Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η Αλβανική Κυβέρνηση συνομιλεί μόνο με τους διορισμένους υπαλλήλους της για την άποψη των μειονοτήτων στον τρόπο διεξαγωγής της απογραφής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:
Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου  Ομόνοιας
Συνάντηση με τα στελέχη Παραρτημάτων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010, στους Αγίους Σαράντα συνήλθε το Γενικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ»  με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

1.      Απογραφή πληθυσμού
Στη συζήτηση για το σημαντικό θέμα της απογραφής του πληθυσμού και των περιουσιών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αλβανία, εκφράστηκε η ανησυχία για το γεγονός ότι ελάχιστους μήνες πριν την απογραφή, δεν έγινε ακόμα γνωστό το τελικό ερωτηματολόγιο και ο τρόπος διεξαγωγής. Στις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της Ομόνοιας  και του βουλευτή της κ. Βαγγέλη Ντούλε στην Αλβανική Βουλή για διάλογο με τις μειονότητες, η απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Genc Pollo ήταν ότι έγινε συζήτηση με τις μειονότητες, με πρόσωπα που πρότεινε η Επιτροπή Μειονοτήτων πάρα το Πρωθυπουργό με πρόεδρο την κ. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη. Κατόπιν της έντονης αντίδρασης μας καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή είναι διορισμένο συμβουλευτικό όργανο του πρωθυπουργού και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις μειονότητες, μόλις πριν από μία εβδομάδα είχαμε την πρώτη κλήση από την αρμόδια Στατιστική Επιτροπή όπου οι εκπρόσωποι της Ομόνοιας κατέθεσαν προτάσεις για μία δίκαιοι, ελεύθερη και ρεαλιστική απογραφή χωρίς να υπάρχει κάποια απάντηση για το αν θα ληφθούν υπόψη. Ο αποκλεισμός της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Γενικού Προέδρου της Βασίλη Μπολάνου από τις συζητήσεις για την απογραφή, αποτελεί προσβολή και σκάνδαλο καθώς είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα, με 20 χρόνια δράσης στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κοινότητας μας.  Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε  να στείλει τις προτάσεις με επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και σε όλους τους ξένους παρατηρητές που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία ζητώντας παράλληλα και από τις άλλες μειονότητες της Αλβανία - εφόσον το επιθυμούν - να συνυπογράψουν το συγκεκριμένο κείμενο.  

2.      Επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 Χρόνια Ομόνοιας
Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της Ομόνοιας στις 11 Γενάρη 1991 και το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή στις 16 Ιανουαρίου στη Δερβιτσιάνη ενώ τέλος Ιανουαρίου το Γενικό Προεδρείο θα παραθέσει δεξίωση  στα Τίρανα. Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

3.      Διεξαγωγή 9ης Τακτικής Συνδιάσκεψης Ομόνοιας
Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στις Τοπικές Οργανώσεις της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», το Γενικό Συμβούλιο όρισε την ημερομηνία της Συνδιάσκεψης που θα είναι η 29η Ιανουαρίου. Εκλέχτηκε η Επιτροπή Οργάνωσης Συνδιάσκεψης που θα αποτελείτε από τους κυρίους Βασίλη Μπολάνο, Γιάννη Γιάννη, Βασίλη Μάργα, Βαγγέλη Ζαφειράτη, Λεωνίδα Παπά και Σπύρο Δράπα.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Butrinti» στους Αγίους Σαράντα, με πρωτοβουλία των Παραρτημάτων Ομόνοιας Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με 150 στελέχη των δύο νομών όπου ενημερώθηκαν από τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ για το θέμα της απογραφής πληθυσμού αλλά και άλλα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα μας. Ακολούθησε δίωρη εποικοδομητική συζήτηση όπου εκφράστηκαν όλοι οι προβληματισμοί εισπράττοντας παράλληλα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία και το μέλλον της Ομόνοιας.   
 
Άγιοι Σαράντα   22/12/2010     
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία Μπεζιάνη είναι διορισμένη μετά από πρόταση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλη Ντούλε επί εποχής Φατός Νάνο. Από τότε δεν υπάρχει αντιπρόταση Ντούλε, μολονότι το 2005 γελούσε επί μήνες το Λεωνίδα Παπά ότι θα αναλάμβανε εκείνος την Επιτροπή. Μπροστά στις χάρες Μπερίσα και στις υποσχέσεις Γκατζογιάννη, ο Ντούλες έκανε πίσω. Ακόμη σήμερα δεν την καταγγέλει ανοικτά και ονομαστικά. Βάζει τους άλλους κι αληχτούν.

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε που τις επόμενες μέρες ο Ντούλες θα ανταμώσει τον Πόλο. Προηγήθηκε τηλεφώνημα που του πήρε την προκαταρκτική συγκατάθεση, αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Γκόρος Νίκος είπε...

Ε βεβαια αφου τα εκαναν σκατα,με οτι αφορα την απογραφη και τον τροπο διεξαγωγης..τωρα τα ριχνει ο Ντουλες στον Ξερα και στην αλλη ομαδα...ετσι ωστε οταν φτασει η μερα που δεν θα εχει παει τιποτα καλο,και ο αριθμος της μειονοτητας,δεν θα εχει καμια σχεση με τα αληθινα δεδομενα..Θα πουνε πως εμεις το ειχαμε πει τοτε,οτι δεν συζητανε μαζι μας.
Ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ποιος ειπε οτι ο αγωνας θελει συζητηση?Ετσι κερδισαμε τις εκλογες με συζητηση στη Χιμαρα εμεις?
Αλλα που...Δεν εχουμε ηγετη,γιατι εσεις εισαστε της Πουτ..ς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσύ Ομόνοια, ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στο γραφειο της κεντρικής επιτροπής μειονοτήτων (με πρόεδρο την επιλογή Ντούλε Κωνσταντίνα Βεζιάνη)είναι ή δεν είναι το μέλος σου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΕΑΔ Χρυσόστομος Καμπέρης; Για να ξέρουμε και τι (σου) γίνεται.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ/η 8.51 την ίδια απορία είχαμε και εμείς αλλά μάθαμε ότι τον Καμπέρη τον απομάκρυναν πριν από 6 μήνες

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αν δεν απομάκρυναν τον Καμπέρη, τον καφετζή του Ντούλε, ο οποίος δεν πάτησε μια φορά στα γραφεία της επιτροπής, γιατί δούλευε το καφενείο (οινοποιείο) του ΚΕΑΔ, τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Κούνια που σας κούναγε! Όσο για τον Καμπέρη, τον απέλυσαν γιατί δεν πήγαινε στη δουλειά και τον αντικατέστησαν με έλληνα που σπούδασε ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λαχανάς (στο επώνυμο) είναι το παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ευθύμιος Κώστας θα ήταν καλή περίπτωση ως εκπρόσωπος της ΕΕΜ επικεφαλής των ατόμων που θα ασχοληθούν με τη συλλογή των δεδομένων. Δεν θα τρέχει ο Δράπας για όλες τις δουλειές. Και το δεύτερο βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι η επερώτηση του Ντούλε προς τον Πόλο ώστε μαζί με τον Ξέρρα να δεσμευτούν για το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

E, τώρα που τα αιτήματά και τα δίκαιά μας θα τα υπερασπίζεται ο ΕΡΒΙΝ ΛΑΧΑ (Σ) τελείωσε.... την έχουμς την αυτονομία στην τσέπη μας...
είμαι σίγουρος πως αυτός είναι πιό προσκυνημένος και από την αφεντικίνα του την Μπεζιάνω...!!!
ΚΑΤΑΚΑΫΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.... (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

alitheia to thimaste re paidia ontos ton douleve kanonika to lewnida tote o dules oti tha ton pigene stin thesi tin ntinas.mexri kai 4 koustoumia eixe rapsei sta giannena.krima giati htan kai akriva no name firma

Ανώνυμος είπε...

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον Λεωνίδα. Από την μια κρατάει ζωντανή την ΟΜΟΝΟΙΑ από την άλλη της είναι πολέμιος. Μοιάζει σαν να κρατάει αυτός ζωντανό τον πόλεμο, μόνος τους και γύρω του.

Ανώνυμος είπε...

ποτε ηταν πολέμιος της Ομόνοιας ο Λεωνίδας και δεν το καταλαβα; εκτως αν φίλε 9.15 θεωρείς ομόνοια=κλίκα ντούλε

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς,9.47 την κλίκα εννοώ, αλλά τα τελευταία χρόνια η ταύτιση της κλίκας με την ΟΜΌΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ είναι τέτοια που όποιος πάει να στηρίξει την ΟΜΌΝΟΙΑ στηρίζει άθελα την κλίκα.

Δημοσίευση σχολίου