Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ


ΟΜΟΝΟΙΑ: ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ
Καταγγέλλουμε με τους πλέον αυστηρούς τόνους τις πράξεις βανδαλισμού και λεηλασίας στον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη το βράδυ, ξημερώματα Παρασκευής (18 Μαρτίου 2011), εισέβαλαν στο Ναό παραβιάζοντας την πόρτα και υπεξαίρεσαν καταστρέφοντας το Εικονοστάσι τρεις ιερές εικόνες σπουδαίας πνευματικής και πολιτιστικής αξίας, καθώς επίσης και απ’ το Δεσποτικό Θρόνο. Να σημειωθεί ότι αυτές ήταν που είχαν απομείνει από προ ετών άλλη ληστεία στο συγκεκριμένο ναό.
Η καταγγελία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου της ΕΕΜ αυτή τη φορά έχει αποδέκτη τις αστυνομικές αρχές και τούτο διότι όχι απλώς δεν έχουν κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα παρόλο που το φαινόμενο αυτό δεν έχει αφήσει μνημείο Ορθόδοξο χωρίς να έχει προσβάλει,.
αλλά και για ένα επιπλέον λόγο: οι Βουλιαράτες δεν είναι ένα απομονωμένο χωριό και οι αποστάσεις από δύο σημαντικούς σταθμούς αστυνόμευσης είναι σχεδόν μηδαμινές. Απέχει μόλις 3χλμ  απ’ την Κακκαβιά και 5χλμ από μόνιμο σταθμό αστυνομίας επί της εθνικής οδού στους Γιωργουτσάτες. Σταθμό απ’ τον οποίο σχεδόν κανένα αυτοκίνητο, ακόμη και επισήμων προσώπων δεν περνάει χωρίς έλεγχο. Εδώ προκύπτουν λογικά πολλά ερωτηματικά και τα οποία θέλουν τη δικής τους ερμηνεία απ’ την αστυνομία.
Για την ΟΜΟΝΟΙΑ όλη αυτή η αλυσίδα λεηλασίας της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι απλά παραβίαση βασικών της δικαιωμάτων που αφορά την πολιτιστική αυτοδιαχείριση. Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χαμηλών τόνων διωγμού με την δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας και σταδιακού ξεριζωμού.
Άλλη μια φορά υψώνουμε τη φωνή ώστε και οι ευθύνες να αναληφθούν στο βαθμό που απαιτείται απ’ τις αρμόδιες αρχές της αλβανικής πολιτείας, και  επιτέλους να αποδειχθεί ότι η αστυνομία δεν ανέχεται τις σπείρες που διαπράττουν αυτά τα απεχθή έργα. Ζητούμε επιτέλους απ’ το διεθνή παράγοντα να απαιτήσει ξεκάθαρα απ’ την αλβανική πολιτεία να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα οφείλει για την διασφάλιση στην πράξη της απρόσκοπτης ανάπτυξης της ΕΕΜ.
 Αγ. Σαράντα, στις 18 Μαρτίου 2011
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας   

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

VASIL BOLLANO FLET VETEM PER VETEM I SPONSORIZUAR NE NJE TELEVIZION SHQIPTAR,NDRYSHE NGA FUSHATAT E MEPARSHME, KUR AI PERBALLEJ BALLE PERBALLE NE TV ME KANDIDATET E TJERE.

DEKLARATAT E BOLLANOS

1. LAVDERON BERISHEN QE KA NDIHMNUAR FINANCIARISHT PER RRUGEN VLORE SARANDE DHE JO TAKSAPAGUESIT HIMARIOTE DHE QEVERINE GREKE QE KA DHENE GRANTIN KRYESOR PER FINANCIMIN.

2. "ATO QE KAM BERE UNE GJATE KETYRE VITEVE TE QEVERISJES SIME NUK JANE PARE NE HIMARE PER 100 VJET".

3. "NUK E IMAGJINOJ DOT HUMBJEN, NUK ESHTE E MUNDUR. POPULLI ME DO DHE VLERESON"

4. PROBLEMI I TOKES ESHTE MADHOR, POR NE DUHET TE ECIM PARA, KEMI REGJISTRIMIN NGA OSBE QE TOKA DO TE SHKOJE TEK I ZOTI...NENKUPTO TEK MAFIA"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

se pari allvano si puna tende jane allvano
se dyti ti nqs je allvano ik ...

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη τα έχεις παίξει. Το όνομα του blogs είναι πολύ βάρη τουλάχιστον λίγο σοβαρότητα.

Δημοσίευση σχολίου