Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ν.Δ. : Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία καταθέσεις των δικαιολογητικών για να προλάβουν και οι μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Πριν λίγο καιρό η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει τα ελληνοαλβανικά σχολεία της Κορυτσάς και της Χιμάρας, αποκλείοντας τους μικρούς Βορειοηπειρώτες σε αυτές τις περιοχές, από την πρόσβαση στα ελληνικά γράμματα.


            Σήμερα, με νέα απόφαση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκλείει τους νέους Βορειοηπειρώτες που ολοκλήρωσαν το λύκειο στη Βόρειο Ήπειρο να σπουδάσουν σε ελληνικά Πανεπιστήμια. Όπως διεμήνυσε το Υπουργείο Παιδείας, ‘’Δεν προλαβαίνετε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά φέτος, ελάτε του χρόνου’’.
           
            Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει τους υποψήφιους για τις  εισαγωγικές εξετάσεις μαθητές από τη Βόρειο Ήπειρο. Για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες είναι αδύνατο να προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός της προθεσμίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή από 4 μέχρι 15 Ιουλίου. Τα απολυτήρια λυκείου  στην Αλβανία αποκλείεται να δοθούν στους μαθητές πριν από τις 15 Ιουλίου αφού μόλις πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι παναλβανικές εξετάσεις.
           
            Παρά το διάβημα και τις διαμαρτυρίες πολλών ενδιαφερομένων, η θέση των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα, απερίγραπτη: ‘’… δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης στην ημερομηνία, … η μόνη λύση είναι να εξεταστούν του χρόνου’’!!!

            Με αυτό τον τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση δείχνει το ‘’μεγάλο της ενδιαφέρον’’ για τους Βορειοηπειρώτες και προπάντων για τη νέα γενιά των Βορειοηπειρωτών.

            Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, απαιτεί από την ελληνική Κυβέρνηση, να πάρει πίσω την εθνικά απαράδεκτη απόφαση και να δώσει παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε  να μπορέσουν οι υποψήφιοι από τη Βόρειο Ήπειρο, να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους, δηλαδή να σπουδάσουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητέρας Ελλάδος».


Πέμπτη, 0 7 Ιουλίου 2011


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου