Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας βορειοηπειρωτών και ποντίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την αφαίρεση των συντάξεων του ΟΓΑ



Τι προτείνει ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ
υπουργείο Εργασίας
ΑΘΗΝΑ


Παρά τις πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες με καταιγίδες και χαλαζόπτωση πλήθος Βορειοηπειρωτών και Ποντίων συγκεντρώθηκαν σήμερα στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου. Νέοι αλλά και πάμπολλοι ηλικιωμένοι διαδήλωσαν υπομονετικά για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ. Στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένη η οργή και η αγανάκτηση για την Κυβέρνηση που τους ξεριζώνει και τους μετατρέπει σε επαίτες. Μετά ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας
προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. (σημειώνουμε ότι η βροχή δεν σταμάτησε ούτε λεπτό). Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Τέρενς Κουίκ αντίστοιχα. Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του Εθνικού Μετώπου και του Άρματος Πολιτών.

τέλος πορείας Σύνταγμα άγαλμα Αγνώστου Στρατιώτη
Η επιτροπή που ανέλαβε την διαπραγμάτευση έλαβε από το υπουργείο τη δέσμευση για συνάντηση στις 20 Φεβρουαρίου.

(δεν θα μπούμε στη διαδικασία των αριθμών, σίγουρα υπό καλύτερες καιρικές συνθήκες και με μια καλύτερη οργάνωση θα είχαν συγκεντρωθεί πολλοί περισσότεροι, ίσος θα ήταν καλό να ανανεώσουμε το ραντεβού σύντομα και πιο δυναμικά)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάνω από 500 άτομα, Βορειοηπειρώτες και ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση  συγκεντρωθηκαν  έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές των συντάξεων του ΟΓΑ.
 Η πορεία  τους ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου όπου είχαν  συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης  οι Παλιννοστούντες και οι Βορειοηπειρώτες που πλήττονται από το Μνημόνιο 3.
   Ειδικότερα περίπου 1000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν  γιατί με την νομοθετική ρύθμιση για την «συνταξιοδότηση των υπερήλικων παλιννοστούντων, περίπου 35 χιλιάδες ομογενείς που στην πλειοψηφία τους ήρθαν στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την περίοδο 1994-2006, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και οδηγούνται σε βιολογικό αφανισμό.

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση για να καταβληθεί η μηνιαία σύνταξη από τον ΟΓΑ θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: 20 έτη μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και να μην λαμβάνουν και να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό.
Συναντήθηκαν με τον υπουργό  όπου εξέφρασαν τα αιτήματα τους . «Τις προϋποθέσεις δεν πληρούν πάνω από το 90% των παλλινοστούντων» είπε στο Ρ/Θ ο κ. Σέργιος Καλπαζίδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων.
http://borioipirotika.blogspot.gr



Πρόταση νόμου από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της ΝΔ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Παρά τις δύσκολες πραγματικά οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση χορήγησης της σύνταξης του ΟΓΑ σ’ αυτή την πραγματικά ανασφάλιστη υπερήλικη ομάδα των συμπατριωτών μας βοηθώντας τους κατά πρώτον σε ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και στηρίζοντας κατά δεύτερον τις προσπάθειες για τη διατήρηση του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο.

Θεωρώντας ότι κάτοχοι του Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) είναι κυρίως οι ‘Έλληνες ομογενείς που προέρχονται από την Αλβανία (Βόρειος Ήπειρος) αλλά από και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για την επίλυση του ζητήματος προτείνουμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται οι Έλληνες ομογενείς κάτοχοι Ε.Δ.Τ.Ο από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 για τη λήψη μηνιαίας σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Συγκεκριμένα να εξαιρούνται από τις διατάξεις των εδαφ. β’ και γ’ της παρ. 5 του αρθρ. ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.6. ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ−ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ−ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του Ν του Ν. 4093/12 (ΦΕΚ Α’ 222/12.11.2012 - σελ. 5607-5608) τα εξής:

…….. α) οι ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) και β) οι αποκτήσαντες την Ελληνική Υπηκοότητα Ομογενείς που διέθεταν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο)………..

Εκτιμούμε ότι η όποια απαιτούμενη δαπάνη αξίζει να διατεθεί για τη στήριξη του εθνικού μας στόχου της φυσικής δηλαδή και εθνικής επιβίωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη.

Τομέας Βορειοηπειρωτών Νέας Δημοκρατίας

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν φωτογραφικά και αποκλειστικά εμάς, οπότε κατάργηση Νόμου Μνημονίου δεν παίζει. Ούτε τι ψηφίζουν δεν ξέρουν;

Επόμενος

Lazaros είπε...

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που οι κυβερνησεις μετα τον GAP πηρανε πισω οτιδηποτε;

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε πλάτη γιατί χανόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

H κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση της Βορείου Ηπείρου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας που θέλει του Βορειοηπειρώτες να παραμένουν αλλά και όσοι έφυγαν να επιστρέψουν, στην γενέθλια γη για να διατηρηθεί ο Ελληνισμός στη Βόρειο Ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

«Κυριάκος Μάτσης»

Ο Κυριάκος Μάτσης γεννήθηκε στο Παλαιχώρι της επαρχίας Λευκωσίας στις 23.1.1926. Μετά την αποφοίτησή του από το δημοτικό σχολείο του χωριού, πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Αμμοχώστου, όπου διακρίνεται για την πνευματική και εθνική του δράση. Φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε μεγάλη δράση και χάρη στα ρητορικά του προσόντα διακήρυττε τις απόψεις του για την Κύπρο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, τον αποκαλεί «αηδόνι της Κύπρου», όταν τον ακούει να μιλά με πάθος για το Κυπριακό σε κάποια φοιτητική εκδήλωση. Το 1956, παρόλο που ήταν ήδη ενταγμένος στον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. ιδρύει την Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Κ.) δείχνοντας την προσπάθεια να προωθήσει τον αγώνα για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Την 1η Απριλίου 1955 αρχίζει ο Εθνικό-απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ. Γράφει ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής στα απομνημονεύματά του:

«Ο Μάτσης εκ των πρώτων κατετάγη εις την Οργάνωσιν. Στρατιώτης του καθήκοντος, αγνός και τίμιος, υπόδειγμα, εις τους υφισταμένους του εμψυχωτής, εισήλθεν εις τον αγώνα με την φλόγα της αυτοθυσίας και την δίψαν να επιτελέσει έργον μεγάλο».

Με την κατηγορία ότι ανήκει στην ΕΟΚΑ, ο Κυριάκος Μάτσης συλλαμβάνεται από τους Άγγλους αποικιοκράτες στις 9 Ιανουαρίου 1956 και τον αποστέλλουν στα ανακριτήρια της Ομορφίτας. Ο Μάτσης αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά την οργάνωση. Τέτοια αξιοπρέπεια και πίστη στον αγώνα δεν την περίμεναν οι στυγνοί ανακριτές. Γι’ αυτό θα τον απομονώσουν και θα υποστεί τα φρικτότερα των βασανιστηρίων: Χτυπήματα, αϋπνία, ηλεκτροσόκ, αδιάλειπτες και επί εικοσιτετραώρου βάσεως ανακρίσεις. Σε καμία όμως περίπτωση η ψυχή του δεν λυγίζει.

Ο Στρατάρχης Χάρντινγκ επιχειρεί να τον εξαγοράσει για να καταδώσει τον Διγενή, με το μυθικό για την εποχή εκείνη ποσό του μισού εκατομμυρίου λιρών. Ο Κυριάκος Μάτσης, όμως, δίνει μάθημα αγωνιστικής αρετής στους βασανιστές του και είχε το θάρρος να βροντοφωνάξει κατάμουτρα στον σκληρό αποικιοκράτη Χάρντινγκ, κτυπώντας τη γροθιά του στο τραπέζι:

«Εξοχότατε, ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής. Λυπούμαι, διότι με έχετε προσβάλει με την πρότασή σας».
Υπάρχει κανένας ΜΑΤΣΗΣ ρε με ορχ.... στους β/ηπ/τες ή μηπος δεν μπορουμε να φτασουμε ουτε στους .......... του ΜΑΤΣΗ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ...................................
ιωαννίδης

drakos είπε...

Χωρίς λόγια !!!!!
Ἡ τελευταία παράγραφος ὃλα τά λεφτά !!!

http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9963.html

Προσφορά ἓνα ἐδεσμα πού δέν λείπει από τό καθημερινό τραπέζι τοῦ μέσου Ἓλληνα !

http://24.media.tumblr.com/tumblr_kpwnqga7GW1qzeoopo1_500.png

Ανώνυμος είπε...

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Περίπτωση Α (αδικημένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε Ελλάδα το 1990. Από τότε είναι μόνιμα στην Ελλάδα με άδεια αλλοδαπού. Δυστυχώς όμως, έπαιρνε άδεια αλλοδαπού για 6 μήνες και μετά κατέθετε αίτηση και περίμενε 3 με 8 μήνες για να του εγκρίνουν άλλους 6 μήνες, και πάει λέγοντας. Άρα, νόμιμα ήταν σποραδικά στην Ελλάδα, μιας και κατά την διάρκεια αναμονής για έγκριση άδειας αλλοδαπού θεωρείται πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Δεν υπάρχει κανένας που να είχε άδεια αλλοδαπού για 20 συνεχόμενα χρόνια, και το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που εσκεμμένα έφτιαξαν έτσι τον καινούριο νόμο, επιδιώκοντας να διώξουν από το ΟΓΑ όλους που ήταν με άδειες αλλοδαπών.

Περίπτωση Β (πονηροί): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ρουμανία και, με το που τελείωσε της σπουδές του, πήγε στην Γερμανία. Το 1992 ήρθε Ελλάδα. Επειδή στη Ρουμανία φαίνεται σαν Ρουμάνος υπήκοος με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, δεν έχει και δεν δικαιούται σύνταξη ή βοήθημα από το Ρουμανικό το κράτος. Βάση αυτών των στοιχείων, θα συνεχίζει να παίρνει ΟΓΑ παρόλο που παίρνει και σύνταξη από την Γερμανία (που δεν μπορεί να το ανακαλύψει κανείς, μιας και ζητάνε χαρτιά μόνο από την χώρα καταγωγής σου και όχι από όλες τις χώρες του κόσμου).

Περίπτωση Γ (διωγμένοι): Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα από Τασκέντη (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκεί, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, αν δεν έχουν κανονική σύνταξη, δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (κάτι σαν ΟΓΑ). Σύμφωνα με το καινούριο νόμο του ΟΓΑ, έστω και αν δεν παίρνει τίποτα από εκεί, μόνο και μόνο επειδή δικαιούται να πάρει, δεν μπορεί να παίρνει και στην Ελλάδα από το ΟΓΑ. Άρα, όλοι που ήρθαν από το Ανατολικό Μπλόκ δεν θα παίρνουν πλέων ΟΓΑ, μιας και σε όλες αυτές τις χώρες δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (ανεξαρτήτως αν την παίρνουν ή όχι).

Περίπτωση Δ (βολεμένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία. Επέστρεψε πριν 15 χρόνια και από τότε παίρνει ΟΓΑ. Παρόλο που δεν βρίσκονταν τα τελευταία 20 χρόνια στο σύνολό τους στην Ελλάδα, και παρόλο που παίρνει μια σεβαστή σύνταξη στην Αυστραλία, δεν τον ελέγχει κανείς από τον ΟΓΑ, και θα συνεχίζει νομιμότατα να παίρνει και το ΟΓΑ.

Περίπτωση Ε (προνομιούχοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και δούλεψε όλη την ζωή του στην Ελλάδα χωρίς να κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Προτιμούσε να τα παίρνει σε χρήμα. Δεν τον ένοιαζε για το αύριο. Πέντε χρόνια πριν, μοίρασε όλη την περιουσία του στα παιδιά. Τώρα παίρνει ΟΓΑ και πενεύεται για το κατόρθωμά του σε όλους.

Άρα, αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι δύο φορές ευνοημένοι, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα χάσου το ΟΓΑ με την απλή λογική ότι μπορούν να πάνε και να ζήσουνε τα γεράματα τους στην χώρα προέλευσής τους, μιας και τους διώχνουν και λόγω της άδειας αλλοδαπού που το κράτος την έδινε διακοπτόμενα και σποραδικά, και από το ότι στις χώρες προέλευσής τους έχουν όλοι δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης (κάτι σαν το ΟΓΑ).

Το μόνο σωστό κριτήριο είναι να συνεχίζουν να παίρνουν ΟΓΑ μόνο όσοι δεν είχαν προσωπική περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι οι άλλοι νόμοι είναι φτιαγμένοι να διατηρούν τους διτικοπερπατημένους βολευτές με τρείς παχουλές-παχουλές συντάξεις και να μην επιτρέψουν στους ανατολικοπροερχόμενους να παίρνουν δυο συντάξεις πείνας.


Α ρε Σαμαρέσκου τι σε περιμένει. Ακολουθείς τα βήματα του εμπνευστή σου Τσαουσέσκου που ξεχρέωσε την χώρα του σε οκτώ χρόνια και εξαθλίωσε τον λαό του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου