Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

To MEGA στέλνει στο Συνταγματικό Δικαστήριο το νόμο για την απογραφή

Δελτίο τύπου 

Με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου για την απογραφή που ψήφισε η Αλβανική Βουλή πριν λίγες μέρες, επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε διάθεση ούτε ενδιαφέρον να πραγματοποιήσει μια ρεαλιστική και ελεύθερη απογραφή των πολιτών στη χώρα.
Φαίνεται πως το μοναδικό της μέλημα είναι να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ του διεθνή παράγοντα που θεωρεί την απογραφή βασικό σημείο στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, των μειονοτικών ομάδων που την απαιτούν εδώ και 20 χρόνια και κάποιων εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία που ανέλαβαν μια παράλογη εκστρατεία επιχειρηματολογώντας δήθεν πως η ελεύθερη απογραφή απειλεί το αλβανικό έθνος.

Το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τους ότι δεν απειλείται το αλβανικό έθνος, αλλά η περαιτέρω ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτοί που πραγματικά απειλούνται, είναι οι μειονότητες και άλλες κοινωνικές ομάδες που διώχθηκαν και αφομοιώθηκαν από το κομουνιστικό καθεστώς και λόγω της καταγωγής τους.

Συνεχιστές αυτού του έργου είναι  και οι πολέμιοι της ελεύθερης απογραφής.
Η προσθήκη άρθρου στο νόμο για την απογραφή όπου επιβάλει κυρώσεις σε όποιον δηλώσει «ψευδή» στοιχεία, στην ουσία ακυρώνει την ελεύθερη απογραφή. Ο νόμος αυτός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η εθνικότητα, το θρήσκευμα και η γλώσσα αποτελούν στοιχεία ταυτότητας και αξιοπρέπειας για τον κάθε πολίτη και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται.

Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν, ότι η απογραφή είναι ένα απαραίτητο εργαλείο του κράτους για την εφαρμογή σωστών πολιτικών έναντι των κοινοτήτων που το απαρτίζουν και όχι ένα πεδίο που προσφέρεται για πολιτικά και εθνικιστικά παιχνίδια.

Το κόμμα ΕΕΜΜ – ΜΕGΑ, εκπροσωπώντας την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, εκφράζει την έντονη δυσφορία για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για την ατολμία και απροθυμία της κυβέρνησης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η σημερινή εποχή. Επίσης, εκτιμά ως απαράδεκτο το γεγονός ότι τρεις  μήνες πριν από την απογραφή, είναι ακόμη άγνωστος ο τρόπος και η διαδικασία απογραφής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόφαση του κόμματος μας σχετικά με τη στάση στην απογραφή θα ληφθεί στο επόμενο προεδρείο το οποίο θα συνέλθει εντός πέντε ημερών, παρουσία γνωστών συνταγματολόγων, ώστε να προετοιμαστεί προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του συγκεκριμένου άρθρου. 

                                 Από το γραφείο τύπου του κόμματος ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ

20 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή και καλά διατυπωμένη ανακοίνωση τύπου που θα τη ζήλευε κι ο καθηγητής. Τέτοια ανακοίνωση η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ δεν έβγαλε ακόμα. Μη μου πείτε ότι οι συνεντεύξεις του Ντούλε είναι και θέσεις της Ομόνοιας. Είναι μόνο αυτοπροβολή και θυμίζει την έκφραση και να ξεπλένει τις πολιτικές του αμαρτίες. Όταν συζητούνταν και ψηφίζονταν οι αλλαγές στη Βουλή για άλλη μια φορά απουσίασε να πει την άποψή του που θα ήταν και η επίσημη θέση του ΚΕΑΔ και να καταψηφίσει. Δεν το έκανε για άλλη μια φορά.Όπως δεν ήταν όταν ψηφίζονταν για τα νεκροταφεία, για τη συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα. Περιμένει στην άκρη σαν σκόρπιαρης μήπως και δηλητηριάσει το πολιτικό περιβάλλον της ΕΕΜ. Αυτή είναι η δουλειά του:Διαίρει και βασίλευε.

Ανώνυμος είπε...

Eσεις καλα κανατε και βγαλατε το δελτιο τυπου.Πολυ θαθελα να μαθω τι γνωμη και σκεψη εκφερουν επι της υποθεσεως η de facto κεφαλη σας,KSERRA,BARKA,MICO,BEZHANI;Οι δυο πρωτοι ψhφισαν το παραπανω νομο μαζι με το αλλο μαργαριταρι τον ΤΑVO.Aπ' τη μια ψηφιζετε το νομο για να ειστε ενταξει με τον πατερα σας Μπερισα κι απ' την αλλη δηθεν στελνετε την υποθεση στο Συνταγματικο Δικαστηριο για να ειστε ενταξει με το λαο;Ποιον δουλευετε;Δεν ντρεπεστε λιγο;Eιναι για γελια και για κλαματα η ολη υποθεση.Οι υπαλληλοι του Μπερισα,αφου ψηφισαν το νομο τον στελνουν τωρα και για επικυρωση στο Συνταγματικο Δικαστηριο.Μπραβο σας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ma yparxi akoma MEGA!!!!!Ma ojion thelete na koriadepste akoma vre .....afou o Kseras me ton Barka ton psifisan ton nomo!!????M(eg)A-llakes pou eiste

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Οι αρνητικές αντιδράσεις κατά της ανακοίνωσης μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα κοινά εθνικά θέματα και προβλήματα, αλλά το πως θα μειώσουμε τους ομοεθνείς αντιπάλους μας. Αίσχος! Τώρα αν υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις ΜΕΓΑ και των βουλευτών στην αλβανική βουλή, αυτό μας επιβεβαιώνει ότι το ΜΕΓΑ πάει να καθιερώσει την πραγματική δημοκρατία, να μας επιβεβαιώσει ότι δεν είναι όργανο το Μπερίσια, ότι προσπαθεί να στηρίξει και να διεκδικήσει τα εθνικά μας δίκαια. Μάλιστα η κίνηση είναι πολύ σωστή και έξυπνη.
Μας επιβεβαιώνει ότι οι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν κάνει έντονο βίωμα την δικτατορική νοοτροπία. Ότι πει ο αρχηγός. Αμήν!! Χωρίς κανένας να μη έχει δικαίωμα να πει άλλη άποψη στο μαντρί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ωστόσο, οι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ανησύχησαν διόλου που το Γ. Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν μπορεί καν να συνέλθει για να συζητήσει ένα τέτοιο ουσιαστικό εθνικό θέμα. Το γεγονός μας επιβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια η ΟΜ δεν ήθελε να γίνει η απογραφή του πληθυσμού ανεξαρτήτως από τις φωνές περί του αντιθέτου.
Η Μέλλουσα Ιστορία

Ανώνυμος είπε...

pame pedia me mega gera! ante na paroume mpros!

Ανώνυμος είπε...

Να είμαστε και λίγο σοβαροί. Η Ομόνοια έχει κι αυτή τη φορά το Ντούλε "νόμιμο εκπρόσωπο". Οι άλλοι οι βουλευτές κρίνονται παράνομοι από την κλίκα. Ας μας πείτε τι έκανε ο Ντούλες, ο "νόμιμος εκπρόσωπος" όταν ψηφίζονταν στη Βουλή το νομοσχέδιο. Απλώς, την έκανε για πολλωστή φορά, όπως κάνει όσες φορές συζητούνται θέματα που άπτονται της ΕΕΜ. Και βάζει στη συνέχεια τους κόλακες να "δυσφημήσουν" τους έταιρους έλληνες βουλευτές των αλβανικών κομμάτων, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μην αλλοιωθούν τα βασικά σημεία της απογραφής που έχουν να κάνουν με την εθνικότητα, το θρήσκευμα και τη γλώσσα. Χωρίς το Ντούλε, ο οποίος δεν πήγε στη Βουλή, διότι έχει συνδέσει τις τυχές τους με τις τύχες του Ράμα. Όσον αφορά για το πρόστιμο που μπορεί να πληρώσει κάποιος για "ψευδή στοιχεία" αυτό δεν αφορά, ντε και καλά, τη δήλωση αυτοπροσδιορισμού για εθνικότητα, θρήσκευμα και γλώσσα (αναφαίρετο δικαίωμα βάσει διεθνών συμβάσεων), αλλά πολλά άλλα στοιχεία πυ μπορεί να σχετίζονται με περιουσίες, παιδεία, σχέσεις κτλ. Γιατί το νομοσχέδιο δεν έχει μόνο τρία στοιχεία (εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα κι αυτά προαιρετικά), αλλά και δεκάδες άλλα, τα οποία αγγίζουν το χώρο του νόμου και όχι μόνο της συνείδησης. Αντί να ανασκουμπωθούμε και να κουβαλήσουμε τον κόσμο στην απογραφή επιλέγομε την εύκολη οδό της αποποίησης των ευθυνών μας, προσαράζοντας στη νηνεμία της διαμαρτυρίας και της αποχής από την απογραφή. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες κι όχι να επιρρίψουμε τις ευθύνες σε άλλους. Αυτό το εγχείρημα χρειάζεται τόλμη και κότσια. Και πάνω απ' όλα αίσθημα ευθύνης μπροστά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Βόρειο Ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Voriohpeiroti,anagnosti,mellusa istoria,anonime greek,anonime greeklish,i opos allios ipografis.To idhio atomo ise.Kali qe fillotimi i prospathia pu kanis ja na anastisis tus pethamenoys,alla na kseris dhen ftani.Mia simvouli mono.Min parasirthis apo aftous,ektos an idhi ehis parasirthi.Aftoi se ligo hrono apo tora,an dhen to kleisoun to magazi pu ine qe to pio pithano,tha skotothoun gia tin kareklla tou Proedhrou opote tha dhialithoun ek tou asfallous.

Ανώνυμος είπε...

Sosta 4.06 kai tha vasilepsei i OMONOIA, dld, tha vasilepsei i e.e. meionotita piso apo tis viles, ta ksonodoheia kai tiw allew perioysies poy ekane i klika tis OMONOIAS poyl;vntaw tin e.e.m,
Dhe sas fovizei aplos to MEGA , genikos i alli apopsi, i alitheia sas fovizei i opoia apoxtaei perissoteri dhinami otan legete apo thesmo ;opos to NEGA

Ανώνυμος είπε...

Βγαζει μια ανακοινωση για εναν νομο που δεν εχει ψηφιστει καν και πουλαει μουρη χωρις ουσια.Αν ψηφιστει και δεν κανει τιποτα τετοιο το μεγκα βορειοηπειρωτη δινεις το λογο σου πως θα ασχοληθεις σε ενα σου κειμενο και με αυτο η οτι βρισκεται απεναντι απο τον Ντουλε μας αφορα με τους λοιπους δεν ασχολουμαστε?Εγω υποσχομαι πως θα δωσω συγχαρητηρια και απωνυμα τοτε αλλα εχω μια βεβαιωτητα πως δεν θα κανει τιποτα,απο λογια και προπαγανδα ειναι καλοι,εχουν και καλους συμβουλους η αφεντικα σε αυτο.Ο κοσμος εχει βαρεθει να ακουει λογια,θελει πραξεις και απο λογια ολοι πατριωτες και αγωνιστες ειναι στις πραξεις ομως πασχουμε.Κυριοι πρακτωρες των αλβανων καλες οι εντυπωσεις αλλα....ανουσιες και καποτε πρεπει να αποκτησετε ουσια...καλη αρχη ειναι να κλεισετε το μαγαζακι σας και να συστρατευτουμε ολοι οι βορειοηπειρωτες σε ενα μετωπο,σε εναν κοινο αγωνα,αυτα που μας χωριζουν ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτα που μας ενωνουν,χρησιμοποιω την εκφραση ψιχουλα γιατι την γνωριζεται απο αλλου και μπορειτε πιο ευκολα να καταλαβαιτε πως ειναι πολυ λιγα αυτα που μας χωριζουν μπροστα σε αυτα που μας ενωνουν.Βορειοηπειρωτη και εμενα δεν μου αρεσει το αφεντικο μου στη δουλεια μου αλλα δεν φευγω απο τη δουλεια μου για αυτον τον λογο.Ουτε ο λοχαγος μου εκατσε καλα στο στομαχο οταν υπηρετησα την πατριδα αλλα δεν λιποτακτησα.Πολλα προσωπα δεν γουσταρω σε αυτη τη ζωη αλλα δεν σημαινει οτι θα στρατευτω απεναντι τους,δεν ειναι παντα αυτη η λυση.Εσυ δειχνεις να εχεις προσωπικο προβλημα με τον Ντουλε και πας απεναντι του μην υπολογιζοντας πως στηριζεις ενα κομμα συστημα των αλβανων και του παρακρατους που αν αποκτησει βασεις θα ειναι η καταστροφη της πατριδας μας και η πληρης διασπαση του ελληνισμου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ βρε ανώνυμε 7.12 πως τοπ ξέρεις ότι το ΜΕΓΑ είναι κόμμα του αλβανικού παρακράτους; Έχει κάποιο στοιχείο ή κάνεις προπαγάνδα;!
Λες για το ΜΕΓΑ ότι κάνει εντυπώσεις και δεν κάνει έργα. Η δήλωση είναι έργο και εύχομαι να πάει πράγματι την υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Μα η ΟΜΟΝΟΙΑ τι κάνει τόσα χρόνια. Ρώτησες γι΄αυτό καμιά φορά τον εαυτόν σου για το τι έκανε η ΟΜ τόσα χρόνια. Τίποτε. Φοβάσαι μήπως πιάσει το ΜΕΓΑ και καταλαβαίνεις ότι εφόσον η ΟΜΟΝΟΙΑ πλέει σαν το άχυρο στο ποτάμι, τότε θα φύγεις και εσύ μαζί της σαν κάναν όχτο.
Μη ψευδεσαι, ο νόμος ψηφίστηκε στην Αλβανική Βουλή. Εσύ θέλεις να είναι και ο Ντούλες για έναν τέτοιο νόμο. Μάθε ότι ο Ντούλες την έκανε για μια ακόμη φορά και κρήμα που δεν του ζητάς λογαριασμό. Και άκου κάτι, μη νομίζεις ότι όσοι καταφέρονται στο Ντούλε είναι ΜΕΓΑ. Αν θα γίνουν όλοι αυτοί με το ΜΕΓΑ τότε τι θα κάνεις. Όλοι εμείς που είμαστε κατά του Ντούλε και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αποφασίσαμε να πάμε ακόμα με το ΜΕΓΑ, για΄τι έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Αλλά όπως κατάντησαν οι ντούλιδες τη ε.ε.μειονότητα ο κάθε ΜΕΓΑ είναι καλύτερος και λιγότερο επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Μέλλουσα ιστορία έγραψε:
"Τώρα αν υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις ΜΕΓΑ και των βουλευτών στην αλβανική βουλή, αυτό μας επιβεβαιώνει ότι το ΜΕΓΑ πάει να καθιερώσει την πραγματική δημοκρατία..."

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxxa

Ανώνυμος είπε...

Μια είδηση για το Ζήση, το ΜΕΓΑ και όλη την ε.ε. μειονότητα, αλλά να τη μάθει πρώτα ο Μπάρκας και οι έπαρχοι του ΜΕΓΑ. Από χτες ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΡΜΑ.
Αντικαταστάθηκε από τον κύριο Νίκο Κοτροκόη.
Απαλλαχτήκατε (με) όλοι από αυτό το βραχνά. Το έργο του ΜΕΓΑ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μπούν έτσι σε ομαλή ροή. Η α φυσικότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την έχει μετατρέψει σε καταδιωκτική προς τους Έλληνες.
Και το ΜΕΓΑ το έχει μετατρέψει σε θύμα του ο ΡΙΖ

Ανώνυμος είπε...

Οποια κυβερνηση κι αν κυβερναει στην Ελλαδα,οποιος πρεσβης,η προξενος διοριστει απ'την κυβερνηση πρεπει να ξερετε οτι η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟς ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ της βουλησης του Β/Ηπειρωτικου Ελληνισμου.Επι 20 χρονια τωρα εχει καταφερει να ειναι ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΗΣ της ΕΕΜ με την πολιτικη και πολιτειακη ηγεσια της Πατριδας μας και αυτο δεν προκειται ν'αλλαξει ποτε!!

Ανώνυμος είπε...

10.32 Lene sto horio mou ena anekdhoto poy erxete apo tin poli. "I enheirisi petihe... alla o asthenis .... apethane". Etsi kai esi me tin igesia tis OMONOIAS Kali i ijesia tis OM , alla o Boreioipeirotikos ellinismos apethane..."

Ανώνυμος είπε...

alitheia apethane???
esu pou grafeis den apezeises?????
a paliotomara...........

Ανώνυμος είπε...

kalla tha dhioume ti tha kanei tora i Omonoia horis Rizipoulo.
Sti Dropoli tha mazerytei spiti tou kai o KOCIO SOTIRIS.
O Taki Ntoutsis dhangose me ta dontia tou Kotsioy Sotiri. Edhiokse apo ti doyleia olous ekeinous pou dhen ehoun fijei pote apo ton topo tous, poy dhen ehoun allon poro epiviosis kai fernei apo Elladha, opos kai to tomari tou na tous antikatastisei me filous toys poy stin elladha peroun tameio anergias. Ekeino pou ithele to ekane i OMONOIA kai to SK. Tis eparhies tis epandronoun me ekeinous poy ehoun tis oikogeneies stin Elladha. Episis dheihnoun poso simasia ehoun ta kommatika kritiria. Ipervainoun kathe filiki, sygkeniki, horinaiki, ethniki llogiki

Ανώνυμος είπε...

re malaka auto einai kalo autoi anergoi kai paramenoun ston topo erxontai kai alloi oi opoioi douleuoun......

Ανώνυμος είπε...

Dhouleyoun ti moira tis meionotitas kai tis ftohologias. Pos kseperasate kai tous katahtites kai ton Zogou, kai ton Hotza kai tous albanous, olous apo koinou. Dhen ehete tipote anhtropino kai ethniko. Apoteleite pleon mia hounda. O k;iklos sas omos ;ekleise. Dhistihos mazi me tin meionotita.

Ανώνυμος είπε...

kala as nikame emeis kai esu oneirepsou oneirepsou................................
kai pali oneirepsou

Ανώνυμος είπε...

μια ευτυχία βλέπω που έφυγε ο Ριζόπουλος. Αρχίζουμε τα στοιχήματα για το πότε θα αρχίσετε να βρίζετε και τον νέο πρόξενο.....???????????????? Αρχίστε από τώρα α βρίσκετε τις δικαιολογίες γιατί θα φάτε τρελό κράξιμο. Μπραβο στο εμπνευστή και το συντάκτη της ανακοίνωσης, αλλά θα έπρεπε να ενημερωθεί ότι δεν είναι νόμος, είναι σχέδιο νόμου. Δεν σου το πε μωρέ καψοπαίδι ο φίλος σου ο Ξέρρας? Τουλάχιστον να γράψεις στην ανακοίνωση ότι αν ψηφιστεί θα πάτε στο συνταγματατικό δικαστήριο. Α και κάτι άλλο. Αφού η απόφαση θα παρθεί στο προεδρείο, γιατί την βγαλατε από τωρα την ανακοίνωση. Εμάς μας ενδιαφέρει η απόφαση του προεδρείου, όχι μια φουμαρο ανακοίνωση για να προλάβουμε και να κάνουμε εντύπωση. ήμαρτον.

Δημοσίευση σχολίου