Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία Ντούλε στην Αλβανική Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμόΕίναι πρώτη φορά που η Αλβανία έκανε βήματα πίσω στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Η «μαριονέτες» εκπρόσωποι είναι ασέβεια προς τις μειονότητες  
Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου του ΚΕΑΔ κ.  Ευάγγελου Ντούλε, στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό στις 25 Νοεμβρίου.
Αξιότιμε κύριε διευθύνοντα τη συνεδρίαση,
Αξιότιμοι συνάδελφοι.

Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού σε κάθε κοινοβούλιο είναι εορταστικός παράγοντας, είναι από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του κοινοβουλευτισμού, αλλά εδώ σε εμάς, δυστυχώς μετατρέπεται σε θέατρο του παραλόγου.

Τι είναι ο προϋπολογισμός, πέραν των αριθμών και των περίπλοκων μαθηματικών τύπων της οικονομίας; Είναι μια εξίσωση με δύο όψεις. Από τη μια όψη βρίσκονται τα έσοδα, τα έσοδα από τους φόρους των πολιτών, είναι τα έσοδα από τα δάνεια και τις πιστώσεις που λαμβάνονται για λογαριασμό των πολιτών και από άλλες πηγές, και από την άλλη όψη είναι η φιλοσοφία της διαχείρισής τους, από τους εκλεγμένους πάλι από τους πολίτες μιας χώρας.

Σε συνθήκες ομαλότητας θα συζητούσαμε από διαφορετικές οπτικές με εποικοδομητικό πνεύμα, αλλά δεν είμαστε σε κατάσταση ομαλότητας. Δεν είμαστε σε καταστάσεις ομαλότητας, επειδή η μία πλευρά του νομίσματος δεν είναι ορθολογική. Πραγματικά από τη μία πλευρά έχουμε τα έσοδα των Αλβανών πολιτών, αλλά από την άλλη δεν έχουμε τους έννομους διαχειριστές εκλεγμένους από την ελεύθερη ψήφο των πολιτών.

Είμαστε μια χώρα που εδώ και ενάμιση χρόνο, κυβερνούμαστε από μια εκτελεστική εξουσία που δεν έχει αναδειχθεί από την ελεύθερη ψήφο του πολίτη. Από μια εκτελεστική εξουσία που, μέσα από διάφορου ελιγμούς, προσπαθεί να προσαρμοστεί των συγκυριών και να επιβληθεί της κοινωνίας και του κράτους ως μια νόμιμη κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, για χάρη της συζήτησης ας κάνουμε μια υπόθεση ότι έχουμε να κάνουμε με μια νόμιμη κυβέρνηση. Ποιες είναι οι προτεραιότητες των πολιτών, των φορολογουμένων, οι οποίοι θα έπρεπε να προσανατόλιζαν τη φιλοσοφία του σχεδιασμού και της διαχείρισης του κρατικού προϋπολογισμού; Ας δούμε τι λένε οι πολίτες μέσα από τις άμεσες απόψεις τους.

Πρώτη προτεραιότητα γι 'αυτούς,  και σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, των πιο αξιόπιστων εταιριών δημοσκοπήσεως, λένε πως πάνω από το 92% των πολιτών της χώρας θεωρούν ως στρατηγικό στόχο της χώρας της ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πως έχει εξυπηρετήσει, η παρούσα κυβέρνηση, αυτή την προτεραιότητα του πολίτη και της κοινωνίας;  Με την στρατηγική αποτυχία στην απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας υπό ένταξη χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μια κυβέρνηση η οποία απέτυχε στο άλφα και το ωμέγα των προτεραιοτήτων της κοινωνίας της οποίας ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί, έχει μόνο ένα βήμα για να κάνει, και αυτό είναι το βήμα της παραίτηση. Αναφέρετε συνάδελφοι, το θέμα της βίζας, πρέπει να το έχουμε όλοι ξεκάθαρο. Η απελευθέρωση της θεώρησης της βίζας είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, στη στάση των Αλβανών πολιτών, ενώ η κατάρρευση της αιτήσεως για το καθεστώς της υποψήφιας υπό ένταξη χώρας  είναι η αξιολόγηση της αποτυχημένης κυβέρνησης που δεν έχει την ψήφο αυτής της κοινωνίας και αυτών των πολιτών.

Αλλά τι είναι αυτό το καθεστώς και γιατί μας απορρίφτηκε;  Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του.  Είναι το κράτος δικαίου και η δημοκρατία, είναι η αναπτυξιακή οικονομία και η κοινωνική συνοχή. Για ποιο κράτος δικαίου μπορούμε να μιλάμε, όταν παραβιάζεται η θεμέλια λίθος του, το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου. Για ποια διοίκηση των δημοσίων υποθέσεων αυτής της χώρας, μπορεί να γίνει λόγος, όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν βασίζεται στο το πιο ιερό που έχει μια κοινωνία, το δικαίωμα του εκλέγειν, για το οποίο δεν έχει ούτε τον ελάχιστο σεβασμό;

Από την άλλη πλευρά, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1990, που ακούγεται επίσημα ότι η χώρα μας πηγαίνει στις Βρυξέλλες με εξασθενημένα διαπιστευτήρια αναφορικά με τη δημοκρατία. Είχαμε αρνητικές αξιολογήσεις σε πολλούς τομείς, αλλά πάντοτε είχαν σημειωθεί θετικά βήματα στο θέμα της δημοκρατίας. Για πρώτη φορά τονίζεται ότι πάμε με εξασθενισμένα διαπιστευτήρια όσον αφορά το επίπεδο της δημοκρατίας στη χώρα. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει όλους να είμαστε πολύ υπεύθυνοι και πέρα απ’ τα σπέκουλα, και να μην πανηγυρίζουμε από αυτό το βήμα λες και η χώρα μας με τα καμώματα αυτής της κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσκληση  για να παραστεί σε σύνοδο κορυφής των G20 στο εγγύς μέλλον.

Αλλά από την άλλη πλευρά, θα ήθελα από την οπτική του Κόμματος Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να μην απομακρυνθώ της φυσιογνωμίας του κόμματος που διοικώ και αντιπροσωπεύω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μιλά στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, και για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εθνικών, πολιτιστικών, γλωσσικών, θρησκευτικών μειονοτήτων και ευρύτερα και απαιτεί να έχουμε έναν ολοκληρωμένο νόμο, για το σεβασμό των δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων. Απαιτεί την εκπροσώπησή τους στη διοίκηση, απαιτεί την καλύτερη λειτουργία των σχολείων τους, απαιτεί την πολιτική εκπροσώπησή τους, αλλά τι κάνει η κυβέρνησή μας; Επιδιώκει συστηματικά πράξεις δολιοφθοράς στις τάξεις τους, όπως με την κλεμμένη ψήφο  επιδιώκει να επιβληθεί της κοινωνίας της χώρας εν γένει, έτσι και στα μέλη της μειονότητας προσπαθεί να τους επιβάλει εκπροσώπους μαριονέτες τους οποίους τους αναγάγει στα υψηλότερα επίπεδα της εκτελεστικής εξουσίας στερώντας έτσι την εκπροσώπησή της μειονότητας.

Από την άλλη πλευρά, αξιότιμοι κύριοι, θα ήθελα να επικεντρωθώ και σε μια άλλη πτυχή, για να είμαστε δίκαιοι, η οποία αποτελεί το άλογο μάχης του Πρωθυπουργού μας. Είναι οι υποδομές, είναι οι δρόμοι, ακούμε σε κάθε συζήτηση, ακούσαμε και σήμερα, ίσως το “τελετουργικό” για της μεγάλες οδικές αρτηρίες, να συνεχιστεί και τις περασμένες ώρες μέχρι τα μεσάνυκτα και μετά τα μεσάνυχτα. Πρέπει να είμαστε σαφείς, και να μου πει κάποιος εδώ στην αίθουσα, στη συζήτηση που διεξάγεται, το έργο, που αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησής του, σύμφωνα με την πρωθυπουργό,  το οποίο είναι ο δρόμος Δυρράχιο-Κούκες.    Το έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος, το έχει ξεκινήσει άλλη κυβέρνηση, όταν ο κ. Μπερίσα ήταν στην αντιπολίτευση και στη συνέχεια ήθελα να τονίσω,  κ. Μπερίσα εσείς με κάθε αφορμή δεν χάνετε την ευκαιρία να μας μιλήσετε για τους δρόμους που φτιάχνετε, πείτε μας γιατί τους οδικούς άξονές που τους έχετε βρει έτοιμους, με σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση, Φίερι - Αυλώνα, δεν τους έχετε τελειώσει σήμερα, μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν έχετε τελειώσει τον οδικό άξονα Φίερ - Τεπελένι, τον οποίο επίσης έχετε παραλάβει έτοιμο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πριν από το 2005, με σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση;.

Θέλω να είμαι σαφής, κύριε Πρωθυπουργέ, όπως όλες οι προηγούμενες επιτυχημένες διαδικασίες ήταν πρωτοβουλίες των άλλων, έτσι και όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει από εσάς, από το καθεστώς της υποψήφιας υπό ένταξη χώρας, μέχρι και τα άλλα έργα κατέληξαν σε αποτυχία. Ναι, κύριοι, εγώ θα είμαι από εκείνους που θα υποστηρίξουν το έργο του οδικού άξονα Τίρανα - Ελμπασάν, αλλά πόσες φορές αυτή την καραμέλα, αυτό το ζαχαρωμένο χάπι το έχετε ρίξει στους πολίτες του Ελμπασάν; Ξεχάσατε τις πομπώδεις δηλώσεις σας, 4 χρόνια πριν στο Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί απέτυχαν αυτά τα σχέδια; Επειδή ποτέ δεν είχαν μια λογική και αντικειμενική επιχειρηματολογία, ήταν μόνο πιρουέτες και αυτή η πιρουέτα  βρίσκεται στα πρόθυρα των εκλογών της 8ης Μαΐου. Θα ήθελα να ολοκληρώσω λέγοντας: Η διαδικασία του προϋπολογισμού είναι πάνω απ’ όλα, παρά τις διαφορετικές απόψεις, μια διαδικασία διαλόγου. Εδώ ακούμε μόνο μονόλογο. Δεν ξέρω αν είδατε τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά ο οποίος πήγαινε ακόμη και στις οικογένειες για να συζητήσει για τον προϋπολογισμό. Εσείς δεν τον κάνετε ούτε  με την αντιπολίτευση, απ’ τη στιγμή που έχετε και έναν άλλο σπουδαίο λόγο, όταν είσαστε όλοι πεπεισμένοι ότι αυτός ο προϋπολογισμός ξεκινά από εσάς, αλλά θα εφαρμοστεί από μια άλλη κυβέρνηση που με μεγάλη βεβαιότητα  δεν θα είναι η σημερινή κυβέρνηση πλειοψηφίας, επειδή οι νέες εκλογές είναι πολύ κοντά και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιό θα είναι το αποτέλεσμα! Πηγή: Νεολαία ΚΕΑΔ

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι βλέπουμε στην ομιλία του κ. Ντούλε; Η μισή σχετίζεται με αυτά που υποστηρίζει και η αντιπολίτευση του Ράμα, πως δεν είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το δεύτερο ήμιση για τους οδικούς άξονες της Αλβανίας, που κι αυτοί χαράκτηκαν από την σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Δεν ακούσαμε ούτε μια φράση, ούτε μια λέξη για την κατάντια της οδοποιίας στην Ε.Ε. Μειονότητα ή στην εκλογική ζώνη που αυτός εκπροσωπεί. Πέρασαν 20 χρόνια κι αν θα εξαιρέσουμε τα έργα που έγιναν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, ποια έιναι αυτά που πρόσφεραν οι εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις; Αυτά και άλλα που σχετίζονται με τη δική του ζώνη να έλεγε ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Ντούλε.
Αυτά να πει και ο κ. Ξέρας και να μην τρώγονται σαν τα τσακάλια για να κάνουν το κέφι των Αλβανών

Ανώνυμος είπε...

afise tous vourkarides o dules vlepo kai asxoloite me to dromo tou elbasani.

Ανώνυμος είπε...

Eγώ βλέπω τους Αλβανούς να προτείνουν το Ντούλε για πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και το ήμισυ των Σκοπίων. Είδες που εμείς οι Έλληνες έχουμε το Ρήγα ως τον πρωταθλητή της σημερινής Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, οι Αλβανοί θα έχουν το Ντούλε ως τον πυρσό τους προς την Ευρώπη. Πιστεύω ότι το 95 τοις εκατό των Αλβανών έχουν εναποθηκεύσει τις ελπίδες τους για το ευρωπαϊκό όνειρό τους στο Ντούλε. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι έχει καταφέρει να πουλήσει σ΄ αυτούς τα εθνικά συμφέροντα της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Άρα τους έχει αποσπάσει την πλήρη εμπιστοσύνη να τους ηγηθεί.
Υπάρχει και κάτι άλλο ο Ντούλες είναι μέσα στην πίτα της ομάδας των Ελλαδιτών και των άλλων Ξένων που θέλουν να σβήσει μονίμως ως εθνικό θέμα το Βορειοηπειρωτικό και να το αντικαταστήσουν ή να το ξεπουλήσουν με αντάλλαγμα την οικονομική διείσδυση της «Ελλάδας» στην Αλβανία.
Τι νομίζετε εσείς. Ο Ντούλες είναι παιδί του Κόκκαλη και του Α. Μαλλιά σ΄αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει και νεότερη έκθεση, από άλλη ομάδα Ελλαδιτών που καρφώνει Ντούλε και Μπολάνο στο θέμα της Χιμάρας μέχρι τους Αγίους Σαράντα
Δείτε τον τώρα. Κάνει τίποτε για την απογραφή του πληθυσμού. Θα αρχίζει να φωνάζει όταν οι αλβανοί θα μας βγάλουν καμιά 70 χιλιάδες. Τι νομίζετε εσείς ότι δεν συμφώνησε ο Ντούλες γι΄αυτό?!
Προσέξτε λίγο και το ερωτηματολόγιο πως είναι καμωμένο. Με τρόπο που ανοίγει την όρεξη για πολλές εθνικές ομάδες στην Αλβανία, που οι πιο σημαντικές, όπως οι βλάχοι, θα κόψουν από τα πραγματικά ελληνικά νούμερα για να φτιάξουν την δική τους εθνική κοινότητα, την οποία θα την χαρούν οι ρουμάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Eine dhinaton borioipiroti na dhimosiebis kai tin omilia tou Ksera pou kanis dhen katallabe tipotes sti bouli oti ti ipe??Kanto.

Ανώνυμος είπε...

Τι ομηλίες και κουραφέξαλα μου λέτε; "Δύο γαϊδούρια μάλωναν σε ξένον αχυρώνα". Αυτό τους αρμόζει. Να πάνε να χαθούνε!

Ανώνυμος είπε...

Vre anonime tis 2.26,ego pou girizo oli tin allbania dhen vlepo pouthena ayti tin simpathia pou mou les gia ton Ntoule. mono vlepo se kathe tixo:FUCK DULE,fuck bollano.Kai apon tin ali dhen vlepo pouthena vrisies gia kanena allo "politiko"dhikomas,oute gia ton Ksera,Barka klp.To mono pou mou lene o Kseras eshte shqiptar i mire.Telika zitame na apokefalisoume ton Ntoule epidhi eine embodhio gia kati sinpatriotes mas poulimenous, gia na pane entelos sto gremo ta ethnika mas synferonta??Gia ti dhen tha vji kanenas allos na milisi tollmira kai fora patridha gia ta ethnika mas synferonta opos o Ntoules.

Ανώνυμος είπε...

Vre anonime tis 2.26?Eise apisteytos kai ektos pragmatikotitas.O Ntoules proedhro tis megalis allbanis???Ma eise sobaros?Epidhi eixis eisi problima me ton Ntoule gia mikra prosopika synferonta prepi na se pistepsoume tin skato llogjikisou?Toso agapi tou eixoun i Allbani ston Ntoule pou se kathe tixo sta tirana kai oli tin allbania vlepis grameni mono:FUCK DULE,FUCK BOLLANO.Se roto:Gia ti dhen grafoun kai gia kanena allo sinpatrioti mas to igdhjio??

Ανώνυμος είπε...

Gia na soy riksoyn stahti sta matia esena. Ohi omos se allous ellines. Diabase tin omilia tou Ntoule sti Bouli kai akouse "poso brontera" milaei gia ta "ethnika mas dhikea" Glifetai mehri ta tetoia tou Rama gia na parei kanan kokkalo eksoysias. Meta tha moy peis enan toiho poy grafoun FUCK DULE na pao na bgo mia fotografia na tin eho gia enthimio. Kai sto tellos. O 2.26 anaferei kapoia stoiheia. Djapsefseta me stoixeia oxi me vrisies anonime 2.00 kai 2008, pou eise o idhjos. Apo tin alli. Epeidhi dhen thelete eseis allon kalitero tha faei i Voreios Ipeiros to Ntoule i ton Ksera sti mapa.

Ανώνυμος είπε...

Ayti h omilia tou Ntoyle itan epi tis arxis. Epi tis ousias pote milise? Giati to vradhi pou eprepe na milisei epi tis oysias (kat' arthro) ypakouse sthn entoli Rama kai efyge apo ti Bouli mazi me tous sosialistes.

Ανώνυμος είπε...

ma gia poso malakes ma pernate re gamoto,re kopri tis klikas,,,epidei leei egrapse kapoios fuck dule fack bolano emeis prepei na tous proskiname.are koroida

Γκορος Νικος είπε...

αυτο ελειπε να γραφαν και Love bollanos,love dules...
οι απλοι πολιτες οτι τους πλασαρει τα media και οι δημοσιογραφοι,που ειναι φερεφονα των πολιτικων και των επιχειρηματιων ..αυτους θα ακουσουν,και απο κει φτιαχνουν αποψη για ολα,σαν προβατα...
Ομως το παιχνιδι παιζεται αλλου..οταν το χρημα και τα συμφεροντα μιλανε,πισω απο την πλατη του κοσμου...μεσω πολιτικων και επιχειρηματιων...
Ειναι πραγματα που δεν τα ξερει ο κοσμος..ομως ολα για καποιον λογο γινονται,και εχουν κανονιστει πολλα χρονια πριν...γιαυτο και δεν λυθηκε ουτε θα λυθει το βορειο(Ηπειρωτικο)..

Ανώνυμος είπε...

Dhen grafi mono fuck dule,fuck bollano alla kai fuck Greece.Ayto lei polla oso kai gia merikous dhen aresi oti tin elladha kai to n elenizmo eine taytizmeno me to prosopo tou Ntoule kai tou Bollano.ELLADHA-OMONIA-KEAD-NTOULE-BOLLANO-EEM.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτή τη λογική και ο Ξέρρας πρέπει να είναι μεγάλος Ελληνάρας αφού το Μάιο του 2008 κάνανε συγκένρωση διαμαρτυρίας φανατισμένοι Αλβανοί εναντίον του επειδή ήταν παρών στην επέτειο αυτονομίας στο Δελβινάκι. Φωνάζανε "κάτω ο Ξέρρας ο Έλληνας" και ζητούσαν το κεφάλι του και βγαίνατε εσείς του ΚΕΑΔ και τον λέγατε ήρωα, αλλά επειδή διάλεξε μετά άλλο δρόμο προδοσίας, αυτά τα ξεχάσατε και έγινε αυτός πουλημένος επειδή πήγε στο Μπερίσα κι Ντουλε-Μπολανος που γινανε ουρά του Ράμα παρέμιναν "αγνοι πατριώτες" χερι χερι με τον Ιντριζι.
Με λίγα λόγια κάποιοι θυμάστε ότι σας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Totes omos anonime tis 3.39 o Kseras itane prosopo tis Omonias kai tou KEAD.As akoulouthaje oti dhromo ithele,alla oxi na allaksi stasi sta ethnika mas synferonta kai na ftasi mexri sto simeo KOTA.Ayti eine i diafora metaksi KEAD-Omonia apentanti tou Ksera,mitso,barka llutsi.Ayti eixoun pai me ton berisha pou eixi mesa kai ton idrizi,alla ayto dhen mas pirazi an apo ki pou vriskounte na fonazoun dhinata gia ta ethnika mas synferonta.

Ανώνυμος είπε...

Anonime 2: 00 Oso jeftila kai an einai i Ellada (oi politikoi tis bebaia) den aggizoun tin skoyriasmeni patokazania kato apo tin karvounia kai tsikna tou Dule... Ekeos pleon. Eipame na katevasoume tin piatsa alla oxi na taft;isoyme to Dule me ton Ellinismo. Ontos tin prodhosia poli agapisan alla oxi tous prodhotes. Eseis oxi mono pou agapate tous prodhotes alla thelete na toyw kanete kai iroes. E oxi! Afto paei poli. Tin Elladha dhen tin ekanan oi prodhotes tipou Dule

Ανώνυμος είπε...

Πεθαίνουν ο Νάνο και ο Μπερίσα και πηγαίνουν στην Κόλαση.
Εκεί τους περιμένει ο διάβολος.

Εκείνη τη στιγμή ανοίγει μία πόρτα και βλέπουν μία γυναίκα κακάσχημη, 1,30 ύψος, 200 κιλά, τόσο βρώμικη που μύριζε μέχρι εκεί που βρίσκονταν, παρά την απόσταση.

Λέει ο διάβολος:
- Φατός, έκανες πολλές αμαρτίες στη ζωή σου και γι αυτό θα περάσεις αιώνια με αυτή τη γυναίκα, δε βρήκα χειρότερη να σου στείλω.

Μετά έρχεται η σειρά του Μπερίσα που είχε δει τα προηγούμενα και είχε τρομοκρατηθεί, φοβόταν μήπως του βγει καμία ίδια, αλλά εκείνη τη στιγμή ανοίγει μια άλλη πόρτα και βγαίνει η Ζιζέλ. Τρελάθηκε ο Σαλίς και λέει στο θεό:
- Σ’ ευχαριστώ θεέ μου! Το ήξερα ότι ήμουν καλός αλλά δεν περίμενα να είχα τέτοια τύχη. Χωρίς να πάρει καμιά απάντηση από το θεό ακούει το διάβολο να λέει:

- Ζιζέλ, αμάρτησες πολύ, με αυτόν θα περάσεις την αιωνιότητα, δεν μπόρεσα να σου βρω χειρότερο….


Το ανέκδοτο έχει και συνέχεια.

Πίσω τους πήγαινε και ο Ντούλες. Πότε αριστερά και πότε δεξιά. Το βλέπει ο διάβολος και του λέει: Εσύ, δεν σε βλόγησαν εκεί πάνω;
"Ναι" είπε ο Ντούλες, - αλλά έχει μάτια ο Θεός, Προσπάθησα μα δεν μπόρεσα να του τη φέρω και εκείνου.
- Και τι κάνεις εδώ; - του είπα ο διάβολος.
- Τι να κάνω, - είπε ο Ντούλες, - Αυτό που έκανα εκεί πάνω θα κάνω και εδώ.
- Μα γι΄αυτούς,- είπε ο διάβολος,- βρέθηκε η τιμωρία.
- Να τους απαλλάξω πότε -πότε , απάντησε ο Ντούλες, κοιτώντας από τον Μπερίσια με μάτια που του γυάλιζαν.
- Εγώ με τίποτε είπε ο Μπερίσια.
-Προτιμώ την τιμωρία μου,- είπε και ο Νάνο. Δεν θέλω να κάνω και άλλες αμαρτίες

Δημοσίευση σχολίου