Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΜΜ-MEGA: Δεν μας ενδιαφέρουν οι ανίερες συμμαχίες αλλά μια ουσιαστική ελληνική συμμαχία με μόνο γνώμονα την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA συνεδρίασε το Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 στα κεντρικά του γραφεία στην πόλη των Αγίων Σαράντα, με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης “Πολιτική πλατφόρμα, στρατηγική και οργανωτικά μέτρα για τις γενικές εκλογές του Ιουνίου".
Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του προεδρείου, συμμετείχαν και περιφερειακοί συντονιστές του Κόμματος από τις περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνας, Αθήνας κλπ.
Στην έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Κίτσιος ενημέρωσε τα μέλη και τους άλλους παρευρισκόμενους σχετικά με τις επαφές υψηλού επιπέδου που είχε πριν μια εβδομάδα στην Αθήνα
με τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας, τον Υπουργό Εξωτερικών με τους οποίους συζήτησε εποικοδομητικά  το θέμα του συντάξιμου επιδόματος των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών, την ασφάλεια υγείας τους, την απαλλαγή της χρονοβόρας γραφειοκρατίας στην παροχή της ελληνικής ιθαγένειας, την προγραμματισμένη υποστήριξη της παιδείας και αρκετά πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα και στην Αλβανία.
Στην ενημέρωση του ο κ. Κίτσιος τόνισε ότι, πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί παράγοντες της μητρόπολης  επανέλαβαν την καλή βούληση της κυβέρνησης να συμπαραστέκεται στους Βορειοηπειρώτες και να δίνει λύσεις σε ότι στέκεται εμπόδιο στην πορεία τους όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά και στις πατρογονικές εστίες τους. Αποκόμισε τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, για την επαναφορά και παγίωση του συντάξιμου επιδόματος στους υπερήλικες κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σχετικό νόμο.
Σχετικά με το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κίτσιος τόνισε ότι εμείς ως εθνικός φορέας σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ανάδειξης του προφίλ της πραγματικής και όχι της πλασματικής εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και καλούμαστε ως ηγεσία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αναδεικνύοντας τις καλύτερες αρετές που χαρακτηρίζουν το γένος μας: τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Στοχεύουμε σοβαρά στη συμμαχία των Ελλήνων και καλούμε όλους τους παράγοντες να συνδράμουν σ΄αυτό. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αν ακολουθήσει τη φόρμουλα συσπείρωσης και δημοκρατικής αναμέτρησης που προτείνουμε, θα έχει αυτή τη φορά την καλύτερη ποιοτικά και ποσοτικά εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο. Το κόμμα μας, ως φορέας που δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει τον εθνικό χαρακτήρα της οργάνωσης της Ομόνοιας θα λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς δεσμεύσεις προς άλλα συμφέροντα και ανίερες συμμαχίες για να μπορέσει να υπερασπιστεί πραγματικά τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
Ακολούθησαν στη συνέχεια συζητήσεις των μελών του προεδρείου σχετικά με τον τρόπο καθόδου του κόμματος των Ελλήνων στις εκλογές του Ιουνίου και  επικράτησε η άποψη ότι από την ίδια την αποστολή του, που είναι μία και μοναδική: η προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων, το Κόμμα των Ελλήνων επιλέγει τη Συμμαχία των Ελλήνων για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους Βορειοηπειρώτες, για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία μεταξύ τους και να αποδείξει στη χώρα την ισχυρή παρουσία του Ελληνισμού. Αυτή θα είναι και η πρόταση που θα συζητηθεί και αποφασιστεί σε λίγες εβδομάδες στο Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος και θα αποτελέσει τον άξονα διαπραγμάτευσης με άλλους  πολιτικούς φορείς της χώρας που δεν αντίκεινται στα εθνικά ή μειονοτικά συμφέροντά μας. Εντωμεταξύ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες προσέγγισης της οργάνωσης της Ομόνοιας ως το φυσικό υπόβαθρο του Κόμματος με στόχο σ’ αυτές τις εκλογές να μην καταχραστούν άσκοπα και άστοχα οι δυνάμεις των Ελλήνων.
Οι κ. Δ. Μεϊντής, Θ. Μήτσιος, Ν. Κούρης, H. Θάνος, Π. Νάτσης, Σπ. Μητσιώνης, Β. Σταύρος, Ρ. Βασίλης, Ζ. Λούτσης, Γρ. Ζαφείρης, Δ. Αρμπάτσης και άλλα μέλη του προεδρείου συζήτησαν στη συνέχεια για τα οργανωτικά προβλήματα και την προβολή του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία καθορίζοντας αρμόδιους υπεύθυνους για κάθε περιφέρεια και επαρχία ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές και την υποστήριξη της λίστας των υποψηφίων βουλευτών.
                                                                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΕΜΜ-MEGA

19 comments:

Ανώνυμος είπε...

Etsi re magkes, auto tha pei patriotismos
Pame oloi agkalia Gia to symferon toy ellinismoy

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να βγει κ απ´το ΚΕΑΔ μια τέτοια ανακοίνωση

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο: Πριν από λίγες μέρες έγιναν κάποιες επαφές από εκπροσώπους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του ΚΕΑΔ και του MEGA με στόχο την συνεργασία των δυνάμεων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για μια καλύτερη εκπροσώπηση στις επερχόμενες εκλογές. Αφού δεν υπήρξε συμφωνία και ζητήθηκε χρόνος για να συζητηθεί το θέμα από την πλευρά του MEGA, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία ανακοίνωση και να μην διαρρεύσει ούτε λέξη από τις συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Έλα που όμως το MEGA όχι μόνο δεν σεβάστηκε την συμφωνία αυτή αλλά αντιθέτως επιδόθηκε σε έναν αγώνα εκδόσεως ανακοινώσεων υπέρ της "Συμμαχίας Ελλήνων". Ποιος ο λόγος τόσων ανακοινώσεων την στιγμή που συμφωνήθηκε το αντίθετο; Μήπως θέλει να υποδαυλίσει την προσπάθεια αυτή;! Μέτα από τόσες ανακοινώσεις, τα όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα έχουν γίνει γνωστά όχι μόνο στην βορειοηπειρωτική κοινότητα αλλά και σε αλβανικούς πολιτικούς σχηματισμούς...
Όσοι φίλοι ελλαδίτες αλλά και βορειοηπειρώτες δεν γνωρίζουν, οι κύριοι που αναφέρονται στην ποιο πάνω ανακοίνωση, είναι όλοι τους πρώην πολιτευτές της Ομόνοιας, οι οποίοι για λόγους ιδιοτέλειας, σκοπιμότητας ή άλλων προσωπικών συμφερόντων προσχωρήσαν στο MEGA. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι του MEGA όπου κανένας τους δεν κατάφερε να εκλεγεί. Σήμερα όλοι τους είναι κρατικοί υπάλληλοι!
απο aftonomi.gr

Ανώνυμος είπε...

O Mentis einai melos DK Albanias kai die8intis tou Ksera.Ti pezete vre pedia giati eixi gini to Mega mali kouvaria.Den gnorizoume pji einai kai ti prosopevoun.Kata ta alla nai na yparxi enotita alla den pistevo oti i enosi mbori na gini me anakinosis.Mou fenete poli apsito kai poli pediko me anakinosis na ginounte megalla vimata sta megalla themata peri enosis.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Η άποψη σας ποια είναι; οι βορειοηπειρώτες δεν πρέπει να εργάζονται στην αλβανική δημόσια διοίκηση; Άλλωστε από τα 9 άτομα που αναφέρονται στην ανακοίνωση μόνο οι 3 είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι υπόλοιποι εργάζονται ως ιδιώτες στη Βόρειο Ήπειρο και στην Ελλάδα. Το ότι κάποιοι ήταν πρώην στελέχη της Ομόνοιας είναι κατηγορία;
Πολιτική συνέπεια δεν είναι μόνο να επιμένεις να υποστηρίζεις ένα σχήμα αλλά και να φεύγεις όταν το επιβάλουν κάποιες καταστάσεις και δεν ήταν πάντα λόγοι ιδιοτέλειας, τουλάχιστον όχι για όλους.
Δεν είμαστε εκπρόσωποι κανενός αλλά δε νομίζετε πως αυτού του είδους η προπαγάνδα ήταν που συσπείρωσε και ανέδειξε περισσότερο το νέο κόμμα αλλά κυρίως προκαλεί μεγαλύτερη διάσπαση; Μπορει να μην καταλάβαμε καλά αλλά η ανακοίνωση του Μεγκα δεν είναι τίποτα άλλο απο ενα κάλεσμα ενοτητας

Ανώνυμος είπε...

Tora borioipirotis me prokalis gia na sou apantiso:
1-Sti n kyvernisi Berisa,sto dimosio doulevoun mono oti einai me to Mega kai oxi Omonia.(Anarotieme:GIATI??)
2-O Mentis, Lloutsis kai Thoma Mitso kai poli ali na mi anafero alla onomata ,giati arage synexizoun sto dimosio?Einai pjio ikani apo pollous allous borioiprotis pou petaksane sto dromo?
3-Ti rolo pezi, i eihoun peksi i kyri dropolites Kseras kai Barkas sto Mega?
4-Mi pos epiveveonoune ta legomena peri pjios kai pos dimiurgithike to Mega?
5-Mipos biastikes kinisis i Kyri tou Mega theloun na petaksoune ti balla,kai meta na poune eimis to ipame me anakinosi?
5-NAI,eimai gia enotita kai prepi, alla oxi me anakinosis.Yparxi pollous kai kallous tropous gia na sinantithoune i ygetes.

Βορειοηπειρώτης είπε...


Αγαπητέ/η 11.43 με αναγκάζετε να λάβω θέση υπερασπιστή του Μέγκα κάτι που δεν μου αρέσει.
Οι τελευταίες αντιδράσεις των υπερασπιστών του ΚΕΑΔ είναι νομίζω αντιδράσεις αιφνιδιασμού γιατί περίμεναν ότι το Μέγκα θα ήταν ένα εργαλείο του Μπερίσα ενώ δεν είναι έτσι, άσχετα αν κάποια στελέχη του εργάζονται στο δημόσιο. Ακόμα και κάποια που πρόσκεινται στο ΔΚ δε νομίζω πως επιβάλουν την πολιτική του Μέγκα. Να σας πω επίσης πως υπάρχουν στελέχη του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που όχι μόνο πρόσκυνται αλλά είναι με τα δύο πόδια μέσα στο ΣΚ. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Τιράνων είναι δημοτικός σύμβουλος με το ΣΚ, υπάρχουν μέλη του ΓΣ που απειλούν το Ντούλε πως αν φύγει από το ΣΚ εκείνη θα φύγουν…
Ως προς τη συνεργασία, το ΚΕΑΔ - Ομόνοια είναι αυτή τη στιγμή διπλά εκτεθειμένο, γιατί το Μέγκα τους κάλεσε σε συνεργασία για το εκπαιδευτικό, για το περιουσιακό για την απογραφή κλπ και δεν ανταποκρίθηκαν. Καλούνται τώρα σε συνεργασία (δεν ξέρω από που) και το Μέγκα δέχεται, τη στιγμή που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ωφεληθεί το ίδιο αλλά το ΚΕΑΔ ή καλύτερα κάποια στελέχη του ΚΕΑΔ. Ενδεχομένως η εκλογή των «αιώνιων εκπροσώπων μας» να είναι πιο σοβαρό θέμα από τα προαναφερόμενα…
Για τους έλληνες που πέταξαν στο δρόμο είμαι μαζί σας. Να σας πω όμως τα ίδια γίνονταν πάντα, τα ίδια γίνονται και τους έπαρχους του ΚΕΑΔ. Πάντως ο συνολικό αριθμός των ελλήνων στη δημόσια διοίκηση δεν άλλαξε, τα πρόσωπα άλλαξαν και αυτές οι αλλαγές επαναλαμβάνω γινόταν πάντα. Με ενοχλεί πάρα πολύ όταν διώχνονται από τη δουλειά τους άτομα που είναι ικανά και έχουν ανάγκη το μισθό για να μπουν κάποιοι με μοναδικό κριτήριο πόσο γλύφτης ή υπηρέτης είναι κάποιου προέδρου, βουλευτή ή υπουργού….
Αυτά τα λίγα γιατί εδώ χωράει πολύ συζήτηση…

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το δελτίο τύπου του Κόμματος των Ελλήνων. Ένα δελτίο που ενημερώνει για την συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος, με βασικό θέμα τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Με εντυπωσίασε το σχόλιο της Aftonomi. gr που σπεύδει να κατηγορήσει το ΜΕΓΑ για βιασύνη, να παραπληροφορεί πως στην συνάντηση της Αθήνας δεν ειπώθηκε τίποτα για Συμμαχία Ελλήνων, και οι ανακοινώσεις του ΜΕΓΑ «έδωσαν» τα μυστικά στα αλβανικά κόμματα. Διάβασα και ξαναδιάβασα τα δελτία τύπου του ΜΕΓΑ και το τελευταίο και δεν βρήκα τίποτα από όσα γράφει το σχόλιο. Θα ήταν καλά ο σχολιαστής να επικεντρώνονταν στα τι περιέχει το δελτίο τύπου γιατί την στιγμή που περνάμε ως βορειοηπειρωτικός ελληνισμός, βλάπτουν τα σενάρια φαντασίας που παρουσιάζει ο χειριστής. Προτιμότερο ο κύριος σχολιαστής αντί να επιτίθεται να σεβαστεί τουλάχιστον την ουσία του τίτλου της ιστοσελίδας του.
Διαπιστώνω πως το ΜΕΓΑ συνεχώς βγάζει προς τους πάντες τον εθνικό του χαρακτήρα. Επιμένει και συνεχώς οικοδομεί μια ολοκληρωμένη φυσιογνωμία εθνικού φορέα. Με επιχειρήματα και μετρημένα βήματα πάει να κάνει μόδα την αλήθεια, που την έχουν κατακρεουργήσει σε αυτό τον τόπο. Εκπέμπει SOS για ενότητα, δεν υπολογίζει προσωπικές φιλοδοξίες και ποντάρει στα καυτά προβλήματα όπως συντάξεις του ΟΓΑ, το περιουσιακό, τον πολιτισμό, την παιδεία, την δημοκρατία στην μειονότητα.
Θα ήταν καλά οι κύριοι του ΜΕΓΑ που προτείνουν την Συμμαχία των Ελλήνων, να μας εξηγήσουν τι εννοούν, πως μπορεί να συμβάλει αυτή η Συμμαχία στην ενότητα, στην άμεση εκπροσώπηση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην αλβανική βουλή. Πόσο θα συμβάλει για να σταματήσει η κατρακύλα του τόπου μας. Παράλληλα θα ήθελα να διάβαζα τι προτείνει το κόμμα των μειονοτήτων ΚΕΑΔ και τι η Ομόνοια, η οργάνωση που επιδιώκει την συσπείρωση του ελληνισμού. Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

11:43
Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ
5-NAI,eimai gia enotita kai prepi, alla oxi me anakinosis.Yparxi pollous kai kallous tropous gia na sinantithoune i ygetes.
Και μόνο που ονόμασες τον Κίτσιο ηγέτη σε πάω με χίλια!
Πρόσεξε όμως μην φανεί ποιος είσαι γιατί θα σε πάρει ο Ντούλες τηλέφωνο και θα σε ξεχ....που τον αναγκάζειν να συζητήσει με τον Κίτσιο.
Καλά ξεμπερδέματα!

Ανώνυμος είπε...

pano apo olla ta alla prepi na graftite ta onomata sas min fovaste diabazo mono loia xoris praksis prepi oli mas na bolume mia petra na kratjete afto to kastro puo xtisane papuodes mas i opii fonazoun apo ton tafo tou qe mas lene ..iati vre pedhia poulisate to ema kai alaksate endelos to argjirokastro ine dhikomas tora mas ton piasane i ali dhen kseroume pote tha ijortazoume stin poli mas me ellinikes simees afto prepi na skefti o ellinizmos tis voriou ipirou oxi mono tis eklojes kai pios tha qerdhisi mono ia siferoda tous afisteta ta komata stin akri sikothite horis aftous perimenete adhika

Ανώνυμος είπε...


Πέρασαν 22-χρόνια και κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η πολιτική που είχε χαράξει η Ελλάδα στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα ήταν λανθασμένη και δεν έφερε τα θεμιτά αποτελέσματα.
Μάλιστα βλέπουμε να πληθαίνουν οι φωνές πλέον για αλλαγή στρατηγικής και από τις δυο πλευρές, αν κρίνουμε και τα τελευταία δημοσιεύματα τότε κρίνεται επίκαιρο όσο ποτέ για αλλαγή πλεύσης στο εθνικό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Πόσες λανθασμένες αποφάσεις χρειαζόμαστε ακόμη, για αλλαγή στάσης από το υπουργείο εξωτερικών και την πολιτική ηγεσία του, όταν από την αλβανική πλευρά η επιθέσεις απέναντι σε κάθε τι ελληνικό και όχι μόνο οργιάζει πλέον, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας ακούγονται δηλώσεις αλυτρωτισμού που ξεπερνούν και την οποία νοσηρή φαντασία των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία των Βορειοηπειρωτών είναι ανύπαρκτη πολιτικά και το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ιδιοτέλεια και καρέκλα χωρίς να έχει καμία επαφή με την κοινωνία και κανένα αποτέλεσμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας βάση διεθνών συνθηκών, το ζήτημα των περιουσιών κ.α.

Πράγμα που γίνεται ορατό με την δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα ,του κόμματος των Ελλήνων που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει την αλλαγή και μάλιστα υποχρέωσε και της δυο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι , θεωρώντας ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι το πρώτο σημάδι αλλαγής για την στάση και του ΥΠΕΞ και της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.

Κύριοι ήρθε η εποχή για πραγματική ένωση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού πέρα από συμφέροντα ατομικά και εγωισμού αλλά μόνο συλλογικά , φανείτε αντάξιοι του τόπο και της ιστορίας.
Γ. Παναγιώτου

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti gnosto to menos sas kata tis Omonias ke tu KEAD ke i filiki sas prosengisi pros to MEGA
Giafto ke den mborite na theorithite ke andikimenikos.To MEGA prota prepi na ksekatharisi ti thesi tu ke tis shesis tu me ta meli ton alon komaton.O Kseras ine melos tu ethniku simvuliu tu PD ine i ohi melos tu MEGA.O K Barkas paromios.Stis topikes ekloges stin eparhia Deropolis to simvulio tu MEGA eklekse me psifoforia ton diko tu ipopsifio ke irthe meta o Kseras ke evale veto ke epevale ton kumbaro tu.To MEGA den evgale milia.Sto Argirokastro to MEGA den ehi opadus.Den ehi ti na prosferi.An milame gia to Meidi os ipefthino tu MEGA sto Argirokastro ine sa na leme i Omonia ke to KEAD prepi na sinergasti me to Berisa.Oso gia tis apolisis gia pite mu ena proigumeno.Alakse o eparhos Deropolis mu lete enan ipalilo pu ehase ti dulia tu.Den ta simpsifizume etsi apla ta pragmata.O Kseras ediokse 123 vorioipirotes.Afto den ehi proigumeno.To MEGA theli na pulisi akriva to tomari tu.Den ine para ena adiano pukamiso ke afto apodihtike peritrana stis topikes ekloges tu 2011.Gnorizun poli kala sto MEGA pos aftes i ekloges tha ine i tafoplaka giaftus an den sinergastun.Ke tha ine i tafoplaka gia ton Ksera ke K Barka an sinergastun.Dialegun ke pernun.

Ανώνυμος είπε...

ti grafis file 9.02 dhen nomizo pos katallaves. Tha se parakaleso ksanadhjavosto monos su qe tha to dhjapistosis.1. Apofosi gia ipopsifio eparxo stin Ano Deropoli psifise to geniko simvulio tis Omonias to Ilia Papailia qe ton ekopse o Dule vazondas me to eci thello to Hristo Duci.Berdhepses ta stratopedha. 2. To KEAD sinergastike mexri to 2009 me to Berisha. 3. Erga sti Deropoli ekane o Ksera qe tipota o Dule. 4. Fenese ligo orgismenos otan millas ja pulima tomari. Dhiqo exis, dhermata se katandisan. 5. to MEGA stiw eklloges toy 2011 itan proto koma jati i simaxia KEAD + PS itan dhio. dhjeresto to apotelesma se 2 qe dhes tus arithmus. 6. To MEGA protini sinergasia esi dhen to katallaves? Taqis

Ανώνυμος είπε...

Μπράβω ΜΕΓΑ, μπράβω παιδια του ΜΕΓΑ έτσι πρέπει να σκευθούμε για τό συμφέρον του λαού και όχι για τα προσοπικα συμφέρουντα .Συγχαριτήρια

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να κάνω μια γενική και σύντομη τοποθέτηση όσον αφορά την ύπαρξη το ελληνισμού στην Βόρειο Ηπειρο. Η προσέγγησή μου είναι με οικονομικά και μόνο κριτήρια. Η κοινότητά μας δεν πρέπει απλά να υπάρχει αλλά να είναι πρώτα απ΄ολα ΙΣΧΥΡΗ οικονόμικώς ώστε να γίνει η ΒΑΣΗ ενότητάς μας. Μια κοινότητα με υψηλό οικονομικό επίπεδο , αυτομάτος γίνεται μια κοινότητα με ΚΥΡΟΣ , με υψηλό εθνικό φρόνημα και τα μέλη της είναι αφοσιωμένα πάντα σε ενα κοινό σκοπό. Εαν η κοινότητά μας καταφέρει να γίνει ανεξάρτητη οικονομικώς τότε δεν θα μιλάμε πως να διαχειριζόμαστε την σημερινή μιζέρια. Παραδείγματα πετυχιμένων κοινοτήτων ανα τον κόσμο ύπαρχουν πολλά. Γιατί όχι κι εμείς. Για να πετύχουμε απαιτείται ΕΝΟΤΗΤΑ , ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ , ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ , ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ απ΄όλους. Πρώτοι να δόσουν το παραδειγμα οι εκπρόσωποί μας. Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΙΘΑΝΟ. Ας πιστέψουμε λοιπόν στο απίθανο και να εργαστούμε γι΄αυτό.
Ευχαριστώ. ....Τρεμουλιώτης.

Ανώνυμος είπε...

zoterinje omonia ka marre funde qe me 1994, me arestimet e qindra minoritareve, por ju s'doni ta kuptoni si duket. nese doni te keni nje perspektive per komunitetin grek kerkoni protagoniste te rinje qe te mos kene lidhje me sistemin dhe te mos jene nen kontrollin e tij.
inteligjenca shqiptare.
shenim: kyni parasysh se njohim dhe respektojme shoqerine greke dhe qyteterimin saj.

Ανώνυμος είπε...

11 29 an den katalaves na sta kano pio liana ke pio apla.
1) To MEGA kato Deropolis apofasise ipopsifios o V Ngjelos eno o Kseras epevale to Baruta ke ehase fisika.O laos ton petakse sto kalathi ton ahriston.
2)Stin pano Deropoli Dules apofasise na ine ipopsifios o Dutsis ke di keothike apo tin psifo ton Vorioipiroton.
3)An ishii i logiki su ke dieresume tis psifus tu MEGA PD tote to apotelesma ine miden is to pilikon.

Ανώνυμος είπε...


pou ton pas ore to duci
kai ton kico to papouci
leei to sistima tous theli
de ...... re vangjeli.

peste akoma sto vangjeli
pos tin eide to kopeli
kai horevei pentozali
tin ilektra to mihali
matheni sto leka ntefi
kallamatiano stin efi
a kai mi ksehasete na kalesete tin orhistra.

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος Ευάγγελος Ντου λες θα συμφωνήσει μόνο αν πάρει εντολή από το παπά Δημήτρη........αυτήν την πληροφορία έδωσε.....
ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου