Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ν. Δ.: Ο νέος νόμος καταργεί την προοπτική μιας ελεύθερης και σε δημοκρατικό κλίμα απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΔ
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Μετά από έντονες πιέσεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων, η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του περιβόητου νόμου, για την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία.


    Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους Αλβανούς πολίτες δηλώσουν κατά την απογραφή “ψευδή στοιχεία”.

    “Ψευδή στοιχεία” θα θεωρούνται, όσα δηλωθούν και δε συμφωνούν με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στα παλαιά κατάστιχα των ληξιαρχείων, της περιόδου πριν το 1990. Στοιχεία που διαμορφώθηκαν αυθαίρετα από το τότε κομουνιστικό καθεστώς, το οποίο είχε αλλάξει αυθαίρετα και χωρίς τη θέλησή τους, την εθνικότητα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες της Κορυτσάς, της Πρεμετής, της Χιμάρας κ.α.

    Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα δίνει το δικαίωμα στην στατιστική υπηρεσία της Αλβανίας, INSTAT, που θα διεξάγει την απογραφή, να ζητήσει στοιχεία από τα ληξιαρχεία, ώστε να μπορεί να τα διασταυρώσει, με αυτά που θα δηλωθούν κατά την απογραφή.

    Μάλιστα, προς εκφοβισμό των πολιτών, υπάρχουν δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων, ότι όποιος πολίτης δηλώσει κατά την απογραφή διαφορετική εθνικότητα και θρήσκευμα, απ’ ότι έχουν καταγράψει τα ληξιαρχεία, τότε θα υπάρχουν διώξεις, όπως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

    Ο νόμος που ψήφισε η αλβανική Βουλή, δεν επιδιώκει να διευθετήσει τα θέματα που αφορούν την απογραφή, αλλά να εκφοβίσει πρωτίστως τους πολίτες ελληνικής καταγωγής, ώστε να μην εκφράσουν ελεύθερα την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα. Η απόφαση αυτή έρχεται να ενταχθεί στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.

    Θύματα αυτής της απογραφής θα είναι οι χιλιάδες Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζούνε σε περιοχές που δεν αναγνωρίζονται ως μειονοτικές, όπως Κορυτσά, Πρεμετή, Λιούντζη, Χιμάρα, αρκετά χωριά στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, (Μουρσί, Σωπίκι, Μουζίνα Πετσά, Σινίτσα) και πολλά άλλα χωριά της παραλίας και Αγίων Σαράντα οι κάτοικοι των οποίων έχουν στερηθεί την ελληνική εθνικότητα.

    Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση της αλβανικής Κυβερνήσεως, που ουσιαστικά καταργεί την προοπτική μιας ελεύθερης και σε δημοκρατικό κλίμα απογραφής πληθυσμού.

    Η Αλβανία θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν μπορεί να λέγεται δημοκρατική χώρα και να θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, διατηρώντας και εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές καταπάτησης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, που εφάρμοζε το κομμουνιστικό καθεστώτος Χότζα».

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Να αντιδράσει και ο Σαμαράς παιδιά. Ο Μπερίσα ανηκει στο Ευρωπαικο λαικο κομμα. Δεν γινεται η πολιτικη με ανακοινωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αναθεμα αν γνωριζει ο Σαμαρας οτι γινονται αυτες οι ανακοινωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Tον παραπανω νομο οπως και το νομο για την αφαιρεση την εθνικοτητας απ' τα πιστοποιητικα γεννησεως, για να μην ξεχνιομαστε, τον ψηφισαν μαζι με τους βουλευτες του τσαμικου κομματος και οι τρεις*δικοι* μας γενιτσαροι,SPIRO KSERRA,VANGJEL TAVO,KOSTA BARKA.Για τα λεφτα και την καρεκλα πωλουν ακομα και τη μανα τους,γιατι τον εαυτο τους τον εχουν πωλησει προ πολλου.Αναρωτιεμα,αν σε εναν υποτιθεμενο αγωνα για αυτοδιαθεση της Β.Ηπειρου τι θα εκαναν οι εν λογω κυριοι;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αγαπητοί Έλληνες της Β.Η.
Με βρίσκετε σύμφωνο με όσα αναφέρεστε στα σχόλια σας .
Σας γνωρίζω ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μεγάλη ευαισθησία για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα ,και στηρίζει με κάθε τρόπο την παραμονή τον Ελλήνων της Β.Η. στην αλύτρωτη Β.Η. με κάθε τρόπο .
Αν θέλουμε τους Β.Η. πρέπει με κάθε τρόπο να τους στηρίξαμε να μείνουν στην Β.Η. Το παραπάνω θέμα το γνωρίζει Ο Κ. Σαμαράς και ήδη η ΝΔ μέσο του ευρωβουλευτή Γ. Κουμτσακο προχωρεί σε όλες της απαραίτητες ενέργειες για να ενημερώσει επισήμως το Εύρο Κοινοβούλιο.
Αδέλφια…… ΕΝΟΜΕΝΗ ΘΑ ΠΕΤΗΧΟΜΕ ΠΕΡΗΣΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα... Η Κωττα έκανε το αυγό ή το αυγό την Κωττα.... Καραμανλιζουσα ρητορική στη ΝΔ του Σαμαρά δεν χωράει φίλε; Άλλαξε ρεπερτόριο γιατί ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος πια......

Δημοσίευση σχολίου