν τον ρόλο και το ΚΕΑΔ έγινε ένα κακό αντίγραφο των αλβανικών κομμάτων. Όσον αφορά την Ελλάδα, υπηρετώ συνειδητά έναν πολιτικό χώρο εδώ και 18 χρόνια, που για μένα είναι στάση ζωής. Αυτή είναι η προίκα μου, και στην ζωή μου προτίμησα και προτιμώ να υπηρετώ της ιδέες μου, από το να γίνω αρεστός με αυτοσκοπό την όποια πολιτική σταδιοδρομία. Οι φιλοδοξίες πάντοτε συμβάδιζαν με τις πεποιθήσεις μου, διαφορετικά θα ήμουν γνωστός ακόμα και σε σας ως γυρολόγος, των πολιτικών κομμάτων.

Αργύρης Χρήστος
Χωρίς τίτλους γιατί θέλω να αισθάνομαι ίσος μεταξύ ίσων.

Κεραύνιος είπε...

Ίσε Αργύρη Χρήστο, με τους συντρόφους του PS θα όρθωνες σίγουρα τον λόγο σου. Μη σου πω πως θα άρθρωνες και το ανάστημά σου.

Δημοσίευση σχολίου