Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απομόνωσαν την Επαρχία Αλύκου από τη λίμνη του Βουθρωτού και τη θάλασσα!


-Το αρχαίο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ανήκει πλέον στα διοικητικά όρια του Ξαμίλι!
-Εγκληματική αδιαφορία των εκπροσώπων της Επαρχίας και του χωριού Τσούκα!
Ο αγώνας της προηγούμενης διοίκησης της Επαρχίας Αλύκου (2007-2011) για την ένταξη στο πρόγραμμα καταγραφής περιουσιών (κτηματολογίου) για τα τέσσερα μεγάλα χωριά της επαρχίας (Τσούκα, Αλύκο, Καινούργιο και Τσαούση) φαίνεται πως - τουλάχιστον για την Τσούκα - πάει χαμένος από την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής ηγεσίας.
 
 Η καταγραφή περιουσιών στο χωριό Τσούκα ξεκίνησε στης αρχές του 2011 και για κάθε κίνηση ο πρώην έπαρχος κ. Ηλίας Θανάσης μέσω δημοσιευμάτων ενημέρωνε τους κατοίκους για την εξέλιξη,
όπως μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους: http://www.eparxiaalikou.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html , http://www.eparxiaalikou.blogspot.com/2011/03/blog-post_24.html

Μετά τις εκλογές του 2011, η νέα διοίκηση δεν έκανε καμία ενημέρωση για την συνέχεα αυτής της διαδικασίας.

Το πρόγραμμα, που αξίζει να σημειωθεί ότι χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΣΕ και υλοποιούνται από ισπανική εταιρία, είχε την εξής διαδικασία: Μετά την αναλυτική ψηφιακή αποτύπωση των κτισμάτων και της γης, καταρτούνταν οι πίνακες με τις περιουσίες και μετά από κάποιες διαδικασίες όπου εξετάζονται οι ενστάσεις, γίνεται η τελική καταγραφή των περιουσιών στο υποθηκοφυλακείο. Οι ενστάσεις εξετάζονταν από κάποιες επιτροπές και εφόσον σε κάποιες περιπτώσεις δεν βρίσκονταν λύση, στέλνονταν στα δικαστήρια για να αποφανθεί.

Τα διοικητικά όρια μεταξύ επαρχιών Αλύκου και Ξαμίλί  έχουν οριστεί  σύμφωνα με την διοικητική διαίρεση της Αλβανία του 1946-1951, τα όποια η Επαρχία  Εξαμιλίων  δεν τα σεβάστηκε και διεκδικούσε πάντα τις περιούσιες της Τσούκας.

 Η Επαρχία Εξαμιλίων που ξεκίνησε την καταγραφή στα τέλη του 2011, ολοκλήρωσε τη διαδικασία τον Ιούνιο του 2012 και όχι μόνο ολοκλήρωσε την καταγραφή στο υποθηκοφυλακείο των περιουσιών αλλά κατέγραψε και περιοχές που ανήκαν παραδοσιακά στο χωριό Τσούκα!!!

Συγκεκριμένα :
1-Νομιμοποίησε όλη την ακαλλιέργητη επιφάνεια (βάλτο) μεταξύ χωραφιών Τσούκας και λίμνης Βουθρωτού. Έτσι η Τσούκα και κατ’ επέκταση η Επαρχία Αλύκου, χάνει την πρόσβαση στη λίμνη του Βουθρωτού.
Να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι του χωρίου Τσούκα, για εκατοντάδες χρόνια είχαν στην κατοχή τους την μεγαλύτερη επιφάνια της λίμνης και για πολλές οικογένειες αποτελούσε πηγή επιβίωσης (από το ψάρεμα). Μετά από αυτήν την νομιμοποίηση, η Τσουκιώτες και κάθε κάτοικος της Επαρχίας Αλύκου εφόσον θέλει άδεια αλιείας θα απευθύνονται για αίτηση στην Επαρχία Εξαμιλίων!
2-Ένταξε στα διοικητικά της όρια την ράχη που είναι δίπλα από τη λίμνη και τη ράχη που βρίσκεται το Μοναστήρι του Άγιου Γεωργίου της Τσούκας. Πλέον το πανάρχαιο αυτό μοναστήρι της Τσούκας, ανήκει στα διοικητικά όρια του Ξαμίλι.
3- Νομιμοποίησε διοικητικά την ράχη από το Μοναστήρι του Άγιου Γεωργίου μέχρι το Μπερτενέσι. Αυτό σημαίνει ότι η Τσούκα και γενικά η Επαρχία Αλύκου δεν θα έχει καμία επαφή με τις παραλίες του Ιονίου!

Δυστυχώς, για αυτό το κατακρεούργησμα της κοινότητας μας, οι σημερινοί ιθύνοντες της Επαρχίας Αλύκου και της Τσούκας δεν προέβησαν σε καμία αντίδραση! Μήπως είναι και αυτό μέσα στα σχέδια της συμμαχίας ΚΕΑΔ-ΣΚ κάνοντας ένα «δώρο» στο «σύμμαχο» έπαρχο του Ξαμίλη;

Ελπίζουμε πως με αυτή τη δημοσίευση κάποιοι θα κάνουν έστω και τώρα τις κατάλληλες διοικητικές και νομικές ενστάσεις  για την προάσπιση της γης και της ιστορίας μας!
 http://eparxiaalikou.blogspot.com/

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αχ πατρίδα πως κατάντησες έτσι! Να έχεις στην αρχή τους άχρηστους τους αγράμματους και τους απατεώνες....
Μπράβω και στους "ηγέτες" μας με τα κουάντρα που βγάζουν στην αρχή. Θα μου πείτε ο λαός τους βγάζει και θα έχετε δίκιο!!! Έχουμε τα κουάντρα που μας αξίζουν τελικα. Τέτοια σκατοφάρα είμαστε, σκατο ντουλιδες σκάτο μπολάνιδες και σκατο καίσιδες έχουμε στην αρχη
τέλος

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ο Κίτσιος ο Καίσης το αποτελείωσε το έργο του. Στην προηγούμενη θητεία πούλησε το Λυκούρσι, αυτή τη φορά την υπόλοιπη ακτογραμμή. Γειασου, Βαγγέλη Ντούλε, με το κλαρίνο σου!

Ανώνυμος είπε...

allazoun ta dedomena sti diafimisi. twra den tha leme tou kitsou i mana kleei, alla kai oi alikiwtes klene
vazw ipopsifiotita
eparhos gia na gino
na ksepoulisw oti mporo
na troo kai na pino
o katalillos anthropos sti katalili thesi
pou ine re oi alikiotes
ki' oli oi vorioipirotes
ston agiristo na stilloun
aftes oles tis kapotes.
kati iksere aftos pou ta egrafe.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Να πούμε στον ανώνυμο σχολιαστή, που κατηγορεί τον κ. Θανάση και άλλους ότι ξεπούλησαν την επαρχία Αλύκου, να μας στείλουν τα στοιχεία να τα δημοσιεύσουμε. Ο κ. Θανάσης βγαίνει με το όνομα του και με το μπλοκ που έφτιαξε ο ίδιος και δημοσιεύει αποφάσεις έγγραφα κλπ όχι για να εκθέση τον κ. Καίση αλλά να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου. Αν θα είχε λερωμένη τη φωλιά του δεν θα το έκανε νομίζουμε. Αν έχετε στοιχεία όμως επαναλαμβάνω να μας τα στείλετε, τι φοβάστε; Στείλτε τα και ανώνυμα, έχετε δύο χρόνια που απειλείτε…

Υ.Γ. Ο κ. Καίσης, το έκανε μια φορά και εκτέθηκε, γιατί δεν ήξερε τι έγραφε, όχι ο ίδιος βέβαια αλλά τα σαΐνια που το παίζουν και πλερώνονται ως «σύμβουλοι» και νομίζουν πως η υπηρεσία στην πατρίδα είναι να ασχολείσαι με το περιτύλιγμα της πατάτας…

Ανώνυμος είπε...

ti se epiase kurie boreiohpeirwth paralirima h mhmws skaxtikes me auta pou sou eggrapsa prin. giati den dhmosieueis to sxolio mou ti fobase afou ksereis ouden kripton apo ton hlion touton .a kai kati akoma to MEGALO BAM ginete sto telos ksereis tote loipon 8a anoiksei o askos tou eolou..

Ανώνυμος είπε...

καλο και αυτο ποτε εγινε ο λιασ αγιοσ και δεν το πηραμε χαμπαρει mister στον ιδιο λακο λουζεστε ολοι χρονια και πρωην και νυν ολοι την καρεκλα λιγουρεβεστε ο λιασ εφυγε αλλα δεν το βαζει κατο γιατι ξερει τι μασα εχει χαχαχαχαχαχαχαχααααααααααα.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν μπορώ να πω πως δεν φοβάμαι αλλά όχι από όρνιθες…
Το σχόλιο δεν δημοσιεύτηκε γιατί κατηγορείς ανώνυμα χωρίς στοιχεία κάποια άτομα. Πες το όνομα σου και ο βορειοηπειρώτης είναι όλος δικό σου για να πεις ότι θες.
Τι εννοείς θα έρθει η ώρα για το μεγάλο μπαμ; Δηλαδή έχεις στρατηγική, για να πλήξεις κάποιον ή κάποιους, κάποια στιγμή. Η αλήθεια και η πατρίδα αγαπητέ δεν περιμένουν, είναι εδώ και ζητάνε δικαίωση, κατάλαβες τώρα γιατί σε είπα κότα;;;

The Real Commune Aliko είπε...

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΟ ΑΛΥΚΟΥ Κ. ΗΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ‘’ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ BLOG’’


.
‘’ΦΩΝΆΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ’’

Το θεωρώ πλέον σαν ένα μεγάλο ταλέντο του πρώην έπαρχου , των συνεργατών, αλλά και των συντελεστών του για αυτήν την μεγαλειώδη ανακάλυψη που έκαναν και αναφέρομαι φυσικά στο παρόν γεγονός ‘’ Ξαμίλι’’. Παρουσιάζεστε ΄ώς σωτήριο φως , σαν λυχνοστάτης σε ολοσκότεινο αδιέξοδο, ένα είδος παρηγοριάς σε μια εποχή όπου η εξουσία της ύλης υποβάλει και υποδουλώνει τον ελεύθερο άνθρωπο , σε έναν λαβύρινθο χωρίς διέξοδο, δέσμιο του σφοδρού πόθου ,που σας διακατέχει για ‘’το καλό του τόπου’’.

Δυστυχώς παρακολουθώ έκπληκτος πως σας έπληξε νέος "ιός" αυτή τη φορά, "η αμνησία" ,αγαπητοί μου, απ’ότι φαίνεται ξεχάσατε πως στη θητεία σας ακόμα εγκαταλείψατε αφύλακτη και απροστάτευτη την περιουσία μας επιτρέποντας στο Ξαμίλι να παίρνει τους φόρους από την παρουσία της βλαβερής κεραίας κινητής τηλεφωνίας όπου βρίσκετai στο Μπερντενέσι..τα τοποθετήσατε από τότε τα σύνορα 2009-2010 δεν το θυμόσαστε κ. Ηλία Θανάση.
Σηκώσατε τα χέρια ψηλά. αλλά εμείς όχι ...έχουμε ήδη κινηθεί νομικά εναντίον τους και τα αποτελέσματα θα τα δείτε σε λίγο χρονικό διάστημα!
Όσον αφορά την καταγραφή των περιουσιών στα συγκεκριμένα σημεία που αναφέρετε στο άρθρο σας νομίζω πως εσείς έχετε περισσότερη εξειδίκευση στο θέμα εφόσον το άπαιχτο δίδυμο θείου και ανιψιού (Vangjel MIÇI ,Florjan Gjoni ) που είχατε στη δούλεψή σας, ως άξιοι εκπρόσωποι με το αίσθημα ευθύνης που ο καθένας έχει στον δικό του τομέα, τους ‘’εξυψώνει’’ στην διεύρυνση του οικονομικού και κοινωνικού τους υπόβαθρου. Πριν το μεγάλο αντίο του κ. Ηλία Θανάση από την καρέκλα του έπαρχου ο κ.Florjan Gjoni πήρε μαζί τις αναμνήσεις του και αναφερόμαστε φυσικά στα εν’ λόγω υλικά της καταγραφής των περιουσιών μας , ως αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Επαρχία Αλύκου , παράνομα .
Ο οποίος πριν λίγο καιρό τα έδωσε στην Επαρχία του Ξαμιλίου, ο λόγος άγνωστος προς εμάς, αλλά γνωστός προς εσάς κύριοι ...
Ο λόγος μας βασίζεται στα λεγόμενα του κ. Edmond LEKA εκπροσώπου της εταιρίας καταγραφής όπου μας διαβεβαίωσε για το γεγονός .

ΥΓ. Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ηγετική φυσιογνωμία είναι αναμφισβήτητα ο κ.Ηλίας Θανάσης και οι ακόλουθοί του. Η ‘’προίκα’’ που μας άφησε είναι οι συνεχείς αγώνες διαφύλαξης των περιουσιών μας από τα ’’όρνια’’ που θέλουν να κατασπαράξουν καθετί δικό μας και να σπάσουν το συνδετικό κρίκο με το ηρωικό παρελθόν των προγόνων μας .
Εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω στον αγώνα που ξεκίνησα , γι’αυτό λοιπόν ενάντια στη θέληση εκείνων που θέλουν την κεφαλή μου επί πίνακι , έχω να πω μόνο ότι ο Θέος με κατέβασε για δεύτερη φόρα σαν δεύτερο Θωμά Σπύρο από το χωριό Καινούργιο . Για να δώσω τη δική που μάχη για τα αιματοβαμμένα λιβάδια που εσείς κύριοι τόσα χρόνια βρισκόσασταν σε ‘’ χειμερία νάρκη’’ το 2009-2010 ,.ο λαός όμως δεν κοιμάται είδε την αλήθεια και σας έστειλε στην πόλη ων Αγ. Σαράντα για να παραθερίσετε , το μήνυμα ήταν προφανές, αλλά εσείς δεν το καταλάβατε ακόμη ...

Ενδέχεται και συνέχεια κύριοι αν το επιθυμείτε ....26+5= hidr.....!!!!!!

Με σεβασμό προς όλους τους αναγνώστες ,


Ο Έπαρχος Αλύκου
Χρήστος Καίσης

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κατ’ αρχήν να εκφράσουμε τον εντυπωσιασμό μας από τον έκθεση ιδεών του έπαρχου Αλύκου. Μείναμε speechless που λένε και οι φίλοι του Κίτσου, τόσο που μας ήρθε να αναφωνήσουμε «χαλάλι τα ξεπούλημα που έκανε την περίοδο 2000-2003 ( http://borioipirotis.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html ), αφού ήταν για τη «μόρφωση» του Κίτσιου, χαλάλι»! Αλλά μετά σκεφτήκαμε ότι δεν πρόκειται για χαρτιά με υπογραφές και σφραγίδες που δεν καταλαβαίνει ο Κίτσος αλλά για τον τόπο των προγόνων μας, πρέπει να σοβαρευτούμε και να μπούμε στο θέμα:
Στις προηγούμενες απαντήσεις του, ο κ. Καίσης αράδιαζε κάνα δεκαριά φωτοτυπίες που δεν μπορούσε να βγάλει άκρη κάνεις. Κάθε αρνητική η θετική πράξη – απόφαση, εντάσσεται στο χώρο και στο χρόνο. Έγινε τότε, έγινε εκεί, με τον τάδε και τον τάδε κλπ. Εκτός αυτών που είναι στο παραπάνω λιγκ, ο κ. Θανάσης κατήγγειλε με πολλές δημοσιεύσεις συγκεκριμένα πράγματα και θέλουμε να πιστεύουμε όχι για να κάνει κουτσομπολιό αλλά όπως είπαμε σε άλλο σχόλιο για να υπερασπιστεί τον τόπο του. Αυτό όμως που κάνει ο κ. Καίσης είναι κουτσομπολιό και καλά θα κάνουν οι γραφιάδες να τον αφήσουν ή να τον συμβουλευτούν να κάνει τη δουλειά του. Αν υπάρχουν ευθύνες άλλων να τις καταγγείλει τώρα και αντί να εξιτάρει την φαντασία των «συμβούλων» του που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα να τους πει απλά ότι «δεν πρόλαβα το κακό και ότι θα κάνω μήνυση για να επανέρθουν τα σύνορα με το Ξαμίλι εκεί που ήταν παλιά»
Ο «Βορειοηπειρώτης», χωρίς κανένα σεβασμό προς τον κ. Καίση

Ανώνυμος είπε...

Για περισσότερο βορειοηπειρωτικό πορνό εδώ: http://1.bp.blogspot.com/-NXXtD-E-zHg/Tc7JjecZ6nI/AAAAAAAAAig/YtQqwAHq1yQ/s1600/Kaishi_Alb.jpg

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να κάνει μήνυση και να αναθέσει την υπόθεση στον κολήτο του Ηλία αυτόν τον Gerg Imeraj. Προτίνω στο δικάστηριο ο Gerg να πάρει μαζί του τις αφίσες του Ιsmail Qemali που κοσμουσαν το γραφείο του και να έχει μαζί του και το πελατολόγιο των Βουρκιωτών που απέκτισε οταν ήταν νομικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Ηλία.Αυτοί ξερουν καλά τα μυστικά της γης. Α ρε καιμένε Βουρκάρη με τους απατεόνες που σου πίνουν το αίμα

Ανώνυμος είπε...

vre, vre, vre diallogizonte internetika o liakos me ton kico
ine ekriktiko didimo. na prosehoume tha hithi poli ema
a kai na mas poun pios tous syntasi ta kimena kai idika tou kicou dioti o idios kai to onoma tou llathos to grafi.

Δημοσίευση σχολίου